Egy ​szívsebész naplója 4 csillagozás

Tarr Ferenc: Egy szívsebész naplója

Tarr ​Ferenc szívsebész könyvének komoly hagyományokkal bíró műfaja a napló, ám ő felrúgja a hagyományos naplóírás kereteit, hogy térben és időben messzire kalandozhasson. Mintha egyetlen nagy füzetbe írná a múlt, a közelmúlt és a jelen történéseit, ami végül egy gazdag, tartalmas élet és egy ellentmondásoktól feszülő kor látleletévé áll össze.
Egy orvos naplója önmagában is rendkívül izgalmasnak ígérkezik, hát még, ha a kendőzetlen őszinteség pontos korrajzzal és lírai szépségű emlékekkel, jóízű humorral, valamint örömteli erotikával párosul.
A filozofikus hajlamú orvos-író könyvének középpontjában a nagybetűs Erkölcs áll: egy alapvetően erkölcsös és jóra törekvő ember küzdelmei korunkkal, amely – mint azt mindannyian érezzük – a morál terén igencsak kihívásokkal küszködik. Hagyománytisztelet feszül szembe hatalomra és sikerre törekvéssel; beszűkült rutinszerűség újat akarással; jóra való igyekezet a közömbösség és a rosszindulat különböző megnyilvánulási formáival.… (tovább)

>!
Tarandus, Győr, 2014
336 oldal · ISBN: 9786155261701
>!
Tarandus, Győr, 2014
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155261701

Kedvencelte 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

LiloHari >!
Tarr Ferenc: Egy szívsebész naplója

Jobbra számítottam. Kissé csapong az író a témák között, jelenből a múltba, éles témavaltasokkal, sokszor egyáltalán nem odaillő szöveggel.

kratas P>!
Tarr Ferenc: Egy szívsebész naplója

Jó kis könyv ez. Az elején azért az a spiritualista-sámános ámokfutás nem hiányzott (volna), mint ahogy a végén sem az a kissé botrányos leírás nagyjainkról.
De amúgy rendben volt. Elkeserítően rendben. És azért írom ezt, mert ugye azért többségünk azért szeret olvasni, mert – mondjuk így – menekülési utat jelent a mindennapi élet problémáiból és tapasztalataiból, megteremtve egy – általában véve – ideális álomvilágot, ahol repül az idő és újabb és újabb kalandokat lehet átélni.
Ez a könyv viszont durván lerángat a magyar jelenbe. Azért ha ezt a hatást akarom elérni, akkor egyszerűbb ha megnézem a híreket valamelyik csatornán :)


Népszerű idézetek

Tarandus_Kiadó KU>!

Az őrzőben három „nehéz” beteg fekszik. Kitérni nem lehetett operálásuk elől: „az utolsó esély megadásának” hordozói vagyunk, ugyebár. És neked „szép feladat” – hiszen ki más végezze a mű-tétet, mint a főnök. Tiéd a diadal és olykor a keserű vég okozta kínlódás is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ézsiás Erzsébet: A mindentudás professzora
Ferber Katalin: A felkelő nap árnyéka
Kodolányi János: Süllyedő világ
Tolnai Lajos: A sötét világ
Laczkó Géza: Rákóczi
Beniczkyné Bajza Lenke: Leányok tükre
Cserhalmi Imre: Akiken átgázolt a 20. század
Kodolányi János: Tavaszi fagy
Száva István: Egyedül a halál ellen
Benedek István: Semmelweis és kora