Távolodva 1 csillagozás

Válogatott elbeszélések
Tárnok Zoltán: Távolodva

Már ​vagy három-négy évtizede éppen olyan lappangó-rejtőzködő magánírónk Tárnok Zoltán, mint amilyen legendás elnémulónk, Ottlik Géza volt a Rákosi- és a Kádár-kor süppedékes lápvilágában. E szellemileg és erkölcsileg redukált világban Tárnok sem csatlakozott irodalmi-politikai szekértáborokhoz, ha egyáltalán voltak ilyenek, csak csendesen baktatott előre a maga magányos csapásain, s ha tüdejéből nem fogyott ki a levegő, írt egy-két elbeszélést, kisregényt, hogy valamiképpen formába zárja a körötte élők alaktalan hétköznapjait, néma szomorúságát.

Nincs még egy prózaírónk a posztmodern előtti és utáni magyar irodalomban, aki árnyaltabban és gazdaságosabban fogalmazna, mint ő. S hogy ez mégsem keltette fel kritikusai figyelmét, nem lehet véletlen. Tárnok nem hitt a kérészéletű irodalmi divatokban, mert nem hitt abban, hogy a modern próza laboratóriumi hókuszpókuszok zsibvására csupán. Időben egymást követő eseményeket rögzítve, a hagyományos realista elbeszélőmód mintáit… (tovább)

>!
Pytheas, Budapest, 2011
404 oldal · ISBN: 9789639746879

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

melvin>!
Tárnok Zoltán: Távolodva

Tárnok Zoltán: Távolodva Válogatott elbeszélések

Egy kiváló író legjobb elbeszélései, a magyar irodalom kedvelőinek kötelező olvasmány. Nem könnyű hozzájutni, de a Kortárs szerkesztősége biztos támpont.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bächer Iván: Utóíz
Fekete István: Az erdő ébredése
Edgar Allan Poe: Edgar Allan Poe válogatott művei
Tadeusz Borowski: Kővilág
Gárdonyi Géza: Az utolsó boszorkány
Hermann Hesse: Karácsony
Szerb Antal: Szerelem a palackban
Alekszandr Szergejevics Puskin: A kapitány lánya
Móricz Zsigmond: Tyúkleves
P. G. Wodehouse: Tökös-mákos