Dominó (Erkel Tamás 7.) 24 csillagozás

Tarjányi Péter – Dosek Rita: Dominó

Brutális gyilkosság rázza meg Németországot. A nyomozás azonban már a legelején furcsa fordulatot vesz, mivel a rendőrség gyilkossági felderítésébe bekapcsolódik a német terrorelhárítás és annak külső szakértője, Erkel Tamás is. A tettes láthatóan profi gyilkos és a nyomozóknak rá kell jönniük, hogy sokkal mélyebb összefüggéseket kell keresniük, mint ahogy gondolták. Egymásnak ellentmondó nyomok, súlyos titkok és kilátástalan versenyfutás kezdődik az idővel, mire felismerik, hogy saját kezükbe kell venniük a megoldást. Ki az igazi felelős, aki rávesz egy embert a gyilkolásra, vagy aki megteszi azt? Mit tehetünk, ha látjuk, hogy egy cselekvés megállíthatatlan dominóeffektusként láncreakciót indít el, amibe beleremeghet egész Európa?

>!
Lama Plus, 2022
336 oldal · ISBN: 9786150169668
>!
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158219303

Enciklopédia 29


Most olvassa 5

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

gesztenye11>!
Tarjányi Péter – Dosek Rita: Dominó

A szerzőpárosnak eddig egy könyvét olvastam, ami nagyon tetszett, csak mintha kicsit befejezetlen lenne. Ez most egészen más téma, és nagyon aktuális. A szerzők nagy hozzáértéssel fognak a témához, ami gyilkossággal indul spoiler
Mindenesetre a feszültség már az első oldalakon érződik, az hab a tortán, hogy van egy magyar származású szakértőnk is az ügyben. Rendőrség, terrorelhárítás, kémelhárítás, sőt még a CIA is bekapcsolódik az ügybe.
Itt a probléma a bizalom és az együttműködés hiánya a német szervezetek között, a CIA pedig úgy gondolja, akkor juthat a legtöbb információhoz, ha ők meg mindenkit megfigyelnek. Egy akció kell, hogy a kedélyek megnyugodjanak, és elkezdődjön egy valódi együttműködés – spoiler
A szálak így lassan kezdenek összeállni, de ehhez még több gyilkosságra van szükség. A könyv izgalmas, fordulatos, gyorsan olvasható, tele van pergő cselekménnyel – és lassan kiderül, miről is lehet szó valójában –, ami napjaink egyik legaktuálisabb kérdése. spoiler Terrorcselekmény, szabotázs? Ki a végrehajtó? Miért? Ki áll a gyilkosságok mögött és miért követték el őket?
A könyv befejezése is ugyanolyan izgalmas, mint a korábbi fejezetek. de csak a kérdések egy részére kapunk csattanós választ, amiben politikai és gazdasági, meg egyéni érdekek keverednek. spoiler De a vége olyan, hogy akár folytatás is következhet. spoiler.
Azoknak ajánlom, akik szeretik az izgalmakat, a pörgős politikai krimit és érdeklődnek napjaink eseményei iránt.

Csanga>!
Tarjányi Péter – Dosek Rita: Dominó

Nagyon érdekes volt ezt a könyvet olvasni és nagyon nagy pozitív csalódás volt számomra ;)

Agnes7014>!
Tarjányi Péter – Dosek Rita: Dominó

Első könyv amit a szerzőpárostól olvastam. Kétség kívül aktuális témát választottak. Számomra kicsit sok a kémszervezetek egymás elleni „háborúja” de abszolút nem elképzelhetetlen.

Pepito>!
Tarjányi Péter – Dosek Rita: Dominó

A politikai krimik kedvelőinek ajánlom. Izgalmas történet és sajnos (mármint a valódi hétköznapok szempontjából) nagyon reális és könnyen elképzelhető cselekmények. A valós történelmi események ismeretében nagyon reménykedem, hogy hamarosan folytatása is lesz a regénynek.


Népszerű idézetek

gesztenye11>!

A logikával az az egyetlen probléma, hogyha rossz a kiindulópont, akkor a fals teóriát is teljesen logikusan le lehet vezetni.

140. oldal

Kapcsolódó szócikkek: logika
gesztenye11>!

Egy Afganisztánban született gyermek már háromévesen Kalasnyikovval rohangál, amíg önök a csattogós lepkét tologatták a játszótéren.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Afganisztán · gyermek · Kalasnyikov
gesztenye11>!

– Én nem találom ezt olyan viccesnek – morogta Dahl.
– Én igen – felelte Tom őszintén. – Nagyon szeretném látni a feletteseitek arcát, amikor elmondjátok, hogy a megfigyelés engedély nélkül avatkozott be egy terrorelhárítási akcióba, és ez úgy derült ki, hogy a terrorelhárítás rajtaütött a saját megfigyelőin.

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Georg Dahl · megfigyelés · Tom Erkel (Erkel Tamás)
gesztenye11>!

– Mert nem a díj a fontos, hanem az odáig vezető út – mondta mély, megnyugtató hangján.

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: díj · út
gesztenye11>!

Az egész világunk labilis lábakon áll, és minden mindennel összefügg, olyan, mint az egymás mögé állított dominó. Ha egy rossz döntéssel meglökik az elejét, az végigborít mindent. és már rég eldőlt az első, csak nem vettük észre.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: dominó · döntés · minden · világ
gesztenye11>!

Tom úgy gondolta, ilyen lehet egy modern szivarszoba, ötvözve egy rakétakilövő állomással, és ismerve Dahlt, ez a szélsőséges keveredés nem állt tőle messze.

70. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Georg Dahl · Tom Erkel (Erkel Tamás)
gesztenye11>!

– Tudja, ha a Közel-Keleten háború van, felmennek az olajárak. Mindenki sajnálkozik, de azért vesz néhány részvényt – válaszolta Markin.

289. oldal

Kapcsolódó szócikkek: háború · Közel-Kelet · olaj · részvény
gesztenye11>!

– Az amerikaiak átvertek, az ukránok kijátszottak, az oroszok az orrunknál fogva vezettek, ideje, hogy mi is a sarkunkra álljunk, a szabályok ideje lejárt – felelte eltökélten.
….
– Országoknak csak érdekeik vannak, nem barátaik.

299. oldal

Kapcsolódó szócikkek: amerikai · barát · érdek · német · orosz · ország · szabály · ukránok
gesztenye11>!

– Azért én Moszkvával mindig óvatosan bánnék – jegyezte meg Tom.
– Itt országok közötti szerződésekről beszélünk, nem egy ivóban elkártyázott autóról – válaszolt vissza a kancellár, és Tom jobbnak látta, ha csöndben marad.

223. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Moszkva · Tom Erkel (Erkel Tamás)
gesztenye11>!

Az elnök Oroszországról beszél, és a Szovjetunióról álmodik – dünnyögte Tom. – Mióta mondom.

280. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

John Cure: Az ártatlanság vámszedői
Réti László: Kaméleon
Cserhalmi Dániel: Szibériai csapda
Réti László: Budapest Boulevard
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Diana Hunt: Jack árnyékában
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Cserhalmi Dániel: A Szabadság hadművelet
Francesca H. Nielk: Dermesztő hideg
Vavyan Fable: Sárkánykönny