Kuruttyoló ​békakirály (Kuruttyoló békakirály 1.) 2 csillagozás

Zenék, mesék a világ körül
Tarján Veronika: Kuruttyoló békakirály

Kuruttyoló ​békakirály az egész világot bejárja, hogy meséket és zenéket gyűjtsön – velünk és nekünk. A különleges hangszerbemutatóiról híres Apró Színház-előadások után most végre egy gazdagon illusztrált mesekönyvben el is olvashatjuk az izgalmas történeteket. A Kuruttyoló békakirály első kötetében Afrika és Kolumbia tájain vándorlunk, ahol a helyi meseelemekből felépülő történetet játékos foglalkoztatóval ötvözött képek kísérik.

Mesés zenék, zenés mesék a világ körül – hiszen zene és mese a könyvön belül is egységet alkot. A CD-n Mogyoró Kornél zenéjére Tarján Veronika (énekes, meseíró) szólaltatja meg a történeteket, vendégzenészek közreműködésével. A varázslatos zenés mesét hangjátékos zörejek teszik egyedülálló élménnyé.

„Tarján Veronika Varga Katalin unokája (igen, ő írta többek között a Gőgös Gúnár Gedeont is). Veronika és a kötet illusztrációit készítő nővére, Zsófia már a huszonegyedik század eszközeivel adják át mindazt, amit nagymamájuktól és pedagógus… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2013
48 oldal · ISBN: 9786155234552 · Illusztrálta: Vigyázó Zsófia

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Juci P
Tarján Veronika: Kuruttyoló békakirály

Tarján Veronika: Kuruttyoló békakirály Zenék, mesék a világ körül

Ez nagyon jó! Ugyan a könyvet nem olvastuk, de a meselemezt már többször meghallgattuk, és nagyon tetszett mindkét mese (a szöveg ugyanaz a lemezen, mint a könyvben). Szuper az előadás mindenféle hangszerekkel, zenés betétekkel (Mókus is énekel rajta!), Tarján Veronika nagyon jól mesél, élvezet hallgatni. A könyv is szép, jópofák és egyszerűek az illusztrációk, és vannak benne apró feladatok is, amiket olvasás közben meg lehet oldani (keresd meg ezt vagy azt a rajzokon). Keresni fogjuk a többi részt is a könyvtárban, az tuti.


A sorozat következő kötete

Kuruttyoló békakirály sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Szilágyi Lajos: Békamese 2. – Pitypangfejű Tóbiás
Pintér Tibor: Kuty Kurutty és a varázsvödör
Meseldzija Zoran: A békakirály
Walt Disney – A hercegnő és a béka
A Béka család kalandja
Szecsődi Tamás Leó: Békakirály és Vashenrik
A kicsi béka nagy kívánsága
Max Velthuijs: Béka és az idegen
Louise Gilkow: Breki baba Karácsonya
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm – Catherine Lukas: A békakirályfi