Az ​alávetett (Alávetett-trilógia 1.) 191 csillagozás

Tara Sue Me: Az alávetett

Abby King a titkos fantáziájának él.

New York a West Industries jóképű és briliáns igazgatójaként ismeri Nathaniel Westet, de Abby többet is tud róla: a férfi egy gyakorlott, szexi domináns, aki új alávetettet keres magának. Abby, aki szeretné egyszerű könyvtárosi életét feldobni, és belevetni magát a gyönyörök világát, felajánlja magát Nathanielnek, hogy teljesítse be legtitkosabb vágyait.
A Mesterrel töltött egyetlen hétvége után Abby már tudja, hogy még többet akar, és ezért hajlandó alávetni magát Nathaniel feltételeinek. De a gyönyör ellenére, amit a vállalkozó szellemű Abby kap, a szabályok mögé rejtőző Nathaniel mindvégig hideg és távolságtartó marad.
Ahogy Abby egyre mélyebben bonyolódik bele a hatalom és szenvedély szívfájdító világába, attól fél, hogy Nathaniel szíve sohasem lesz elérhető számára – a sajátját pedig aligha tudja megmenteni…

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Művelt Nép, Budapest, 2016
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155617133 · Fordította: Angster László
>!
Művelt Nép, Budapest, 2016
384 oldal · ISBN: 9786155617478 · Fordította: Angster László

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Nathaniel West · Abigail 'Abby' King · Elaina Welling · Felicia Kelly · Jackson Clark · Linda Clark

Helyszínek népszerűség szerint

New York


Kedvencelte 10

Most olvassa 5

Várólistára tette 75

Kívánságlistára tette 62

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Cicu>!
Tara Sue Me: Az alávetett

Olvasási idő: 2016. április 20., 05:24 → 2016. április 20., 20:05
Az hiszem ez mindent elmond, ez a könyv LETEHETETLEN!
Nagyon örültem az Ulpiusos logónak a könyv elején, mert a kedvenc kiadóm volt, így gondoltam, hogy ez jó ómen, és milyen igazam lett :)

♡ Imádtam minden betűjét! ♡
Imádtam, hogy nem kellett 50-100 oldalt végigolvassak ahhoz, hogy végre történjen valami.
In medias res kezdődik a történet és utána 381 oldalon keresztül perzselnek a lapok.
Tömény erotika igényesen megírva.
Imádtam Nathaniel és Abby párosát, az irodalmi csatározásaikért teljesen odavoltam :)
Remek karakterek, remek történet, erotika minden mennyiségben, a végére egy kis izgalom :) Tara Sue Me úgy ír, ahogy én szeretek olvasni :)
Nagyon élveztem! ♡ El sem hiszem, hogy június 8-ig várnom kell a folytatásra!
Abszolút kedvenc lett! ♡
Erre most több csillagot adnék, mint amennyi az égen van! :)
A borító pedig egyszerűen gyönyörű! ♡

Ps: Ide nekem a folytatást és akkor senkinek nem esik bántódása! :D

38 hozzászólás
Naiva P>!
Tara Sue Me: Az alávetett

Kifejezetten szeretem a romantikus-erotikus műfajt, amennyiben az jól meg van írva, vagy legalább a szereplők kedvelhetőek benne. Ez a „veszély” most nem fenyegetett.” A szépirodalmi idézeteket leszámítva nem volt benne semmi eredeti. Semmi felvezetés. Rögtön bele a közepébe. A szereplők között + a pasiban spoiler. Ezek nélkül nehéz erotikus könyvet írni. Úgy éreztem, hogy a szavak szavakat követnek, a mondatok, mondatokat, de az egész nem állt össze egy egész történetté.

Viktória_Erdei >!
Tara Sue Me: Az alávetett

Minden egyes oldala fűtött erotika. IMÁDOM.
Nagyon hasonlít a szürkére, de mégsem. Itt több volt a szenvedély, több volt a dom és sub jelenet. Jó páros voltak. Nathaniel a kedves, törődő dom, Abby pedig türelmes nő, aki tűri a fájdalmakat mind a testi, mind a lelkit.
Tetszettek a verses párbajok. Várom a következő részt. :)

Második olvasásra, már láttam a hibáit. Amit első olvasásra imádtam, most túl sok volt. Nathaniel fejlődése kicsit átesett a másik oldalra. Nyálas lett egy kicsit. Kedvenc jelenetem a Super Bowl-os és amikor Apollóval játszottak a hóban.

2 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Tara Sue Me: Az alávetett

Vacilláltam, hogy mennyi csillagot is adjak, de sajnos a 3-nál nem tudok többet adni.
A könyv eleje számomra teljesen érthetetlen, mintha valaki kitépett volna jó pár oldalt, melyek felvezették volna a cselekményt. De nem, csak az író úgy gondolta, hogy belecsap a lecsóba. (már bocsánat a kifejezésért, de sokszor ez volt az érzésem) A szereplőkről, hátterükről szinte alig tudunk meg valamit, így egyáltalán nem kerültek közel hozzám, nem nagyon tudtam velük együttérezni.
Egy-két pozitív dolog azért csak volt, az erotikus leírások egészen tetszettek, néhány jelenet érdekes és izgalmas volt.
Mivel szeretem ezt a műfajt, nagy reményeket fűztem hozzá, sajnos csalódnom kellett.

4 hozzászólás
Ms_thebetty P>!
Tara Sue Me: Az alávetett

Ha-Ha-Ha!

Hagyjuk…

~~
P.s.: Csak, hogy valami kézzelfoghatót is írjak: ez a könyv primitív, hiteltelen és nevetséges. Elképesztően pocsék.
Az egy csillagot magamnak adom, amiért sikeresen végigszenvedtem. :D

16 hozzászólás
Orsi999>!
Tara Sue Me: Az alávetett

Az első gondolatom, amikor befejeztem az volt, hogy ez meglepően jó volt. Sokkal rosszabbra számítottam.
Igazából csak egy kihívás miatt kezdtem neki, mivel régebben, amikor megláttam, hogy a címkéi között ott van a BDSM címke, akkor rögtön a Szürke ötven árnyalata jutott az eszembe és inkább hanyagoltam. Így most neki kezdtem és azt kell, hogy mondjam, hogy nem teljesen olyan, mint a Szürke, de nagyon hasonló.
Kevesebb benne a BDSM, vagyis nem annyira durva. Meg itt 1 könyvben beleraktak mindent ami, a másiknál 3 könyv alatt történt.
Tetszett benne, hogy a szereplők ennyire irodalomrajongók voltak. De az az igazság, hogy sokkal kíváncsibb vagyok Nathaniel szemszögére, hátha ott több mindent megtudunk a szereplőkről. Mivel itt nagyon hiányoltam, hogy a szereplők hétköznapjait még jobban megismerhessük.

PEvice>!
Tara Sue Me: Az alávetett

Nem tudom melyik volt előbb a Szürke vagy ez de az biztos hogy minden egyes cselekmény esemény után a Szürke jutott eszembe. Hát aki szerette a szürkét annak tudom ajánlani.
Itt talán nem voltak olyan elcseszettek a szereplők.

15 hozzászólás
Sippancs P>!
Tara Sue Me: Az alávetett

Szeretem az erotikus irodalmat. Viszonylag sok könyvet olvastam már a műfajban, rosszat is, jót is, éppen ezért van összehasonlítási alapom. Ha azt mondom tehát, hogy ez egy középkategóriás könyv, akkor nem a levegőbe beszélek, és nem azért húzom le, mert ez lenne a módi. Hanem azért, mert tényleg nem okozott maradandó élményt. S hogy miért? Az alábbi pontok miatt:
– „Durr bele” kezdet: Kinyitottam a könyvet, elkezdtem olvasni, és totálisan meg voltam győződve arról, hogy az én könyvemből hiányzik min. 3-4 fejezet. Mert ilyen formában nem kezdődhet el egy történet! Se egy felvezetés, se egy néhány soros alap, csak durr bele a közepébe?! Aztán rádöbbentem, hogy nem az én könyvemmel van a baj, csak az írónő ezt a kezdési formát választotta.
– Kidolgozatlanság és összecsapottság: Felszínkaparás a köbön. Rengeteg olyan történés volt a könyvben, amit az írónő a kibontás helyett néhány sorral lerendezett. Szinte semmit sem magyarázott meg, és semminek sem merült igazán a mélyére, legyen szó szereplőkről, érzelmekről, a cselekmény mozgatórugóiról és még sorolhatnám. Mintha csak a sorokat szerette volna kitölteni, és valamit odaböfögni (elnézést a vulgáris kifejezésért, de sokszor tényleg ez járt a fejemben olvasás közben), de mélyre ásni, azt már nem!
– Sub-dom vonal: Tisztában vagyok azzal, hogy nem születhet mindenki Tiffany Reisznek. De könyörgöm! Ha egy író a könyvében ehhez a vonalhoz nyúl, akkor végezzen előtte alapos kutatást, nézzen utána mindennek, és ne csak a Wikipédián olvasottak alapján írja meg az erotikus jeleneteket! Mert ezek a jelenetek sokszor a vicc kategória szintjét sem ütik meg, nem ám hogy igényesek legyenek!
– Hiányzó kémia: Nem mondom, hogy Nathaniel nem mozgatott meg bennem valamit, mert megmozgatott. Még ebből a kevés infóból is sikerült leszűrnöm, hogy bizony ő kemény legény. De! Nem éreztem Abby és közte a kémiát. Hiába volt egy rakás erotikus jelenet a könyvben, és hiába szerepeltek sokat együtt, nekem abszolút nem jött át se a fizikai vonzalom, se a szerelem.

Na de hogy jót is mondjak a történetről, és alá is támasszam ezt a 2,5 csillagot, hihetetlenül olvastatta magát a könyv. A sok hiba ellenére könnyen lehetett vele haladni, és folyamatosan fenntartotta a figyelmet. Az írónő stílusa jó volt, a borító is illett a történethez és a fordításra sem lehet különösebb panaszom. A versek/idézetek pedig sokat dobtak a tömény kliséhalmazon.

Ha lesz folytatás, valószínűleg elolvasom, de hogy pénzt nem adok ki érte, az egyszer biztos!

9 hozzászólás
perpetua P>!
Tara Sue Me: Az alávetett

Nem mondom, hogy pontosan erre számítottam, de összességében nem volt ez rossz könyv, kikapcsolódásnak megfelelő. :)
Nem véletlenül virít a borítón az Ulpius-ház neve. A kiadó megszűnése előtti fő profiljának az erotikus regényeket lehetett mondani. Ezt a könyvet teljesen azokhoz tudom hasonlítani. És ha valaki így áll hozzá, akkor azt hiszem nem tud csalódni. Tele volt erotikus jelenetekkel, sőt azok leírása tetszett is. A fülszöveg alapján kicsit „durvább” vagy kicsit több „durvább” jelenetre számítottam. Várhatóan az érzelmek is megjelentek szintén egész szerethető módon. Abby-nek sok aranyos pillanata volt, jellemző volt rá, hogy különböző „személyiségei vitatkoznak” egymással. (oké ez így hülyén hangzik, de ha elolvassátok, akkor megértitek :D )
Nem tudom minden elemét dicsérni, mert például a legeleje nem volt az igazi, Nagyon hirtelen csaptunk bele az események közepébe és nem volt elég felvezetés, nem éreztem megalapozottnak a helyzetet. Bár a végén megmagyaráztak mindent, és kiderült, hogy érdekes indokok vezérelték a szereplőket. Meg persze pár klisé is megjelent, de hol nincs ilyen? :)

8 hozzászólás
AniTiger MP>!
Tara Sue Me: Az alávetett

Maga a történet nem volt annyira rettenetes, mert a nő nem állt le magával társalogni és ez nagyon sok piros pontot ér nálam, de nem is volt jól megírva. Az in medias res –kezdés tetszett, de a későbbiekben néha teljesen átment katyvaszba a sztori és elgondolkodtam rajta, hogy vajon véletlenül kettőt lapoztam-e?

Nathaniel és Abby lényegesen szerethetőbb és összeillőbb páros, mint Szürke úr meg az ő Anája, de még Gideon Crosst is lekörözték az ő Evajával… Nem mondom, hogy ez a „szájjal szolgálás” dolog nem idegesített, mert lekaparom az arcomat ettől a kifejezéstől, de a történetük kifejezetten tetszett, adott némi plusz löketet neki a múltbéli „titok”, spoiler

Tetszettek az idézetek, a költészet és a könyvtár belekeverése a könyvbe.Meg a kaják! Jut eszembe, imádtam, hogy ennyire sokat főznek mindenfélét – mióta olvastam a könyvet, azóta ennék egy igazi French Toastot, pedig nem szeretem a banánt kajába darabolva.

Bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/05/tsm-alavetett.html


Népszerű idézetek

Cicu>!

Az ágy keskeny volt, ezért magára húzott, és én rajta feküdtem, fejemet a mellére hajtva. Aludhattunk volna bárhol, nekem mindegy. A karja jelentette a mennyországot, amit sohasem akartam elhagyni.

293. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abigail 'Abby' King · Nathaniel West
Cicu>!

A dolgok mindig egyszerűek, ha a lényegre térünk.

332. oldal

Cicu>!

Amikor Nathaniel később bejött, a pultnál talált engem, a fejemet a kezemre támasztva, amint két, címke nélküli dobozt bámulok.
– Abigail?
– Próbálom kitalálni, hogy egy ilyen ember, mint te, miért tart címke nélküli konzervdobozokat a konyhájában.
– A kisebben olasz paprika van – lépett közelebb hozzám. – A nagyobban annak a kíváncsiskodó alávetettnek a maradványai, aki a legutóbb zavarni merészelt a címke nélküli konzervjeim miatt.
– Ez figyelmeztetés?
– Az – mosolyodott el.

262. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abigail 'Abby' King · Nathaniel West
Cicu>!

– Az egész élet a bizalomról szól.

263. oldal

Cicu>!

(…) a szex nem ugyanaz, mint a szerelem. (…) Bár szerintem nagyon sokan összekeverik a kettőt.

177. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nathaniel West
Cicu>!

(…) a szerelem és a gyűlölet ugyanannak az érmének a két oldala.

299. oldal

Cicu>!

– Akarlak – mondta, és mélyen a szemembe nézett. – Itt akarlak, a zongora tetején. A könyvtárad közepén.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nathaniel West
9 hozzászólás
Cicu>!

– Színház az egész világ. / És színész benne minden férfi és nő.

282. oldal

Cicu>!

Még hogy nem fontos a csók! Ez a legfontosabb dolog mind közül. Levegő nélkül tovább bírnám, mint az ajkának érintése nélkül.

291. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abigail 'Abby' King

A sorozat következő kötete

Alávetett-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tiffany Reisz: A szent
E. L. James: Sötét
Sierra Cartwright: Megkötve
Jodi Ellen Malpas: Ez a férfi
Elizabeth McNeill: 9 és 1/2 hét
J. R. Ward: Feloldozott szerető
Mira Sabo: Amíg kinyílik a szemünk
Sylvia Day: Hozzád kötve
Lakatos Levente: Bomlás