Gyógyító ​jóga 14 csillagozás

Egyszerű gyakorlatok több mint 50 gyakori betegségre és a fájdalommentes élethez
Tara Stiles: Gyógyító jóga

Fáj ​a fejed? Összetört a szíved? Gyötör az álmatlanság vagy az allergia? Állandó harcot folytatsz a narancsbőr és a felesleges kilók ellen? Vagy csak szeretnéd leküzdeni a rád nehezedő feszültséget? Tara Stiles a világszerte elismert és népszerű jógaoktató á-tól z-ig összegyűjtötte azokat a jógapózokat, amikkel legyőzheted a testedben felbukkanó különböző problémákat, és egyúttal javíthatsz is a közérzeteden. A szerző fiatalos és könnyed stílusban közelíti meg a jógát, több mint 50 olyan gyakori panaszt vesz górcső alá, mint például az ízületi gyulladás, a narancsbőr, a petyhüdt combok, a migrén és a depresszió. A könyvben bemutatott egyszerű gyakorlatsorozatok a kezdő és haladó jógázók számára is hasznosak. Tara Stiles érthető és gyakorlatias módon mutatja be rendkívül hasznos gyógyító bölcsességét az olvasóknak. Ha bármilyen betegséggel küzdesz, ő tudja a választ. Gyógyszerek helyett válaszd a tartós és természetes megoldást, tanuld meg meggyógyítani magad a Gyógyító jóga című… (tovább)

Eredeti cím: Yoga Cures

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Édesvíz, Budapest, 2016
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635296033 · Fordította: Szilágyi Eszter

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

DittaV P>!
Tara Stiles: Gyógyító jóga

Tara Stiles: Gyógyító jóga Egyszerű gyakorlatok több mint 50 gyakori betegségre és a fájdalommentes élethez

Nagyon jó ez a könyv. Tara Stiles másik, magyarul megjelent könyvét is szerettem, de ez jobban tetszik. Nem beszél sokat mellé, nagyon jól leírja a légzési technikákat, amelyek a jóga alapját képezik, hiszen ezt kell összehangolnunk a mozgással, a megfelelő mozdulatban kell belélegezni és kilélegezni és ez sokkal nehezebb, mint hittem volna. Néha – pedig most már két hónapja gyakorlom az alapokat – még mindig összekeverem, melyik mozdulatnál hogyan kell lélegezzek. Tényleg fegyelem kell hozzá és maximális figyelem. Ez a könyv számos betegségre kínál megoldást és jelzem, nem egyszer elvégzett gyakorlatokról van szó, ez folyamatos gyakorlást igényel. Nekem személy szerint a tűzlégzés, a megfázásra való pózok és a immunrendszer erősítő mudra együtt működnek például. Ebben a könyvben annyiféle bajra vannak pózok/gyakorlatsorok/gyakorlatok, hogy az ember válogathat. A CD-ről majd írok még, de hétvégénél előbb nem lesz időm belemélyedni, a könyvet viszont befaltam.

Zsuzsanna_Makai >!
Tara Stiles: Gyógyító jóga

Tara Stiles: Gyógyító jóga Egyszerű gyakorlatok több mint 50 gyakori betegségre és a fájdalommentes élethez

Hihetetlenül inspiráló volt. Észrevettem magamon, h elkezdtem az üdítők helyett vizet inni. A zsíros-cukros reggeli helyett, gyümölcsöt kívánok reggel enni. A nutellás palacsinta helyett meg uborkát. Fura az egész.
Aztán észrevettem, h ahogy leírja a légzésgyakorlatokat, ott helyben, könyvvel a kezemben, olvasás közben is követem a leírtakat, és az estére már fáradt agyam elkezd felfrissülni.
És elkezdtem kívánni a mozgást. Elpakoltam mindent az útból, h le tudjam tenni a jógamatracom, amikor csak úgy kívánom.
Szóval nálam bejött.

2 hozzászólás
AudreyC>!
Tara Stiles: Gyógyító jóga

Tara Stiles: Gyógyító jóga Egyszerű gyakorlatok több mint 50 gyakori betegségre és a fájdalommentes élethez

Ez 5* A szerzö alapból szimpi, hogy nem frusztrál a tökéletességével. Nem stresszel, ezt azt csináld…. nagyon baráti hangvételü könyv, nekem öszinte és segíteni akaró szándék jön át, ami inspiráló. Arra ösztönöz, hogy ami neked jó, azt csináld. Ehhez megad mindent, gyakorlatok, motiváció, ötletek, mások tapasztalatai…. de semmi nem túl sok, a könyv szuperül felépített és egyensúlyban vannak benne a dolgok. Öszintén, ez egy befektetés könyv, az ára szinte semmi a hasznához képest. Nekem sokat segít, szerintem másoknál is müködik. Öszinten ajánlom.

Violetcat>!
Tara Stiles: Gyógyító jóga

Tara Stiles: Gyógyító jóga Egyszerű gyakorlatok több mint 50 gyakori betegségre és a fájdalommentes élethez

A második kedvenc jóga könyvem. Szerintem Kareen Zebroff Jóga mindenkinek című könyve tartalmazza a legfontosabb, kezdőknek is egyszerűen megvalósítható gyakorlatokat, Tara Stiles rátesz egy lapáttal és megmutatja, hogyan tudod elfelejteni a mindennapok gondjait, amikor azzal vagy elfoglalva, ne dőlj el és ne szakadjon szét a lábad nyújtás közben :-). Az izomláz garantált.

timeja>!
Tara Stiles: Gyógyító jóga

Tara Stiles: Gyógyító jóga Egyszerű gyakorlatok több mint 50 gyakori betegségre és a fájdalommentes élethez

Kb. 1,5 éve ismertem meg a jógát, ami számomra hihetetlenül más volt, mint az addig ismert egyéb mozgásformák. Nem sztenderd törzsfordítások meg egyszerű karkörzések, nem is sorozatban ismételt guggolás vagy lábemelés, hanem valami izgalmas, új, és formabontó. Törzscsavarások, hihetetlen pózok… Első perctől imádtam! Ami még kifejezetten tetszett benne, hogy nincs az az elvárás, hogy mindent tökéletesen kell csinálni, és „úgy, mint a többiek”, hanem mindenki a maga tempójában, a saját határainak tudatában és azokat feszegetve próbálhatja ki az ászanákat. Ez az elfogadás, a béke, a nyugalom, a közösségi érzés a gyakorlások során… Megfizethetetlen érzés!
Az nem kifejezés, hogy van még hova fejlődnöm ezen a téren, de hát előttünk az élet, és rengeteg könyv, ami segíthet ebben. Például ez, ami inspiráló, és kivitelezésében is szép. Ebből persze nem tanulunk meg jógázni, de motivációnak tökéletes!


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Brathen: Jógacsaj
Varga Imre: Légy önmagad!
Susan Westbrook: Öt tibeti jóga
Gena Kenny: Jóga könnyedén
Tara Lee – Mary Attwood: Kismamajóga
Beate Cuson: Jóga a formás alakért
Paramhansa Swami Maheshwarananda: Jóga haladóknak
Szvámi Szatjánanda Szaraszvatí: Ászana Pránájáma Mudrá Bandha
Caron Bosler: Jóga & Pilates
Martin Faulks: Pillangó tai chi