Élj ​egészségesen a saját szabályaid szerint 21 csillagozás

Tara Stiles: Élj egészségesen a saját szabályaid szerint

A ​dietetikusok és táplálkozási szakemberek, akik az évek alatt kijelölték az optimális egészségügyi szabályokat, tévedtek és ezt a saját életünkön is tapasztalhatjuk. Egyre több probléma adódik az egészségünkkel és a súlyunkkal, hiába a kalóriaszámláló stratégiák és az éheztető, szénhidrátmentes diéták melletti edzések, amelyek életünkben átvették az irányítást. Sajnálatos módon külső szakemberekre bízzuk magunkat azt gondolván, hogy aki a legtöbbet ígéri, és akinek a termékeit megvesszük, az orvosolni is fogja panaszainkat. Egészen mostanáig! Élj egészségesen a saját szabályaid szerint! című könyvében Tara Stiles bemutatja nekünk az egészségünk terén legjobban informált szakembert: saját magunkat.
Miután Tara megismertet bennünket saját inspiráló irányelveivel, tippeket, technikákat és gyakorlatokat ad, például: célkitűző programot lépésről lépésre, hogy fel tudjuk mérni, mire akarunk koncentrálni; illusztrált jógagyakorlatokat, amelyek az energiaszint növelését, az ételek… (tovább)

>!
Édesvíz, Budapest, 2016
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635295715 · Fordította: Kovácsné Keszthelyi Rita

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

Shauna>!
Tara Stiles: Élj egészségesen a saját szabályaid szerint

A kötet olvasása közben Tara lett az életmódváltásom vezércsillaga, a könyv pedig tényleg segít megalkotni a saját szabályaim. Bye bye kalóriaszámlálás és mérleg, mostantól én irányítok!
Korábban a jógára nem gondoltam úgy, mint aktív mozgásformára, de tényleg nagyon jó érzés csinálni. Persze még nem vagyok profi, nagyon jókat lehetne nevetni a bénázásaimon, de kikapcsol és nincs az a rossz érzésem, mint az edzőtermekben, amikor csurog rólam a víz, a végtagjaim pedig nehezebbek mint edzés előtt és örülök, ha haza tudom magam vonszolni.
A könyv végén található receptek nagyon hasznosak, párat már ki is próbáltam és szuperek! :)

DEliza>!
Tara Stiles: Élj egészségesen a saját szabályaid szerint

A könyv címe szerint te alkotod a szabályokat. Nos, én azt hittem, hogy biztos valami átverés, lesznek benne amiket követni kell pl. diétát stb. De kellemesen csalódtam. A saját szabályaid kell megalkotni. Tara nagyon szimpatikus és tisztelendő példakép azok számára akik kiutat keresnek a hosszan tartó diétáikból, nagyobb edzéstervükből. Sok helyen magamra ismertem (sajnos) és ezen változtatni akarok és fogok is! Érdemes elolvasni, kipróbálni önmagunk által előírt szabályainkat.


Népszerű idézetek

Szelén>!

Digitális korunk könnyedén átcsomagolhatja testképünket, ha engedjük. Aktívan kell dolgoznunk, és fókuszban tartani azt, akik vagyunk, emellett folyamatosan növelnünk kell az önbecsülésünket.
Vannak történések az életünkben, amelyek kimozdítanak egyensúlyi helyzetünkből, és eltávolítanak intuícióinktól. Traumatikus események és társadalmi nyomások letéríthetnek az utunkról. Mindannyian átélünk kemény időszakokat életünkben. Így éljük túl, és erősödünk, ami aztán megváltoztat minket. Nem-túl-vidám események mindig lesznek. Meg kell erősödnünk abban az érzésben, hogy amikor visszatérünk a fókuszunkhoz, visszatérünk boldogságunk forrásához, és arra az ösvényre, amely hosszú távú egészségünk és boldogságunk alapköve.

8. oldal, I. rész - A szabályok megértése: A világ szabályai

Poufsouffle>!

A cselekedeteink definiálják, hogy kik vagyunk, és a szándékunk megfogalmazása segít úgy cselekedni, ahogy szeretnénk, és elérni azt a hatást, amelyet életünkre és mások életére gyakorolni szeretnénk.

57. oldal, II. rész - Megtanulni szeretni: Megszeretni a párnádat

theodora >!

Intuitívvá válni a leghasznosabb, az életünket megváltoztató döntés, amit csak hozhatunk. Abban a pillanatban, hogy elhatározzuk, félretesszük mások szabályait, és intuitív-felfedező üzemmódba kerülönk, saját erőnket nyerjük vissza. És ennél a pontnál csak jobb lehet.

13. oldal

theodora >!

Ahhoz, hogy megtanuljunk könnyedén élni, vissza kell találnunk önmagunkhoz. Fel kell ismerünk szokásainkat és reakcióinkat – azt a módon, ahogyan a stresszt kezeljük életünk során. Szemben azzl, hogy a tudósok azt gondolták, hogy cselekedeteinken, a feltörő érzelmeinken, stb. nem tudunk változtatni, megtudtuk, hogy az elme folyamatosan változik. Át tudjuk programozni úgy, hogy egészségesen reagálon és egészeséges vágyai legyenek. Nem feltételenül kell azzal élnünk, amivel születtünk.

18. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Brathen: Jógacsaj
Varga Imre: Légy önmagad!
Susan Westbrook: Öt tibeti jóga
Szvámi Szatjánanda Szaraszvatí: Ászana Pránájáma Mudrá Bandha
Caron Bosler: Jóga & Pilates
Martin Faulks: Pillangó tai chi
Szvámí Ráma: A jóga útjai
Gena Kenny: Jóga könnyedén
Tara Lee – Mary Attwood: Kismamajóga
Julie Friedeberger: Jóga az irodában