Nyűgök ​és nyalánkságok (Csokoládéimádók 3.) 102 csillagozás

Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

„Örökkön-örökké”-bonbon!
Drew-t és Jennyt éveken át irigyelték a barátaik zabolátlan szexuális életük miatt… illetve, dehogyis! Leginkább hányni tudtak volna miattuk.
Két gyerek mellett, túlhajszolt életük során most először, Drew és Jenny nem találja a közös hangot a hálószobában. Drew semmitől sem riad vissza, hogy egykor szenvedélyes feleségét újra becserkéssze, Jenny pedig bármit megtenne, hogy végre átaludhassa az éjszakát.
Carter és Claire, Jim és Liz minduntalan (és hasztalanul) a tanácsaikkal bombázzák a sorsával elégedetlen párt, mert szeretnék, ha rendbe jönne a régebben boldog Drew és Jenny élete.
Vajon a Csokoládéimádók harmadik, befejező részében megtalálják a kiveszni látszó tüzet a házasságukból, vagy a helyzetük még annál is kényesebb, mint amikor Jenny mézzel öntötte le Drew-t, aki egy fára ragasztotta
Kövesd a történetüket és dobd fel a napod!

Eredeti mű: Tara Sivec: Troubles and Treats

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572312 · Fordította: Farkas János

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Carter Ellis · Claire Morgan · Gavin Morgan · Drew Parritt · Liz Gates · Jim Gilmore · Jenny Parritt


Kedvencelte 15

Most olvassa 4

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Bitten
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

Oltári!

Első tanács
– eszedbe se jusson lakáson kívül olvasni!

Második tanács
– dobj el mindent és csak rájuk figyelj!

Harmadik tanács
– „hangos” olvasás ;-)

Negyedik tanács
– Tanulj a leckéikből!

Ötödik tanács
– Az ég szerelmére, beszélgessetek!!

Tégy magadnak egy szívességet, ha eddig sem bírtad kerüld el!
Ha barátkoznál velük ne itt kezd el!

Lécccccciiiiiiiiiiiiiiiiiii keressetek még hasonló vehemenciával bíró utánpótlást!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ui:
Kedves Kiadó!
Akarunk még Tara Sivecet! ;)
Chocoholics vagy egy kis Playing with fire hmmm fincsii :'D

3 hozzászólás
>!
GytAnett P
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

Sokkal jobban tetszett, mint a második rész, még ha a csillagozás nem is ezt mutatja. (Azt hiszem, nagyon elvakult voltam, amikor a másodikra 4.5 csillagot adtam. :D)
Drew és Jenny párosa amúgy a legkevésbé szimpatikus a bandából, tökéletesen most sem tudtam velük azonosulni, szerencsére a problémájukkal sem, mivel az életem még nagyon nem ott tart, mint az övék. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy az nagyon is valós probléma, hogy a párok szexuális élete kicsi gyerkőc mellett, szülés után nehezen tér vissza a régi kerékvágásba, ami nyilvánvalóan mindkettő fél számára frusztráló hatással bír. Nem lenne vicces a könyv, ha nem a maguk módján próbálnák megoldani a helyzetet, ami időnként igencsak komikusra sikeredett. spoiler Időnként nagyon jókat lehetett nevetni, bár humor szempontjából az első részt nem sikerült felülmúlni. :)
Ez a hatos banda úgy beteg, ahogy van, szívesen megismerkednék velük. :D Éppen emiatt a valóságtól elrugaszkodott jelenetekből sem volt hiány. spoiler
A humor és az idiotizmus mellett van azért mondanivalója is. Sok-sok könyvből azt tanulhatjuk meg, hogy a kapcsolati problémák legegyszerűbb megoldása, ha beszélgetünk egymással. Valóban! Itt is igazából csak annyit kellett volna tenniük, hogy leülnek, és mindent elmondanak egymásnak őszintén. spoiler Jenny sem egy egyszerű eset, még mindig ő a legfurább számomra mindannyiuk közül, de erre a párosra azt hiszem, lehet azt mondani, hogy zsák a foltját. :)
Örülök, hogy ők is kaptak egy saját könyvet és hogy egy teljesen más élethelyzetben ismerkedhettünk meg velük, az első két rész után jócskán ugrottunk az időben.

>!
Szilvi00 P
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

Az egész könyv úgy, ahogy van, röhejes és mérhetetlenül túlzó. Egy nagy képtelenség és egy hatalmas katyvasz. Nem érdekel, mert voltak benne olyan részek, melyeken halálra nevettem magam. Ha nagyon akarom, megtalálom a könyv mondanivalóját. Sok házaspár átélhet hasonlót, de szerintem ez a történet arra született, hogy szórakoztasson. Elismerem, Drew sokszor túllőtt a célon, néha gusztustalan volt (pl. amit a nyilvános mosdóban művelt). Eddig is tudtam róla, hogy “csúszik” a pasi, az egész csapattal együtt! Én akkor is jól szórakoztam!

>!
Viktória_Erdei 
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

„De meg ne merd fogni a seggemet az előadás során, különben hívom a Winchester testvéreket a Supernaturalból.”
A kedvenc sorozatom. Anyukám meg pont ekkor rám nézett, hogy mit röhögök annyira.
Imádom az írónőt és a humorát. Kedvenc jelenetem a spoiler. Szerettem még azt a jelenetet is, amior hallgatta a CD-t. Pont egy ilyen humoros könyvre volt szükségem. Tökéletes volt kikapcsolódásnak.

>!
perpetua P
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

Örülök, hogy párost váltott ez a rész, mert nem is tudtam, hogy mit lehetne még Carter-rel és Claire-rel kezdeni, eléggé kiveséztük már őket. Drew és Jenny viszont igazán ígéretesnek tűnt, hiszen már a korábbi részekben láttuk, milyen mókás és érdekes szereplők. Annak is örülök, hogy nem a kezdetekhez nyúltunk vissza, hanem a házasság egy újabb nagyon is valóságos problémáját dolgozta fel ez a könyv rajtuk keresztül. Rengeteget nevettem most is, nem tudom honnan jön ennyi sületlenség az írónőből. :D Egy dolog volt számomra zavaró, főleg inkább az első felére volt jellemző, hogy túl nagy váltások voltak két fejezet között. Értem én, hogy új jelenet, új helyzet, de néha úgy éreztem, hogy csak kisebb összefüggéstelen novellák vannak egymás mögé pakolva. Amiket külön-külön maximálisan élveztem, de hiányoltam a szorosabb kapcsot közöttük. Aztán a második felében feloldódott ez a probléma, és ott még jobbá vált ez a történet. :)

2 hozzászólás
>!
agi89
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

Ezek 6-an még mindig ugyanolyan h*lyék mint voltak! :'D

Drew & Jenny nagy kedvencemmé váltak az első két rész alatt, így nagyon örültem hogy ők a főszereplői ennek a résznek. De szerencsére a többiek se maradtak ki a sztoriból.

Ez a sorozat az amit csak úgy tudok olvasni, hogy időnként becsukom a könyvet, párszor mély levegőt veszek – hogy abbahagyjam a nevetést – és elmormogom: 'istenem ezek nagyon h*lyék'. :D

Ez a sorozat örök favorit marad!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572312 · Fordította: Farkas János
1 hozzászólás
>!
kocybaba P
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

Hát ez sokkal inkább volt nyűg, mint nyalánkság. Már az előző résznél is rezgett a léc, de ez most még azt is alulmúlta. Elismerem, párszor kicsúszott belőlem egy-két kacaj, de a poénok zöme túltolt, nem helyénvaló vagy ízléstelen volt. Nehezemre esett azon nevetni, pl. hogy egy felnőtt férfi spoiler, vagy hogy egy 10 éves gyerek szájából viccnek szánva „Fogd be, vagy megkéselem az anyádat!” mondat hangzik el, egyebekről nem is beszélve. A Drew-Jenny páros sem nyűgözött le, de azt meg kell hagyni rájuk igaz, hogy két h*lye egy pár. Mindketten azonos szinten voltak flúgosak és elképedve olvastam mikre (nem) képesek. Mondjuk legalább egy olyan valós problémát szemléltettek, amibe elhiszem, hogy sok, gyerekes házaspár belefut. Aztán még előnye volt, hogy gyorsan át tudtam rágni magam rajta, no meg a pár kicsikart nevetés, de amúgy ez elég nagy bukta volt.

9 hozzászólás
>!
Katara_Phoenix P
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

Az egyetlen problémám, hogy túl sok idő telt el a második és harmadik rész között. Még így is, hogy volt néhány visszaemlékezés, túl sok minden kiesett. Például Jim és Liz életéről,házasságáról, családjáról, alakulásaikról sokminden nem derült ki, igazán megérdemeltek vonla/megérdemelnének egy kötetet ők is.
Drew-ról mindig az első szó, ami eszembe jut: őrült. Miután kiderült,hogy belekakil a macskaalomba, ez a szó végképp igazzá vált. Néha legszívesebben addig csapkodtam volna egy hallal, amíg mozog! Fel sem fogta,hogy a felesége: háztartást vezet, két gyereket nevel, két állatról gondoskodik (akiket a férje pofátlanul, szó nélkül hazavitt), közben dolgozik,és Claire-nek is besegít..ez a barom még képes kitalálni,hogy biztosan unatkozik. Jesszusom! Jenny pedig még mindig egy butácska liba (ezt az elképzelhető legkevesebb rosszallással mondom). Mivel egy szó nélkül tűrte a „rabszolgáztatást” (hát nem találó a kifejezés?), Drew pedig nem gondolatolvasó, így nyilván hónapokig nem oldódott meg a dolog. Legalább Claire és Carter elindították a lavinát a dolgok javulása érdekében.
A vibrátorversenyt igazán kihagytam volna a történetből. ._."
Gavin még mindig a legmenőbb kisfiú a világon! *-*
Összességében kb annyit (talán egy kicsit kevesebbet) kell várni tőle, mint az első két résztől. Elkezded, kikapcsolódsz, röhögsz egy jót, becsukod,és mosolyogva aludni térsz. :)

>!
meteoritastar
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

Elfáradtam a könyv olvasása során. NAGYON!!
Kicsinált Drew és Jenny.
Sokkal jobb lett ez a történet, mint vártam.

Fájt a nyakam a sok fejrázástól. Néha nem akartam elhinni, amit olvastam és ami következett abból. Mondtam, nem lehetnek ennyire bolondok?! ?! De persze, hogy ennyire imádnivaló, eszement bolondok voltak. spoiler Ráadásul ezt még fokozni is tudták oldalról oldalra egészen a könyv végéig. De persze ezekben az őrültségekben a barátaik is teljes erőbedobással /agy eldobással/ részt vettek.
Kisírtam a szemem. Rengeteget nevettem. spoiler
A szereplők külön külön is nagyon humorosak voltak. De ha csajos vagy pasi est volt, akkor szem nem maradt szárazon. Ha pedig együtt voltak mind a hatan, kő kövön nem maradt.
Eszméletlen egy csapat ez még mindig. Hiába, sokat káromkodnak, azt se akárhogy, de én akkor is IMÁDOM ŐKET!!!!!

>!
vivienna
Tara Sivec: Nyűgök és nyalánkságok

Először is: én ezt a könyvet iszonyatosan vártam, de komolyan! Az első 2 részen iszonyatosan sokat nevettem, bőven volt hogy már sírtam a nevetéstől (főleg mondjuk az első résznél) úgyhogy már hihetetlenül vártam, hogy érkezzen a következő rész is.
Az írónő stílusa szerencsére változatlan, így a vicces szituációkból egyáltalán nincs hiány. Ami engem zavart, hogy a főszereplőket nem tudtam annyira megkedvelni (sőt, egyszer-kétszer már kimondottan az idegeimre mentek…) , mint Clair-t és Carter-t, valahogy ők ketten már az előző két könyv alapján nagyon a szívemhez nőttek.
Szerencsére egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam, de azért ez így nekem nem volt az igazi.


Népszerű idézetek

>!
ncsn87

Már majdnem felhívtam az állatorvost, hogy megkérdezzem, normális-e, hogy Miss Lippy ennyit kakál, vagy valami kakilós betegségben szenved. A kezemben volt a telefon, hogy hívjam az orvost, amikor Drew végül bevallotta, hogy ő tojt néhányszor a macska almába, mert tudni akarta, milyen érzés.
A FÉRJEM KAKÁJÁT KAPARTAM KI AZ ALOMBÓL! Van fogalmatok róla, mennyire NEM oké ez?

46-47. oldal

11 hozzászólás
>!
Katara_Phoenix P

– Milyen nap van ma? – kérdezek vissza.
– Még mindig szombat, picsafüst!
Bólintok, és elkezdek fejben számolni.
– Szombat? Akkor…tavaly.
– Ó, te jó ég, akkor randizni is Billy születése előtt randiztatok utoljára? De hát ő nem öt hónapos körül van már? – kérdezi Liz.
– Nem! Egy hónapos, vagyis nem, három hónapos. A picsába, milyen nap van ma?
– SZOMBAT! – kiáltja egyszerre Claire és Liz. (…)
Visszafordulok a lányokhoz. – Billy négy hónapos, vagy valami ilyesmi. Szerda van, ugye?

161. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Claire Morgan · Jenny Parritt · Liz Gates
>!
NaNa_88

Hogy tudnak a nők olyan frekvencián vinnyogni, amit még a kutyák sem hallanak meg?

108. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Drew Parritt
>!
nypiro P

– Nyeregbe, cowboy! Ide belém az összes bébiszószodat!

Kapcsolódó szócikkek: Jenny Parritt
>!
PandaSueshi

-Mi lesz, ha megsérül valamelyikőjük?
Claire a szemét forgatja.
-Ne aggódj, Gavin fel tudja hívni a mentőket, ha azok az idióták, akikhez hozzámentünk, megsérülnének.
-Én a gyerekekről beszélek.

57. oldal

>!
Katara_Phoenix P

Egyszerre jó is, meg rossz is, hogy a következő kísérletünk sikerrel járt. Rossz, mert egy napon Veronica meg fogja kérdezni, hol fogant, és nekünk el kell mondanunk, hogy a Vörös Homár férfivécéjében.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Drew Parritt
6 hozzászólás
>!
Kissasszony

– Miért csak olyankor figyelnek ránk, amikor olyasmiről beszélünk, amihez még kicsik? – kérdezi Jim suttogva Liztől.
– Mert a gyerekek seggfejek – suttogja válaszul Drew.
– Hallottam! – mondja Gavin, anélkül hogy hátrafordulna.
– Akkor jó, mert te vagy a legnagyobb seggfej! – suttogja Drew hangosan.
– Légy szíves, ne nevezd seggfejnek a fiamat! – rivall rá Claire Drew-ra.
Claire rosszalló pillantását látva Drew azonnal behúzza a fejét bűnbánóan.
– Jujjujj, helyre tett az anyukám! – csúfolódik Gavin nevetve.

Kapcsolódó szócikkek: Claire Morgan · Drew Parritt · Gavin Morgan · Jim Gilmore · Liz Gates
>!
Bitten

De azt hiszem, a történet megértéséhez tudnotok kell mindent.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Kresley Cole: Vámpírszerető
Meggin Cabot: A fiú a házból
Jennifer Crusie: Fogadj rám
Lauren Graham: Egy nap talán
Susan Elizabeth Phillips: Csak Te kellesz!