Életek ​és édességek (Csokoládéimádók 2.) 343 csillagozás

Tara Sivec: Életek és édességek

Carter, Claire és a banda visszatér, és készen állnak, hogy elkezdjék közös életüket. De vajon tényleg készen állnak?
Túl egy pokoli leánybúcsún, pornófüggőségen, zsemle-baseballon és egy elrontott lánykérésen, túl azon, hogy rájönnek, mindkettőjük családja csupa sültbolondból áll, Carter és Claire végül elkezdi megkérdőjelezni a köztük lévő kötelék erősségét.
Vajon a barátaik csak tovább rontják a helyzetet kellemetlen megjegyzéseikkel és kotnyeleskedésükkel, vagy meggyőzik a párt, hogy a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” néha tényleg kezdődhet sörponggal is?

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789633993545 · Fordította: Farkas János
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
272 oldal · ISBN: 9789633993552 · Fordította: Farkas János
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633992807 · Fordította: Farkas János

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Carter Ellis · Claire Morgan · Gavin Morgan · Drew Parritt · Liz Gates · Jim Gilmore · George Morgan · Jenny Parritt


Kedvencelte 40

Most olvassa 12

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 71

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Tara Sivec: Életek és édességek

Egyszerűen haláli, hogy egy chick lit címke mikre rá tud engem venni. Szinte minden chick litet olvastam, 3-4 havonta szokott lenni kihívás. Gondoltam biztos van még valami a polcon, újra neki esek. Nos, nem nagyon találok semmit, így rávetemedtem erre a borzalomra.

Már az első rész sem lett a kedvencem.
A szereplők még mindig isznak, buliznak, ocsmányul beszélnek. Nevetségesen kellemetlen helyzetbe hozzák magukat folytonosan. Lehet egy ember szókimondó, nyilván a többség szokott káromkodni, de van egy határ, amit szerintem sokan meghúzunk. Claire ha élne, ő lenne a világ leggázabb embere..Tulajdonképpen ebben a könyvben alig történt volna valami, ha a két főszereplő kommunikált volna egymással. Ők mindig csak a forró kását kerülgették.

Már kétszer sikerült nevetnem; az előzőnél még mosolyra sem futotta. Ez még mindig borzasztó, ennyi agyament ember számomra már nem vicces.

3 hozzászólás
_Eriii>!
Tara Sivec: Életek és édességek

És igen, a banda visszatért, hogy adjon egy jó pár óra kikapcsolódást. Imádtam, szerintem nem olvastam ennyire vicces könyvet már nagyon rég. Szó szerint fetrengtem a röhögéstől. Carter és Claire annyira jó páros. Annyira élveztem Carter bénázását.
A többi bagázs meg áhh, ennyire lökötteket nem hordott hátán a föld. Összeségében, meg tudtam volna lenni a folytatás nélkül is, de ha már egyszer megírta az írónő, és nagyon jól, hát nem is volt kérdéses, hogy elolvasom-e. Ajánlom mindenkinek, mert szem nem marad szárazon, és most a röhögéstől.

1 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Tara Sivec: Életek és édességek

Tara Sives megint megcsinálta! Ha lehetne díjakat osztani, a legviccesebb könyv kitüntetést nálam az Ő kötetei kapnák, efelől semmi kétségem. Elfogult vagyok, nem tagadom, de életembe nem nevettem ennyit könyveken, mint Claire, Carter és Gavin történetein. Ez a rész sem maradt el az előzőtől. Claire továbbra is kínosabbnál kínosabb szituációkba keveredik. Carter bénázása új szintre emelkedett, közben viszont odaadó apuka és megértő férfi, le a kalappal előtte. A legszórakoztatóbb továbbra is Gavin. A kis drága csak úgy vonzza a bajt, káromkodik, rappel és megragad minden alkalmat, hogy a „virslijéről” beszélhessen.
Beismerem, hogy nagy cselekménye nincs a könyvnek, egy őszinte beszélgetés két felnőtt között egy csapásra tisztázhatna minden buta félreértést, no de akkor hol maradna a szórakozás?
És jelentem, megtaláltam a mű tanulságát is: Részegen a Facebook közelébe se menj! :D :D

3 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Tara Sivec: Életek és édességek

Nincs olyan jó ez a rész, mint az első, de vicces volt és édesen romantikus.
A lánykéréses jeleneteknél, illetve a tökéletes pillanaton való agyalásokon, töprengéseken nagyon jókat mosolyogtam.
Ebben a részben szerintem több a komolyabb mondanivaló. Ez sokszor a humor és a jókedv kárára ment, de nem éreztem, hogy ez rossz lenne. Jó volt látni a kapcsolatuk ilyesfajta, komolyabbá válásának a folyamatát.
Ebben a sorozatban nincs olyan karakter, aki ne tudna egy hatalmas vigyort teremteni az arcomra. Élvezet minden sora.
A fáradt hétköznapok után egy kellemes kikapcsolódást nyújtó, jó humorú könyv ez is.

2 hozzászólás
AniTiger P>!
Tara Sivec: Életek és édességek

Voltak nagyon vicces és rémesen szánalmas jelenetek is benne, és ez utóbbiak miatt tovább tartott elolvasnom, mint az első részt, de Claire és Carter egymáshoz csiszolódása, illetve az igazi kis, szerető családdá válásuk Gavin-nel szuper aranyos volt. Mély sajnálatomra Carter átment teljesen agyhalottba néha, egy két lábon járó komédia lett a pasi, amit nem szerettem, de George és azok a részek, amikor Cartert szívatja felhozták nálam a sztorit. Sajnos túl blőd lett az egész, elpoénkodták a komolyabb helyzeteket (és úgy általában az egész regényt). :/

Tetszettek a Dr. Seuss utalások, spoiler Drew-t és a párját nem nagyon tudom még mindig hova tenni… Ők nekem elképesztően furcsák.

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/06/csokoladeim…

Milli88 P>!
Tara Sivec: Életek és édességek

Nagyon csalódott vagyok. Minden lapozás után azt kérdezgettem magamtól, hogy mi a lópimpili ez?
Kevesebb, mint 300 oldal, de mégis nekem úgy tűnt, mintha 2000 oldal lenne.
Iszonyat idegesítőek voltak a szereplők. Mindegyikük. Komolyan, számoltam a lapokat, hogy mikor lesz már vége.
A falra másztam Claire siránkozásától spoiler és Carter rinyálásaitól spoiler Komolyan, néha a hányinger kerülgetett. És az a rengeteg piálás. Abban reménykedtem, hogy, jó, biztosan ez lesz az utolsó „tudatlanra iszom magam” sztori. De neeeem. Lapoztam egyet, és mit látok? Megint mindenki csatak részeg. O.o

Véleményem szerint a Csábítások és csemegék-et ennek a könyvnek az epilógusával kellett volna zárni. Így kaptunk volna egy kerek, csak kicsit nyálas sztorit. Kár volt ezt a kötetet leerőltetni az olvasók torkán.

12 hozzászólás
deen>!
Tara Sivec: Életek és édességek

Ezek tényleg totálisan és visszavonhatatlanul őrültek mind egy szálig. Bevallom azért nálam nem minden poén ütött. Ha ennyit piálnék, mint a könyv szereplői, már májátültetésre lenne szükségem és az idegsejteim jó részétől is megszabadultam volna. Nem csoda, hogy Claire sem brillírozik, ha az agyát kéne használnia. Ráadásul miket művel??? Te jó ég, ekkora égéseket! Liznek pedig teljesen igaza volt vele kapcsolatban. Együtt él Carterrel, együtt nevelik Gavint, de képtelenek kommunikálni egymással, inkább mindkettő fő a saját levében, ahelyett, hogy tiszta vizet öntetének a pohárba. Hát ily módon meg is érdemlik egymást.
Jól szórakoztam ezen a könyvön, de helyenként már-már a határaimat feszegette, ráadásul a rózsaszín cukormázból is több volt a kelleténél. Az epilógus vége viszont tényleg eszement.

Magdi1017>!
Tara Sivec: Életek és édességek

Nekem személy szerint az első rész nagyon tetszett, a sok fricska, beszólás, humor, egyebek miatt, de ez…. Annyira valószerűtlen, hogy egy társaságon belül ennyi szellemi toprongy legyen, de komolyan. Főleg Claire szülei,leginkább az anyja, Rachel. Lehet, hogy bennem van a hiba, de az a sok vedelés, legfőképpen a sok primitív megnyilvánulás nekem már sok volt. A trágárságról nem is beszélve, mert amúgy nem vagyok prűd, de ez már nekem megfeküdte a gyomromat.
Claire a sok bizonytalanság miatt néhol már idegesítő volt, Carter meg olyan kis fatökű.
A kis Gavin volt ismét a könyv csúcspontja.
Persze, azért voltak benne jó poénok, de attól függetlenül most nem vagyok úgy elájulva, mint az előző résztől.

4 hozzászólás
GytAnett>!
Tara Sivec: Életek és édességek

Mióta elolvastam az első részét, alig vártam, hogy sorra kerítsem ezt a részt, de addig nem akartam, amíg nincsen meg saját könyvként. :) Szerencsére @Roni90-től megkaptam karácsonyra, és végre el is jutottam odáig, hogy elolvassam. :)
Sajnos az előző részhez képest egy kicsit csalódtam. Időnként még mindig hangosan rötyögtem, de néhány poént már erőltetettnek éreztem. Ennek ellenére még mindig imádom Tara Sivec írói stílusát, a karaktereket, amiket megteremtett. Az egyik idiótább, mint a másik. :D
Pár embernél Gavin verte ki a biztosítékot, ahogy olvasgattam mások értékeléseit, viszont én úgy látom, hogy a való életben nem egy ilyen ember van. A valóságban minden karakter előfordul, maximum nem ennyire egy helyen. :) De ennek a könyvnek ez a szépsége, hogy mindenki hülye. :D Drew-t még mindig imádom a feliratos pólóival együtt, Gavint a csúnya beszédével és a szókimondásával, Jennyt igazából egy kicsit kevésbé kedvelem, vele nem annyira bírok azonosulni. A legértelmesebb talán Jim és Liz. :)
Az elején a horkolásos részen nagyon jól szórakoztam. Én sem bírom elviselni, ha valaki horkol mellettem, esküszöm, ez nálam válóok lenne, olyan szinten nem megy. :D
Egy kicsit idegesített, hogy Claire és Carter ennyire elbeszéltek egymás mellett, hogy nem mertek egymással őszinték lenni, pedig ez lenne egy kapcsolat alapja. De a végére szerencsére minden megoldódott. :)
A végén is nagyon jókat röhögtem, azt hiszem, akkorra bírtam igazán felvenni a fonalat. :)
Viszont az epilógus nekem már túl sok volt. Ennél a könyvnél valahogy nem ezt a tömény nyáladzást szoktam meg. :)
Azonban az nem kétséges, hogy majd a többi részét is a polcomon szeretném látni, ha megjelentek. :)

Adri93>!
Tara Sivec: Életek és édességek

Egyes könyveknek nem szabadna folytatást írni, így jártam ezzel a könyvvel is. Az első rész vicces volt, elszórakoztatot. Ez a rész viszont csak idegesíteni tudott. Kb. ugyanazokat a vicceket olvasni két részen keresztül :uncsi. Claire-től falra tudtam volna mászni. Claire anyját és Gavint még mindig imádom. De ez a könyv nem lesz kedvenc :/


Népszerű idézetek

Zsani1418>!

Gavin hirtelen berontott az ajtón.
– Apa! A „woke up dis morning, got myself a gun” megy a tévében! – kiáltotta izgatottan. – És a virslim megint olyan fura. Nem akar újra kicsi lenni.
– Jaj, istenem! Visszavonom. EZ életem legboldogabb pillanata. A fiamnak merevedése támadt a Maffiózóktól. – suttogta Carter.
– Az alma nem esett messze a fájától – feleltem faarccal.

218. oldal

1 hozzászólás
Zsani1418>!

Nagyon is romantikus vagyok.
Épp ma reggel hagytam Carternek (aki még aludt) egy dobozzal a kedvenc sütijéből a gombóccá gyúrt párnája mellett: fehér csokiba mártott összetört burgonyachipseket és karamellával megszórt pereceket. Úgy gondoltam, ez majd felkészíti őt arra az üzenetre, amit a doboz mellett hagytam neki, és amiben azt írtam, hogy ha még egyszer felhajtva hagyja a vécéülőkét é a seggem akaratom ellenére fürdőben részesül reggel hatkor, pillanatragasztót kenek a makkjára, amíg alszik. Még néhány X-szel és O-val is kiegészítettem az aláírásomat.
Ki mondta, hogy a romantika halott?

23. oldal

Szelén>!

Már nem riad meg, ha belépek a szobába, és nem suttog a telefonjába, amikor kilépek a zuhany alól. Egy rendes asszony ilyenkor arra gyanakodna, hogy a párja megcsalja őt, de én nem. Csak követtem párszor, és megnéztem az SMS-eit.

Viviana97>!

– Drew egy idióta. Nem is lenne szabad emberek közé engedni póráz és kutyakiképző nélkül.

100. oldal

_Enii_ P>!

Bármennyire is élvezem a társaságodat és a látványt, ahogy részegen botorkálsz a házam körül hajnali négykor, mert Jenny nem akar ajtót nyitni, mivel azt hiszi, hogy te vagy a baltás gyilkos, te nem itt laksz.

Viktória_Erdei >!

– Ki lesz a feleséged, ha nagy leszel?
Ezt a nőt nyílván egy szemernyit sem érdekli, hogy már rég lőttek a Pulitzer-díjnak e miatt az interjú miatt.
Gavin feltérdelt a padon, amin ült, és egy csattanós, nyálas puszit nyomott az arcomra.
– Anyát akarom elvenni. Majd csókolózunk és megházasodunk és elviszem randira és mi leszünk egymás legjobb barátai és sokat telefonálunk egymással.
Ne, ne, ne, ne! Csak… ne.
– Telefonáltok? Úgy érted, sokszor felhívod anyukádat, ha idősebb leszel? – kérdezte Lisa.
Ne! Az isten szerelmére, ne beszélj!
– Nem, hanem úgy telefonálunk, ahogy apu és anyu szoktak, amikor bemennek a hálószobájukba, és bezárják az ajtót, és kiabálnak, és furcsa hangokat adnak ki – felelte Gavin.

184. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Claire Morgan · Gavin Morgan
_Enii_ P>!

– Képzeld, anyu! Lenyeltem egy pennyt! – jelentette be kiabálva.
(…)
– Minden rendben, Claire. Megvizsgáltam a fiút egy fémkeresővel, és nincs benne a penny – szólalt meg George.
– Ti most szívattok, igaz? Tudjátok, hogy van egy ilyen szép, elegáns épület, amit kórháznak neveznek? Oda is el lehet ám menni! – felelte Claire.

_Enii_ P>!

– Néha nagyon utálom, hogy éjszaka is kell dolgoznod – mondtam neki lágyan, és a dereka köré fontam a karomat.
(…)
– Nem kell hazudnod. Tudom, hogy szereted, ha csönd és nyugalom van hét közben, és ha tiéd lehet a távirányító.

_Enii_ P>!

Te tudsz zongorázni, Carter? – kérdezte Jim, ahogy lassan visszatalált a kanapéra, és szétterült a párnákon, miközben jó párszor sikeresen belém rúgott.
– Igen! Tudok zongorázni! – feleltem kiabálva. Miért kiabálok?
– Nem arról beszélek, hogy tudsz-e pötyögni a kis Casio szintiden, amin nem kell mást csinálni, mint lenyomni a „demo" gombot és úgy tenni, mintha őstehetség lennél – felelte Jim a szemét forgatva.


A sorozat következő kötete

Csokoládéimádók sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: A beosztott
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg
Kendall Ryan: Szeress és hazudj