Timekeeper (Timekeeper 1.) 5 csillagozás

Tara Sim: Timekeeper Tara Sim: Timekeeper

Two ​o’clock was missing.

In an alternate Victorian world controlled by clock towers, a damaged clock can fracture time—and a destroyed one can stop it completely.

It’s a truth that seventeen-year-old clock mechanic Danny Hart knows all too well; his father has been trapped in a Stopped town east of London for three years. Though Danny is a prodigy who can repair not only clockwork, but the very fabric of time, his fixation with staging a rescue is quickly becoming a concern to his superiors.

And so they assign him to Enfield, a town where the tower seems to be forever plagued with problems. Danny’s new apprentice both annoys and intrigues him, and though the boy is eager to work, he maintains a secretive distance. Danny soon discovers why: he is the tower’s clock spirit, a mythical being that oversees Enfield’s time. Though the boys are drawn together by their loneliness, Danny knows falling in love with a clock spirit is forbidden, and means risking… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781510726604
>!
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781510706187

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Rileey>!
Tara Sim: Timekeeper

Borzasztóan tetszik a könyv világfelépítése és a mitológia használata. Amikor rájöttem, hogy ez nem egy akciódús regény lesz, inkább az a csordogáló típus, kissé elkeseredtem, pedig szépen, lépcsőzetesen van felépítve.
Inkább a szerelem áll a középpontban, viszont a két srác kapcsolata teljesen közömbös maradt számomra, lévén, hogy nem igazán vannak megmutatva a dolgok, inkább csak leírva. Persze ekkor még nem tudtam, hogy lényegében az egész történetnek a szerelem a központi eleme, ez adja a motivációt, ez határoz meg mindent és mindenkit.
És ez összességében így van jól.
Egyébként egy kerek történetről beszélünk, egy apró szál jelzi, hogy következik majd egyszer a folytatás, de lövésem sincs, az miről fog szólni.


A sorozat következő kötete

Timekeeper sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Aimee Hyndman: Hour of Mischief
Michelle Modesto: Revenge and the Wild
Mackenzi Lee: This Monstrous Thing
Patrick Ness: Monsters of Men
Diana Wynne Jones: The Merlin Conspiracy
Ransom Riggs: Tales of the Peculiar
Rati Mehrotra: Markswoman
Ursula K. Le Guin: Tales from Earthsea
Ambelin Kwaymullina: The Interrogation of Ashala Wolf
Suzanne Collins: Gregor and the Marks of Secret