Fétis (Makedde Vanderwall 1.) 153 csillagozás

Tara Moss: Fétis

Hátborzongató regény a krimik világának legragyogóbb asszonyától. Makedde Vanderwall vonzza a pszichopatákat. Gyönyörű, egyedülálló, modellként utazgat a világban és törvényszéki pszichológiát tanul. És éppen most gyilkolták meg brutálisan a legjobb barátnőjét. Mak dolgozni érkezett Ausztráliába hazájából, Kanadából, de a kifutók és a modellvilágban zajló torzsalkodás hamarosan a háttérbe szorulnak. Miközben barátnője gyilkosát igyekszik megtalálni, a lány találkozik Andy Flynn nyomozóval, és visszavonhatatlanul belekeveredik az Ausztrália történetének legerőszakosabb sorozatgyilkosa utáni hajszába. De megbízhat-e a végletekig a cinikus rendőrben? Ahogy Makedde egyre jobban belebonyolódik az ügybe, halálos macska-egér játéknak válik részesévé, miközben nem is sejti, hogy egy szadista pszichopata feni rá megszállottan a fogát.

Tara Moss: Fetish

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 1999

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2008
344 oldal · ISBN: 9789632451336 · Fordította: Kamper Gergely

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Miss Marple · Hannibal Lecter · Lucifer · James Bond · pszichopata · Sean Connery


Kedvencelte 9

Most olvassa 5

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

K_A_Hikari>!
Tara Moss: Fétis

Mikor rájöttem miről szól, kishíján félrettem. A krimit még csak-csak megemésztem de ez erősen thrillerbe hajlott.
(…)
Örülök, hogy elolvastam, mert nem volt rossz. Sőt, kifejezetten tetszett.
Aki szereti a pszichológiát, de nem bírja a téma szárasságát, annak jó olvasmány. Tuti, hogy másképp látna jeleneteket.
Elég morbid és szokatlan a téma, ami nem egyszer van részletesen leírva, úgyhogy azt javaslom csak megfelelő gyomorral és hangulattal álljunk neki a regény olvasának.

P.S.: NAGYON NEM VP!
14 éves gyerek kezébe ne kerüljön, tuti nem alszik egy ideig.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.hu/2016/10/tara-moss-fet…

7 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Tara Moss: Fétis

Érdekes volt, de csak egyszeri olvasás lesz nálam.
Sokan írták gyomorforgató? Most vagy velem van a baj, vagy másoknak gyengébb a határvonaluk, de semmi ilyesmit nem tapasztaltam.
Pszichológiát kedvelőknek érdemes kézbe venni, bár mély nyomott nem hagy, viszont indulásnak tökéletes.
Egy darabig nem értettem miért a vörös pöttyös kategóriában van, mire leesett, hogy anno nem sok pötty választék volt.
Nos nem ide való csak szólok, nagyon nem.
Egyszeri olvasásnak megfelelt.

Timesz>!
Tara Moss: Fétis

Nagyon érdekes kis könyv volt ezt mondhatom. Először olvastam az írónőtől,de le vagyok nyűgözve a remek irományától. Nagyon imádtam,bár volt hogy kicsit elborzasztott egy-egy rész,de azt kaptam amit vártam,már a cím alapján is. Nagyon megkedveltem Makedde-t és Andy Flynn nyomozót is. Remélem lesz még alkalmam az írónő írásaihoz.

2 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Tara Moss: Fétis

Nem volt rossz olvasni a könyvet, egy könnyed pár órát adott számomra, bár volt ahol a gyilkos tevékenységének ecsetelése már túl sok volt. Volt egy része a könyvnek, ahol egy kicsit felpörögtek az események, de mire a körmömet rágtam volna, már véget is ért a feszültség. Kiszámítható volt a könyv, nem volt benne sok eredeti, és igazából még egy csavar sem volt a végén. Erre mondom azt, hogy egyszer el lehetett olvasni.
Kicsit bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2015/09/tara-moss-fetis.html

Lunemorte P>!
Tara Moss: Fétis

Nem értem miért vannak egyesek elájulva ettől a könyvtől. Igazából azért is gondoltam rá, hogy elolvasom, mert kedvet kaptam valami ismeretlen szerző krimijéhez és tetszett a borító… Semmi extra nincs a műben. Hátborzongató? Mi? Inkább szánakoztam az írónőn. Igaz is, csak modellként dolgozott… Sajnos ez a könyvön is meglátszódik… Mindenkinek megtudhatjuk milyen a haja és hogyan fotózkodik, de igazából semmi csavar nincs a regényben. Végig nem lehet gyanakodni senkire és akkor egyszer csak felbukkan egy szereplő, akinek már tudjuk a kinézetét meg a nevét is. A 3 csillagot pár jobb szexuális leírás miatt kapja, egyébként 1,5 -öt adnék. Még annyit, hogy aki szerint ez a könyv jó volt, az olvasson el egy Agatha Christie regényt. Azután hasonlítsa össze. ;)

roganedina>!
Tara Moss: Fétis

Az elmúlt időszakban nagyon rákattantam a pszicho-thrillerekre. Ez a könyv már megvolt egy jó ideje, régóta el akartam olvasni, így most erre is sort kerítettem. Nagyon izgalmasan és jól indult, tetszettek a leírások, a szereplőkkel sem volt bajom – aztán átment a Karen Rose-féle romantikába és már kevésbé tetszett. Kezdett egyre jobban idegesíteni Makadde, meg az, hogy kb. mindenki őt akarja eltenni láb alól… A pszichológia „magyarázat” nálam nem volt elég. Mostanában soha nem elég. :( Egynek elment. :D

Marcsi P>!
Tara Moss: Fétis

Nagyot csalódtam. Nem egy Karen Rose-ra számítottam, de ennél sokkal jobbra.
Alapjáratom bírom a pszihopatás-krimis vonalat, amit a fülszöveg is ígér, de ebből nagyon keveset éreztem itt. Szinte végig untam és abszolút nem izgultam.
Úgy néz ki megéreztem, mivel már több éve toltam magam előtt ezt a könyvet.

3 hozzászólás
Detty77 P>!
Tara Moss: Fétis

Nem szoktam nagyon krimiket olvasni, ezt is egy kihívás miatt vettem elő, de meg kell, hogy mondjam, ez tetszett. Izgalmas volt, a krimi szál nagyon jól volt vezetve minden fejezetben. De a vége…. ahogy néztem, meg sem jelent a folytatás, nem a fordítás maradt abba… nem is értem…Andy és Mak nagyon szimpatikus főszereplői voltak a történetnek, igazán kíváncsi lettem volna, mi lesz kettejük kapcsolatával. Úgy látom, ezt nem tudom meg….

u_san>!
Tara Moss: Fétis

Már több éve el akartam olvasni ezt a könyvet, hát most eljött ennek is az ideje. Nem volt egy utánozhatatlanul csodálatos könyv, inkább olyan egyszer-kétszer olvasós szórakoztató irodalmon volt, de annak remek. Tetszett, hogy több szálon futottak az események, így az olvasó mindig egy kicsit többet tudott a szereplőknél. Ennek a felépítésnek köszönhetően sok megfejtenivaló nem maradt de, aki törni szeretné a fejét, az más krimit választ majd magának. Az események elég pörgősen követték egymást, főleg a vége felé; a szereplők is rendben voltak. Ami talán a legjobban tetszett a könyvben az a modell világ bemutatása volt. Láthattuk, hogy nem a pokol legmélyebb bugyra, de nem is a mennyország. Szerintem realisztikus volt, és ha egy topmodell írta, azt hiszem, hihetek neki.
Mindent összevetve tetszett, de nem volt egy életre szóló olvasmány. Talán a stílusával volt néha egy kis problémám, volt pár mondat benne, amire felhúztam a szemöldököm, de azt most jóindulatúan betudom fordítói hibának.

Alexandra_Oláh_2>!
Tara Moss: Fétis

Én ezt a könyvet csak a kihívás kedvéért olvastam el. Az első krimi volt, amit olvastam. Amilyen kritikákat hallottam róla mielőtt olvastam, kicsit rosszabbra számítottam. Olvastatta magát, nekem nagyon relytélyes volt. Szerettem olvasni. Nem volt rossz.


Népszerű idézetek

Lunemorte P>!

Valószínűleg egy erőszakos pszichopatával van dolgunk, akinek magas az IQ-ja. Ez azt jelenti, hogy igen elbűvölő és meggyőző tud lenni.

Kapcsolódó szócikkek: pszichopata
Lunemorte P>!

– A koffein nem ismer határokat.

Kapcsolódó szócikkek: koffein
Lunemorte P>!

Anya már nem lehet kurva. Meggyógyítottam.

Lunemorte P>!

Van, amit soha nem lehet igazán helyrehozni.

Lunemorte P>!

– Utánozd nekem Sean Conneryt!

Kapcsolódó szócikkek: Sean Connery
Lunemorte P>!

– A nevem Bond. James Bond – mondta tökéletes, zamatos skót akcentussal. Miau.

Kapcsolódó szócikkek: James Bond
Timesz>!

Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek.

Lunemorte P>!

Lassíts csak le, Miss Marple!

Kapcsolódó szócikkek: Miss Marple

Hasonló könyvek címkék alapján

M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Lakatos Levente: Bomlás
Erik Axl Sund: Bomlás
Karen Rose: Sikíts értem
Stephen King: Joyland
J.D. Barker: A negyedik majom
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Jo Nesbø: Hóember
Jeffery Deaver: Ablak a halálra