Fianna 21 csillagozás

Tara Monti: Fianna

Szabadság, ​barátság, szerelem
Volt egyszer hét fiú. Volt a csapat, a fianna, voltak szép idők, jöttek a rosszabbak, aztán mindenki elárult mindenkit, s ebbe néhányan belehaltak – ennyi a történet. Tisztára, mint az ír mesékben. Volt egy lány is, és volt szerelem, ám szétváltak az utak… Egy félbehagyott szobor, amelyről már mindenki megfeledkezett, s egy város az amerikai Délen, amelyet két ember kiradírozott az emlékeiből, hogy aztán újra ott fussanak össze útjaik…
„Tiltott gyümölcs íze volt a csóknak és minden érintésnek. Mintha egy régi regében találták volna magukat, ahol minden egyes mozdulatukért és ölelésért keményen büntetik majd őket az istenek, mégis megkísértik, és kihívják maguk ellen a sorsot. Pillanatok alatt az ágyra sodródtak, egymásra csodálkozva szeretkeztek, minden lelkifurdalás és felelősség nélkül, mint akik nagyon jól tudják, először és utoljára teszik. Elemi vágy volt, szinte fájó. Nolan újra és újra magára vonta, tanulta, csodálta, bűvölte,… (tovább)

Innuendo – Ellenszélben címmel is megjelent.

Eredeti cím: Innuendo

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2002
344 oldal · ISBN: 963934849x

Kedvencelte 7

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
Galambdúc
Tara Monti: Fianna

Kezdődött nyögvenyelősen, két hónapra félre is hajintottam fityiszt mutatva neki, később viszont beindult a sztori, letehetetlen. Lebilincsel, érdekes a világa. Nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen semmitmondó, szinte giccses kezdés után így bepörög a történet, és érdekessé válik. Jó történetvezetés, bár a párbeszédek kissé hosszasak, de nem zavaró. Nekem igazából krimi kategória. A közepe táján a legizgalmasabb, a vége kevésbé sikerült körömrágósra.

>!
finn
Tara Monti: Fianna

Én nem rég olvastam el negyedszer és még mindig le tudott bilincselni – de hát ezt a nick választásomból is kiderül :))) Jó lenne tudni, hova lett az író. A Fianna fülén hirdettek egy előzetest, a Kő kövönt, de aztán soha nem jelent meg. Kár. Számomra egyáltalán nem képtelenség, hogy 10 éven át menekülnek, hiszen mindkét főhős a szabadságot akarja adni a másiknak és nyilván nem arról van szó, hogy 10 éven át zokogtak a kispárnájukba, csak arról, hogy nem tudták egymást kiheverni soha. És hol van az megírva, hogy egy hacker csak ronda lehet? :) Különben is, ez valós alapokra (lsd. történelmileg igazolható IRA szálakra) épülő regény, tehát javarészt kitaláció, úgyhogy miért is ne lehetne gyönyörű egy hacker? :))

10 hozzászólás
>!
Minci
Tara Monti: Fianna

Nagy kedvencem. Először még könyvtári példányt olvastam, majd beszereztem a saját példányomat is, amit most olvastam harmadjára. Mindig magával ragad a történet, nagyon jó fordítás, élmény olvasni.

3 hozzászólás
>!
kmara
Tara Monti: Fianna

Ami odatapaszt a könyv elé azok a leírások, a szófordulatok, a Dél ír beütése. Majdnem el is hiszem Tara Montinak, majdnem. Kevésbé szerelmi történet ez, mint inkább krimi, viszont kevésbé krimi, mint amennyire elhúzódik benne a szerelmi történet. Ami külön pont (bár első olvasatra erőltetetnek éreztem, aztán meg már nem): Sano említése.

1 hozzászólás
>!
hársvirág
Tara Monti: Fianna

A tartalomjegyzék alapján romantikus szerelmi történetre, kalandvágyó fiatalok bandájára számítottam. Hát nem ezt kaptam!
Az IRA harcosairól,ellenállásról,nyomozásról szól az első 150 oldal után. De nagyon jó,tetszett. Ezt hívják pozitív csalódásnak.
A szerelmi szál nekem kissé túlságosan is hiteltelen, én nem tartom reálisnak a 10 éven át őrizgetett érzelmeket,meg azt,hogy két „felnőtt” ember csak menekül egymás elől,ahelyett,hogy leülnének beszélgetni. És mellesleg az ágyról ágyra járó emberek és a szerelem…túl távol álló fogalmak nekem…
De a könyvnek van egy olyan alaphangulata,amit nem tudok leírni,viszont teljesen elvarázsolt…Még munka közben is eszembe jutott, gondolkodtam azokon az érzéseken és kapcsolatokon,amiket felvetett. Ebből mindig biztosan tudom,hogy ez egy jó könyv. Mert nem hagy békén,mert hiába teszed le,veled marad.

>!
Sylvie23 P
Tara Monti: Fianna

Ezt a könyvet kb. 10 éve kaptam, anyumtól, ami azt jelenti, hogy kb. 14 éves voltam, és egyáltalán nem nekem való könyv volt, de imádtam, és rengetegszer elolvastam azóta. A borítója a mai napig az egyik kedvencem, úgy ahogy a két főszereplő Finn és Nolan is. Az egyik legjobb női karakter akivel eddig találkoztam, ami a szívén az a száján típus, aki ráadásul művész volt + élvezte az életet nem is kicsit. Igazi belevaló csaj volt, Nolan pedig a se veled se nélküled kapcsolata ami kb. egészen gyerekkorától végig kísérte az életét. Volt benne szerelem, halál, háború, fájdalom, és nem semmi oda mondogatós részek, a feszültség állandó volt a két szereplő között. Igazán jó könyv, én legalábbis a mai napig szeretem. :) Ajánlom mindenkinek aki szereti a romantikus – krimi keveréket. :)

>!
Salsita
Tara Monti: Fianna

Valahányszor olvasom, mindig úgy érzem, Finn az a lány, aki, ha a szomszédban lakna, kevésbé lenne érthető – és szimpatikus – számomra, mint így, könyvalakként. Nem véletlen, hogy a környezete szemében szálka, hiszen nem illeszkedik az elvárásokhoz. És mégis, ezek az elvárások teszik őt azzá, ami.

>!
shadowhunter1975 P
Tara Monti: Fianna

Majd meg őrültem anno, amikor semmilyen infót nem találtam az írónőröl a neten egy ilyen könyv után. Persze az állam is leesett amikor pár éve megláttam az új kiadást a Könyvmolyképző kiadó jóvoltából és kiderült, hogy Tara Monti magyar. Queen, írek, IRA és New Orleans. Nekem örök kedvenc :-) Innuendo!!!

>!
Niki_
Tara Monti: Fianna

A Fianna egy nagyon különleges történet. Egyszerre romantikus (de ne csöpögősre gondoljatok, inkább amolyan nyers romantikára), ugyanakkor meg krimis is. De mégis valahogy az egész úgy van összegyúrva, hogy egyik se tud maximálisan érvényesülni. Nem a romantika, nem a krimi szál van a középpontban, hanem ennél komolyabb kérdések, egyszerű ruhába öltöztetve.
Nem mondhatnám azt sem, hogy maximálisan meggyőzött, hogy életem egyik legjobb regénye, de hangulatos, izgalmas olvasmány.

>!
onozob
Tara Monti: Fianna

Azt hittem, ez egy szerelmes könyv lesz. Persze van benne az is, sorsszerű és sorsfordító szerelme két olyan embernek, akik valamiben nagyon csalódhattak (leginkább egymásban? Bár egy-egy szerelmi csalódást szinte mindenki túlél és nem szalad ki a világból emiatt) és ezért nagyon megfáradtak az élettől fiatal koruk ellenére.
A fülszöveg nem sokat árul el magáról a regényről, nem is sejtettem, hogy egy rendkívül izgalmas és fordulatos krimibe csöppenek, alig bírtam letenni a könyvet.
Ami zavart: viszonlag kevesett tudunk meg arról, hogy mennyire erős a kapocs a fianna tagjai között. A másik, hogy a gyönyörű főszereplő nő hogyan lehet egy szuperzseni számítógépes hacker. Számomra ez elképzelhetetlen. A harmadik dolog pedig, hogy habár a fordulatosság tette igazán élvezetessé ezt a könyvet, néha kicsit sok volt a csavar.
Ettől függetlenül meglepően jó könyv.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Réti László: Budapest Boulevard
Réti László: Kaméleon
Ittzés Laura: Nyolc perc
Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Szabó Tünde: Rácsok
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Mészöly Ágnes: Rókabérc, haláltúra