Feloldozás (Viveca 2.) 8 csillagozás

Tanila Jensen: Feloldozás

Downtown város elhagyása után Philip kérvénnyel tér vissza Rómába, azonban a bíborosok és a püspöke újabb feladatot bíznak rá, miután megmutatnak neki egy Vivecáról készült videofelvételt. A felvételen a nő vélhetőleg fekete mágiát gyakorol, s bosszúra esküszik. Így a pap visszatér a régi barátaihoz Cristonba az Alapítványhoz, ahol egy kis csapat a természetfeletti ellen harcolt, hogy kiderítse, miért akarják az ő és társai halálát.

Kis idő múlva halottak támadnak fel, míg Philip barátai rejtélyes halált halnak, de a pap biztos benne, hogy nem Viveca áll a dolgok hátterében.

A harc folytatódik a gonosszal. De most ki a valódi ellenség?

Bosszú – Szerelem – Árulás – Varázslat

>!
NewLine, Bakháza, 2020
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956980

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Aniza IP
Tanila Jensen: Feloldozás

Nem igazán találok szavakat… Ez a könyv messze felülmúlta az első részt, pedig ott is akadt akció bőven. Egyetlen percig sem lehet unatkozni olvasás közben, mivel minden fejezetben, sőt, minden oldalon történik valami hátborzongató.
Ezek után vajon mi várja majd az olvasót a harmadik részben?

>!
inci81 P
Tanila Jensen: Feloldozás

Azta betyár mindenit! Ez a könyv valami eszméletlenül fantasztikus volt!

Már az előző kötet is nagyon tetszett, de ezt a mostani még sokkal, de sokkal jobb!

Míg A félelem árnyai inkább borzongató volt számomra, addig a Feloldozás kicsit sötétebb, kicsit félelmetesebb.
Rendkívüli módon hatott az érzékeimre ez a történet, így csak nappal mertem olvasni rövidebb részletekben, mert még így is felkavart. Mondjuk én pont attól imádom annyira, hogy így képes hatni rám.

Szóval lassacskán haladtam vele. Persze egy bizonyos pont után le sem bírtam tenni, míg a végére nem értem, mert borzasztóan kíváncsi voltam mit tartogat még ez a könyv.

Ahogy az első kötet esetében most is filmként látom peregni az eseményeket, amelyek – ahogy már mondtam – eléggé intenzíven hatottak rám. Szuper lenne, ha valaki megfilmesítené ezt a történetet.

Még tovább csavarja a szálakat a kedves írónő ebben a részben, csak kapkodtam a fejem, hogy mennyi minden történik. Amikor egy kicsit is azt hittem, körvonalazódnak az események, akkor mindig jött valami, ami összezavart. Teljességgel kiszámíthatatlanok voltak a cselekményszálak és ezt imádtam.

Noha nem mondhatnám, hogy igazán meglepődtem a végén, azért még mindig vannak rejtélyek, amelyek számomra is felfedezésre várnak, így most nagyon, de nagyon várom a folytatást!

>!
Buótyik_Dorina I
Tanila Jensen: Feloldozás

Először is köszönöm írótársnőmnek, hogy elolvashattam a könyvét.
Nagyon vártam ezt a részt, hiszen az első is magával ragadott. Már az első résznél lenyűgözött az írónő stílusa, imádom, ahogyan ír – így én vagyok az egyik nagy rajongója, mellesleg egy a zsánerünk.
Ez a történet még inkább fordulatos, pörgős, letehetetlen. Imádom, ha a cselekmény csak úgy megy, olvastatja magát.
Még a végére is tartogatott egy csavart, fordulatot, amitől ámultam-bámultam. Gondoltam, biztos lesz ennek még folytatása.
A szereplők egytől-egyig szerethetőek voltak, mindegyiket kedveltem. Noha Parker volt az, aki a kedvencemmé vált, nem hiába, hasonlít az én történetem karakteréhez.
Ha lehet mondani, ez még inkább démonosabb, sötétebb, fekete mágiásabb, mint az első rész.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Köszönöm ezt az élményt, még többet olvasnék Tanilától! :)
Kedvenc magyar írónőmmé vált! :)

>!
virginbergh I
Tanila Jensen: Feloldozás

Már a Viveca első köteténél megszerettem Tanila írói stílusát, és a második kötetnél is több alkalommal fordult elő, hogy egy-egy mondatot akár hangosan is felolvastam magamnak, annyira gyönyörűen lettek megalkotva. Még akkor is, ha egy cseppet sem romantikus történetről van szó!
Egyrészt van egy nagyon erős misztikus, eredeti történet, amiben mégis nagyon életszagú emberek mozognak, komoly, sötét háttérrel, sorsokkal, fájdalommal, amiktől nehéz megszabadulniuk, akár túljutni rajtuk. A Viveca első kötete is tele volt izgalmakkal, Philip múltja, múltbéli döntései, veszteségei és a jelene állt a középpontban. Ennek a könyvnek is ezek a fő alappillérei, miközben Philipnek újra fel kell vennie a harcot a gonosszal szemben, és döntésre kell jutnia…
Talán azért is ragadott meg annyira ez a könyv, mert végig együtt tudtam érezni vele. Hiába volt mögötte egy igazán ütős csapat, és ott voltak a démonok is, mégis Philip is ugyanolyan ember volt, mint bárki más.
Sokszor elvárjuk a hőstől, bármennyire is nehéznek mutatkozik a helyzet, mégis legyen mersze szembeszállni a gonosszal és a többiek élére állni, és Philip is ilyen volt. Csak néha, egyre többször csillantak fel azok a belső vívódások, az a sok teher, ami már nyomta a vállát. Ettől volt annyira emberi ez a történet.
Az írónő nagyon ügyesen csavarja a szálakat, érdemes tényleg figyelmesen olvasni, odafigyelni a részletekre is, mert nagy meglepetéseket tartogat a Viveca… ;)
Bővebben itt olvashatjátok a véleményem:
https://www.wattpad.com/914459080-kibesz%C3%A9lem-magam…

>!
Kelemen_Szilvia
Tanila Jensen: Feloldozás

Nagyon vártam a folytatást ez nem titok.Nagy izgalommal kezdtem olvasni Viveca legújabb kötetét, és szó szerint csak kapkodtam a fejemet.Minden van benne ami az érdeklődésemet lekötötte, intrika,bosszú,szerelem,gyilkosság.Nagyon szépen le van írva minden,a történet kerek és nagyon érthető.Érződik rajta az írónő kifinomult stílusa,mely nagyon jól áll neki.Imádtam a szereplőket egytől egyig, de Parker Jones vitte nálam a prímet,haláli vicces figura.Nagyon tetszett Philip atya jellemfejlődés.Bebizonyitotta hogy a hit és a szeretet mindig segít a túlélésben.Köszönöm,feledhetetlen perceket okozott a könyv.

>!
nagandy
Tanila Jensen: Feloldozás

Fantasztikus a sztori, (ismét) a letehetetlen kategória volt, és – ha lehet- még inkább filmszerű volt, mint az első. A karakterek továbbra is kiválóak, és Philippe változatlanul örök kedvenc! Fordulatban sem volt hiány, úgyhogy már alig várom a harmadik részt ;)

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Aniza IP

A szeretet volt a kulcs. A szeretet kellett mindahhoz, hogy a világ ismét megtisztuljon.

139-140. oldall

>!
Aniza IP

– Pap vagyok, Karl. Nekem nem kellene, hogy érzéseim legyenek.

60. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gaura Ágnes: Attila koporsója
John Caldwell: Káosz
Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…
Alice C. Tarian: A Jóslat
Benina: A Boszorka démona
Stephen Paul Thomas: A csend kezdete
Sophie Taylor: Lángolás
Vivien Holloway: Pokoli szolgálat
Lana Millan: Egy angyal a szerelem küszöbén