A ​félelem árnyai (Viveca 1.) 28 csillagozás

Tanila Jensen: A félelem árnyai

Sötét világot élnek Downtown városának lakói. A pokol kapujának megnyitásával elszabadul az évszázadok óta eltemetett gonosz. A harcot egyedül Philip, a pap; és Daniel, a katona veszi fel ellenük. Az éjféli misén aktívan részt vevő Viveca komoly érzelmeket táplál a pap iránt, aki különleges tetteivel felforgatja a démonok elleni küzdelmet, ami miatt Philip szembekerül az Egyházzal is. Fekete mágia általi rítusok negyedelik a lakosságot a Bázis védővonalán belül, és amikor a kérdések válaszokká alakulnak, más értelmet nyer a háború. Egy háború, ahol senki sem az, akinek mondja magát.

Egy pap, egy lány, egy katona és egy tanár titokzatos kapcsolata egy pokoli történetben, ahol a múlt nagy hatással van mindannyiuk jelenlegi életére.

>!
NewLine, Bakháza, 2019
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956133

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
klara_matravolgyi
Tanila Jensen: A félelem árnyai

Aztamindenit, ez nagyon jó volt! Végig az járt a fejemben, milyen jó sorozatot lehetne ebből a könyvből forgatni… A Viveca egyszerűen tökéletes alapanyag, fordulatos cselekménnyel, tele borzongató jelenetekkel. Az írónő nem finomkodik, van vér rendesen, de mindez a jó ízlés határain belül, soha nem csapott át a cselekmény közönségesbe.
Olvasás közben filmként elevenedtek meg előttem a jelenetek, kapkodtam a fejem jobbra-balra, próbáltam összerakni mi van a sok titok mögött és ki kicsoda valójában. Itt aztán tényleg senki nem az, akinek látszik. Nagyon tetszett, hogy szépen fokozatosan, az apró ám annál árulkodóbb mozzanatokból feltárul előttünk az igazság, de azért meglepetés is marad a végére.

>!
Ferger_Jolcsi P
Tanila Jensen: A félelem árnyai

A könyv borítója már első pillantásra nagyon megtetszett, már akkor tudtam, hogy nekem ezt a könyvet el kell olvasnom. És szerencsére a cselekmény sem okozott csalódást, bár mivel a fülszöveget nem olvastam el, így nem tudtam, hogy miről fog szólni. De tetszett a tartalom is, jó kis démonos fantasy könyv, van benne izgalom, fordulat és egy kis tiltott szerelem is. Tetszett ez a párhuzam a múlt és jelen között, amit az írónő beleépített a lapokba, bár szívesen olvastam volna még többet is erről a vonalról. Phillip igazán összetett karakter, amellett, hogy pap, még démonvadász is. Viveca nagyon sejtelmes karakterként maradt meg nekem, szívesen olvastam volna többet is róla. Az elején tökre bírtam Danielt, nem gondoltam volna, hogy spoiler Remélem, hogy a következő kötet is ilyen jó lesz, és hogy minél előbb olvashatom majd.

>!
Borka_V_Szabó IP
Tanila Jensen: A félelem árnyai

Töredelmesen be kell vallanom, hogy
1. korábban olvastam, csak sunnyogtam értékelést írni spoiler
2. nem ez az első olvasásom a szerzőtől spoiler
3. nem vagyok célcsoport tekintetében releváns személy spoiler
Viszont pont ezért vagy pont ennek ellenére
1. megtanultam elengedni dolgokat :) spoiler
2. határozottan fejlődött a szerző az első könyve óta, le a kalappal és fel a napszemüveggel spoiler
3. baromi jól szórakoztam és maximálisan kikapcsolt, lekötött és megmentette a lelkemet spoiler
Köszönöm, Tanila! ^^
Csak ismételni tudom King bácsit: tessék sokat olvasni és sokat írni! ^^
Mert szuper ez, alakul, csak így tovább, hajrá! ;*

12 hozzászólás
>!
Aniza IP
Tanila Jensen: A félelem árnyai

Nagyon szépen és választékosan fogalmaz a szerző. Szinte olyan volt, mintha egy filmet néztem volna; úgy változnak a jelenetek, mint egy forgatókönyvben. Elég részletes, látszik, hogy volt azért kutatómunka is az írás mögött.
De a névelők sűrű hiánya, az erőltetett „háhá” nevetést kifejező indulatszó, és a kötőszavak helytelen használata (aki/ami helyett rendszeresen csak ki/mi szerepel) miatt nagyon lassan lehet haladni a könyvben, mivel folyamatosan megakasztják az olvasás folytonosságát. A jövőben ezekre érdemes lenne jobban odafigyelni, de emiatt nem vontam le csillagot, mivel úgy gondolom, ez nem csak a szerző hibája.
Sokszor említik az olvasóim, hogy túl szépen igyekszem írni, és ezáltal túlírok a könyveimben. Sokáig nem értettem, mit jelent ez, de ennél a könyvnél rádöbbentem. Kedves, Szerző! Nyugodtan ketté lehet bontani egy mondatot, hogy könnyebben érthető legyen. Amikor nagyon sok ige kerül egy mondatba, valahogy elveszik a tartalom. De ezeket leszámítva egy jól megírt könyvet kaptam nagyon ütős borítóval. Mindenképpen ösztönözni tudom csak a szerzőt, hogy folytassa az írást, mert szerintem van hozzá tehetsége.

2 hozzászólás
>!
Ella_Steel IP
Tanila Jensen: A félelem árnyai

Ez volt az első ilyen témájú könyv, amit a kezeim közé vettem, de nem bánom, hogy megtettem. Amit legelőször szeretnék kiemelni, hogy az írónő milyen szépen fogalmaz. A történet nagyon jól lett felépítve, a fejezetek pont ott lettek elvágva, hogy az ember egy percre se tudjon megválni a történet ébresztette kérdésektől.
A másik, ami említésre méltó a történet mögött húzódó kutatómunka, mert biztos vagyok benne, hogy alapos utánajárás előzte meg egyes részek megírását.
Bár maga a műfaj nem vált kedvencemmé, ez csakis az én romantikus lelkemnek köszönhető. :D
Ezt a sorozatot bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a misztikus, természetfeletti lényektől hemzsegő, izgalmas könyveket és nem riadnak meg a véres, részletező leírástól.
És nekem már a folytatás is a polcomon pihen :) Tartok 1-2 könyv szünetet, de hamarosan továbbolvasom Viveca történetét, mert nagyon kíváncsi vagyok, mi történik egy ilyen lezárás után.
Köszönöm az új élményt!

>!
Mimi_Taylor I
Tanila Jensen: A félelem árnyai

Hű… és mégegyszer hű… a szó jó értelmében.
Az első könyvem az írónőtől, de biztosan nem az utolsó.
Nem hiszem, hogy lett volna olyan pillanat, amikor unatkozam olvasás közben. A történet olvastatja magát. Ahogy haladunk előre, egyre több titokra derül fény, melyek némelyike kissé meglepett. És éppen ezért izgalmas, olyannyira, hogy nem akarod letenni, mert kíváncsi vagy, mi fog történni a következő oldalon, vagy a következő mondatban.
Kíváncsian várom a folytatást…
Kedves írónő! Engem sikerült levenned a lábamról! Gratulálok! Még sok ilyen izgalmas sztorit írj nekünk!!

>!
Kovács_Ági_3 P
Tanila Jensen: A félelem árnyai

Te szentséges ég! Elképesztően jó ez a könyv. Tele titkokkal, fordulatokkal alig tudtam abbahagyni. S micsoda rejtély övezi a szereplőket…. pazar. Komolyan. Igazi jó kis félelemkeltő horror. Minden csupa vér és …Ááhh nem mondom ,el kell olvasni.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/07/tanila-jensen-vivec…

>!
inci81 P
Tanila Jensen: A félelem árnyai

Hűha! Már a borítója is gyönyörű ennek a regénynek!
Nagyon vártam, hogy végre a kezemben legyen a Viveca és megismerhessem ezt a misztikus és rejtélyes történetet, ami tele van titkokkal.

Borzongató, néhol picit ilyesztő, de nem félelmetes olvasmány. Nagy szerepet kapnak benne az érzelmek és a hit.
Azért is hat annyira az ember érzékeire, azért gondolhatják többen kísértetiesnek, mert meghökkentően valóságosnak hat a sztori, amelyről a papírra vetett sorok mesélnek.

Olvasás közben mintha filmet néztem volna olyan elevenen láttam az eseményeket.

Sokszor megálltam elgondolkodni néhány részen. Aztán amikor rájöttem valamire, egy-egy ravaszkás félmosollyal az arcomon nyugtáztam, hogy bizonyos dolgok miként is vannak igazából.

Sokkal több van ebben a történetben, mint ahogy az első pillanatban látszik.
Szerintem egy fantasztikus történet, amit érdemes elolvasni.

Kíváncsian várom a kedves írónő többi szerzeményét is!

>!
Isabel_Rose I
Tanila Jensen: A félelem árnyai

Szeretném megköszönni az írónőnek, hogy elolvashattam a regényét. Mivel egyik kedvenc műfajom a fantasy, alig vártam, hogy belefeledkezhessek a történetbe.

Ez volt az első könyvem a szerzőtől, nem volt összehasonlítási alapom semmivel, csupán egyet tudtam: a tartalom és a borító nagyon tetszik. Amikor a vallás ekkora szerepet játszik egy alkotásban legyen az akár olvasmány, film vagy képzőművészet, az mindig kockázatos vállalkozás. Ebben az esetben akarva-akaratlanul előjön az ember személyes hite, és ez egy újabb lehetőséget biztosít arra, hogy nagyon, vagy kevésbé szeressék az adott művet.

A magam részéről ezt a szálat kíváncsian vártam. Nagyon szeretem, mikor egy író ilyen motívumokkal szövi át a történetet; ettől nemcsak misztikussá válik, de szerintem óriási bátorságra vall, hogy felvállalja a saját gondolatait ezzel kapcsolatosan.

Bővebben:https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/02/szer…


Népszerű idézetek

>!
Borka_V_Szabó IP

Nem tudom, ki vagyok, és nem tudom, mit tegyek. Mindenem feláldoztam, semmim nem maradt.

>!
Borka_V_Szabó IP

Nem Isten az oka mindannak, ami körülöttünk folyik? Nem ő áldozza fel az embereit? A saját fiával is ezt tette! Isten kegyetlen, egy torz lélek, kiben az emberek milliárdjai hisznek, de vakok!

>!
inci81 P

– Ha szeretet nincs bennünk, nem ér semmit életünk, s hitünk sem, melyet Istenbe vetettünk.

39. oldal

>!
inci81 P

Keresnünk kell cselekedeteinkben a jót, a másokon való segítés lehetőségeit.

62. oldal

>!
Aniza IP

– De a vizsga, a…
– Hagyd a vizsgádat. Komoly dologgal állunk szemben, természetfeletti dolgokkal. Most a vizsgád a legutolsó, ami érdekel.

88. oldal

>!
Aniza IP

Vér tapadt a kezéhez, és vér tapadt nevéhez is.

278. oldal

>!
Aniza IP

Amióta ember él a földön, az érzelmek irányították a világot.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Viveca sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Oliver Moor: Holdárnyékban
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Kercsmár Bella Noémi: Arion
Andrew Lucas McIlroy: Árnyból az angyal
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
S. A. Chakraborty: Bronzváros
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Terry Pratchett: Erik
Csóti Lili: Hetedvérig