Macska ​tolvaj (Scarlet-akták 1.) 4 csillagozás

Tamsin Cooke: Macska tolvaj

Nappal iskolás lány,
éjszaka falmászó betörő…

Scarlet McCall azt hiszi, mindent tud. Apukájával az a küldetése, hogy elrabolt kincseket juttasson vissza a jogos tulajdonosaihoz. Ám amikor ellopnak egy ősi azték karkötőt, az egész élete a feje tetejére áll.
Az apukája eltűnik, és titokzatos erők szabadulnak fel benne. Sötét alakok veszik üldözőbe, akiket semmi sem állíthat meg, hogy megkaparintsák a karkötőt. Miközben az apukáját keresi, Scarnak muszáj megtanulnia, kiben bízhat, mielőtt túl késő lenne.

Eredeti mű: Tamsin Cooke: Cat Burglar

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Studium Plusz, Budapest, 2017
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155611902

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Volk
Tamsin Cooke: Macska tolvaj

[…] A tőmondatoktól, és úgy általában a szövegezéstől nem voltam elájulva. Oké, hogy “könnyedebb” nyelvezettel eladhatóbb a fiatalok számára, jobban megértik, de én olyan idős koromban, valószínűleg degradálónak találtam volna. Persze, nagy általánosságot tekintve, elmegy a fogalmazás a fiatal korosztálynak; manapság már csodaszámba megy, ha könyvet vesznek a kezükbe.

A történetből annyi mindent ki lehetett volna hozni, annyira jó ötletnek indult! Végig olyan érzésem volt, hogy a szerző szándékosan olyan folytatást választ, ami a lehetőségek közül a legrosszabb. Most vagy nagyon egyedi akart lenni, vagy tényleg szerencsétlen fordulatokat választott. Tény, hogy volt egy-két érdekes megmozdulása a sztoriban, de összességében nem nyűgözött le kellőképpen. (Továbbra sem én vagyok a célközönség.)

A szereplőktől szívem szerint falnak mentem volna; Scar még úgy-ahogy elviselhető volt, voltak jó húzásai, de néha egy átgondolatlan csitri szintjét sem ütötte meg. Ez a kettősség állandó volt, mintha az író sem tudta volna eldönteni, hogy milyen személyiségjegyekkel ruházza fel. Ethan volt az, akit teljes mértékben kivágtam volna a könyvből, mert egy irritáló, szerencsétlen tökfilkó volt, azontúl, hogy volt egy használható megoldása; de azonkívül egy idegesítő kis… *sóhaj* nem én vagyok a célközönség. [… linkeknél]


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
J. K. Rowling: Harry Potter
Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Leiner Laura: Egyszer
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény