Sweet ​– Édesem (A szív körvonalai 3.) 214 csillagozás

Tammara Webber: Sweet – Édesem

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A fiú a lánynak élete nagy szerelme, de nem tud róla.
A lány egyetlen pillanatnyi önfeláldozás a fiú egész életen át a fennmaradásért vívott harcában.

Az alapdiploma és az orvosi egyetem közötti nyárra hazatérő Pearl Torres Frank két dolgot tud: Boyce Wynn megtestesíti mindazt, amitől menekülnie kellene, és mindazt, amihez hanyatt-homlok rohanna. Lázadó és harsány. Nem zavartatja magát a közvéleménytől. Szenvedélyes. Erős. Veszedelmes.

És van még egy tulajdonsága, amit Pearlön kívül mindenki előtt titkol:
Édes.

A fiú tombolt és sebeket szerzett, de kitartott.
A lány mindig szót fogadott, de most nem találja a helyét.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996768 · Fordította: Komáromy Rudolf

Enciklopédia 31

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Maxfield · Boyce Wynn · Francis (macska) · Pearl Torres Frank · Essie Frank · Samantha Adams · Thomas Frank · Brent Wynn · Brittney Loper · Bud Wynn · Carlie Heller · Charles Heller · Fuksz (macska) · Katie · Matteo Vega · Melody Dover · Mitchell Upstone · Randy Thompson · Riley · Silva · Yvette Vega

Helyszínek népszerűség szerint

Péché


Kedvencelte 24

Most olvassa 6

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 109

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DarknessAngel>!
Tammara Webber: Sweet – Édesem

Kicsit bajban vagyok a könyvvel, mert habár tetszett, én ennél azért többet vártam.
Az eleje nagyon jó volt, tetszett, hogy nem csak a jelenben játszódik, hanem a szereplők még néha a múltban történt dolgokat is elmesélik. Boyce már az előző részben felkeltette a figyelmemet, jó volt róla többet is megtudni. Nagyon édes és szimpatikus srác, ő érte tényleg oda vagyok. De azért mégsem egy Lucas❤
A történettel se lenne problémám, csak számomra olyan hihetetlenül lassan bontakozott ki a kapcsolat Boyce és Pearl között. Alig vártam, hogy végre valami izgalmas, valami romantikus történjen. Ami megtöri a barátság zónát, és amitől végre őrülten egymásnak esnek a szereplők. Ami után már nem érdekli őket, hogy ki kinek nem elég jó, vagy ki kit nem szeret, és stb. Egyszerűen hiányzott a szenvedély. :(
Voltak évődő és csipkelődő megjegyzések, fülledt pillantások, ám ezek mégse voltak elegendőek ahhoz, hogy Boyce és Pearl hamarabb összejöjjön. Enélkül pedig a könyv felétől már kezdtem kissé unatkozni.
Pearl sajna nem igazán jött be, konkrétan olyan semmilyen a csaj. :/ A vége viszont szerencsére jó lett, és kaptunk pár édes jelenetet, plusz még Lucas is feltűnt. *-* A könyv fénypontja.
Ó, és csak úgy megjegyezném, hogy vannak ám ettől sokkal édesebb történetek is. ;) De egynek elment, jó volt. Kíváncsi vagyok kié lesz a folytatás.

15 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Tammara Webber: Sweet – Édesem

Ez a történet tényleg édes volt. Más, mint az Easy, de ugyanúgy élveztem. Boyd Lucas Maxfield gyerekkori haverja, így kaptam pár lukaszos pillanatot is, de Boyd se piskóta. Maga a történet nem egy egetrengető dráma, bár tartalmaz egy- két drámaibb elemet. Inkább egy gyerekkori barátság szerelemmé változását mutatja be, néhány inkább Rubin pöttyösre jellemző cselekménnyel. Kellemes kikapcsolódás.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Tammara Webber: Sweet – Édesem

„…szeretnélek megkapni, megtartani és addig szeretni, ameddig csak élünk.”

Boyce… Te lökött, mindig vicces, csibész fiú! Hát nem teljesen beléd habarodtam? *-* A hatalmas szívedbe, a humorodba, a jóságodba, a szerelmetes lelkedbe, na és persze a vörös hajadba.
Ahjjj, Boyce, én az örökkévalóságig Wynn-nyognéd utánad. ;)

12 hozzászólás
Sippancs P>!
Tammara Webber: Sweet – Édesem

Nagyon sajnálom, de ennél a könyvnél újra elő kell vennem a csúnya és gonosz énemet, ami tömören annyit jelent, hogy ha nem Tammara Webber írta volna a történetet, minden szívfájdalom nélkül 3 csillagot adnék rá. Mivel azonban elfogult vagyok az írónővel, megkapja tőlem a 4 csillagot. (Tudom-tudom, cseppet sem vagyok igazságos. :))

Ha egy szóval kellene jellemeznem a könyvet, akkor azt mondanám, hogy darabos. Darabos volt a cselekmény, a karakterek, a stílus, ezáltal pedig az olvasási időm és a kedvem is. Voltak benne nagyon jó részek, amiket szerettem, és amik hosszú távon meg is maradnak bennem, ezzel szemben voltak olyan részek is, amik kifejezetten untattak, és amik miatt hol egy, hol több órára félre is raktam a könyvet. Pedig Boyce olyan édes volt, és annyira tetszettek a gyerekkori visszaemlékezések! De valahogy nem éreztem azt, hogy közötte és Pearl között meglenne az összhang, a szenvedély, a mindent elsöprő szerelem.

Fáj a szívem, hogy ezt kell mondanom, de ez egy teljesen átlagos NA történet.

16 hozzászólás
oldmoviegirl01 P>!
Tammara Webber: Sweet – Édesem

Régen olvastam már a Breakable-t, nem igazán emlékeztem Boyce-ra azon kívül, hogy Lucas gyerekkori haverja, így tiszta lappal indult nálam. Abszolút nem kell ám szégyenkeznie Lucas mellett, mert Boyce igenis jó srác. Keményen dolgozik, hogy túléljen, hogy megteremtse magának a jövőt, mindezt tisztességes munkával. Pearl iránti gondoskodó énje pedig kisgyermek kora óta szűnni nem akaró. Hiába sodorja őket el egymástól az élet, újra és újra felbukkannak egymás életében, újra és újra visszatérnek egymáshoz, jobban és jobban kötődnek egymáshoz, míg elválaszthatatlanokká válnak.
Tipikus new adult regény, mégpedig a jobbik fajtából, és bizony elkelne rá a rubin pötty.
Nagy drámák nélkül ejti rabul az olvasót.

1 hozzászólás
loveQhuay>!
Tammara Webber: Sweet – Édesem

Úgy kezdtem neki, hogy fejben elkülönítettem minden eddigi ismeretemet Tammara Webber-ről, és el is felejtettem azt, hogy írt egy Easy-t…. És ez olyannyira sikerült, hogy olyan volt, mintha tényleg nem ő írta volna.

Maga a történet aranyos, szerethető, de sok dolog volt amit negatívumként említenék. A legrosszabb, az a fordítás volt. Pedig ettől a fordítótól rosszat még nem olvastam, de ez valami borzalom volt. Olyan szóhasználatok voltak, hogy csak forgattam a szemem rajtuk, és sokszor ez miatt veszített az élvezeti értékéből a könyv.
A második ami leginkább zavart, az a semmi, mert konkrétan erről szólt a könyv. Boyce és Pearl már évek óta csak kerülgetik a forró kását, egyik se mondja ki amit akar, egyik se tesz érte semmit, csak sodródnak az árral. Ehhez képest viszont elég intim viszony volt közöttük, ezt is furcsálltam ahhoz képest, hogy mégis csak egy helyben topognak.
A könyv szerkezete meg maga a borzalom. Össze vissza ugrált az időben úgy, hogy nem volt írva sehol sem hogy most a múltban vagyunk, vagy a jelenben, vagy hogy a múlthoz viszonyítva mennyire régen… Néha csak oldalak múlva jöttem rá, hogy ez most mikor történt?! És ez nagyon zavaró volt.

A két főszereplő szerethető volt, igazi gondokkal, nulla drámázással, és mindkettőnek megvolt a maga elcseszett családi háttere. Garantált volt a HEA, de azért kaptunk egy kis felesleges izgalmat a legvégén.

Tetszett, de nem olvasnám újra.

+ ez az 500. értékelésem :)

6 hozzászólás
ZitussKa P>!
Tammara Webber: Sweet – Édesem

Ez a könyv végtelenül bájos. A bájost pedig vegyétek a szó legnemesebb értelmében: az ember csupán annyit észlel, hogy fülig szaladt a szája és bárgyún vigyorog. Ez az erőssége, pont. Viszont, ha valami izgalmasra és fordulatosra vágytok, ne ezt olvassátok. Komolyan, hangulat kell hozzá.
A fél csillag levonás több dologból tevődött össze. A várva várt szerelmi vallomás számomra legalábbis laposra sikeredett és Lucasból is vajmi keveset kaptunk. :( Ezt tényleg sajnáltam. Ahogy a könyv végére beszúrt kis kavalkádot is, mert nekem ez nem hiányzott.
De jó volt ez, azért tetszett :)

GytAnett>!
Tammara Webber: Sweet – Édesem

Azt kell mondanom, már értem, hogy miért is írnak sokan csalódott értékeléseket a Sweetről. Becsatlakozom a táborba. Imádtam az Easy-t és a Breakable-t, sajnos nem hozta azt a szintet, ami az emlékeimben élt. Nem volt rossz, de jobbra számítottam.
Nagyon örültem a váltott szemszöges történetnek, illetve annak, hogy a múltba is nagyon sokszor bepillantást nyerhettünk. Egyedül az zavart, hogy néha 1-2 bekezdést el kellett olvasnom, hogy rájöjjek, éppen mégis melyik idősíkon járunk.
Ami miatt csak 4 csillag: Boyce és Pearl. Két idióta. Tökéletes oktató könyv arra nézve, hogy mennyire meg tudnánk könnyíteni a dolgunkat, ha őszinték lennénk egymással, és képesek lennénk igazán beszélgetni a másikkal, az érzelmeinket kimutatni.
Boyce meglepő módon álompasi. De akár kezdeményezhetett volna. :D
Ugyanez vonatkozik Pearl és az anyja kapcsolatára. Miért nem lehet egymással őszintén beszélgetni? Persze, akkor kevesebb lenne a bonyodalom, nem lenne miről történetet írni. Nagyon mérges voltam az anyjára. spoiler Pearl viszont ügyes volt. A lehetőségeihez mérten szépen talpra állt.
A végére a Mitchelles vonalon viszont már kiakadtam. Annyira nem illet bele a történetbe ez a brazil szappanoperás jelenet. spoiler
Amúgy egész tűrhetően lehetett vele haladni, de nem éreztem hatalmas csalódottságot, amikor le kellett tennem a könyvet. Nem bírt magába szippantani.

agi89>!
Tammara Webber: Sweet – Édesem

Én ezt is megvettem kilóra. Vagy inkább Boyce vett meg engem? :D

Már nagyon kíváncsi voltam Pearlel közös történetükre. A Breakable olvasása (és a Sweet előtti újraolvasás) során folyamat azon kattogtam, hogy 'mi van ezek között'!?

Jujjj hát nagyon cuki volt!

Az egész történet olyan volt mint a tenger, aminek a partján játszódik. Egyszer jött a dagály és duzzadt a konfliktusoktól, érzelmektől, szenvedélytől. Aztán jött az apály és kicsit leült a hétköznapok szürkeségébe. egyszerűségébe. Ez a menetrend ismétlődött, míg jött a végén a szökőár és vitt magával mindent…

Én ezt így most nagyon szerettem. Pont erre a fajta érzelmi-áramlásra volt szükségem.

Boyce nem lett akkora álompasi, mint Lucas, de ez nem is csoda. Lucas nagyon magasra tette a lécet, de B-t így is simán háremtagommá fogadnám.
Legalább nem Wynn-nyognék többé. XD

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633996768 · Fordította: Komáromy Rudolf
sarahangel>!
Tammara Webber: Sweet – Édesem

Aranyos történet, de nem az, ami mély nyomot hagy az emberben (legalábbis bennem), így számomra valószínűleg felejthető lesz (az Easy-vel ellentétben).

Míg Lucas és Jacqueline története elsöprő erejű, érzelmi hullámvasút, ezt annál könnyedebb történetnek mondanám, ami jólesett, de kevésbé mozgatta meg bennem az érzelmi húrokat. Nincs is ezzel semmi baj, egyszerűen csak az előző részekkel és karakterekkel túl magasra tette a lécet az írónő, és kicsit olyan érzésem volt, mintha az előző részben azért írta volna le olyan hosszasan a múltat, hogy legyen indok behozni még egy részt.

A gyerekkori történet aranyos volt, bár spoiler

A végén egy picit erőltetett, vagy legalábbis furcsa volt az a fordulat spoiler.

Mindenesetre ebben is akadnak szép gondolatok, és hasznos élettanácsok. Az előző részekhez hasonlóan itt is rátér arra a fontos tanulságra, hogy álljunk ki a saját vágyaink, álmaink mellett, és ne hagyjuk, hogy mások befolyásoljanak minket, ne érdekeljen mások véleménye, tiszteljük meg magunkat azzal, hogy harcolunk az álmaink beteljesüléséért.

A 4. résztől sem fogom elvárni az 1. rész színvonalát, de érdekel azért annyira, hogy elolvassam azt is, hiszen ha a férfi főhős kiléte még nem is derült ki, de azt már lehet tudni, hogy a női főhős spoiler lesz. :)

12 hozzászólás

Népszerű idézetek

Gothic01>!

Harriet Beecher Stowe írta: A sírhantokra hulló könnyek közül azok a legkeserűbbek, amiket kimondatlan szavakért és elvégezetlen tettekért ontanak.

306. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Harriet Beecher Stowe
1 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!

Kedves mindannyian, akik olyan szerelemmel alkusztok meg, aminél jóval többet érdemeltek: azonnal eresszétek szélnek! Ne várjatok arra, hogy a körülmények kedvezőre forduljanak. Ne várjatok, amíg kevésbé ijedtekké, kevésbé gyöngékké, kevésbé gyarlókká váltok. Féljetek! Legyetek törékenyek! Legyetek tökéletlenek! Tiszteljétek magatokat olyannak, amilyenek vagytok, és követeljétek meg ugyanezt az elismerést azoktól, akiket kiválasztotok arra, hogy nekik adjátok a szíveteket, mert máris méltók vagytok erre. Kérlek, ne féljetek egyedül maradni, mert föl fogjátok fedezni, milyen erősek vagytok valójában, és akkor újra beleszerettek majd önmagatokba. Hozzatok létre egy csodás űrt, amit olyan szerelem tölthet ki, amilyet érdemeltek, és semmivel sem kevesebb.

Köszönetnyilvánítás

7 hozzászólás
dreamborder>!

Ha hangosan kimondják az igazságot, az hajlamos belülről mardosni az embert, gyötörni a szívét, beletiporni a lelkébe, különféle lehetőségeket megvilágítani az elméjében, és azok veszélyeivel görcsbe rándítani a gyomrát. Az igazság tudja a módját, hogyan provokálja az embert, hogyan hívja föl magára a figyelmet, bármilyen szívesen tagadná az illető, és gubózna be inkább háborítatlanul.

83. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pearl Torres Frank
loveQhuay>!

A barátság ott kezdődik, hogy az emberek támogatják egymást.

107. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barátság · Boyce Wynn
ildisz>!

– Tudom, hogy most azt kellene mondanom: „Ha nincs kedved
ehhez, bepattanhatunk a kocsimba, és elhúzhatunk innét a picsába.”
Bocs, Wynn. Mindketten tudjuk, hogy ez a lány a legeslegjobb, akihez
valaha is szerencséd lehet.

Kapcsolódó szócikkek: Boyce Wynn · Lucas Maxfield
Believe_in_fate>!

– Volt egyszer egy érdemtelen fiú, aki kihúzott az óceánból egy majdnem vízbe fúlt, pici hableányjelöltet. A homokra fektette, és úgy érezte, megszakad a szíve, ha a kislány nem éled föl. Abban a pillanatban, ahogy kinyitotta nagy, fekete szemét, és fölnézett rá, a fiú szíve többe nem volt a magáé. Attól a másodperctől kezdve nem arról szólt az élete, hogy kereste a jobbik felét, nem kellett keresnie, mert pontosan tudta, hol található. Az volt a dolga, hogy kivárja, amíg a lány rájön, hogy ő azon a tengerparti napon a pici kezében hagyta a szívét, és reménykedett, hogy egy szép napon ez majd visszavezeti őhozzá a lányt.

377-378. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Boyce Wynn
tmezo P>!

(…) jobb magányosan, mint olyan valakivel élni, aki nem hozzánk való.

sarahangel>!

Boyce Wynn mosolya szinte egész eddigi életemben három dolgot jelentett nekem: biztonságot, melegséget és otthont, még akkor is, ha ugyanaz a mosoly megdobbantotta a szívemet, vágyakozást ébresztett benne valami árnyékba vesző, elérhetetlen dolog után.

131. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Pearl Torres Frank
tmezo P>!

– Ha másoknak elmagyarázunk valamit, magunk is jobban megértjük – (…).

Kapcsolódó szócikkek: Pearl Torres Frank

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Brittainy C. Cherry: Tűzeső
Courtney Cole: Ha elhagysz
B. N. Toler: Lélekvesztők
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Christina Lauren: Gyönyörű játékos