Easy ​– Egyszeregy (A szív körvonalai 1.) 1483 csillagozás

Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy lány, aki úgy gondolja, a bizalmat megtörik, az ígéreteket megszegik és a hűség csak illúzió. Egy fiú, aki úgy hiszi, az igazság relatív, a hazugság elkendőzi a kibírhatatlan fájdalmat és a bűntudat örök.
A fiú figyelte a lányt, de nem ismerte őt. Aztán egy váratlan összecsapás jóvoltából a megmentőjévé vált… Tagadhatatlan vonzerő hatott közöttük. Ám a múlt, amelyen a fiú kemény munkával igyekezett felülkerekedni, és a jövő, amelybe a lány őszinte hitét vetette, azzal fenyegetett, hogy elszakítja őket egymástól. Csak együtt vehették föl a harcot a fájdalom és a bűntudat ellen; csak együtt nézhettek szembe az igazsággal, és találhattak rá a szerelem nem várt erejére. Vajon a találkozásuk megerősíti őket hitükben, vagy megcáfol mindent?

Tammara Webber: Easy

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2012

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789633730782 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · ISBN: 9789633730775 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
334 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633730799 · Fordította: Komáromy Rudolf

1 további kiadás


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Maxfield · Jacqueline Wallace · Erin · Benjamin · Francis (macska)


Kedvencelte 401

Most olvassa 49

Várólistára tette 403

Kívánságlistára tette 377

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

Mivel a fülszöveg elég homályos, néhány szó essék a történetről: Jacqueline másodéves főiskolai hallgató, nagybőgőn játszik és zenetanár szeretne lenni. Ahelyett, hogy valami spéci iskolában tanulna, inkább erre a főiskolára jelentkezett, ahová a pasija is jár, akivel 3 éve jöttek össze, még a gimiben. Csakhogy Kennedy két hete szakított vele, olyan banális indokkal, hogy mivel politikus akar lenni, nem kíván komoly kapcsolatot, a diploma előtt még ki akarja élni csajozós hajlamait.
Két hét depi után legjobb barátnője, Erin kirángatja a szobájukból és bulizni viszi, ahonnan úgy alakul, hogy egyedül indul haza. Az autójánál megtámadja Kennedy egyik koleszos társa Buck. Az erőszaktól egy magas, világos szemű idegen srác menti meg, Lucas, aki a következő napokban egyre többször bukkan fel a közelében. A lány az elmaradt negyedéves zh miatt rosszul áll közgazdaságtanból, professzora korrepetitort jelöl ki mellé, Landont, akivel e-mailen értekeznek, egyre több flörtöléssel fűszerezve. Mivel Jacqueline óraütközés miatt nem tud elmenni az „élő” korrepetálásra, félő, hogy soha nem ismeri meg személyesen Landont, aki egyre szimpatikusabb neki. A két fiú talán nem is annyira különbözik egymástól…a lány kideríti az igazságot.
Buck újra megpróbálja elkapni, sikertelenül, sajnos egy másik lány viszont áldozatául esik. A botrány kipattan, és Jacqueline a lány mellé áll…

Tammara Webber elérte ebben a történetben azt, hogy egyszerre legyen a könyv egy nagyon kedves, élvezhető szerelmi történet, és egy útmutató a lányoknak, mit tegyenek, ha erőszak éri őket, illetve hogyan előzzék meg ezt a helyzetet. Gyakorlatilag az első jelenet ezzel nyit, Buck a lányt a saját kocsijában támadja meg, Lucasnak köszönhetően sikertelenül. A fiú rendőrt akar hívni, a lány elzárkózik, azt teszi, amit az ilyen helyzetben a legtöbben, megpróbálja eltitkolni az egészet. Nem akarja kitenni magát a megaláztatásnak, a vallatásnak, és annak, hogy ezután mindenki úgy nézzen rá, mintha ő lenne a hibás. A szerző megmutatja, hogy ez nem így van. Nagyon fontos, hogy a nők tanuljanak néhány fogást, hogyan lehet szorult helyzetből kiszabadulni, melyek a férfiak „gyenge” pontjai, de a legfontosabb, hogy el kell kerülni ezeket a helyzeteket. Például nem szabad egyedül hazaindulni!
Egy másik üzenete a szerzőnek az, hogy ne adja fel senki a saját álmait azért, hogy a fiújával lehessen a főiskolán. Ez sokkal nagyobb veszteség, mint egy általában mulandó szerelem.
És még valami, a problémákat meg kell beszélni, a sebek csak akkor gyógyulnak be, ha kibeszéljük a fájdalmat és legurítunk néhány könnycseppet. Ennyi mély témát érintve sem éreztem, hogy oktató stílusa lenne a könyvnek, tökéletesen kezelte a szerző ezeket a témákat.
A főbb karakterek szerintem nagyon jól sikerültek, határozottan többrétegűek, Jacqueline fejlődése különösen látványos. Kennedy kirakatbarátnője eltűnik, átváltozik egy erős, határozott, a problémákkal szembeszálló lánnyá. A történetet ő meséli el E/1-ben, remek stílusban, nagyon könnyen lehet azonosulni vele, igazi, mai nyelvezettel, amitől még realistább az egész.
Lucas… Azt hiszem, ilyet akar minden főiskolás lány, egy védelmező, gondoskodó, segítőkész kedves srác. Ja, hogy kicsit rosszfiús a külseje, ugyan már, imádjuk a tetkós motoros srácokat, akiknek egy picit hosszabb a hajuk (remekül összekócolható). A titok a múltjában meglehetősen megrázó, újabb adag a nehezebb témákból, de együtt meg tudják oldani ezt is. A két főszereplő közötti kémia az első fejezettől sistereg, lassan, de biztosan alakul a szerelem közöttük. Mivel new adult besorolású a könyv, tehát kb. 17-25 éves korosztálynak szól, némi erotikus jelenettel is találkozunk, amelyek gyengédek és lágyak, de alaposan megemelik az olvasók pulzusát. Tulajdonképpen minden Lucas jelenet félelmetesen jó, kedvencem a skiccelős/rajzolós jelenet.
Erin a legjobb barátnő szerepében remekel, mindenben Jacqueline mellett áll, együtt mennek önvédelmi tanfolyamra is. Megmutatja a lánynak, hogy képes megtanulni megvédeni magát. Erin humorérzéke sem elhanyagolható, ezt sokszor meg is csillogtatja.

Összességében az Easy egy többször olvasós, remek történet, igazi mély mondanivalóval, amit minden olvasónak át kell gondolni. Az érzelmek intenzívek, amik nem hagynak hidegen, Lucas meg hab a tortán.

Update 2021. 02. 06
Kb 3 évig nem volt nálam a könyv, kölcsönadtam, aztán az is kölcsönadta, akinek én adtam, szóval hosszú idő volt visszaszerezni. Muszáj volt ismét rávetnem magam, és újra ötös élményt adott, még mindig imádom Lucast.

3 hozzászólás
zuna19 >!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

Nem is tudom hol kezdjem.
Először a karakterek: Imádtam mind a két főszereplőt, annyira szerethetőek. Már a legelején megkedveltem őket.
Másodszor: A történet, tipikus sztori, de egy picit akkor is más. Minden oldala nagyszerű volt a könyvnek.
Letehetetlen. Ajánlom mindenkinek. Nem fog senki sem csalódni benne. *-*

Másodszori olvasásra sem változott a véleményem.
Most, hogy olvastam a Törékeny-t is, tudom, hogy ez a szemszög, sokkal jobban tetszik, mint az.
Landon Lucas Maxfield ❤ Nem lehet nem szeretni. De tényleg, ő az a karakter aki mindenkinek bejövős. Jackie is ugyanúgy. Tammara Webber alkotott egy olyan történetet, ahol két olyan karakter van, akik nagyon tökéletesek egymásnak. Kevés ilyen jól megírt sztorival lehet találkozni.

2 hozzászólás
ZitussKa>!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

Egy könyvszerető ember akkor èrezheti magát igazán szerencsèsnek, amikor talál egy olyan törtènetet amit számtalanszor elővehet ès újraolvashat. A kèsőbbiekben pedig ugyanúgy átèrezheti ès átèlheti a szereplők minden mozzanatát ès èrzelmèt, mint egykor. Velem is ez törtènt.
Ismèt rájuk hangolódtam ès minden idegszálammal feszülten koncentráltam ès minden figyelmemmel rájuk összpontosítottam. Külvilág zajának nincs helye ilyenkor nálam ;)
Különleges számomra ez a könyv mert hiába olvastam már azóta sok-sok könyvet ès szerettem meg párosokat, egy olyat sem találtam mèg mint Jacqueline ès Lucas. Páratlanok, igaziak ès szerethetőek.
Velük együtt nevettem, izgultam ès igen, könnyeztem is rendesen :)
Örök kedvenc ❤

3 hozzászólás
vikcs>!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

"TE.JÓ.ÉG.
Totálisan ki vagyok borulva, természetesen csakis magamra, amiért eddig nem olvastam még az Easy-t. Lehet jönni sorban és megverni, gyerünk, vállalom!
Szóval, egy tök átlagos egyetemi, sablonos sztorira számíthatunk, ha csak a fülszöveget meg az összefoglalót nézzük, de bátran kijelenthetem, hogy egyáltalán nem az. Sőt a maga nemében nagyon különleges és sokatmondó könyv, hiszen nagyon sok komoly téma megjelenik benne, amiben szerencsére nem csak a szerepét olvashatjuk, hanem a kivédését, elkerülését is.
Akármikor megjelent Lucas, már előre vigyorogtam, a kicsit pikánsabb részekért, és amikor hmmm… megtekinthetjük a póló alatt rejtett értékeit, sóhajtozva olvastam tovább." :)

Bővebb értékelés a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2016/11/tammara-webbe…

3 hozzászólás
gabiica P>!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

Kicsit még nehezen találom a szavakat, így pár perccel a befejezés után. Nagyon nagy hatást gyakorolt rám ez a történet. Csupa jót hallottam róla, de azért féltem, hogy nekem nem fog tetszeni, de szerencsére ez nem következett be.
Kicsit beleszerettem Lucasba. spoiler Lucas személye, karaktere magával ragadó, és az ember szeretné lehámozni róla a rétegeket, amik mögé a titkait rejti, mindent tudni akar róla. Várható volt, hogy egy spoiler
Szerettem Jacqueline karakterét is. Ahogy magára talál, ahogy küzd, ahogy akar, ahogy elfogad és ahogy szeret.
Nagy kedvencem volt még Erin, úgy vélem, mindenkinek szüksége lenne egy „saját Erinre”, egy ilyen igaz barátra.

Naiva P>!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

Még akkor is nagyon szép történet, ha azt a bizonyos nem túl szép pontot beleveszem. Az írói stílus könnyed és élvezhető. A történet mindkét szálát imádtam és ugyanúgy élveztem, mintha először olvastam volna. Nagyon tetszett a történet legnagyobb mondanivalója:spoiler Mind a két főszereplő szerethető…Na jó, Lucas annál sokkal, de sokkal több. Egyenesen imádni való. Erin igazán jó mellékszereplő, egyben fantasztikus barátnő.
Lucas és Jacqueline szerelmi története egy tragédiával kezdődik, de egy szép, hiteles kapcsolattá fejlődik. Összességében még mindig szeretem ezt a könyvet és úgy szerettem volna még tovább olvasni.

8 hozzászólás
Deziréé>!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

A könyv már a kezdésnél ledöbbentett. Hogy lehet ilyen lehengerlő kezdést írni? Nagyon durva volt.
Jacqueline karaktere nekem nem tetszett, kivéve akkor amikor a történet végén mégis csak megmutatta, hogy tud ő belevaló csaj is lenni, de amúgy elég unalmas karakternek gondoltam. Sokkal jobban tetszett Jacqueline barátnőjének, Erin-nek a karaktere.
Természetesen én is csatlakozok a Lucas rajongótáborhoz.

christine>!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

Tökéletesen megértem, miért is van ennek a regénynek ekkora rajongótábora. A felépítése és a karakterek is megnyerőek voltak, az események normális ütemben haladtak, nem éreztem sem túl gyorsnak, sem túl lassúnak.
Lucas szinte azonnal belopta magát a szívembe, és ha a múltjára gondolok, kiráz a hideg.
Kedvenc ugyan nem lett, és nem is biztos, hogy egyszer újra fogom olvasni, de mindenképp örülök, hogy a kezembe vettem. ❤

Bitten>!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

– Mielőtt apám elutazott, így búcsúzott: „Amíg elmegyek, te vagy a ház ura. Vigyázz anyádra!” – suttogta. A szemem megtelt könnyel, és az övé is. Kínlódva nyelt. – Nem védtem meg anyát. Nem tudtam megmenteni.
Miért mondják ezt? Mekkora terhet lehet rakni egy gyermeki lélekre?

Én anno a sulit választottam a támogatásával…. a mai napig nem tudom biztosra jól tettem e….és hogy mit veszítettem vagy nyertem ez által a döntés által……
Most vmit biztosra tudok….jó helyen van – hogy boldog e?- hmm….azt tőle kellene megkérdezni, de sztem igen……

Csakegyolvasólány P>!
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy

Egyszerűen fantasztikus volt. Csak úgy faltam a könyv oldalait. Tammara Webbeer csodás írónő, s ez látszik is a könyvön. Ugyanis ez egy jól átgondolt és alaposan kidolgozott sztori, amit megfűszerezett egy kis romantikával, barátsággal, erőszakkal és verekedéssel.
Megszeretette velem az olyan fiúkat, mint amilyen Lucas is spoiler. A maga negatív tulajdonságaival egy érzékeny, segítőkész fiú, akivel a múltban egy rettenetes dolog történt. Valamint Jacqueline-t, akivel egyetlen gondom volt: túlságosan sokat gondolt és állandóan felemlegette magában [spoiler]azt a nagyképű, idióta, barom expasiját[/spoilert] Kennedyt. Azonban kettőjük történetét olvasva rá kellett jönnöm, hogy igen is, a maguk hibáik miatt lettek olyan lenyűgöző és kedvenc karakterek.
A mellékszereplők közül pedig nagyon szerettem Maggie-t, de főleg Erint. Az utóbbi remek barátnő volt, ahogy Maggie is. Jacqueline mindenben számíthatott rájuk. Viszont Erin ott volt a barátnője nehéz pillanataiban és segített neki, amikor szügsége volt rá.


Népszerű idézetek

Ancsa07>!

A szerelem nem a józan ész hiánya,
hanem felülvizsgált, átgondolt,
fölhevített és a szív
formájához igazított józan ész.

231. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
1 hozzászólás
Fay >!

– Imádom, hogy pasi vagyok. Le kell adni két-három kilót? Pár hétig mellőzzük a ketchupot, és probléma egy szál se.
Vállunkra vetettük a hátizsákjainkat, és fölballagtunk a lépcsőn.
– Most már tényleg utállak.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Benjamin · Jacqueline Wallace
1 hozzászólás
Fay >!

A kijózanodás és a bocsánatkérés mind szép és jó, de előfordul, hogy már késő.

258. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacqueline Wallace
Guinevere>!

Ha csinálni szeretnéd, hát csináld. Mi tart vissza?

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Maxfield
4 hozzászólás
Cheril>!

– Helyes. – A professzor úr feszélyezetten mocorgott, és újabb zsepit nyújtott felém. – Jaj, az ég szerelmére… ahogy a lányomnak is mondtam, nincs az a fiú a földkerekségen, akiért érdemes ennyit szenvedni. Én csak tudom, én is voltam fiú.

28. oldal

Fay >!

– Kegyed csupa ellentmondás, Ms. Wallace.
Ránéztem, és fölvontam fél szemöldökömet.
– Ez áll a munkaköri leírásomban. Elvégre én egy lány vagyok, Mr. Maxfield.

273. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacqueline Wallace · Lucas Maxfield
kellyolvas P>!

Ha valaki most azt kérdezné, milyen volt ez ahhoz képest, amikor Kennedy csókolt, visszakérdeztem volna: „Kicsoda?”
Lucas két kézzel megragadta a csuklómat, és átkaroltatta velem a nyakát. Ahogy valóra vált, amiről már nemegyszer álmodoztam, válaszul a hajába túrtam, még jobban összeziláltam. Fölemelt, az ölébe ültetett, hátát a keskeny ágy fejénél felhalmozott párnáknak vetette, egyik lábát a padlón hagyta, a másikat bakancsostul fölhúzta alám. Hátradöntött, fél kézzel alátámasztotta a fejemet, csókösvényt vágott a nyakamtól a pulóverem V kivágásába. Hátrahanyatlott a fejem, ahogy zihálva próbáltam összefüggően gondolkodni.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jacqueline Wallace · Lucas Maxfield
SzAngelika>!

Bármi történik is valakivel, másutt az élet megy tovább.

183. oldal, 15. fejezet

SzAngelika>!

Van úgy, hogy a bocsánatkérés későn jön.

262. oldal, 21. fejezet

1 hozzászólás
kellyolvas P>!

Levette a sapkáját, és az ágyra dobta, a ceruzáját a vázlatfüzetre helyezte, majd két kézzel a lelapított hajába túrt, azután szétrázta, ezzel szénaboglyává változtatva a fejét. Te jó isten! Amikor a fején át lehúzta a kapucnis felsőt, azzal együtt a fehér pólója is fölcsúszott egy picit, én pedig választ kaptam arra a kérdésemre, hogy meddig terjednek a tetoválásai. Bal oldalán négy sor szöveg kígyózott kisilabizálhatatlanul apró betűkkel. A jobbon valamiféle kelta kinézetű minta ellensúlyozta. Ráadásul most már tudtam, mit értett Erin nyalogatni való hason.

93. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Maxfield · tetoválás

A sorozat következő kötete

A szív körvonalai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Trust in me – Bízz bennem
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Jay Crownover: Rule
Emma Chase: Behálózva
Vi Keeland: A beosztott
Rachel Van Dyken: Egyetlen
Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk