Breakable ​– Törékeny (A szív körvonalai 2.) 531 csillagozás

Tammara Webber: Breakable – Törékeny

Landon Lucas Maxfield gyermekként azt hitte, tökéletes az élete, és örömmel nézett a reményteljes jövő elébe – mígnem egy tragédia szétzúzta a családját, és kételyeket ébresztett a fiúban mindennel szemben, amiben addig hitt.
Nem akart mást, csak maga mögött hagyni a múltat. Miután megismerkedett Jacqueline Wallace-szal, könnyen jött a vágy, hogy mindazzá váljon, amit a lány igényel…
Már amennyire könnyen jöhetett annak a férfinak, aki megtanulta, hogy a lélek törékeny, és hogy mindazt, amiben reménykedünk, egy szempillantás alatt elragadhatják tőlünk.

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
432 oldal · ISBN: 9789634577966 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
432 oldal · ISBN: 9789634578369 · Fordította: Komáromy Rudolf
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991602 · Fordította: Komáromy Rudolf

1 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Maxfield · Jacqueline Wallace · Boyce Wynn · Francis (macska) · Charles Heller · Kennedy Moore · Melody Dover


Kedvencelte 106

Most olvassa 20

Várólistára tette 156

Kívánságlistára tette 152

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Tammara Webber: Breakable – Törékeny

„Ez a szerelem. Ez a gyógyulás. Ez az új valóság, amelyben az azelőttöt és az azutánt többé nem egyetlen törésvonal választotta el. Ahol minden pillanathoz kézzelfogható emlék kötődött, és valami eljövendő ígérete. Minden pillanat azelőttöt és azutánt foglalt magában. Minden pillanat átélendő most-ot jelentett – én pedig ki akartam élvezni mindegyiket, ezzel a másodperccel kezdve, a karomban tartott lánnyal.”

Nem kötött le igazán ez a könyv. Az Easy sokkal pörgősebb volt, vagyis így emlékszem rá. Ez valamiért nem tett rám nagy benyomást. A két főszereplő igazán kedvelhető, de most ezt egy kicsit unalmasnak tartottam. Elég sokáig tartott, míg átrágtam magam az elején. Napokig győzködtem magam, hogy folytassam és végre a közepe táján kezdett egy kicsit fellendülni és a vége igazán jó lett. A vége kifejezetten jóra sikerült. Szeretem az ilyen befejezést.
Valamikor a közel jövőben muszáj lesz elolvasnom az Egyszeregyet, mert nagyon furdal a kíváncsiság melyik szemszög tesz rám jobb benyomást.
Az biztos, hogy nekem nem igazán jött be a múlt és a jelen folyamatos cserélődése.

2 hozzászólás
Bitten>!
Tammara Webber: Breakable – Törékeny

Hm…. kaphattunk volna egy kicsit a közös jövőjükből, igazán :(
Tartalmas, mozgalmas, piercinges és tetoválásos…… milyen kevéssel beérem!? :P

4 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Tammara Webber: Breakable – Törékeny

„A szerencsét lehet kiérdemelni és megteremteni. Rá lehet bukkanni. Vissza lehet nyerni. Végül is rátaláltam erre a lányra. Rátaláltam a jövőmre. Rátaláltam a megbocsátásra.”

Másodszori olvasás után is csak azt tudom mondani, hogy csodaszép ez a történet. *-*

19 hozzászólás
Illatos_Hópehely>!
Tammara Webber: Breakable – Törékeny

Landon / Lucas ♥♥♥
Ez egyszerűen tökéletes volt.
Szeretem az olyan, másik szemszögből íródott könyveket, ahol nem olvasom ugyanazokat a párbeszédeket, mint az első könyvben, hanem egy teljesen új történetet kapok.
Tetszett, hogy Landon által megismertük az egész gyerekkorát.
Az apjára kicsit haragudtam, hogy ennyire magára hagyta és nem foglalkozott vele. Nem is csoda, hogy Landon belesétált az ilyenkor tálcán kínált csapdákba. Sok ilyen Charles kellene, akik megmentik az ilyen fiatalokat attól, hogy végleg tönkre tegyék az életüket.
Az első részből igazán az sem derült ki, hogy a professzor ennyire laza, főleg a családja körében. :D
Tudtam , hogy mi lesz a vége, mégis nagyon izgultam, hogy Landon felismerje, hogy Jacqueline szereti és kitart mellette.

Felkerült a kedvencek közé ;)

7 hozzászólás
Szücsi>!
Tammara Webber: Breakable – Törékeny

Sokan úgy vannak vele hogy ez a könyv nem érte el az Easy szintjét, ezért kicsit félve kezdtem neki. De miután becsuktam a könyvet az utólsó sorok után, azt kell hogy mondja nagyon jó volt.
Jó volt megismerni Lucas teljes multjának történetét. Szerintem aki elolvasta az Easyt annak mindenképpen el kell olvasnia ezt is. Igaz ami igaz Jacquelin és Lucas közös jövöjéről nem olvashatunk semmi pluszt, de ez szerintem nem is baj. Hiszen itt Lucas múltjának és lényének megismerése volt a fontos.
Már csak azért is megérte elolvasni mert megismerhetem Boyce Wynn-t. Nagyon kiváncsi vagyok az ő történetére is :)

vikcs>!
Tammara Webber: Breakable – Törékeny

Nem akarom lehúzni a könyvet, de nekem most ez nagyon, de nagyon nem csúszott. Persze Lucas imádnivaló, még mindig, de úgy tűnik nem szabad két szemszögből ugyanazt a könyvet olvasnom egymás után, hanem csak bizonyos idő elteltével.

Sokszor untam a könyvet, nem kötött le, valamiért nem tudtam annyira elmerülni benne mint az Easy-ben.

Hátha majd egyszer, ha később újraolvasom, akkor másabb lesz, de most bőven sok volt belőle.

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Tammara Webber: Breakable – Törékeny

Ez a könyv sokkal, de sokkal több volt, mint egyszerűen csak az Easy Lukas szemszögéből. Azzal sem lett volna semmi baj, én annak is örültem volna, de ez így még szebb, még mélyebb volt.
Landon és Lucas szemszöge egyaránt tetszett. Nekem mindig megszakad a szívem, amikor azt olvasom, hogy egy szülő elvesztése után milyen könnyen kicsúszik egy kamasz lába alól a talaj. Picit haragudtam is Ray-re, mert hagyta, hogy a gyász így maga alá gyűrje és a fiától is ennyire eltávolodott.
Lucas-t már az első részben a szívembe zártam és alig vártam, hogy az ő szemszögéből is újraélhessem a Jacqueline és közte zajló jeleneteket. Közben olvadoztam attól, milyen hatást váltott ki belőle már első pillantásra Jacqueline, hogyan próbált minél többet megtudni róla, közeledett felé, vonzódott hozzá és tojta össze magát, amikor azt hitte, lebukott. :D

Naiva P>!
Tammara Webber: Breakable – Törékeny

Szeretem az olyan könyveket, amelyekben a férfi szemszög jól meg van írva. Már pedig ennél a könyvnél ez sokkal több volt, mint jó. A kezdeti szemforgatást idővel felváltotta a gyakori mosolygás, majd sóhajtás. Végül ördögi mosollyal zártam be a könyvet.
Szerettem, de nem karcolta meg az Easy szintjét.
Azért jó volt belelátni Luas/Landon gondolataiba és a múltja adott némi pluszt az Easy-hez. Az apjára nagyon haragudtam, amiért úgy elhanyagolta őt.
Egyébként nem szeretem az arco(ka)t ábrázoló borítókat. Különösen akkor, amikor az(ok) nem felel(nek) meg a karakter(ek)nek.
…but who cares…

5 hozzászólás
anikho P>!
Tammara Webber: Breakable – Törékeny

Kedvenc lett. – Jajjha Lucas! :)

Az írnónő élethűen mutatta meg, hogy a negatív külső hatások mennyire romokba tudnak dönteni egy embert, pláne egy kamaszodni kezdő fiatal fiút. Lucas sajnos kétségtelenül jegyet váltott egy vonatra, ami vég nélkül viszi lefelé a lejtőn, ahonnan már szinte nem is lehet látni a fényt. Egyre reménytelenebb az egész helyzete, és a legrosszabb az, hogy már őt sem érdekli, csak úszik az árral.. de aztán mégis valami jó történik.

Messziről föl szoktam ismerni a könyöradományt, de egyszer ebben a nyomorúságos életben két kézzel kaptam utána, akár a mentőkötél megcsomózott vége után.

Rátalál a szerelem Jacqueline személyében. Ugyanaz a történet főszereplő pasink szemszögéből, mint amit már olvastunk az Easy-ben. Mindennek ellenére üdítő volt. Lucas gondolatai nagyon szépek és értékesek. Szerettem olvasni az ő szemszögéből is.

Kötelező olvasmánnyá tenném mind a két könyvet a 16 éves, és az e feletti korosztálynak.
Bővebb értékelés: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/05/tammara-webber-…

5 hozzászólás
gabiica P>!
Tammara Webber: Breakable – Törékeny

Szerettem ezt a részt is az elsőhöz hasonlóan, azonban nem adta azt a hatást, mint vártam volna. Örültem, hogy sokkal több részletet megtudhattunk Landon életéből. Sok mindenre fény derült, amire az első részben nem igazán, hiszen Jackqueline szemszögéből nyilván nem tudhattunk meg annyi mindent Landonról.
Kicsit azonban számomra kapkodó volt az egész. Néha elég nehéz volt összerakni a teljes képet, mennyi idő is telt el pontosan, hol is tartunk és mi is történik. Hiányoltam az összeszedettséget.
Soha nem volt bajom azzal, ha több szemszögből ismerhetünk meg egy történetet, itt azonban tényleg nem azt a tökéletességet, pörgősséget kaptam, mint az Easy esetében. Tudom, hogy épp az volt a bajom, hogy ugrándozónak tűntek az események, pörgősség alatt nem ezt értem, hanem magát az eseményszálat. Néhol számomra eléggé ellaposodott nem is kötött le teljesen. Kicsit emiatt felszínesnek tűnt. De attól még nagyon szerettem, hiszen mindenképp csodás történet az övék.


Népszerű idézetek

_Enii_>!

A nők imádják a csokoládés süteményt. Ezt soha ne felejtsd el, fiam! Ha házi készítésűvel tudsz előrukkolni, annál jobb. Ezzel a titokkal biztos, hogy sosem kerülsz kutyaszorítóba.

DarknessAngel>!

A fenébe. Féltékeny lettem Landonra.

165. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Maxfield
JKrisz>!

Megígérte, hogy eljön, és egy pillanatra fölujjongtam, azután legszívesebben péppé vertem volna magamat.
– Te meg miért csak ott ültél, és hagytad, hogy ilyet csináljak? – vontam felelősségre Francist.
Rezzenéstelen macskatekintettel válaszolt.
– Legalább megpróbálhattál volna leállítani.
Megnyalogatta a mancsát, végighúzta a képén, és tovább bámult.
– Így kezdődik a skizofrénia? Előbb két különböző személyként tárgyalok egy lánnyal, azután már a macskámhoz beszélek. Ez új mélypont.
– Miaú! – felelte, és karikába tekeredett.

Kapcsolódó szócikkek: Francis (macska) · Lucas Maxfield
_Enii_>!

A tetoválások közlik azt,ami kikívánkozik belőlünk. Vagy elrejtenek olyasmit, amihez másoknak semmi közük.

Szelén>!

– Így kezdődik a skizofrénia? Előbb két különböző személyként tárgyalok egy lánnyal, azután már a macskámhoz beszélek.
Ez új mélypont.
– Miaú! – felelte, és karikába tekeredett.

180. oldal, 12. fejezet - Lucas

Kapcsolódó szócikkek: Francis (macska) · Lucas Maxfield
Cheril>!

Tíz másodperc alatt megmondom bármilyen szám négyzetgyökét. Szóval mi a számod?

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Maxfield
Szelén>!

– Mi a véleményed? – kérdeztem most. – Csapjak föl Jacqueline rossz fiújának? Az biztos, hogy megfelelek a szerepre. – Elővettem a telefonomat, és kikerestem a lány számát. – Szólalj meg most, vagy hallgass örökre!

195. oldal, 13. fejezet - Lucas

Kapcsolódó szócikkek: Francis (macska) · Lucas Maxfield
Roxan>!

– Gondolkoztam.
[…]
– Az veszélyes, Wynn.
– Haha.

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Boyce Wynn · Lucas Maxfield

A sorozat következő kötete

A szív körvonalai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
L. J. Shen: Vakmerő
Jay Crownover: Rule
L. J. Shen: Szenzációs szerető
Anna Todd: After Ever Happy – Miután boldogok leszünk
Brittainy C. Cherry: A szív ritmusa
Penelope Douglas: Szívatás
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás