Sarah ​bűne 13 csillagozás

Tami Hoag: Sarah bűne

„Nem ​hiszem, hogy bűn lenne a szerelem. Csak öröm és fájdalom.” A Minneapolisi Központi Kórház Baleseti Sebészetének vezető orvosa, a jóképű, nagyvilági nőcsábász dr. Thorne saját rendelőjében esik a gengszterháború áldozatául. Hogy számtalan sebéből és a megrázkódtatás okozta lelki sérülésekből mielőbb felgyógyuljon, nővére elviszi kis vidéki panziójába, és alkalmazottja gondjaira bízza. Sarah gyönyörű, fiatal amis nő, gyermeki ártatlansággal szemléli a világot, amelynek csodáit csak olvasmányaiból ismer. Felekezetének zárt, szigorú szabályok szerint élő közösségében már azt sem nézik jó szemmel, hogy egy angolnál dolgozik, hát még ha tudnák, hogy szíve mélyén micsoda „bűnös” vágyak rejtőznek. S amikor Matt Thorne magához tér, mintha Sarah legtitkoltabb álma kezdene valóra válni… amisok – keresztény szekta, amely a XVII. században vált ki a mennoniták közösségéből, az Egyesült Államokban a XVIII. században jelentek meg; egyfajta német dialektust beszélnek; hangsúlyozottan… (tovább)

Eredeti mű: Tami Hoag: Sarah's Sin

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Maecenas, Budapest, 1994
254 oldal · ISBN: 9637827315 · Fordította: H. Prikler Renáta

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Röfipingvin MP
Tami Hoag: Sarah bűne

Jajj istenem… ez egy egyszerű chick-lit, semmi több. Túl magasra tettem azt a lécet…

>!
BarbiZ90
Tami Hoag: Sarah bűne

Nagyon gyenge…
Imádtam az Egyszerű igazságot Jodi Picault-tól, hasonlót kerestem… hatalmas mellényúlás.
Maga az alapötlet jó, de olyan gagyin van megírva, hogy az valami hihetetlen. A szereplők kidolgozatlanok, felületes és közhelyes az egész. A régi, papírkötéses , 60 oldalas romantikus ponyvák színvonala, bár azok között is van olyan, ami műremek ehhez képest.

>!
hársvirág
Tami Hoag: Sarah bűne

Nagyon mellényúltam…Azt hittem, ez is egy krimi…De nem az, és én haragudtam rá. Mert azt sugallja, hogy a szerelem fontosabb, mint az ember lelkiismerete.
Itt ugyan Sarah a vallásával küzd (ami persze nem a saját meggyőződése), és ebben az értelemben lehet, hogy a szerelem boldogabbá teszi, mint egy felvett vallás. De! Mindenki tudhatja, hogyha valaki a szerelmet választja a hitével, a lelkiismeretével, akár az erkölcsi meggyőződésével szemben, az előbb-utóbb visszaüt. Mert a szerelem, a rózsaszín köd az évek múlásával eloszlik, és akkor újból előtérbe kerül a lelki nyugalmad, amit feladtál ezért az érzésért. A lelkiismeret furdalás, a békétlenség, a bűntudat pedig tönkreteszi a fellángolást.
Ezért haragszom: mert lejáratja a hitet, elbagatelizállja a lelkiismeretet, és így tévutakra visz…Maradt volna a krimi-írásnál.

>!
Amilgade
Tami Hoag: Sarah bűne

Keserédes könyv, amiben a szokásos tiszta, gyönyörű lány beleszeret a romlott, de javítható igazi férfiba.


Hasonló könyvek címkék alapján

Danielle Steel: Az idők végezetéig
Catherine Anderson: Dédelgetés
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Linda Castillo: Néma eskü
Kimberley Freeman: Vadvirágok lányai
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
L. M. Montgomery: A kék kastély
Jean Webster: Nyakigláb Apó