Sarah ​bűne 14 csillagozás

Tami Hoag: Sarah bűne

„Nem ​hiszem, hogy bűn lenne a szerelem. Csak öröm és fájdalom.” A Minneapolisi Központi Kórház Baleseti Sebészetének vezető orvosa, a jóképű, nagyvilági nőcsábász dr. Thorne saját rendelőjében esik a gengszterháború áldozatául. Hogy számtalan sebéből és a megrázkódtatás okozta lelki sérülésekből mielőbb felgyógyuljon, nővére elviszi kis vidéki panziójába, és alkalmazottja gondjaira bízza. Sarah gyönyörű, fiatal amis nő, gyermeki ártatlansággal szemléli a világot, amelynek csodáit csak olvasmányaiból ismer. Felekezetének zárt, szigorú szabályok szerint élő közösségében már azt sem nézik jó szemmel, hogy egy angolnál dolgozik, hát még ha tudnák, hogy szíve mélyén micsoda „bűnös” vágyak rejtőznek. S amikor Matt Thorne magához tér, mintha Sarah legtitkoltabb álma kezdene valóra válni… amisok – keresztény szekta, amely a XVII. században vált ki a mennoniták közösségéből, az Egyesült Államokban a XVIII. században jelentek meg; egyfajta német dialektust beszélnek; hangsúlyozottan… (tovább)

Eredeti mű: Tami Hoag: Sarah's Sin

Eredeti megjelenés éve: 1991

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vénusz könyvek

>!
Maecenas, Budapest, 1994
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637827315 · Fordította: H. Prikler Renáta

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

dr. Matt Thorne · Sarah Troyer


Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
BakosJuci MP
Tami Hoag: Sarah bűne

A női lektűrirodalom mintapéldánya.
spoiler
Olvastatja magát, könnyed, szerelmes, némiképp pikáns is, maga a történet teljes egészében kitaláható a 10. oldal után már, de ez pont így jó! A karakterek pont annyira vannak kidolgozva, hogy ne 2D papírbábuk legyenek, a párbeszéekben egy fölösleges hang nincs, ami eltérne a tárgytól, azt mondom, hogy a „nő egykezes-irodalom” igazás szép mintapéldánya volt ez.

>!
Maecenas, Budapest, 1994
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637827315 · Fordította: H. Prikler Renáta
>!
Röfipingvin MP
Tami Hoag: Sarah bűne

Jajj istenem… ez egy egyszerű chick-lit, semmi több. Túl magasra tettem azt a lécet…

>!
BarbiZ90
Tami Hoag: Sarah bűne

Nagyon gyenge…
Imádtam az Egyszerű igazságot Jodi Picault-tól, hasonlót kerestem… hatalmas mellényúlás.
Maga az alapötlet jó, de olyan gagyin van megírva, hogy az valami hihetetlen. A szereplők kidolgozatlanok, felületes és közhelyes az egész. A régi, papírkötéses , 60 oldalas romantikus ponyvák színvonala, bár azok között is van olyan, ami műremek ehhez képest.

>!
hársvirág
Tami Hoag: Sarah bűne

Nagyon mellényúltam…Azt hittem, ez is egy krimi…De nem az, és én haragudtam rá. Mert azt sugallja, hogy a szerelem fontosabb, mint az ember lelkiismerete.
Itt ugyan Sarah a vallásával küzd (ami persze nem a saját meggyőződése), és ebben az értelemben lehet, hogy a szerelem boldogabbá teszi, mint egy felvett vallás. De! Mindenki tudhatja, hogyha valaki a szerelmet választja a hitével, a lelkiismeretével, akár az erkölcsi meggyőződésével szemben, az előbb-utóbb visszaüt. Mert a szerelem, a rózsaszín köd az évek múlásával eloszlik, és akkor újból előtérbe kerül a lelki nyugalmad, amit feladtál ezért az érzésért. A lelkiismeret furdalás, a békétlenség, a bűntudat pedig tönkreteszi a fellángolást.
Ezért haragszom: mert lejáratja a hitet, elbagatelizállja a lelkiismeretet, és így tévutakra visz…Maradt volna a krimi-írásnál.

>!
Amilgade
Tami Hoag: Sarah bűne

Keserédes könyv, amiben a szokásos tiszta, gyönyörű lány beleszeret a romlott, de javítható igazi férfiba.


Népszerű idézetek

>!
BakosJuci MP

– Attól tartok, helyzetem nem teszi lehetővé, hogy Patrick Swayze módjára viselkedjem – szólalt meg Matt. – Ezért nem fogunk táncolni.
– Ki az a Patrick? Valamelyik barátja? – érdeklődött Sarah.
– Nem egészen – kuncogott Matt. A szabad világban élő nők többsége mindenét odaadta volna azért, hogy Patrick Swayze-zel, a Dirty Dancing sztárjával táncolhasson, Sarah pedig még a nevét sem hallotta! Persze, hogy is hallhatta volna. Biztos soha nem járt még moziban!

Kapcsolódó szócikkek: Dirty Dancing · dr. Matt Thorne · Patrick Swayze · Sarah Troyer
>!
BakosJuci MP

– Nem tudja, mi az a Jag? Jaguar XJ6. Az egyik legjobb autó a világon! A belseje valódi bőr, digitális CD lemezjátszó van benne. Injektoros, 2400 köbcentis és 223 ló lapul a motorháztető alatt. – Na, most gúnyolódj, ha mersz, gondolta Matt büszkén. Nem volt olyan nő a világon, aki el ne ájult volna az autójától, és annak paramétereitől. Még ha nem is tudták pontosan, miről beszél, érezték, hogy különös jelentősége van annak, amit mond.
Sarah tekintetéből sugárzott, hogy úgy gondolja, a férfinak hiányzik egy kereke, végül elmosolyodott, és megeresztette a gyeplőt.
– Kétszázhuszonhárom ló? Látja, én eggyel is megelégszem!
– Nagyon vicces! – mondta gúnyosan a férfi, majd a zsebébe nyúlt, és előhúzta levéltárcáját. – Azt hiszem, van nálam egy fénykép. Akarja látni?
A lány hitetlenkedve húzta fel szemöldökét:
– Csak nem hordja magánál az autója fényképét?
– Hát… dehogynem – mondta Matt védekezően, csaknem duzzogva.
Sarah végignézett rajta, majd hangosan hahotázni kezdett.

Kapcsolódó szócikkek: dr. Matt Thorne · Jaguar · Sarah Troyer

Hasonló könyvek címkék alapján

Lizzy Charles: Zűröstül-bőröstül
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
LaVyrle Spencer: Fátylat a múltra
Laura Ingalls Wilder: A Szilva-patak partján
Sinclair Lewis: Királyi vér
Adriana Trigiani: A cipész felesége
Garrison Keillor: Rádiórománc
Sinclair Lewis: Fő utca
Joanne Fluke: Áfonyás muffin és gyilkosság
Jodi Picoult: Egyszerű igazság