Az őrület tüze (Kovac és Liska 1.) 14 csillagozás

A sajtó által Hullaégetőnek keresztelt sorozatgyilkos különös kegyetlenséggel végez áldozataival, majd a holttestekre gyúlékony anyagot önt, s elégeti őket. Eddig már három gyilkosság szárad a lelkén, ám esze ágában sincs ennyinél megállni. A legutolsó áldozat egy befolyásos üzletember lánya, s a szörnyű tragédiának szemtanúja is van. A tizenéves Angie DiMarco a halott testét emésztő lángok fényében meglátja a gyilkos arcát, a rendőrségnek azonban nem hajlandó beszélni. A hatóságok viszont eredményt akarnak, így Kate Conlannek, az áldozat- és tanúvédelmi program munkatársának mielőbb szóra kell bírnia, ami nem kis feladat. Az FBI sorozatgyilkosokra specializálódott különleges ügynökét, John Quinnt küldi a helyszínre. A férfit fájdalmas múltbeli emlékek kötik Kate-hez, s olyan titkot őriz, amely csaknem az őrületbe kergeti. Meg akarja találni a Hullaégetőt, mindegy, hogy milyen áron.
A nyilvános hisztéria, a politika és a média figyelme közepette Kate karrierjének – és egyben… (tovább)
Eredeti megjelenés éve: 1999

Egy elmebeteg gyilkos, aki szeret a tűzzel, és mások életével játszani. Fordulatos, izgalmakban gazdag krimi. Persze vannak olyan elemei , melyekre rásüthetjük a klisés jelzőt, de szórakoztató , a műfaj kedvelőinek ajánlom.

-Mitől volt feszült, hogy hazudott, vagy mert félt?
-A rettegés tartotta vissza. te is tudod, hogy a félelem milyen könnyen kiváltja az igazmondásra való hajlam redukcióját.
-Oscar, ne használj itt nekem latin szakszavakat.
A csupa bozont arcon büszke mosoly ömlött el.
-A műveltség a lélek legszentebb forrása.
-Csak arra vigyázz, bele ne fulladj egyszer.

-El sem hiszed, micsoda baromságokat nyomnak ezek a telefonügyeletnek- háborgott Gary Yurek, vaskos aktát cipelve a kuplerájban kialakított irodában. -Most hívta őket egy nő, hogy szerinte a szomszédja a Hullaégető, mert a kutyája annyira utálja!
-Milyen kutyája van?- érdeklődött Tippen.
-Amerikai hullazsák terrier- kapcsolódott be a társalgásba Elwood, kihúzva magának egy széket. -Hűséges, kedves fajta, különösen arról ismert, hogy kiássa az eltemetett hullákat és vidám ugatással szökell az oszladozó tetemem.
-Mintha magadról beszélnél, Elwood- csapta hátba a férfit Liska miközben elment mellette.
-Hé, ahhoz, hogy mit csinálok a szabadidőmben, senkinek semmi köze!

Úgy hallottam nemrégiben, hogy a halottak sokkal készségesebben működnek együtt, mint a tinédzserek.
25. oldal, 3. fejezet

Kovac az első emeleti lépcsőfordulóban várta, zavart arccal bámulva a falra akasztott absztrakt festményt, amely egy nőt ábrázolt három szemmel és a feje oldalából kinövő mellekkel.
– Jézus Krisztus, ez rusnyább, mint a második feleségem anyja, pedig annak elég volt öt méterről belenézni a tükörbe, hogy megrepedjen. Maga szerint nem azért akasztotta ide, hogy még jobban megrémítse a bolondokat, és még több zsetont zsebeljen be?
– Ez csak egy Rorshach-teszt – közölte vele Quinn. – Ennek segítségével gyomlálják ki azokat a beteg fazonokat, akik háromszemű, fejéből kinövő mellű nőt látnak benne.
146. oldal, 12. fejezet

– Mintha azt mondta volna, hogy kirúgta.
– Meg is tettem. Hagytam egy üzenetet a rögzítőjén.
– Üzenetrögzítőn keresztül rúgta ki? Milyen egy szemét maga!
– Az a fajta, aki most leteszi a telefont, kedveském – hangzott a vonal túloldaláról, és már csak a hallgató kattanása hallatszott.
![]() | Kovac és Liska sorozat · Összehasonlítás |