Kicsi ​Mimi, pici Bori (Kicsi Mimi 4.) 11 csillagozás

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Mimi féltékeny. Kishúga, Bori egyéves lett, és a születésnapjára kapott játékra Mimi is nagyon vágyik. Meg kell azonban értenie, hogy Bori malaca nem az övé. És az anyukája minden perce és figyelme sem csak az övé.

>!
Naphegy, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760023 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, mert a kisebb konfliktusok ellenére is olyan nyugodt, barátságos, otthonos a hangulata. Mindkét történet életszerű volt, jó megoldásokkal, az illusztrációk pedig kedvesek, kellemes színvilágúak.

>!
ziara P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Két kedves kis történet, megint. A nyuszikák nagyon aranyosan vannak megrajzolva, testvérféltékenység, ki a nagy, ki a kicsi, első kieső fogak. Kardinális problémák egy „kicsi” életében.

>!
katen P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Szerintem ez helyes, szép kis könyv, különösen a második mese tetszett. Hozza az előzőek színvonalát. Papanyuszi milyen jófej, önként elviszi fáradt mama helyett Mimit az oviba, és elmosogat, hogy a lányok olvashassanak. Na, ez már valami.

>!
Baba082 P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Végtelenül cuki mese, aranyos illusztrációval.
Andrisomat a legjobban a baba nyuszi, Bori érdekelte, és a könyv olvasása után megnézte neki mozognak-e már a fogai. Nem örült a hírnek, hogy még legalább 2-3 éve van addig.

>!
Caledonia_Valley P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Nagyon örülök, hogy végre a kezembe került a negyedik kötet is. Jó volt ismét elmerülni a nyusziüreg lakóinak életében. Mimi továbbra is nagyon cuki, ahogy a kistestvére is. Mimi itt már nagycsoportos óvodás, és kiesik az első foga, várja a fogtündért, haragos a kistestvérére, először bosszantja, majd már nem is tud létezni nélküle. Nagyon cukiiiiiii *-*

>!
dianna76 P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Ismét olyan történeteket vitt a nyuszivilágba a szerző, ami a gyerekek mindennapjainak része lehet. Az első mese a fogváltásól szól. Itt volt pár érdekes információ számomra, mert nem is hallottam olyat, hogy valahol elássák a tejfogat, vagy éppen a tetőre hajítják. Hazánkban a Fogtündér a jellemző. De miért pont fogakat rontó csokit ad a tejfog helyébe? És igen, a szép, üde és kemény alma nagyon jó szolgálatot tehet, ha mozog a tejfog. Ami nagyon aranyos volt, az a történet vége: amíg a nagy elveszti, a kicsi növeszti.
A másik mese a testvérféltékenységre helyezi a hangsúlyt, ami szintén valós probléma lehet a családokban. Szerintem nagyon jó megoldás bizonyos helyzetekben, ha a nagyobb gyerek is kap némi apróságot, amikor az újdonsült tesót ünneplik. Mert nehéz megérteni, hogy bizonyos ünnepeken csak az egyiknek jár meglepetés. Ahogy azt is meg kell tanulnia a nagyobb tesónak, hogy a kicsi még sok mindenben tudatlan. De ugye ezért vannak a nagy testvérek!
Nekem továbbra is tetszenek az illusztrációk, és nem zavarnak a hatalmas nyusziszemek. Azonban az egyik rajzon gyakorlatilag szemből látszik Mimi, mégis csupán egy szeme van. Ez kicsit groteszk! Legalább egy részének látszania kéne a másik oldali szemnek is!

>!
Naphegy, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760023 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Népszerű idézetek

>!
Caledonia_Valley P

Kedves Fogtündér!

Megnézheted a fogam,
de kérlek, ne vidd el!

Köszönöm!
Mimi


A sorozat következő kötete

Kicsi Mimi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Donaldson: Nyuszi álmos
Harry Horse: Kisnyuszi testvérkéje
Tapsi koma kalandjai
Brückner Judit – M. Fodor Ildikó: Mázli és a Festőnyulak
Zelk Zoltán: A három nyúl
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Laura Driscoll: Toppancs tojásra lel
Beatrix Potter: Nyuszi Benjámin kalandjai
Laura Driscoll: Toppancs barátra lel
Radvány Zsuzsa: Tapsi és barátai