Kicsi ​Mimi, pici Bori (Kicsi Mimi) 15 csillagozás

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Kicsi Mimi már nem is olyan kicsi. Kiesik az első foga, ami igazán a nagylányság első jele, és Mimit örömmel büszkeséggel tölti el. Ám amikor kishúga első születésnapját ünneplik, és Miminek nagylányként kell viselkednie – nem bonthatja ki Bori meglepetését, és az ajándék malackával sem alhat –, akkor bizony nem olyan könnyű nagylánynak lenni.

Tamás Zsuzsa legújabb mesekönyve nagy óvodás gyerekek mindennapjaiba invitál, ahol együtt várhatjuk a fogtündért, ünnepelhetünk első születésnapot, és megélhetjük, hogy milyen jó nagy testvérként örömet szerezni a kistestvérünknek.

Már megjelent:
Kicsi Mimi és a Kökény ovi
Kicsi Mimi nagytesó lesz
Kicsi Mimi barátai

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Naphegy, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760023 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, mert a kisebb konfliktusok ellenére is olyan nyugodt, barátságos, otthonos a hangulata. Mindkét történet életszerű volt, jó megoldásokkal, az illusztrációk pedig kedvesek, kellemes színvilágúak.

>!
ziara P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Két kedves kis történet, megint. A nyuszikák nagyon aranyosan vannak megrajzolva, testvérféltékenység, ki a nagy, ki a kicsi, első kieső fogak. Kardinális problémák egy „kicsi” életében.

>!
krlany I+SMP
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Nagyon bírom ezt a sorozatot, igaz, még csak a második könyv, amit olvastam… de aranyos, kedves történetekkel van tele (ebben a kötetben is kettő van), és olyan nyugodt, békés, békebeli. A konfliktusok, egyet nem értések is bájosak, szerethetőek, és a megoldásuk is mindig egyszerű, de nagyszerű. Tényleg jó olvasgatni, még így felnőtt fejjel is.
Itt most az első tejfog elvesztése a téma az első mesében, a másodikban pedig a testvéri féltékenység vs. testvéri szeretet. Naná, hogy ez utóbbi győz!:)

>!
katen P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Szerintem ez helyes, szép kis könyv, különösen a második mese tetszett. Hozza az előzőek színvonalát. Papanyuszi milyen jófej, önként elviszi fáradt mama helyett Mimit az oviba, és elmosogat, hogy a lányok olvashassanak. Na, ez már valami.

>!
gab001 P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Két történettel gazdagodtam. Az elsőben Mimivel a tejfog elvesztését élhetjük át. Megtudhatjuk, hogy különböző szokások léteznek ezzel kapcsolatban, mint például a Fogtündér ajándéka. A másodikban pedig a testvéri szeretetről és persze nézeteltérésekről olvashatunk. Szeretem a történetek egyszerűsége mellett azt is, hogy van mondanivalójuk. A rajzok pedig nagyon egyediek, nekem tetszenek. Aranyos könyvecske.

>!
Naphegy, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760023 · Illusztrálta: Horváth Ildi
>!
Baba082 P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Végtelenül cuki mese, aranyos illusztrációval.
Andrisomat a legjobban a baba nyuszi, Bori érdekelte, és a könyv olvasása után megnézte neki mozognak-e már a fogai. Nem örült a hírnek, hogy még legalább 2-3 éve van addig.

>!
Caledonia_Valley P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Nagyon örülök, hogy végre a kezembe került a negyedik kötet is. Jó volt ismét elmerülni a nyusziüreg lakóinak életében. Mimi továbbra is nagyon cuki, ahogy a kistestvére is. Mimi itt már nagycsoportos óvodás, és kiesik az első foga, várja a fogtündért, haragos a kistestvérére, először bosszantja, majd már nem is tud létezni nélküle. Nagyon cukiiiiiii *-*

>!
dianna76 P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi, pici Bori

Ismét olyan történeteket vitt a nyuszivilágba a szerző, ami a gyerekek mindennapjainak része lehet. Az első mese a fogváltásól szól. Itt volt pár érdekes információ számomra, mert nem is hallottam olyat, hogy valahol elássák a tejfogat, vagy éppen a tetőre hajítják. Hazánkban a Fogtündér a jellemző. De miért pont fogakat rontó csokit ad a tejfog helyébe? És igen, a szép, üde és kemény alma nagyon jó szolgálatot tehet, ha mozog a tejfog. Ami nagyon aranyos volt, az a történet vége: amíg a nagy elveszti, a kicsi növeszti.
A másik mese a testvérféltékenységre helyezi a hangsúlyt, ami szintén valós probléma lehet a családokban. Szerintem nagyon jó megoldás bizonyos helyzetekben, ha a nagyobb gyerek is kap némi apróságot, amikor az újdonsült tesót ünneplik. Mert nehéz megérteni, hogy bizonyos ünnepeken csak az egyiknek jár meglepetés. Ahogy azt is meg kell tanulnia a nagyobb tesónak, hogy a kicsi még sok mindenben tudatlan. De ugye ezért vannak a nagy testvérek!
Nekem továbbra is tetszenek az illusztrációk, és nem zavarnak a hatalmas nyusziszemek. Azonban az egyik rajzon gyakorlatilag szemből látszik Mimi, mégis csupán egy szeme van. Ez kicsit groteszk! Legalább egy részének látszania kéne a másik oldali szemnek is!

>!
Naphegy, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760023 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Népszerű idézetek

>!
Caledonia_Valley P

Kedves Fogtündér!

Megnézheted a fogam,
de kérlek, ne vidd el!

Köszönöm!
Mimi


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Donaldson: Nyuszi álmos
Harry Horse: Kisnyuszi testvérkéje
Tapsi koma kalandjai
Brückner Judit – M. Fodor Ildikó: Mázli és a Festőnyulak
Zelk Zoltán: A három nyúl
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Laura Driscoll: Toppancs tojásra lel
Beatrix Potter: Nyuszi Benjámin kalandjai
Laura Driscoll: Toppancs barátra lel
Radvány Zsuzsa: Tapsi és barátai