Kicsi ​Mimi iskolás lesz (Kicsi Mimi) 31 csillagozás

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz

Kicsi Mimi azon mesehősök közé tartozik, akikkel múlik az idő. Épp elkezdte az óvodát, amikor megismertük, most pedig mint iskolás nagylánytól veszünk tőle búcsút.

A sorozat hetedik kötetében először az óvodai búcsúztatóra, majd az iskolai évnyitóra készülhetünk együtt Mimivel. A mesék a már megszokott érzékenységgel mutatják be mind a búcsúzást, mind az izgalmakkal teli kezdeteket, és bizonyítják, az ünnepek nemcsak ajándékokról és szép ruhákról szólnak, hanem arról, mi van a szívünkben.

Tamás Zsuzsa legújabb meséi nemcsak a Kicsi Mimi-rajongóknak nyújtanak segítséget, hanem minden, óvodából iskolába lépő kisgyereknek.

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: 5 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Naphegy, 2019
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634760375 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Tarja_Kauppinen IP>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz

Végre egy tökéletesen gyerekkompatibilis könyv. A rajzok gyönyörűek, bizalmat sugallnak, pedig nincsenek rajtuk szivárványos, egyszarvú pillangócicák és egyéb, hajmeresztő izék, amiket tévesen azonosítani szokás olykor a cukisággal. Egyszerű, szép és barátságos rajzok humanoid nyuszikról, mindenki kedves rajtuk, az egész nagyon zen. De nemcsak az illusztrációk tökéletesek, hanem a történet is. A kislány ajándékot készít az óvónéninek ballagásra, majd a második történetben iskolás lesz. Az iskola egy normális, barátságos hely, ahová szívesen fog menni az a gyerek, akivel ezt elolvassák.
Van még hit, remény, szeretet, amíg ilyen könyvek vannak a világon. Az egyik legjobb gyerekkönyv, amit Merítés-zsűritagságom kezdete óta olvastam.

2 hozzászólás
meseanyu P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz

Ismét egy nagyon helyes kötet Mimiről és bűbájos környezetéről. Az első mesében a főhős elbúcsúzik az óvodától, a másodikban pedig megkezdődik az iskola. Aranyos, életszerű helyzetek, csodaszép illusztrációk jellemzik a könyvet, nagycsoportosoknak mindenképpen ajánlom.

5 hozzászólás
csgabi P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz

Bájos volt mindkét történet, mosolyogva olvastam az ovis ballagásról éppúgy, mint Mimi iskolára készülődéséről, a beiratkozásról és első napjáról. Az illusztrációk és színek is bejöttek nekem, fogom keresni a könyvtárban a sorozat korábbi köteteit.
Éljen az eperfagyi! :-)

krlany I>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz

Ó, én nagyon szeretem a Kicsi Mimi történeteket. Bájos, aranyos, kis egyszerű történetek ezek, amelyek mégis olyan kis szívet melengetőek. Ez a kötet is két mesét tartalmaz, az első az ovis ballagás körül forog, a második meg az iskolai beiratkozás körül. Az első kis imádnivaló; a szeretetbefőtt a kedvencem.:) De a második valahogy mintha kevésbé sikerült volna. Sokkal kevésbé kötött le.

Niki_>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz

Tamás Zsuzsa „Kicsi Mimi” sorozatának sokadig része, amikor a kis nyuszilány iskolás lesz.
A kötetecske két mesét tartalmaz. Az elsőben Mimi az óvodai ballagására készül és ajándékot szeretne adni az óvó néninek, de mi legyen az; a másodikban pedig az első iskolai napját mutatja be.
Kettősséget érzek a két kis mese olvasása után.
Egyrészt az van benne, hogy aranyos két történet van a kötetben. Kimondottan olyan, ami az ovis korosztálynak tetszhet. Sok kis állat szerepel benne, Kicsi Mimi aranyos, megvan a „kaland” is benne.
Ugyanakkor, amiről szól: ovis ballagás, első nap az iskolában, ez már a nagycsoportosoknak szólna. Igen ám, de szerintem a 6-7 éveseknek viszont ezt a történet már kevés és túl babás.
Úgyhogy lényegében nem tudom eldönteni, hogy mely korosztálynak is szól a kötet. A könyv hátulján az van, hogy 3+ és ez így rendben is van, de nem tudom, hogy egy 3-4-5 éves gyereket mennyire hoz lázba az ovis ballagás és az iskola, hisz számukra ez még olyan távoli.
Ha viszont a nagycsoportosokat szerette volna az írónő megszólaltatni, nekik viszont szerintem már kevés, amit ez a mesék nyújtanak. Visszaemlékezve, hogy a Nagy milyen meséket igényelt ebben a korban, hát már nem ilyeneket.
Visszanézve a sorozat előző köteteit a címek alapján, nekem ez a rész egy kicsit kakukktojás. Sokkal jobb lett volna egy Kicsi Mimi ovis lesz rész.
De ejtsünk szót az illusztrációról is. Aranyos, bájos, színes. Nagyon kellemes volt a rajzok aránya, a kidolgozása. Azt kell mondanom, hogy az illusztráció jobban tetszett, mint a történetek.

1 hozzászólás
PTJulia P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz

Bizony, telik az idő, és Mimi is iskolás lesz. Valószínűleg a Mimi-rajongók idősebb generációja is a suli felé veszi már az irányt, így nekik pont jó, hogy kedves mesehősükkel együtt ismerkedhetnek meg ezzel az új világgal.

Caledonia_Valley P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz

A Mimi történetekhez hasonlóan ez a kötet is két mesét tartalmaz. Mivel a legújabb rész az iskolára koncentrál, minden megtalálható benne, ami egy óvodából ballagó, iskola előtt álló pöttömre igaz.
Az első történet a Kicsi Mimi nagy szíve címet viseli, ami az óvodából valló ballagást, az óvónénitől való búcsúzást és még az anyák napját is megemlíti. Mimi rendkívül szomorú, hogy ott kell hagynia szeretett óvónénijét, és maga sem érti, miért, de mogorva, amikor az anyukája segítségére akar lenni az óvónéni búcsúajándékának kiválasztásában. Az ajándék végül egy kézzel készített agyagedény lesz, miközben mi, olvasók egy picit az „agyagolás” ^^ művészetébe is bepillantást nyerhetünk.
A második történet címe – ahogyan az lenni szokott – megegyezik a kötet címével, ám az iskola előtt a hátizsák beszerezése, és a nyári mulatságok is fókuszba kerülnek. Az évnyitó és az első nap leírására kevés hely maradt ugyan, azonban egyáltalán nem éreztem semmiféle hiányt. A borítón található rókalány, Réka pedig Mimi új barátnője és egyben padtársa is lesz, amin rendkívül jól derültem, hiszen az írónő ezzel a lépéssel minden bizonnyal az előítéletek leküzdésében szeretett volna segíteni a piciknek, ami felnőtt fejjel humoros, ám a gyerekek tanítása végett egy remek ötlet! <3
Feltétlen ajánlom a kötetet, hiszen azon kívül, hogy rendkívül olvasmányos és aranyos, az eddigi leggyönyörűbb illusztrációkat is tartalmazza a sorozatban! *-*

Bővebben:
https://sadaboga.blogspot.com/2019/09/tamas-zsuzsa-kics…

Nienna001 P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz

Az iskolára való felkészítés nem csak körök rajzolgatásából áll az óvodában (erre kifejezetten emlékszem). A gyerekkel meg kell beszélni mi vár rá, eloszlatni a félelmeit ha vannak. Fontos az első iskolatáska (nekem Arieles volt :D még mindig emlékszem rá). Az illusztrációk viszont nem jöttek be, ezért a fél csillag levonás. Gyerekkönyvtári olvasás volt.

Garabonciás P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi iskolás lesz

Maga a történet nem lenne olyan rossz, aranyosan bemutatja az iskolára készülést, az oviból ballagás, az efelett érzett szomorúságot, viszont a szemük irtó ijesztő :|


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

Mimi és mama hazaelé sétáltak az óvodából.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Janikovszky Éva: Velem mindig történik valami
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Fésűs Éva: Csupafül 22 meséje
Fésűs Éva: A furfangos nyuszi
Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka
Varga Katalin: Mosó Masa mosodája
Tarbay Ede: A kisróka
Tihon Ágnes Virág: Banyaruszk, a kis vaddisznó
Zelk Zoltán: A három nyúl