Kicsi ​Mimi és a Kökény ovi (Kicsi Mimi) 49 csillagozás

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

Kicsi Mimi nagy változások elé néz. Nyuszimama úgy véli, kinőtték a régi üregüket, el kell költözniük, ráadásul itt az ideje, hogy Mimi óvodába járjon. Mimi egyáltalán nem örül. Mi lesz katicababával?
Hát az ágyikójával? És miért kell óvodába mennie, amikor legszívesebben otthon maradna a mamával?
Tamás Zsuzsa, Az év gyermekkönyve díjas író ezúttal két kedves mesével fordul a kisebbekhez, akik talán éppen hasonlóan nagy változások előtt állnak.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 3 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Naphegy, Budapest, 2018
44 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869677 · Illusztrálta: Horváth Ildi
>!
Naphegy, 2015
44 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869677 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Gelso P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

Ez kellemes meglepetés volt számomra, a Holden Rose kötettel ellentétben itt viszont igen sajnálom, hogy a Merítés-díj / gyermekirodalom (2015) díjához összeállított végleges lista felállításának határidejéig nem tudtam elolvasni – talán kisebb gyerekeknek választható könyvként esélyes befutó alternatíva lehetett volna.
Kicsi Mimi nagyon aranyos és kedves nyuszi – a gyerekek is biztos kedvelni fogják – ebben segítenek Horváth Ildi színes, bájos, egyszerű, nem zsúfolt, aranyos rajzai. Ha egyetlen szóval kellene jellemezni, akkor azt mondanám: „Cuki!”
Horváth Ildi az egyik kedvenc illusztrátorom, szívesen olvasok általa illusztrált gyerekkönyveket. Nagyon kedves állatfigurákat tud rajzolni, engem nem zavartak a gülüszemek. Jó érzés volt látni a szívmintával faragott széken ülő nyúlgyerekét szeretettel átölelő nyúlmamit, vagy olvasni arról, hogy egy állatkölyök is hasonló féktelen boldogsággal tud örülni egy nagyobb üregnek, vagy arról, hogy költözéskor elbúcsúztak Mimi falfirkáitól, melytől kénytelenek voltak megválni. Milyen szomorú és elhagyatott tud lenni az ember nyula (pl. a borítón és milyen boldog szüleivel egy ágyban, vagy túrázás előtt együtt nevet a nyúlcsalád)…Az első mese, a Kicsi Mimi és a nagy költözés az otthonváltással kapcsolatos eseményeket meséli el – szellemesek a lakásukra jelentkező állatok.
Kicsi Mimi óvodába megy-ben található varázslatot mi is alkalmaztuk gyerekkoromban, de mi hímes tojást dekoráltunk ilyen technikával papírra – gyertyával kirajzoltuk a mintát, majd lefestettük piros vízfestékkel, majd az első ovis napokról olvashattunk. Meglepett, hogy medve az óvónéni és az is, hogy milyen jelet választott Mimi. Igazából a barátságkötés momentumának örültem, remélem, mindenki talál magának ebben az életnek egy egyáltalán nem könnyű időszakában egy „vicces nyúlfiút”, aki barátként megkönnyíti ezt az életszakaszt.
Ebben a könyvben is zavartak a rendezetlen ill. eltérő betűtípussal és eltérő színnel szedett mondatok, nem értettem igazából a miértjét.
De a könyv összességében tetszett.

@meseanyu Merítés-díj / gyermekirodalom (2015) c. kihívásához.

Úgy érzem, meg kell ismernem jobban Tamás Zsuzsa szerzői munkásságát, így hát várólistára is tettem egyből a Mesék a Teljességhez és a Mit tud a kert c. kötetet – ez utóbbi is ugyanazt a szerzőt Tamás Zsuzsát takarja?

2 hozzászólás
meseanyu P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

Tartalmilag szerintem nagyon rendben van, a költözködés és a ovikezdés is remek témák, jól elmesélve. Nekem a gülükék szemektől eltekintve esztétikailag is bejön.

HoneyBunny>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

Könyörgöm, egy nagy szemű kis nyuszi a főszereplő!!!Ez így már majdnem csalás!
Olyan, mint a pasiknak a $@!% kocsihoz támasztott csupasz nő.

9 hozzászólás
ziara>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

Ez volt a tegnap esti olvasmányunk. Adélkának nagyon tetszett. Kedves történetek, kedves figurák, nagyon szerethetőek a rajzok is.

Futóhomok>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

Aranyos ajándék lehet óvodai beszoktatás előtt álló kislányoknak. Azt azért szögezzük le, hogy a főszereplő kisnyúl, Mimi lány (jó tudom, Micimackó meg fiú:), mert ha nem, akkor baj van: ennyire harsogóan csajos rózsaszínekben pompázó könyvecske talán még nem is volt a kezemben.
Két kis mesét tartalmaz a kötet, a második történet különösen tetszett. Kedves és átmenthető a nyúlmama élménynaplót rajzoló kreatív ötlete: kövessük otthon is napról napra, mi történt az első ovis héten.
Gyanítom, hogy egy új sorozat indító darabját tarthatjuk a kezünkben, hiszen Miminek meglepő módon nincs még testvére, holott ugye nyúlcsaládról van szó. . .

4 hozzászólás
ViraMors P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

Engem meggyőzött. Mókás, kicsit talán lökött figurák, és két olyan történet, amibe a gyerkőcök is bele tudják élni magukat (az ovikezdésbe biztosan, de azért elég sokan a költözősbe is.) Tetszettek az egyszerű, de életszerű jelenetek.

Juci P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

Aj, én ettől most eléggé elolvadtam, pedig be vagyok oltva rózsaszín cukiság ellen. Tetszett a képi világa, és a mese is értelmes, hasznos, kedves. Óvodakezdés vagy költözködés előtt álló kisgyermekes családoknak ajánlott :)

1 hozzászólás
gab001 P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

Két mese Mimiről és a családjáról. Az elsőben egy költözést élhetünk át, ami a vártnál jobban sikerül. A másodikban pedig Mimivel együtt elkezdhetjük az ovit. Kedves történetek, melyek felkészíthetik a gyerekeket ezekre a változásokra. A kedvencem Mimi mamája, aki mindig megtalálja a megfelelő szavakat. Bár nem sorban olvasom a sorozatot, s ez az első rész, de ebből nem érződik szerencsére semmi. Nekem a rajzok is tetszenek.

>!
Naphegy, 2015
44 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869677 · Illusztrálta: Horváth Ildi
Chöpp P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

Nagyon édes volt. Cuki nyuszika, történet és illusztrációk!

Hintafa P>!
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi és a Kökény ovi

Ez a rész sokkal jobban tetszett a másodiknál (az nekem túl rózsaszín volt). Aranyos mindkét történet, leköti a gyerekeket.


Hasonló könyvek címkék alapján

Balázs Ágnes: A pösze nyuszi és más történetek
Zelk Zoltán: A három nyúl
Julia Donaldson: Nyuszi álmos
Harry Horse: Kisnyuszi világgá megy
Axel Scheffler: A kék szörny
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a nyuszimama
Paul Bright: Morcos Borz karácsonya
Disney – Micimackó mesegyűjtemény
Walt Disney – A teknősbéka és a nyúl
Walt Disney – Bambi