Kicsi ​Mimi barátai (Kicsi Mimi 3.) 10 csillagozás

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

A barátság nagyon fontos dolog egy kisnyúl életében. A barátokkal nagyon jókat lehet játszani, de az is előfordul, hogy az ember legjobb barátja elutazik, és talán nem is látják többé egymást. A Kicsi Mimi sorozat harmadik kötetének két meséje a barátságokról szól, most is segítséget nyújtva az egészen kicsiknek a nagy változásokhoz.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Naphegy, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869806 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
meseanyu MP
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Helyes volt ez a rész is nagyon, kellemes volt újra ott lenni ebben a védett, puha környezetben, mert én szövegben és illusztrációban is ezt érzem Mimi kalandjait olvasva. Most egy kicsit bonyolultabbnak, hosszabbnak éreztem a sztorikat, főleg a másodikat, úgyhogy inkább 4 évestől fölfelé ajánlanám ezt a kötetet.

>!
ziara P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Nekem ez most nagyon tetszett, a korábbi kötettel, amit olvastam nem voltam annyira kibékülve, de ez nagyon kedves történet volt. Emberi, szívmelengető.

>!
Ninácska
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Az volt az első reakcióm, amikor kezembe vettem a könyvet, hogy milyen elképesztően félelmetes a nyuszik szeme. :O Az illusztrációk nem váltak a szívem csücskévé, de teljes őszinteséggel bevallom, a történet se.

>!
icu79 P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Ez a második Mimis könyv, amit olvastunk, az előző nagyon tetszett, ez szerintem nem ért a nyomába. Itt is két történetet olvashatunk, az első részben Mimi összebarátkozik egy mókusfiúval. Ez a mese közelebb állt hozzánk, mert egyszerű, mindennapi szituációk jelentek meg benne. A második mese a bolygós annyira nem érdekelte még a kislányomat.
Eltekintve a nagy szemektől, az illusztráció szerintem szép, néhány apró részlet különösen jópofa, például a kistesó leesett cumija a földön. :)

>!
Hintafa P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Nekem ez a kedvenc részem. A kisebbik még abban a korban van, hogy nem zavarta az előző részek túláradóan rózsaszín világa (ellenben velem, aki viszont már kinőttem abból a korból). Ebben a részben azonban, ahogy Mimi problémái -korából adódóan- is változnak úgy kap helyett több szín a könyvben, ami nagyon jól állt az egész történetnek. Egyébként pedig teljesen megértem Mimit, aki szörnyen idegesít a sok mindjárt, de sajnos ebben az ügyben még én sem találtam meg a jó megoldást, csak próbálok lavírozni. Nem mindig sikerül.

>!
Honey_Fly P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Kicsi Mimi minket az első kötetnél megvett kilóra. A családi lelkesedés továbbra sem hagy alább. A barátság egyébként is hálás téma, kicsinek és nagynak lehet róla kedves és tanulságos meséket szőni. Ugyanígy az éjszakai égbolt fürkészése (ez már magában nyerő ötlet 4 évesen) és a csillagképek is könnyen elvarázsolnak minden korosztályt. Különösen tetszik a sorozatban, hogy a gyerekek tudnak a történetekhez kapcsolódni a felnőttek pedig kicsit elgondolkodhatnak rajta: Mimi mostanában sokszor hallotta ezt mamától: „mindjárt”.

>!
dianna76 P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Az első kötet a sorozatból nagyon tetszett, de azóta eltűnt a varázs. Aranyos volt ez a rész is, mely a barátszerzésről, a barátságról szól. Az első történet indításánál – ezzel a hangyabollyal, rajta a titokzatos kavicsösvénnyel – azt gondoltam, hogy ez is utoléri az első kötetet, de végül nem így lett. Egy csöppet alulmaradt. Viszont kiderül, hogy a barátságban az is jó, ha összeveszünk, ki is lehet békülni. A történetek közben egy kis csillagismeretet is kapunk. Nagynyúl, Kisnyúl … Hát ez aranyos volt. A második történet vége nagyon tetszett, mármint a mondani valója, s ahogyan ezt tálalta a szerző.
Az illusztrációk nekem továbbra is bejönnek. Igaz, kicsit megzavartak talán a könyvesbolti gyorsolvasásnak köszönhetően, és Mimi új ovistársának az ablakban üldögélő szárnyast véltem. Nem értettem, hogy jön a nyulak közé egy madár.

>!
Naphegy, Budapest, 2017
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869806 · Illusztrálta: Horváth Ildi
>!
csvkata
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Az előző részekhez hasonlóan ezek a történetek is nagyon kedvesek és szívhezszólóak, éppen egy pici óvodás érdeklődésének megfelelőek. Továbbra is szeretjük a rajzokat, még a másfél éves kisfiam is rajong a nyuszikért és a mackós óvó néniért :)


Népszerű idézetek

>!
Ninácska 

Mimi az öreg tölgy előtt ült és várt.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Rigó Béla: Vuk
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Palásthy Ágnes: Elrabolták a siklót
Bartos Erika: Bogyó és Babóca – Évszakos könyv
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Benedek Elek: A farkas és a róka
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban