Kicsi ​Mimi barátai (Kicsi Mimi 3.) 18 csillagozás

Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

A barátság nagyon fontos dolog egy kisnyúl életében. A barátokkal nagyon jókat lehet játszani, de az is előfordul, hogy az ember legjobb barátja elutazik, és talán nem is látják többé egymást. A Kicsi Mimi sorozat harmadik kötetének két meséje a barátságokról szól, most is segítséget nyújtva az egészen kicsiknek a nagy változásokhoz.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tartalomjegyzék

>!
Naphegy, Budapest, 2017
44 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869837 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea MP
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Szuper mindkét történet, tökéletes hosszúságú és témájú mesék kicsi, ovis gyerekeknek, bájosak, barátságról, szeretetről és a természetes gyermeki kíváncsiságról. Az illusztrációk cukik, különösen imádtam a részleteket, a képeket a falon, a párnákat, no és a szereplők is nagyon aranyosak voltak.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.hu/2017/09/kicsi-mimi-es-dod…

>!
meseanyu MP
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Helyes volt ez a rész is nagyon, kellemes volt újra ott lenni ebben a védett, puha környezetben, mert én szövegben és illusztrációban is ezt érzem Mimi kalandjait olvasva. Most egy kicsit bonyolultabbnak, hosszabbnak éreztem a sztorikat, főleg a másodikat, úgyhogy inkább 4 évestől fölfelé ajánlanám ezt a kötetet.

>!
ziara P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Nekem ez most nagyon tetszett, a korábbi kötettel, amit olvastam nem voltam annyira kibékülve, de ez nagyon kedves történet volt. Emberi, szívmelengető.

>!
Ninácska P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Az volt az első reakcióm, amikor kezembe vettem a könyvet, hogy milyen elképesztően félelmetes a nyuszik szeme. :O Az illusztrációk nem váltak a szívem csücskévé, de teljes őszinteséggel bevallom, a történet se.

>!
icu79 P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Ez a második Mimis könyv, amit olvastunk, az előző nagyon tetszett, ez szerintem nem ért a nyomába. Itt is két történetet olvashatunk, az első részben Mimi összebarátkozik egy mókusfiúval. Ez a mese közelebb állt hozzánk, mert egyszerű, mindennapi szituációk jelentek meg benne. A második mese a bolygós annyira nem érdekelte még a kislányomat.
Eltekintve a nagy szemektől, az illusztráció szerintem szép, néhány apró részlet különösen jópofa, például a kistesó leesett cumija a földön. :)

>!
Hintafa P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Nekem ez a kedvenc részem. A kisebbik még abban a korban van, hogy nem zavarta az előző részek túláradóan rózsaszín világa (ellenben velem, aki viszont már kinőttem abból a korból). Ebben a részben azonban, ahogy Mimi problémái -korából adódóan- is változnak úgy kap helyett több szín a könyvben, ami nagyon jól állt az egész történetnek. Egyébként pedig teljesen megértem Mimit, aki szörnyen idegesít a sok mindjárt, de sajnos ebben az ügyben még én sem találtam meg a jó megoldást, csak próbálok lavírozni. Nem mindig sikerül.

>!
Honey_Fly P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Kicsi Mimi minket az első kötetnél megvett kilóra. A családi lelkesedés továbbra sem hagy alább. A barátság egyébként is hálás téma, kicsinek és nagynak lehet róla kedves és tanulságos meséket szőni. Ugyanígy az éjszakai égbolt fürkészése (ez már magában nyerő ötlet 4 évesen) és a csillagképek is könnyen elvarázsolnak minden korosztályt. Különösen tetszik a sorozatban, hogy a gyerekek tudnak a történetekhez kapcsolódni a felnőttek pedig kicsit elgondolkodhatnak rajta: Mimi mostanában sokszor hallotta ezt mamától: „mindjárt”.

>!
gab001 P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Első könyvem a Kicsi Mimi sorozatból, így engem még kicsit sokkoltak a hatalmas szemek. Azonban nem tartott sokáig, mert alapvetően szép könyvecske, s a két történet is aranyos. A cím nagyon találó, hiszen a két történetben Mimi két barátjával ismerkedhetünk meg. Nekem az első jobban tetszett, de a másodikat is érdekessé teszik a bolygók. Már lapozgatni is öröm.

>!
Naphegy, Budapest, 2017
44 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869837 · Illusztrálta: Horváth Ildi
>!
dianna76 P
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Az első kötet a sorozatból nagyon tetszett, de azóta eltűnt a varázs. Aranyos volt ez a rész is, mely a barátszerzésről, a barátságról szól. Az első történet indításánál – ezzel a hangyabollyal, rajta a titokzatos kavicsösvénnyel – azt gondoltam, hogy ez is utoléri az első kötetet, de végül nem így lett. Egy csöppet alulmaradt. Viszont kiderül, hogy a barátságban az is jó, ha összeveszünk, ki is lehet békülni. A történetek közben egy kis csillagismeretet is kapunk. Nagynyúl, Kisnyúl … Hát ez aranyos volt. A második történet vége nagyon tetszett, mármint a mondani valója, s ahogyan ezt tálalta a szerző.
Az illusztrációk nekem továbbra is bejönnek. Igaz, kicsit megzavartak talán a könyvesbolti gyorsolvasásnak köszönhetően, és Mimi új ovistársának az ablakban üldögélő szárnyast véltem. Nem értettem, hogy jön a nyulak közé egy madár.

>!
Naphegy, Budapest, 2017
44 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869837 · Illusztrálta: Horváth Ildi
>!
Szávitrí SP
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi barátai

Végre egy igazán jó mesekönyv! Mostanában sok csalódás ért ezen a téren, de ebben nem találok semmi kivetnivalót. A szülők is normálisak, a gyerekek is, nincsenek benne idióta nemi sztereotípiák, egyszerűen kedves az egész. Pedig annyira nem voltak szimpatikusak ezek az óriásszemű nyulak, hogy eddig eszembe sem jutott elolvasni, de ezek után ide nekem az előző részeket is!


Népszerű idézetek

>!
Ninácska P

Mimi az öreg tölgy előtt ült és várt.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Kicsi Mimi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Brückner Judit – M. Fodor Ildikó: Mázli és a Festőnyulak
Julia Donaldson: Nyuszi álmos
Zelk Zoltán: A három nyúl
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Laura Driscoll: Toppancs tojásra lel
Beatrix Potter: Nyuszi Benjámin kalandjai
Laura Driscoll: Toppancs barátra lel
Harry Horse: Kisnyuszi suliba megy
Radvány Zsuzsa: Tapsi és barátai
Pierre Couronne: Tapsiék az iskolában