A ​Dallam 6 csillagozás

Tamas Garam: A Dallam

Tizenhárom ​lány, egy őrült zseni és egy varázslatos dallam, amely leigázhat egy egész várost. A dallam megszületésében részt vevő tizenhárom lány számára, attól függ az életben maradás, hogy képesek-e állandóan énekelni. Vajon képesek-e a végsőkig kitartani egy emberi rém fogságában, amíg eljön a szabadulás vagy belenyugszanak sorsukba és soha nem látják újra a napvilágot?
Leopold, az elhagyott és kizsákmányolt árva gyerek a 18. század egyik legnagyobb zeneszerzője lehetett volna, mégis korának legrettegettebb gyilkosává vált. Elképesztő hallása a zene koronázatlan királyává tette, de ő nem akart király lenni, nem akarta, hogy emberek döntsenek felette: A zene istenének képzelte magát, aki mindenkit leigázhat és embergyűlöletét előbb mások, végül önmaga ellen fordította.
Tamas Garam második regényében sem fukarkodik a meglepetésekkel és az izgalmakkal. Leplezetlenül tárja elénk a korabeli Bécs eltorzult jellemeit és az életben maradás vastörvényeit, miközben… (tovább)

>!
Könyv Guru, 2019
256 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155803451
>!
Könyv Guru, 2019
256 oldal · ISBN: 9786155803468

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

tintapaca P>!
Tamas Garam: A Dallam

A történet jó volt, kaptunk egy tehetséges vagy démoni fiúcskát, akit meggyötört az élet, és így a morális értékei nem voltak azonosak a társadaloméval. Ami a könyvben zavaró volt, hogy túl sokszor éreztem azt, hogy ez majdnem olyan, mintha a Parfüm című filmet nézném. Egy magára hagyott csecsemő, sanyarú gyermekkor, rossz munkáltatók, elnyomott tehetség, később a tehetség kihasználása, majd elkapják és itt már teljesen átmegy parfümbe. spoiler Azon kívül hogy a vége teljesen ugyan olyan, még eléggé összecsapottnak is érződött a könyv többi részéhez képest. Ha a Parfüm filmet / könyvet (1985) nem ismertem volna, akkor tetszett volna ez a könyv (2019), ezért úgy értékeltem, hogy csak fél csillagot vontam le a rengeteg hasonlóságért. Ha ezt a másik könyv újragondolásaként értelmeztem volna csak szaglás helyett hallásra, akkor legjobb esetben is 3 csillag, a koppintásért.

SzokeAdam P>!
Tamas Garam: A Dallam

Szenteste, a szeretet ünnepén sikerült befejeznem a kötetet. :)
A „random a várólistáról” kihívás során olvasott könyvek leggyengébbike volt számomra. A könyv 3/4-ig jól fel volt építve, Leopold gyermekkora és érzéketlenségének kialakulása korrektül bemutatásra került, de a vége annyira összecsapott és idegen, hogy nem tudott jó érzéseket hagyni bennem.

m6tika >!
Tamas Garam: A Dallam

Bár tudtam előre, hogy ez a Parfüm utánzata, kíváncsi voltam hogyan lehet ugyanazt a koncepciót megcsinálni illatok helyett hangokkal. Tehát alacsony elvárásokkal kezdtem bele, és eleinte nem is találtam különösen rossznak. Annyira azért nem teljesen ugyanaz a cselekmény, mint Süskind regényében, Garam Tamás is jelentős kreativitást fektetett bele saját kútfőjéből. Így éreztem körülbelül a könyv háromnegyedéig. Viszont aztán a csúcsjelenet, nos, az spoiler. Ez sajnos sokat ront az összélményen. Így a végső benyomásom róla egy kicsit jobb csak, mint amire eredetileg számítottam.


Népszerű idézetek

Petra027 >!

Egy madáristen lehetett az első énekes, gondolta, a felhők közül ereszkedett le, a feje emberi volt, a teste madár, és színpompás tollazat borította. Ő taníthatta meg az első pacsirtákat erre a fenséges dallamra.

42. oldal, 4. fejezet, 1. rész - Tamas Garam: A Dallam (Könyv Guru, 2019)

Petra027 >!

Úgy vélte, hogy a zene és ő egyek, hogy nincsenek hangok rajta kívül, hanem ő maga a Hang, az alkotó rezgés, mely az univerzum születése óta szól.olyan eltévelyedettnek és magányosnak érezte magát ebben a csúnya, zajokkal és kiáltásokkal teli világban, hogy szerette volna elhagyni örökre. Kitépni magát ebből a pokolból, és megalkotni a saját univerzumát, ahol minden hang, minden rezgés tökéletes harmóniában áll egymással.

52. oldal, 6. fejezet, 1. rész - Tamas Garam: A Dallam (Könyv Guru, 2019)


Hasonló könyvek címkék alapján

Sienna Cole: Az ígéret szép szó
Farkas Anett: A 33-as ügy
Diana Hunt: Őrületbe kergetsz
Cserhalmi Dániel: Szibériai csapda
Szántó Dániel: A hatszög
Niki Tailor: Végzetes éjszaka
John Cure: Rekviem egy halott lányért
Helena Silence: Ezüsthíd
Robin O'Wrightly: Testcserés számadás
Niki Tailor: Mindenki hazudik