Jutalomjáték 16 csillagozás

Takáts Lilla: Jutalomjáték

Szenvedélyes ​kalandok vagy biztonságos házasság? Végtelen álmodozás vagy unalmas valóság?
Zsuzsi felvágott nyelvű diák, aki a barátai és a családja szárnyai alatt élvezi a biztonságos kamaszkort egy álmos kisvárosban. Az iskola egyik népszerű sportolójával, Gergővel viharos tini szerelembe bonyolódnak, majd egészen az egyetem végéig egy-egy estére összefújja őket a szél, míg a lány férjhez nem megy.
Zsuzsi idővel azonban rádöbben, hogy a házasság korántsem az a rózsaszín leányálom, amit menyasszonyként elképzelt, és ahogy egyre inkább elborítják a hétköznapok problémái, mind gyakrabban jutnak eszébe a Gergővel közös emlékek.
Érdemes-e harcolni egy kihűlt házasságért? Érdemes-e mindent eldobni az újra fellángoló kamaszkori szerelemért? Képes-e belátni egy szeretetéhes nő, hogy csupán illúziókat kerget?

Takáts Lilla első könyve arra a kérdésre keresi a választ, hogy nőként érdemes-e erőnkön felül küzdeni a család összetartásáért, vagy találhatunk-e rá… (tovább)

>!
Álomgyár, 2016
ISBN: 9786155596414
>!
Álomgyár, 2016
224 oldal · ISBN: 9786155596407

Kedvencelte 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
perpetua P
Takáts Lilla: Jutalomjáték

Jobban tetszett, mint vártam. :) Nem volt tökéletes, de tényleg nagyon élveztem Zsuzsival végigkövetni életének eseményeit.
A könyv elején főhősnőnk gimnáziumi éveibe csöppenünk bele. Még gondtalanul éli mindennapjait, nincs más gondja, mint a barátok és persze a fiúk. ;) Egyik nyáron összegabalyodik a suli egyik legnépszerűbb srácával, Gergővel és ez a kapcsolat egész életére hatással van. A könyv több részre tagolódik és ezek között nagyobb időbeli ugrások vannak, így a könyv végig kb 25-30 év is eltelik. Legjobban azért az „ártatlan” diák éveket szerettem, de nagyon jók voltak a későbbi leírások is. Az tetszett, hogy minden meg van ebben a könyvben, egy könnyed nyári románc (még ha rövid is) és mellette igazán elgondolkodtató felnőtteknek szóló regény is.
Zsuzsi és Gergő az évek alatt más más helyre jutottak el, de évtizedek múlva is fel-fel bukkannak egymás életében. Ahogy a fülszövegben is, a lány továbblép és házaséletet él, de hamar felszáll a rózsaszín köd és előjönnek a gondok. Tetszett, hogy ilyen sokszor feljön a problémája és a további lehetőségei a kihűlt házasságnak. Ma már rengeteg házasság válással végződik, de ha a párok akarnának javítani a dolgokon, lehet nem lenne így. Viszont tényleg hol az a pont, ahol már nem érdemes harcolni? Mikor kell kimondani, hogy most már elég?
A cselekmény nagyon tetszett, csak azért vontam le fél pontot, mert ahogy írtam is, elég nagy időszakot ölel fel a könyv, közben pedig elég rövid. Nem felesleges sallangokat, klisés helyzeteket hiányolok, de kicsit bővebben ki lehetett volna fejteni egy-egy életszakaszt. Szívesen olvastam volna még Zsuzsi diákéveiről vagy akár a házasság több jelenetét is megismertem volna. De azért így se volt ez rossz. :)

4 hozzászólás
>!
Indie P
Takáts Lilla: Jutalomjáték

Igazán meg tudott lepni Zsuzsi és az ő története. Egy gondtalan nyári kalandra gondoltam, ehhez képest kaptunk egy nagyon is „életszerű” folyamatot. Egy kamaszlány útját követtük végig. Szerelem, csalódás, házasság stb. De ezek mellett megmutatkozott az is, hogy nem minden rózsaszín felhő, a boldogságért, és a családért küzdeni kell :)
http://konyvjelzobloog.blogspot.hu/2016/06/takats-lilla…

1 hozzászólás
>!
Könyves_pillanatok
Takáts Lilla: Jutalomjáték

Tudjátok azt az érzést, amikor egy könyv pont jókor talál rátok? A Jutalomjátékkal most így jártam.

https://www.facebook.com/Konyvespillanatok/photos/a.104…

>!
Tünde_JLT I
Takáts Lilla: Jutalomjáték

Végre egy történet, amely a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” végszó utáni szakaszról szól. Mindenféle körítés nélkül bemutatja egy házasság árnyoldalait, és azt, hogy mennyire nehéz összetartani egy családot, mennyit kell küzdeni ezért, valamint milyen döntéseket kell meghozni. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan döntöttünk volna egy-egy helyzetben.

2 hozzászólás
>!
may86
Takáts Lilla: Jutalomjáték

Rám ez a könyv… hogy is fogalmazzak… borzasztó hatással volt. Életemben nem idegesített fel még így könyv. Nem tetszett a történet. Nem fogott meg a dolog. Egy bizonyos szempontból egy zseniálisan megírt könyv, mert belőlem szélsőséges érzelmeket váltott ki. De én nem szeretem az ennyire negatív töltetű könyves élményeket. Nem szokványos love story… borzasztóan igazságtalan, unszimpatikus főszereplő leányzóval. Zsuzsit kivágtam volna, ha a barátnője lettem volna. Nagyon sajnálom Gergőt… Jó, tudom, ilyen az élet. Tökéletesen tisztában vagyok vele. Teli van buktatókkal, rossz döntésekkel. De ez most nem jött át…

>!
Edna_Purviance P
Takáts Lilla: Jutalomjáték

Tetszett! Kompakt történet, mindenféle bő lére eresztett vekengés nélkül, pont annyit időztünk egy helyen és időben, amennyit kellett. Fordulatos, életszagú, igazi! Jó élmény volt!

>!
Papp_Csilla
Takáts Lilla: Jutalomjáték

Kedves Lilla!
Egy napot és egy éjszakát töltöttem a könyveddel. Őszintén leírom a véleményemet. Amikor elkezdtem olvasni, az elején kicsit sablonosnak tűnt, és csak reméltem, hogy hamarosan jön valami fordulópont. Ez nekem a Zsuzsi terhességének a híre volt, meg az esküvő körüli bizonytalanság érzékeltetése. Onnantól éreztem, hogy ez már több, mint egy kamaszregény. A nehéz szituációkkal megbirkózni próbáló főhős végig szimpatikus volt, talán mert olyan emberinek állítottad be. A majdhogynem tényszerűen leírt embert próbáló események sorozata csak erősítette, és bár sokat vívódott, ezt nem volt terhes olvasni. Sőt, jó olyan regényt olvasni, amikor azonosulni tudsz bizonyos szituációkkal, és nem irreális azt gondolni, hogy ő is egy hétköznapi ember. Ahogyan a házassági krízishelyzetekről írsz, azon gondolkodtam, hogy ezt „tanítani kellene”, hogy még egy ilyen borzalmas élethelyzetből is lehet kiút együtt, hisz a válások nagy része azért történik, mert esélyt sem adnak egymásnak a problémákkal küzdő párok. A történet lezárása olyan szépre sikerült, hogy órákig fogva tartott. Én nem úgy szoktam rangsorolni a könyveket, hogy jó vagy rossz, hanem, hogy milyen hatással van rám, és van-e olyan része, amivel azonosulni tudok. A te regényed kissé rövidke, mégis a szerethető könyvek kategóriájába került a képzeletbeli polcomon. Azóta csak azon gondolkodom, hogy vajon mi benne a saját történeted és mi a fikció. Olyannyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy még a blogodat is megnéztem. Üdv. az írók klubjában! Ja és a borító egyenesen zseniális! Ölelés! :)

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Feltörő ösztönök
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
A. O. Esther: Megbocsátás
Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten
Bleeding Bride: A téboly kertje
Anita Gayn: Senkinek sem kellesz!
Helena Silence: Ezüsthíd
Lakatos Levente: Szeress jobban!
A. O. Esther: Gombnyomásra 2.