A ​Végzet Prófétái (Vindgardia Hősei 1.) (Vindgardia) 23 csillagozás

Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái

– A Vindgardia Hősei sorozat első kötete –

A könyv, melyet a kezedben tartasz, ablak egy másik világra, a fantázia, a képzelet világára – ahol Te lehetsz a főhős! Csupán két hatoldalú dobókockára van szükséged, meg egy ceruzára és egy papírra, és már bele is vetheted magad a kalandba.

Történetünkben egy tapasztalt vindgardiai zsoldosvezért alakítasz. Feladatod, hogy embereiddel együtt elkísérj egy karavánt a távoli Nordhern városába; ez azonban korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Föld felett és föld alatt egyaránt kell kalandoznotok, és számtalan nehézség, csapda, cselszövés vár rátok, az életetekre törő gonosz teremtményekről nem is szólva. Rajtad múlik, hogy ép bőrrel ússzátok-e meg mindezt, és az is, hogy a végén Vindgardia Hőseivé váltok-e vagy sem.

Vadonatúj sorozatunkkal felidézzük a nyolcvanas-kilencvenes évek fantasy játékkönyveinek stílusát, hangulatát; tarts velünk Te is!

>!
Magánkiadás, Miskolc, 2021
164 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150078465 · Illusztrálta: Juhász Ernő
>!
Magánkiadás, Miskolc, 2020
164 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150078465 · Illusztrálta: Juhász Ernő
>!
Magánkiadás, Miskolc, 2020
164 oldal · ISBN: 9786150078465 · Illusztrálta: Juhász Ernő

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

_BenGa>!
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái

"Ahogy a kötet elején is olvasható, a Vindgardia Hősei sorozat első részével van dolgunk. Ebben a kalandban egy visszavonult zsoldosvezér bőrébe bújhatunk, aki „Zsugori” Fengor testőreként dolgozik. Egy nap a kereskedő feladatot ad számára, mivel mostanság a karavánjait folyamatosan kirabolják, a következő útnál kell neki egy tapasztalt vezető (alias karakterünk), aki sikeresen célba juttatja a szállítmányt Nordhern városába. Itt jön a játék első mókás eleme, ahol társakat választhatunk magunk mellé. Összesen 7 zsoldoscsapatból válogathatunk hármat az útra (esetleg négyet, ha marad elegendő aranytallérunk), viszont hogy ne legyen olyan egyszerű, egyes csapatok nem férnek meg egymás mellett különböző okok miatt, ebből kifolyólag nem választhatjuk őket együtt. A társaságok balanszolva vannak, mindegyiknek van előnye, hátránya, sőt, 1-2 még hasznos képességgel is rendelkezik, úgyhogy izgalmas kombinációkat lehet összehozni egy-egy útra."

Bővebben kicsiny blogomon:
https://azoroszlanustje.blogspot.com/2021/03/takacs-las…

3 hozzászólás
Vhrai P>!
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái

Nos ahhoz képest, hogy az elején attól féltem, egy fantasy játékkönyvről nem tudok majd mit írni, igencsak megszaladt a tollam. Teljes mértékben meg voltam vele elégedve, számomra hozta azt a szintet, amit egy hasonló kiadványtól elvárok. Sőt, bőven meg is lett spékelve extrákkal. Nagyon jól szórakoztam, közben pedig halálos csapdákat kerülgettem egy ideig, ennél több pedig nem is kell! Ajánlani tudom a fantasy játékok kedvelőinek, főleg azoknak, akik a Kaland, Játék, Kockázat könyvekhez hasonló élményekre vágynak!

Zakkant_Tudós>!
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái

Tetszett, eddig aránylag kevés olyan játékkönyv akadt a kezembe, ami megütötte vagy túlszárnyalta a Végzet Prófétái szintjét. Remek ötlet, hogy az elején nem kockadobás, hanem taktikázás dönti el az értékeinket. A sztori kellőképp kidolgozott és fordulatos, mondjuk a legvégén igazán meglepő dolgok már nem történnek. A stílus alapjaiban a régi Kaland Játék Kockázat sorozatot tekinti példának, fűszerezve egy kis magyaros ízzel. A nehézség ugyanakkor elég frusztráló, nekem megmondom őszintén, nem volt türelmem szabályosan a végére jutni, néhány próbálkozás után feladtam (még Khaleborba sem jutottam be, pedig az igazi kemény menet csak azután jön), és csak simán elolvastam a hátralévő fejezeteket. Rengeteg a szívatás, bizonyos karakterek, akikbe belebotlunk, nem épp jó szándékúak, amire semmi előzetes utalás nincs, ezzel szemben pár elsőre félelmetesnek és gonosznak látszó kreatúra kifejezetten barátságos, ha nem támadjuk meg. Plusz a felszedhető tárgyak… egy részük hasznavehetetlen, más részüket mindenképp meg kell szereznünk, és olyanok is akadnak, amik egyenesen bajt hoznak ránk. Aztán találd ki, melyik-melyik! Ehhez pedig még hozzájönnek a főellenfelek, akiknek megint csak kemény dió a legyőzése. Szóval ember legyen a talpán, aki a szabályokat betartva végig tudja verekedni magát ezen. Rajzok: jó, hogy vannak, bár rám különösebb benyomást nem tettek. Összességében nagyon korrekt, összeszedett munka, nem tökéletes azért, van hová fejlődni, de sorozatkezdésnek mindenképpen erős. Én a magam részéről kíváncsian várom a folytatásokat.

1 hozzászólás
NyZita >!
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái

Egyetlen kezemen meg tudom számolni – jó eséllyel még akkor is, ha két-három ujjamat levágnám –, hogy hány igazán jó magyar lapozgatós könyvhöz volt eddig szerencsém. A
Végzet Prófétái most eggyel feljebb tornázta ezt a számot. Szuperjó játék, a régi KJK – k klasszikus hangulatával, rengetegféle lehetőséggel – váááá, főleg kudarclehetőséggel! – és napokra elegendő lapozgatós kalandozással. Legalábbis nekem nem sikerült elsőre, de még másodjára sem teljesíteni a küldetést…de még harmadikra vagy negyedikre sem…

Nnnno elmondom, hogy volt.

Kezdésnek nekivágtunk egy erősen feminista, amazonokból és madáridomár boszorkányokból álló csapattal. És amilyen hülye vagyok, spoilerRIP…

Oké, akkor gyúrjunk agyra, és tömjük meg a csapatot varázslóinasokkal és hasonló szerzetekkel. Hát ez sem feltétlen nyerő kombináció, ha aztán spoiler kell bolyonganunk majd elhullanunk a csatornákban. Ez a menet is elbukva.

Hát jó, akkor induljunk neki egy igazi szedett-vedett tróger, összefújta-a-szemetet-a-szél sleppel, félszemű tolvajok, utcakölkök, méregkeverők… Ó, itt majd elsírtam magam az örömtől, pedig kipurcantunk mind. Viszont a konsztriktusz nyiffantott ki bennünket, a KONSZTRIKTUSZ!!!!!, gyerekkorom egyik kedvenc szörnyetege, akihez a Sötét Víz Kalózai óta sajnos nem volt szerencsém.

Aztán vereséget szenvedtem egy életre keltett bálvánnyal szemben, de csócsáltak meg patkányok is, egy ízben pedig fú de csúnyán átvert valaki…

Szóval nem adják itt könnyen a győzelmet, na! Mindenkinek ajánlom, aki szereti a lapozgatós könyveket és nem adja fel egy-két balul elsült próbálkozás után.

2 hozzászólás
Psycho_Goreman P>!
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái

Klasszikus oldschool lapozgatós fantasy történet. Bevallom, 3x csalnom kellett (1x a borzalmas névmemóriám miatt, 1x mert nem volt velem egyik csoport se, akik a továbbjutásban segíteni tudtak volna és végül, mert nem találtam meg a csatorna térképét), ennek ellenére végig élveztem és várom a folytatást.

u.i.: Remélem abban, azért fel lesz tüntetve, ha egy adott skill (mint ebben az írásjelolvasás pl) használható, mert én annak ellenére is teljesen megfeledkeztem róla, hogy felírtam a kis papírkámra. :D

5 hozzászólás
Allanon>!
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái

Nagyon jó, pörgős történet. Szinte minden oldalon történik valami. A lényeg, hogy nem mindegy, milyen tárgyakat találsz és kikkel állsz össze. Nagyon összetett és ezért sokszor játszható. ( Itt emelném ki, hogy a könyv vastag lapokból áll, így nehezebb elnyűni őket ) Én az első olvasásra meghaltam, de a másodikra sikerült végigvinnem. Külön dicséret illeti a grafikust, aki a régi játékkönyvek hangulatát idézte meg rajzaival. Régi hangulat újszerű megoldásokkal. Az egyik olyan dolog, amivel még nem találkoztam eddig ilyen jellegű könyvben, az a csapatalkotás. Izgalmas volt kiválasztani, hogy kikkel menjek, hiszen eldöntheti egy csata kimenetelét, vagy elkerülését, valamint egyéb dolgokat is befolyásol. A másik pedig a sorspróba. Izgalmas volt kidobni, hogy mi is fog történni a csapatommal. És nem csak jó vagy rossz dolog eshet meg velünk. Aki szereti az ilyen jellegű szórakozást annak csak ajánlani tudom ezt a könyvet. Remélem, hogy folytatása is lesz. :)

2 hozzászólás
geekvilágblog>!
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái

A Végzet Prófétái a klasszikus lapozgatós szerepjátékok emlékét idézi. Igényes, részletes, remekül megírt története magas fokon pörög, így a kalandos kedvű olvasók egészen biztosan nem fognak unatkozni játék közben.

Bővebb ajánlómat a linkre kattintva olvashatjátok:
https://geekvilag.hu/olvasonaplo/a-vegzet-profetai-fant…

2 hozzászólás
duhle>!
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái

Kiváló, összeszedett alkotás! Újszerű megoldásokkal, mint a csapatharc, választható csoportok és a többféle végigjátszás. Abszolút ajánlott!
Részletesebb bemutatót és kritikát itt olvashattok:
https://kalandjatek.wordpress.com/2021/01/06/a-vegzet-p…

2 hozzászólás
nemserult>!
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái

Én nagyon élveztem. :) Tetszett, ahogy a különböző zsoldosok képességei befolyásolták, miről mennyit tud meg az ember / hogyan alakul egy-egy találkozó (és ennek a technikai megoldása is az 'azonnal lapozz az x-re' módon), az, hogy magam állíthattam össze a csapatot az elején és a történeten végigvonuló rúnaolvasás is (az extra implikáció végképp a végén). Nekem a különböző tematikus fórumokon emlegetett sorspróbával és a lineáris történettel sem volt problémám, illetve a történet relatív rövidségével sem (200 fejezetpont). Várom a folytatást. :)

1 hozzászólás
Éji_Huhogány>!
Takács László – Szlobodnik Gábor: A Végzet Prófétái

Nagyon tetszik, tesómtól kaptam ajándékba egy példányt, egy az egyben idézi a régi kaland-játék-kockázat könyvek hangulatát, le a kalappal :) Kíváncsi leszek a folytatásra! Teljesíteni még én sem tudtam a küldetést, a város alatti csatornarendszerben sikerült beadni a kulcsot :D

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

Játékkönyv_figyelő>!

Bevezeted embereidet a kis mellékágba, bár azok igen morgolódnak, amiért ezt az utat választottad. Úgy százméternyi fárasztó, görnyedt járás után aztán a járat elfordul jobbra, és nemsokára egy téglalap alakú teremmé szélesedik, melyben már szerencsére ki tudtok egyenesedni.
Minden bizonnyal valamiféle víztárolóba kerültetek; a helyiség nagy részét ugyanis egy szintén téglalap alakú medence foglalja el, színültig tele vízzel. A terem szélein egy járda fut körbe, és mind a bal, mind a jobb oldali fal közepén egy rácsal lezárt, kerek csatornanyílás látszódik, melyekből zavaros, olajos szennylé csordogál a medencébe. A levegő itt még hidegebb és büdösebb, mint eddig, kivezető járat pedig csak egy van, pont veletek szemben.
Felsorakoztok a bejárat utáni járdán, és éppen azon tanakodtok, hogy melyik fal mellett induljatok el a kijárat felé, amikor Bíborszemű Gereth izgatottan közli, hogy valami mozgást vett észre a medencében. A mutatott irányba néztek, és egy legalább nyolc méter hosszú és egy méter átmérőjű siklóféle lényt pillantotok meg a szennyvíz alatt úszni. A bőre vastag, sötétszürke, szemei helyén csak két fekete lyuk ásítozik, kitátott szájában pedig tűhegyes fogak meredeznek. Ez egy Konsztriktusz, és biztosan ellenséget lát bennetek, mert a feje hirtelen kiemelkedik a vízből, és maró váladékot köp rátok! Szerencsére nem okoz vele súlyos sérüléseket, de óriási kiáltozás tör ki erre, és a kíséreted legtöbb tagja fejvesztve rohan a szemben lévő kijárathoz. Mielőtt azonban bárki is elérné azt, egy jókora, kerek kőlap gördül elé oldalról… A bejárat felé fordultok, de azt is épp ebben a pillanatban zárja el egy ugyanolyan kőlap. Csapdába estetek!

188. fejezet


A sorozat következő kötete

Vindgardia Hősei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Paul Mason – Steve Williams: A mélység rabszolgái
Steve Jackson – Ian Livingstone: A Skorpiók Mocsara
Ian Livingstone: Allansia bérgyilkosai
Steve Jackson: Hét sárkánykígyó
Ian Borouge: A sötétség gyűrűje
Gordon Fletcher: A tök(él)etlen katona 2
Valló Gábor: Viszályok ideje
Oliver Hulme: Csontok Völgye
Jonathan Green: A Krampusz éjszakája
Nagy Dániel: A kincses térkép