Unravel ​Me (Shatter Me 2.) 19 csillagozás

Tahereh Mafi: Unravel Me Tahereh Mafi: Unravel Me Tahereh Mafi: Unravel Me Tahereh Mafi: Unravel Me

tick
tick
tick
tick
tick
it's almost
time for war.

Juliette has escaped to Omega Point. It is a place for people like her—people with gifts—and it is also the headquarters of the rebel resistance.

She's finally free from The Reestablishment, free from their plan to use her as a weapon, and free to love Adam. But Juliette will never be free from her lethal touch.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405291767
>!
HarperCollins, London, 2013
480 oldal · ASIN: B0089LOFGC
>!
HarperCollins, London, 2013
466 oldal · ISBN: 0062085530

3 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto · Juliette Ferrars


Kedvencelte 4

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Tahereh Mafi: Unravel Me

Kedvenc lett!!
A sorozat első részét is szeretem, de tény, hogy részről részre jobb lesz. Az Unravel Me jóval izgalmasabb és eseménydúsabb lett az elődjénél.
Az írásmódját továbbra is nagyon különlegesnek tartom; az előző részhez hasonlóan ez is tele van gyönyörű és megindító mondatokkal.
Jobban megismertük az új szereplőket; Omega Point lakói közül többeket is megkedveltem. Adamből kezdek kiábrándulni, Warner megjelenését pedig most is rettenetesen vártam.
Juliette jelleme egyre jobban kezd kibontakozni, főleg a könyv vége felé.
Jöhet a következő rész!

>!
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405291767
Evelena>!
Tahereh Mafi: Unravel Me

Éreztétek már úgy, hogy épp akkor olvastok valamit, amikor szükségetek van rá? Hogy valami egy adott pillanatban nagyon meg tud titeket érinteni? Nekem ez a kötet nagyon sokat segített az elmúlt napokban és erőt adott.
A történet magasan ível felfelé, nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindent ki lehet belőle hozni, de igen lehet! Egyensúlyban volt a disztópia és a szerelmi szál.
Kenji egyre inkább a kedvencem, mindig sikerült mosolyt csalnia az arcomra.
Vívódok, akárcsak Juliette, mert eddig ki nem állhattam Warnert, de most már……hmmm, te kis csábító szépfiú szeretnék még olvasni rólad.
Köszönöm neked Tahereh Mafi!
Ha van rá lehetőségetek, kezdjetek bele a sorozatba, engem meghódított magának. :)

Rileey>!
Tahereh Mafi: Unravel Me

Több csillagot kap, mint az első rész, noha nem lett jobb, még mindig ugyanazok a hibái.
Juliette-nek még mindig az a legfontosabb dolga, hogy rinyáljon. Megőrülök tőle. Mert ugye a helyzete közepén tényleg az a legfontosabb, hogy őt nem érintheti meg senki. Mondtam, hogy Warner szemszögéből kéne lennie az egésznek.
Őszintén szólva idegesített, a hajamat tudtam volna tépni tőle. De valahol mélyen elfogadtam, hogy ez van. Megszoksz vagy megszöksz. És én úgy döntöttem, hogy a megszoksz a nyerő. Ha nem tudom elfogadni Juliette zavaros elméjének papírba öntött replikáját így, ahogy van, sosem fogom élvezni a könyvet, hiába akarom. Az én döntésem.
Ki nem állhatom Juliette-t, a legostobább, legidegesítőbb, legönzőbb főhősnők között benne van a Top 10-ben.
Akkor sem hagytam, hogy elrontsa az egészet, mert én tényleg szeretni akartam.
Aztán megjött Aaron Warner. És onnantól sikítozó fangirl üzemmódba kapcsoltam. És nem érdekel, hogy ott van Juliette, amíg ott van Warner. ÉS ÉN IMÁDOM WARNERT, BÁRMIT CSINÁL ÉS KÉSZ.
Igazából történtek olyan dolgok, amik eléggé érdekesek voltak. Például zavar állt be Adam és Juliette kapcsolatában, hiszen átvezető kötetről beszélünk, a szokásos komplikáció nem maradhat el. És én nem tudom, hogy voltak-e erre utaló jelek a Shatter Me-ben. Nem emlékszem, hogy lettek volna. Adamet eddig is csak egy személytelen bábunak tartottam, de ebben a kötetben az egész bosszantó lényével még mélyebbre süllyedt a szememben.
A Warnerről kiderülő dolgokkal kapcsolatban is hasonlóan az érzéseim, hogy semmi nyoma nem volt ezeknek korábban. A novellát leszámítva, mert ott érezhető volt, hogy nem az a velejéig romlott gonosz fiú, akinek a Shatter Me-ben megismertük. Itt pedig még jobban megrepedezett a róla kialakult kép. Az az érzésem, hogy Juliette úgysem vele végzi, hiszen minden nyamvadt szerelmi háromszögben az első jelölt a befutó, de ne legyen igazam. Pazar közöttük a kémia, szinte szikrázik.
Az X-men feeling tovább erősödött, és bár nem lógott ki a környezetből, mégis picit fura volt, de nem rossz értelemben. Talán csak szoknom kell még.
Nem gondoltam volna a Shatter Me után, hogy ezt mondom, de jelen pillanatban élek-halok a folytatásért, és akarom, mondjuk most azonnal.

vikiniki2>!
Tahereh Mafi: Unravel Me

Mivel olvastam az első részt, így arra jutottam, hogy ezt a részt is el kellene olvasnom.
Alapvetően nem érdekelt különösebben, hogy hogyan fog alakulni a történet, mivel az első részt követően, annyira nem volt hiányérzetem. De végül örülök, hogy mégis rávettem magam, hogy elolvassam ezt a könyvet.
Természetesen Juliette és Adam még mindig nagyon idegesítőek, a tökéletes szerelmükkel. Egyértelműen a romantikus páros nagyon fárasztó volt, ezért is örültem annyira a problémáknak.
A történet ott kezdett el, végre, beindulni, amikor Juliette is felfedezi az igazi erejét, és már őt is bevetik küldetéseken. Juliette karaktere még mindig elég kiszámítható, mivel amikor csak lehet sajnálja magát, és szomorkodik, hogy miért nem próbálják meg megismerni őt a többiek, holott ő Adamen kívül szinte senkivel szóba sem áll.
De az író itt is, mint az előző kötetben, gyönyörűen fogalmaz. Voltak olyan részek, amiket csak azért olvastam el kétszer vagy háromszor, mert annyira szépen voltak megfogalmazva.
Warner feltűnése, és a karakterének árnyaltabbá tétele nagyon jó húzás volt az írónő részéről, arról nem is beszélve, hogy, bár egy kissé szappanoperásan, de belevitt Warner-Juliette-Adam hármas kapcsolatába néminemű plusz drámát is, ami kifejezetten jót tett, ugyancsak.
Az X-men-es vonalat imádtam, sajnos ennél többet is foglalkozhatott volna vele az írónő, de még reménykedek, hogy az utolsó részben majd ezt bepótolja.
A vége pedig egyszerűen zseniális. Ezzel a véggel úgy érzem, hogy mindenképpen el akarom olvasni a következő részt. Annyira reménykedem, hogy végre kicsit fel fog nőni a főhősnőnk.
Összegezve a szerelmi drámázást leszámítva, ez egy egész jó könyv, amit a gyönyörű fogalmazása miatt, még lehet, hogy újra fogok olvasni.


Népszerű idézetek

Zeyna382>!

The books…they helped keep me from losing my mind altogether.

Nymeria96>!

He says “Please don’t shoot me for this.”
And he kisses me.

396. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
Zeyna382>!

Friendship is not a thing I have ever experienced. Not as a child, and not as I am now.

1 hozzászólás
Zeyna382>!

Hope.
It's like a drop of honey, a field of tulips blooming in the springtime. It's a fresh rain, a whispered promise, a cloudless sky, the perfect punctuation mark at the end of a sentence. And it's the only thing in the world keeping me afloat.

Nymeria96>!

“You destroy me.”
I am falling to pieces in his arms.

393. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
AmelieRichtfox>!

But he grins, so brilliantly, not even paying attention. “I love it when you say my name,” he says. “I don’t even know why.”
“Warner isn’t your name,” I point out. “Your name is Aaron.”
His smile is wide, so wide. “God, I love that.”
“Your name?”
“Only when you say it.”

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
AmelieRichtfox>!

Because it’s so hard to be kind to the world when all you’ve ever felt is hate.


A sorozat következő kötete

Shatter Me sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall
Dan Wells: Ruins
Kresley Cole: The Dark Calling
Lauren Oliver: Delirium (angol)
Lissa Price: Enders
Marissa Meyer: Cress (angol)
Julie Kagawa: The Eternity Cure
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss
Patrick Ness: Monsters of Men
Victoria Aveyard: War Storm