Shadow ​Me (Shatter Me 4,5) 23 csillagozás

Tahereh Mafi: Shadow Me

Fan favorite character Kenji Kishimoto narrates this gripping companion novella to Tahereh Mafi’s New York Times bestselling Shatter Me series, set during the explosive events in Restore Me!

Juliette is still reeling from Warner's betrayal, and Kenji is trying to balance his friendship with her with his responsibilities as a leader of the resistance against the Reestablishment. Things get even more interesting when an unexpected person from Omega Point’s past surfaces.

The ending of Restore Me left readers gasping, and this novella full of Kenji’s signature sass and big heart is the perfect story to tide fans over until Defy Me, the shocking fifth book in the Shatter Me series, hits shelves in April 2019.

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, New York, 2019
>!
HarperCollins, New York, 2019
112 oldal · ISBN: 9780062906267

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto · Juliette Ferrars · Nazeera Ibrahim · Brendan · Winston · Haider Ibrahim · Ian Sanchez · Lily · Sara · Sonya


Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Tahereh Mafi: Shadow Me

Imádtam, de sajnos nagyon hamar véget ért. Szívesen olvastam volna tovább.
Érdekes volt Kenji szemszögéből olvasni és az ő szemén keresztül látni az eseményeket. Továbbá segített jobban megérteni a jellemét és a viselkedését is.
A kötet végével kapcsolatban csomó újabb kérdés merült fel, és ezáltal még jobban várom a Defy Me megjelenését.

Kate20>!
Tahereh Mafi: Shadow Me

" And then I realize—
“Wait a second.” I frown. “Did you just give me dating advice?”
Warner tilts his head. A flicker of a smile again. “I’m merely returning the favor.”
I laugh, surprised. “Thanks, man. I appreciate that.”
He nods.
And then, with an elegant pivot, he opens the door and closes it behind him."

Kedvenc részem egyike! Warner & Kenji kedvellek, de mégse barátsága nagyon szórakoztató volt. Egymás ellentéte a két srác, mégis valamilyen oknál fogva, megtalálják olykor a közös hangot. (Humorral vagy anélkül.)

Kenji szemszögéből teljesen más perspektívát kapott minden esemény. Ugyan a Ne Hazudj alatt, szinte alig volt szóváltás Kenji és Nazeera között, itt megtudhattam, hogy a két gerlice többször is beszélt egymással, mint én azt gondoltam. Imádnivaló volt, ahogy Kenjinek elállt a lélegzete a lánytól, szinte minden egyes alkalommal megbabonázva itta a szavait. Tényleg kijárna neki egy társ, ha már Warnette szálat el kell viselnie.

A Ne hazudj vége hatalmas függővéggel ért véget, így mondanom sem kell, hogy itt is leginkább erre voltam kíváncsi, azaz Kenji hogy élte át ezt az egészet. Döbbenetes volt olvasni a sorokat, hogy spoiler mekkora káoszt váltott ki AZ az esemény. Szinte teljesen más derült itt ki, mint amit Juliette látott a saját szemével. Érdekes… most aztán tényleg megint ott tartok, hogy alig várom hogy folytassam a 4.résszel Juliette történetét.
De azt még mindig tartom, hogy egy Warner szemszögű kötet kijárna, nem csak egy kis rövid novella, vagy váltott szemszög. :D

DarknessAngel>!
Tahereh Mafi: Shadow Me

Mindjárt jobb volt, mint az előző rész. Ami mellesleg szintén simán belefért volna ennyi oldalba. Kenji az egyedüli szereplő, aki még képes normálisan gondolkodni. Tetszik, hogy milyen jó barátok lettek Juliettel, viszont azt sajnálom, hogy Adam-mel eléggé elhidegültek. off
Ez a romantikus szál Kenji és Nazeera között aranyos. Remélem jó vége lesz.

SzRéka P>!
Tahereh Mafi: Shadow Me

Juuuj, nagyon szerettem. ♥ Mielőtt elkezdtem volna, gyorsan elolvastam a Ne hazudj utolsó fejezeteit, mert nem emlékeztem mindenre, ami a végén történt. Ezzel az ismétléssel valójában csak azt értem el, hogy minél előbb szerettem volna elkezdeni a könyvet. :D
Imádom Kenjit. Ennyire közelről megismerni az érzéseit, a kapcsolatát Juliette-tel és Warnerrel, illetve a többiekkel eszméletlen volt. A beszélgetései Nazeerával pedig felpezsdítőek és aranyosak voltak, boldog vagyok, amiért ez a kötet róluk is szólt. :)) És a Winston-Brendan páros – lehet elfeledkeztem róluk, vagy ez csak most derült ki, csodálatos fejlemény. *-*
A történet befejezése itt is elég hajat tépősre sikerült, sok kérdést generálva, de minden más tökéletes volt. A borító, mamám, gyönyörű – lehet kinyomtatom és felteszem a falamra a többi kiegészítő kötetével együtt. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. ♥

Beatrice8>!
Tahereh Mafi: Shadow Me

Na, ez már sokkal jobb volt, mint a Ne hazudj. Kenjit szeretem, ha nekem sokakkal ellentében nem is A Kedvenc Szereplőm, azért bírom, kicsit együtt tudtam érezni vele, jófej volt. Na meg a romantikus szál is tetszett. Elég sokat hozzátett az előző részhez. Egyszóval, imádtam! De haldjunk is tovább a Defy Me-hoz.

b_reka>!
Tahereh Mafi: Shadow Me

Kenji karaktere eddig is szimpatikus volt, de ebben a kötetben még jobban megismertem őt. Jó volt olvasni az ő szemszögéből is, és még jobban megérteni őt. Nazeera és az ő kapcsolata remélem vezetni fog valahova, mert Kenji igazán megérdemli a szerelmet és a boldogságot.<3

Rileey>!
Tahereh Mafi: Shadow Me

Hát… nem tudom. Warner után Kenji volt a kedvenc szereplőm ebben a sorozatban, de miután Warnert sikerült kiherélni, Kenjiből is kezdek kiszeretni.Már az előző részben is túl gyerekesnek éreztem néha, de lehet, hogy csak velem van a baj, hiszen már 6 éve tartok ezzel a sorozattal, öregszem, az elvárásaim is nőnek, és lássuk be, már eléggé belefáradtam a „te sosem viselsz pólót?” jellegű nyelvi klisékbe.
Sajnos cselekménynek is híján van a kötet, helyette sok az eszmefuttatás arról, hogy Kenji mennyire vágyik a szerelemre, és ez nem sokban különbözik egy női eszmefuttatástól. (Pedig anno mit nem adtam volna egy Kenji POV-ért! Lehet nem kellett volna?)
Arra jó volt, hogy felelevenítette, mi történt az előző részben, mert már nem igazán emlékeztem rá.

ClaryJones>!
Tahereh Mafi: Shadow Me

A Restore Me feldolgozhatatlan befejezését Kenji szempontjából olvashatjuk. Sokkal pontosabb képet ad, mint amit Juliette vagy Warner mondott el. Érdekes bepillantást nyerni a mindig vidám és vicces Kenji fejébe. Láthattuk az embereket miután elvesztették Juliettet, a vezetőjüket. Imádtam, még több Kenjit szeretnéééék.

Nalina>!
Tahereh Mafi: Shadow Me

Elég átlagosra sikeredett ez a novella és számomra csak az tartotta életben, hogy Kenjiről szólt. Egyáltalán nem mondanám izgalmasnak, csak néhány plusz információt tudhatunk meg belőle, ami releváns a történethez. Inkább Kenjit ismerjük meg jobban, hogy a mindig vidám, viccelődő álarc mögött ki is lakozik valójában. Ez a novella pedig megerősített abban, hogy továbbra is ő a kedvenc szereplőm ebben a sorozatban.


Népszerű idézetek

Kate20>!

“You’re going to be okay,” I whisper. “I promise.”
“Liar.”
I smile. “Well, there’s a fifty percent chance I’m right.”
“Kenji?”
“Mm?”
“If I find out you’re lying to me about any of this, I swear to God I will rip all the bones out of your body.”
I almost choke on a sudden, surprised laugh. “Uh, yeah, okay.”
“I’m serious.”
“Uh-huh.” I pat her head. So fuzzy.
“I will.”
“I know, princess. I know.”

Nymeria96>!

Warner and Juliette are having a moment.
A pretty passionate moment, right here, in the hall. I realize, as I watch them, that I’ve never seen them kiss before. I’m frozen. A little stunned. And I know I should, like, look away—I mean, I know in my head that I should? That it’s the decent thing to do? But I’m kind of fascinated.
They clearly have crazy chemistry.
Their relationship never made a lot of sense to me—I couldn’t understand how someone like Warner could be an emotional partner to anyone, much less someone like Juliette: a girl who eats, sleeps, and breathes emotion. I rarely saw him emote anything. I worried that Juliette was giving him too much credit, that she put up with too much of his bullshit in exchange for—I don’t even know what. A sociopath with an extensive coat collection?
Mostly, I worried that she wasn’t getting the kind of love she deserved.
But now, suddenly—
Their relationship makes sense. Suddenly everything she’s ever said to me about him makes sense. I still don’t think I understand Warner, but it’s obvious that something about her lights a fire in him. He looks alive when she’s in his arms. Human like I’ve never seen him before.
Like he’s in love.

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
Nymeria96>!

Maybe it sounds weird to say, but I know I could love the shit out of someone. I feel it, in my heart. This capacity to love. To be romantic and passionate. Like it’s a superpower I have. A gift, even.
And I’ve got no one to share it with.

Kapcsolódó szócikkek: Kenji Kishimoto
SzRéka P>!

“Shit,” I said softly. “I think I might be in love with you.”

Kapcsolódó szócikkek: Kenji Kishimoto · Nazeera Ibrahim
Nymeria96>!

“Are you out of your mind?”
And when he says, without a hint of irony
“No more than usual” —
—it’s crystal clear to me that this dude is not okay.

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto
Nymeria96>!

She’s different. She gets me. I give her a lot of crap for being emotional all the time, but I love how empathetic she is. I love how she feels things so deeply that sometimes even joy manages to wound her. It’s who she is. She’s all heart.

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars · Kenji Kishimoto
Nymeria96>!

Because it’s not the pain that’s unendurable. It’s the hopelessness. It’s the hopelessness that makes you reckless.

Kapcsolódó szócikkek: Kenji Kishimoto
SzRéka P>!

“Can you at least tell me what this is about? Just so I don’t have a heart attack?”
Sara’s eyes widen. “Have you been experiencing chest pains?”
“Have you been feeling unusually lethargic?” Sonya chimes in.
“Shortness of breath?” Sara again.
“What? No. Guys, stop—I meant that as a figure of speech. I’m not actually going to have a heart attack. I’m just—I’m worried.”

Kapcsolódó szócikkek: Kenji Kishimoto · Sara · Sonya
Kate20>!

The dude moves like a prince. He’s always dressed like a prince. Shiny boots
and fitted suits and shit.
I sigh, irrationally irritated.
Am I jealous? Damn, maybe I’m jealous.

Kate20>!

Mostly, I worried that she wasn’t getting the kind of love she deserved.
But now, suddenly—
Their relationship makes sense. Suddenly everything she’s ever said to me about him makes sense. I still don’t think I understand Warner, but it’s obvious that something about her lights a fire in him. He looks alive when she’s in his
arms. Human like I’ve never seen him before.
Like he’s in love.
And not only in love, but beyond salvation. When they break apart they both look a little crazy, but Warner looks especially unhinged.


A sorozat következő kötete

Shatter Me sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Alexandra Bracken: The Darkest Legacy
Suzanne Collins: The Ballad of Songbirds And Snakes
Dan Wells: Ruins
Cecelia Ahern: Flawed
Lauren Oliver: Delirium (angol)
Karen Thompson Walker: The Age of Miracles
Lissa Price: Enders
Alexandra Bracken: Wayfarer
Amy Ewing: The White Rose
Marissa Meyer: Winter (angol)