Restore ​Me (Shatter Me 4.) 24 csillagozás

Tahereh Mafi: Restore Me Tahereh Mafi: Restore Me Tahereh Mafi: Restore Me

The girl with the power to kill with a single touch now has the world in the palm of her hand.

Juliette and Warner’s story continues in the electrifying fourth installment of Tahereh Mafi’s New York Times bestselling Shatter Me series.

Juliette Ferrars thought she’d won. She took over Sector 45, was named the new Supreme Commander of North America, and now has Warner by her side. But when tragedy strikes, she must confront the darkness that dwells both around and inside her.

Who will she become in the face of adversity? Will she be able to control the power she wields, and use it for good?

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, New York, 2019
464 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062676375
>!
HarperCollins, London, 2018
352 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780062676368
>!
Egmont UK, London, 2018
270 oldal · ISBN: 9781780318554

3 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto · Juliette Ferrars · Adam Kent · James Kent · Nazeera Ibrahim · Castle · Emmaline Sommers · Evie Sommers · Haider Ibrahim · Lena Mishkin · Maximillian Sommers · Paris Anderson


Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Tahereh Mafi: Restore Me

Atyaég, imádtam!!
Eleinte kicsit bizonytalan voltam a könyvvel kapcsolatban, furcsa volt, hogy évekkel a trilógia befejezése után az írónő folytatni akarja a sorozatot, azonban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ez a rész is ugyanúgy megállja a helyét, mint az előzményei.
Nagyon örültem a váltott szemszögnek, Juliette és Warner fejezeteit is egyaránt szerettem olvasni.
Egyáltalán nem érzem úgy, hogy Juliette karakterfejlődése visszaesett volna, szerintem érthető és jogos, hogy vannak kétségei és aggodalmai azok után, amit a 3. rész végén tett, és ebben a részben is sok nehézséggel kellett szembenéznie.
Warner nézőpontjából már a Destroy Me-t is nagyon szerettem, és most sem csalódtam benne. Őt is abszolút meg lehetett érteni, de azért remélem, hogy a továbbiakban megpróbál egy kicsit változtatni a viselkedésén, és szembeszáll a félelmeivel.
Kenji itt is hozta a tőle megszokott formáját, továbbra is odaadó barátja Juliette-nek, ugyanakkor nagyon sok vicces pillanatot köszönhetünk neki. Egyébként én úgy örülnék egy Warner-Kenji bromance-nak. :D Adam nagyon ritkán bukkant fel a könyvben, és ezekben a jelenetekben egészen elviselhető volt, James pedig továbbra is imádnivaló, főleg a Warnerrel közös jeleneteiben.
Az új szereplők is érdekesnek bizonyultak, közülük talán Nazeera kapta a legnagyobb szerepet, aki az eddigi viselkedése alapján szimpatikusnak mondható.
Ebben a részben lényegesen több részletet tudtunk meg a világról és az egész Reestablishment-ről is, ami szintén jót tett a történetnek.
Befejezvén a könyvet ezer gondolat kavargott a fejemben, az utolsó 50 oldal eseményeit alig tudom elhinni, de bízom benne, hogy a következő részben legalább néhány kérdésemre választ kaphatok.
Kérem szépen a folytatást!!

rekice>!
Tahereh Mafi: Restore Me

A könyv első fele nagyon tetszett, bár sok izgalom nem volt benne. Elsősorban a világfelépítésről tudtunk meg többet és, arról, hogy mi van a többi kontinensen.
Nagyon örültem Warner fejezeteinek, az első megjelenése óta erre vártam! (Sajnos a novelláját még nem volt alkalmam elolvasni.) Valamiért Kenji az előző részekben még nem került annyira közel hozzám, mint szerintem mindenki máshoz, de ez ebben a részben ez változott, itt sokszor megnevetetett és nagyon tetszik az „alakuló” kapcsolata Warnerrel.
Adam teljesen háttérbe szorult ebben a részben max. 2-3-szor volt csak szem előtt, ez igazából nem zavart, de remélem a jövőben Warnerrel még dolgoznak a testvéri kapcsolatukon és végre elmondják Jamesnek is.
A könyv második fele sajnos már kevésbé tetszett, de ennek igazából csak egy oka volt: Juliette. Nekem nagyon nem jött be a „hajborotválás” utáni éne, egyszerűen unszimpatikus és idegesítő volt, emellett pedig kicsit indokolatlannak találtam azt, amiért megharagudott Warnerre. spoiler
Kíváncsi vagyok hogyan fog folytatódni a sorozat, de nagyon remélem, hogy Juliette legalább részben visszatalál a régi énjéhez!

Enikő_Darai_Enii>!
Tahereh Mafi: Restore Me

Oké. Engem egy nap alatt ez a két könyv tönkretett. De tényleg!
Először is kezdjük ott, hogy nem tudom mi vitte rá az írónőt, hogy a trilógia lezárta után évekkel írjon NEM IS EGY folytatást. De jól tette… legalábbis így gondoltam egy darabig.
3 hónappal vagyunk a Ne félts vége után és betekintést nyerhetünk szereplőink nem megszokott, de rendszerezett életébe.
Juliette szerintem maradt aki volt, bár kétségek támadtak benne, de nem vált ugyanazzá a picsogós lánnyá, akit a Ne keressben ismertünk meg. spoiler
Aaron fejezeteit nagyon szerettem olvasni, hiszen így betekintést nyerhettünk a gondolataiba, a félelmeibe, és választ kaptunk a miértjeire. Továbbra is favorit, bár remélem, hogy a következő részben szembeszáll a démonaival.
Kenji maradt ugyan az az odaadó és kedves barátja Juliettenek, akit tisztelünk és szeretünk. Plusz piros pont, hogy a végén már Warnerrel is egészen megbékéltek egymás közt.
Nem akarom tovább húzni a szót, azzal zárnám le eme kis értékelésem, hogy bár a végén rendesen kiakadtam, kapkodtam a fejem, hogy mi történik… de ez is egy 5 csillagot érdemlő könyv!
Viszont akkor is! Függővég?! Komolyan?
Ide nekem a folytatást!

5 hozzászólás
Rileey>!
Tahereh Mafi: Restore Me

Nem szeretem, amikor lezárt sorozatokat folytatnak, de mindjárt más a helyzet, ha a sorozat valójában nem volt lezárva, mint e széria esetében, ugyanis pont a lényegnél lett vége olyan kurtán-furcsán.
De Mafi újfent nem arra terelte a hangsúlyt, amire kellett volna, hanem inkább előszeretettel finomhangolta a (mű)drámát.

Alig két héttel később jár a sztori, és Juliette és Warner kapcsolata már nem éppen idilli, mert Juliette egy csomó dolgot nem tud Aaronről. Juliette, drágám, most komolyan, két hete vagytok párkapcsolatban és ezen problémázol? Meg azon, hogy Aaronnak voltak női? Hát mit gondolsz, honnan tanulta az ágytornát, amit annyira élvezel?
Pontosan ez az, ami újfent kirítt a történetből, hogy megy Juliette melodrámája egy olyan környezetben, ahol a környezeti események lennének a fontosak, mondjuk, hogy mi lesz így, hogy elfoglalták a bázist… ááá, az nem fontos. Konkrétan semmi nincs ezen a fronton, csak jön egy-két ember meg a végén van egy találkozó, és ez a „cselekmény”.

No de nézzük pontokban összeszedve, amik miatt a szemöldököm ráncoltam:
− A legnagyobb szívfájdalmam, hogy Warner már nem az a Warner. spoiler Most komolyan? De azért szerettem a szemszögéből olvasni.
− A humor félelmetesen nem illik a sztoriba, és dedósok szintjén mozog. Kenji (akit eddig nagyon bírtam), olyan lett, mint valami retardált tízéves.
− Adam olyan szinten mellékszereplő lett, hogy 2-3-szor bukkan fel a könyvben, és amúgy semmit sem csinál, csak mutatni kellett, hogy azért Jamesszel még ott vannak.
− Juliette egy teljesen új háttérsztorit kapott, amit bár Mafi jól kötött össze, és érdekes lesz, ahogy felhúzza rá majd a következő könyv cselekményét, de 1, szappanoperás 2, az előző három könyv így kissé átverés 3, Juliette és Warner is kissé más nézőpontba került 4, a műdráma funkció
− Kevés volt az oldalszám, hogy bele kellett pakolni Juliette régi feljegyzéseit? Annyira feleslegesek voltak.

Konklúzió: jobbra számítottam, de kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.

Könyves_Karolina I>!
Tahereh Mafi: Restore Me

spoiler
Olvasás előtt: Kitaláltam, hogy elolvasom azokat a YA könyveket, sorozatokat akit rajtam kívül kb. mindenki olvasott már és fura, hogy én nem. Értsd pl.: spoiler meg ilyenek.
Aztán rádöbbentem, hogy ezt a 30 napot érdemesebb lenne olyan könyvek „olvasásával” tölteni, amik ténylegesen is érdekelnek és nem csak azért akarom elolvasni őket, mert mindenki más is, de
a) annyira nem feltétlenül érdekelnek annyira, hogy megvegyem őket
VAGY
b) nagyon érdekelnek, de nem biztos, hogy meg fogom tudni venni őket a közeljövőben spoiler
Tehát mazochista énem úgy döntött, ideje megint érzelmileg a padlóra kerülni és folytatni a Ne érints sorozatot…
Első benyomás: Érdekes volt… Mármint… ez volt az első angol nyelvű hangoskönyvem, igaz nem is csak ezért, de itt megjegyezném, hogy szerintem nagyon jól eltalálták a felolvasók hangját, Juliette-hez nagyon illet az övé, Warneré elsőre kicsit fura volt, de utána azt is nagyon megszerettem <3
Na, de… Fogalmazzunk úgy, hogy nem csöppentünk bele az események közepébe. Talán a regény felénél indultak be igazán az események.
A borító: Gyönyörű, mint mindig *-*
A stílusról: Tahereh Mafi… Itt nem kell többet mondani. Tele van érzelmekkel minden mondat, ami néha már túl sok is, de azt hiszem, ebben ez a különleges és egyedi. spoiler
A világról: Valamivel többet tudhattunk meg, de tagadhatatlan, hogy a sorozatnak még mindig nem a világfölépítés az erőssége. Tetszett viszont, hogy fölbukkantak a többi kontinens vezetőinek gyerekei, és általuk nyerhettünk némi bepillantást abba, hogy másfele, hogy zajlanak a dolgok.
A szereplőkről: Juliette megint hasonló viselkedést produkált mint az 1-2. kötetben, a legtöbb esetben nem bántam, párszor volt csak idegesítő számomra, de megértem, hogy miért nem szeretik sokan. spoiler
Warner… Még mindig Warner spoiler bár azért, határozottan nem ugyanaz, akit az első részben megismertünk. Sokat változott, és már azáltal is másképp látjuk, hogy ezúttal az ő szemszögéből is voltak fejezetek. spoiler Néha, mikor az érzelmeké volt a főszerep kicsit soknak éreztem, vagy talán inkább túl „Juliettesnek” a leírásokat.
Kenji! Azt hiszem, most lett a kedvencem ez a srác! Eddig is bírtam én őt, határozottan sokat dobott a humorosságon, de most… A Warnerrel közös részek fantasztikusak voltak :D
Adam nem sokat szerepelt, de spoiler James pedig, olyan kis aranyos :) még mindig spoiler.
És persze a sok-sok régi karakter az egykori Omega Pontról…
Szimpatikusak voltak az új szereplők is. Leginkább Nazeera talán…
Összességében: A könyv első fele, annyira nem ragadott meg, de a második teljesen beszippantott. A befejezés! Az a fránya függővég! spoiler
Kedvenc nem lett belőle. És nem feltétlen érdemli meg azt az 5 csillagot spoiler, de ezzel a sorozattal meglehetősen elfogult vagyok…
Kicsit olyan volt, mintha egy új sorozat nyitókötete lenne, ugyanakkor mégsem teljesen. spoiler
Ideje belekezdeni a Defy me-be, „kiolvasni” két nap alatt és várni március 31-ig akarom mondani, amíg lesz pénzem és lehetőségem megvenni a befejezést…

rumpelstiltskin>!
Tahereh Mafi: Restore Me

elég nehéz csillagoznom, tekintve, hogyha próbálok objektíven tekinteni rá, ez a könyv nem túl jó.
az összes fordulat klisés, nyolcvanszor látott, a dráma enyhén túlzott, mintha az írónő ült volna, nem lett volna semmi ötlete, szóval csak az ezerszer használt elemeket dobálta egymásra, és megszületett a folytatások alapja.
ennek ellenére magamban vinnyogva haldokoltam olvasás közben?
igen, mert működik.
a politikai része igazából hitelesen adja át, mi történne, ha gyakorlatilag két hormonokkal fűtött tinédzser venné át a vezetést, spoiler .
úgy érzem, ez a könyv csak akkor fog tetszeni, ha az előző hármat is inkább Warner, Juliette és Kenji miatt olvastad, és nem nagyon kérdőjelezted meg például a világfelépítést(ami egyébként javul ebben a kötetben). Warnert és Juliette-t továbbra is imádom, együtt is és külön is, már a harmadik részre is szép íve volt a fejlődésüknek, de még igazán csak most fog kezdődni. Kenji, annak ellenére, hogy eddig a kedvencem volt, eleinte egy picit idegesített, de a végére ugyanúgy tudtam szeretni, mint eddig. az új karakterek is ígéretesek, remélem a következő két részben több szerepet fognak kapni.


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

No amount of money or prestige can save any of us from the agony of awkward family dinners.

151. oldal, Warner

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson
internetfüggő>!

    “Do you ever miss it?” I ask Kenji. “The way things used to be?”

72. oldal, JULIETTE

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars · Kenji Kishimoto
internetfüggő>!

    “It’s not important,” he says, breaking away. “We’ve all got problems. We’ve all got baggage. No need to dwell on it.”

74. oldal, JULIETTE

Kapcsolódó szócikkek: Kenji Kishimoto
lafayette>!

I don’t wake up screaming anymore.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars
Nymeria96>!

I love that the girl who blushes so easily in my arms is the same one who would kill a man for hurting me.

175. oldal, Warner

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
Nymeria96>!

“Who says you can’t be cute and kick ass at the same time?” Kenji winks at me. “I do it every day.”

108. oldal, Juliette

Kapcsolódó szócikkek: Kenji Kishimoto
Nymeria96>!

“You look like you could use a hug,” he says. “Do you want a hug? Hugs always make me feel better when I’m sad.”

252. oldal, Warner

Kapcsolódó szócikkek: James Kent
Nymeria96>!

“Idiots are highly flammable, love. Let them all burn in hell.”

125. oldal, Warner

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson
Nymeria96>!

“Those who do not understand you,” I say softly, “will always doubt you.”
She leans back, just an inch. Looks up.
“And I,” I say, “I have never doubted you.”
“Never?”
I shake my head. “Not once.”

125. oldal, Warner

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
internetfüggő>!

    I smile, big. Lightbulb bright.
    Kenji’s eyes widen, surprised, and he laughs. He nods at my face and says, “Aw, you’ve got dimples. I didn’t know that. That’s cute.”
    “Shut up.” I frown. “Go away.”

281. oldal, WARNER

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto
3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Shatter Me sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Winter (angol)
David Levithan: Another Day
Amie Kaufman – Jay Kristoff: Aurora Rising
Alexandra Bracken: The Darkest Legacy
Katharine McGee: The Thousandth Floor
Amy Ewing: The White Rose
Dan Wells: Ruins
Giovanna Fletcher – Tom Fletcher: The Eve Illusion
Lauren Oliver: Delirium (angol)
Amy Tintera: Rebel