Ne ​érints (Ne érints 1.) 843 csillagozás

Tahereh Mafi: Ne érints Tahereh Mafi: Ne érints

~~Meg ​vagyok átkozva.~~
Tehetségem van.

~~Szörnyeteg vagyok…~~
Emberfeletti vagyok.

~~Érintésem halálos.~~
Érintésem erő.

~~A fegyverük vagyok.~~
Nem hagyom magam.

Nem érinthetsz meg, súgom. Hazudok, de ezt nem mondom meg neki. Ő megérinthet, de ezt sosem fogom megmondani neki. Kérlek, érints meg, ezt akarom mondani neki.
Bizonyos dolgok megtörténnek, amikor az emberek megérintenek.
Furcsa dolgok.
Rossz dolgok.
Halálos dolgok.

Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt.
De Juliette-nek is megvannak a maga tervei.
Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette.

Tahereh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2022
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635663101
>!
GABO, Budapest, 2015
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634060611 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2013
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636895747 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto · Juliette Ferrars · Adam Kent · James Kent · Castle · Winston


Kedvencelte 150

Most olvassa 41

Várólistára tette 559

Kívánságlistára tette 662

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

Ashriver>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Őrülten gyönyörű. Kegyetlenül szép.
Hazugság az egész, s mégis van benne igazság.
Egy helyben toporog, de közben fejlődik is.
Tovább lép, egy új szintre, s csak halált hagy maga mögött.
Mind őrültek vagyunk, s a világunk a börtönünk.
De egyszer magasra szárnyalunk, s szabadok leszünk.

6 hozzászólás
Nymeria96>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Imádtam! <3
Újraolvasva is ugyanannyira tetszett és lebilincselt a könyv, mint amikor először olvastam. Hiába tudtam, hogy hogyan fog véget érni a történet, a magával ragadó és olvasmányos stílusának köszönhetően két nap alatt a végére értem.
Juliette-t hamar meg lehetett kedvelni, és könnyű volt vele együtt érezni. A könyv közepe felé kezd megjelenni egy kis fejlődés a jellemében, és innentől kezdve lényegesen erősebbé válik a karaktere.
Adam is szimpatikus szereplő, a kapcsolatát pedig Juliette-tel nagyon aranyosnak találom. Bár tudom, hogy a további részekben erről változni fog a véleményem, és inkább spoiler párti leszek…

>!
GABO, Budapest, 2015
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634060611 · Fordította: Bozai Ágota
Kate20>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Te jó ég, milyen erős kezdő kötet volt!
Nagyon hosszú ideje terveztem már elolvasni ezt a könyvet és most pont azon filózom, hogy miért halogattam én ezt ilyen sokáig?!
Megvan benne a spiritusz, ami oly sok könyvből hiányzik. Fájdalmasan szépen le van írva az emberi viselkedés az ismeretlennel szemben. Ettől is olyan szívfacsaró az egész.

Ahogy olvastam az értékeléseket, rádöbbentem hogy igen… Két tábor van. Team Adam vs Team Warner.
Meg is értem miért. Adam eddig a megtestesült jóság és önzetlenség. Kiváló harcos és katona, aki élne-halna Juliette-ért, bármire képes lenne, hogy biztonságba tudja a lányt.
Na de Warner? A pszichopata mindenit, ez a pasi a megtestesült ellentmondás. Hogy lehet e valakit egyszerre szeretni és utálni? Igen, erre pont Ő a példa. Utáltam bizonyos tettei miatt, ámbár abban igazat kell neki adnom, hogy valahol mélyen Ő tényleg megérti a lányt, és elfogadja őt teljes egészében, színlelések nélkül.
Külön tetszett, hogy egy kicsit zavarodott lánykát kaptunk főszereplőnek, mert innen lehet egy olyan gyönyörű jellemfejlődést kreálni, hogy a végén tátott szájjal fogunk meredni a lapokra.
Biztos vagyok benne, hogy az Írónő még sok érdekes szálat rejteget a további kötetekben, úgyhogy nem is írok mást, csak ezt: Offline üzemmódra kapcsolok. NE KERESS!

Fireheart>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Nagyon kellett gondolkoznom, hogy hány csillagot adjak a könyvnek, ugyanis minden megfordult a fejemben 3,5-től egészen 5-ig – mint láthatjátok, végül 4 mellett döntöttem, most pedig megpróbálom megmagyarázni megmagyarázom, hogy miért. :)
Az írásmód számomra nagyon különleges, furcsa és egyben szép volt. A rövid mondatok, a sok áthúzás remekül tükrözték Juliette lelki állapotát a regény elején, és nagyon tetszett az átmenet: ahogy a Juliett jobban lett, a mondatok is hosszabbodtak, és egyre jobban összefüggtek, a bizonytalanság, az áthúzás pedig kevesebb lett, bár be kell vallanom, hogy az utóbbi kicsit hiányzott.
Huhhh, a szereplők…
Kezdjük talán Juliette-tel. Nem tudnék semmi extrát kiemelni róla, viszont könnyen szerethető főhős volt – tetszett, ahogy az ő szemén keresztül ismertem meg a világot, hogy nem minden második gondolata nyavajgás volt, mint a legtöbb YA hősnőnek.
Adam olyaaaaan aranyos volt. Nagyon megkedveltem, imádtam magát a srácot, a kapcsolatát Juliettel, a jeleneteiket pedig nagggyon vártam… Egészen a spoiler Ez után nem tudom megmondani, hogy pontosan miért, de nekem sok lett…
Kenjit is sikerült megkedvelnem az állandó vidámságával és beszólogatásával :) spoiler
És akkor Warner… Warner egy rohadék. Egy beteg állat. Egy pszichopata. Úgyhogy kénytelen vagyok megkérdőjelezni saját szellemi épségemet, mert nekem nagyon bejött. Nagyon kíváncsi leszek, hogy alakul a kapcsolatuk Juliette-tel, hogy lesz megmagyarázva a beteges rajongása; Warner volt a legfőbb motiváció, hogy elköltsem tegnap minden pénzem, és megvegyem a következő két kötetet… :3
spoiler
A történet, és Adam változása az, amiért végső soron járt az 1 csillag levonás. Olyan érzésem volt végig, hogy ezt a sztorit már olvastam, néhány rész pedig az én ízlésemnek kicsit túl lett húzva. A végen nem tudom, hogy mit gondoljak arról, hogy átmentünk X-Menesbe x) Félreértés ne essék, szeretem én az X-Men filmeket, csak mást vártam volna, valamint csak erősítette bennem a Juliette – Rogue párhuzamot, ami már a köyv elején megfogalmazódott bennem… :3 A szuperhősös ruhával kapcsolatban pedig elég vegyesek az érzéseim… xD A kedvenc jelenetem kétség kívül az volt, amikor spoiler.
Nagyon élveztem az olvasását, és kíváncsian kezdek bele a következő részbe :)

15 hozzászólás
molly_>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Azt hiszem, én fordítva működök, vagy nem tudom.. :D
Adam? Éreztem, hogy ő olyan karakter, akit szeretnem kéne, elvégre ő rendes, jó arc, bátor, védelmező és tökéletes, ennek ellenére nem sok érzelmet tudott kiváltani belőlem.
Viszont Warner…!! IDE VELE!! Nagyképű, öntelt, hatalommániás perverz kis pszichopata, akit mindenki utál, aztán jövök én, és odáig vagyok érte. Ajjaj.
(A fél csillag levonás a vége miatt jár: egy kicsit csalódtam, amikor jöttek ezzel az X-men dologgal.. uuuuuuunncsiiii )
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2015/11/tahereh-mafi…

4 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Nem tudom. Nem tudom. Nem tudom. Rengeteg különböző érzés kavarog bennem, ezért sokat töprengtem, hány csillagot is adjak a könyvnek. Egyedi, kicsit kusza és rém furcsa volt az eleje. Izgalmas és lebilincselő a közepe. Végtelenül romantikus és csalódás a vége. A legegyedibb stílusú, legromantikusabb disztópia, amit valaha olvastam.
Szerettem Juliette-t, teljesen beleéltem magam a helyzetébe. Az írónő valami elképesztő különlegesen és gyönyörűen fogalmazta meg az érzéseit. Sokszor összeszorult a szívem miatta, ahogy abban az érintés nélküli világban élt, magányosan és félelemben. Adam bátor és védelmező srác, kicsit túlságosan is tökéletes. Azoktól a romantikus és érzéki pillanatoktól, csókoktól és érintésektől majd elállt a lélegzetem, pedig még a 18-as karikát sem súrolták.
Warner pedig a tökéletes gonosz karakter: egy őrült és perverz pszichopata. Vagy mégsem?
A világfelépítés szintén egyedi. Sötét, komor, de szerintem lehetett volna kidolgozottabb is…
Nem is tudom mit vártam, de ez spoiler
megoldást semmiképp sem szerepelt az elképzeléseimben. Még jól is elsülhet a dolog, csak meg kell emészteni.

5 hozzászólás
Naiva P>!
Tahereh Mafi: Ne érints

A könyv első fele nagyon érdekes nehézkes volt és nem ment könnyen. Tele belső gondolatokkal, részletes leírásokkal. Valami olyasmit éreztem az első résznél, hogy milyen lehet az élet agysorvadásos állapotban. Aztán szépen lassan kitisztult a kép és kaptam egy már sokszor látott olvasott YA fantasy könyvet, insta szerelmi háromszöggel, cseppnyi izgalommal és különleges képességű, fiatal szereplőkkel, akikről gyakorlatilag alig lehetett megtudni valamit. Gyanítom remélem, hogy a folytatásokban erre is sor kerül. Warner pszichopatának tűnik. Talán az is, de esküszöm, hogy ő a könyv legérdekesebb legjobb karaktere.
spoiler

Milli88 P>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Hú, nehéz lesz értékelni ezt a könyvet.
Nagyon szeretem a disztópikus, poszt apokaliptikus témát boncolgató könyveket. Lehet, hogy ezt valaki furcsának találhatja, de bennem megmozgat valamit. Mi lesz, ha tényleg ide juttatjuk a mi drága otthonunkat?
Tetszett a könyvbéli világ. A karakterek alaposan kidolgozottak, de egy csomó kérdés merült fel bennem az olvasás során velük kapcsolatban, amikre nem kaptam választ.
Valamiért a szereplőket sem tudtam különösebben megkedvelni. Olvastam, de közben nem éreztem azt a fajta szenvedélyt magamban, ami arra késztet, hogy agyaljak… Izgassa a fantáziámat, hogy mi fog történni.
A könyv eleje számomra furcsa volt, a közepén kezdtek beindulni a dolgok, a végén pedig sok nyitott kérdés hagyott az írónő az olvasóban, ami miatt még, ha nem is lett a szívem csücske ez a gyönyörű borítójú könyv, nem bírom ki, hogy ne olvassam el a folytatást.

Niitaa P>!
Tahereh Mafi: Ne érints

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/12/tahereh-mafi-ne…

"Nem lettem a sorozat rajongója, de elismerem, hogy érdemes rá figyelmet fordítani. Van benne potenciál, ó de még mennyi! A szerző eddig számomra ismeretlen módon játszik a szavakkal. Olyan szókapcsolatokat alkot, mely másnak eszébe sem jutna, mégis tökéletesen megállja a helyét az adott szituációban. S ez csak fokozza az olvasás nyújtotta élményt.
Ha még egy kicsit több figyelmet fordítottak volna a történetre és a világ felépítésére, akkor egy kifejezetten jó regény született volna meg, melyért tűzbe tenném a kezem. Viszont jelen helyzetben sokkal inkább visszafogott érdeklődéssel szemlélem az eseményeket.
Mindenesetre a folytatásra kíváncsi vagyok, s ha már itt is van nálam (hála a könyvtárnak, hogy csak egyben lehetett kölcsönözni), s időm is adja, ha hazaértem a munkából, folytatni is fogom a második kötettel.
Az addig hátralevő időben meg reménykedem, hogy Adam megférfiasodik, Juliette önbizalma megerősödik és Warner továbbra is aktív szereplő marad."

2 hozzászólás
loveQhuay>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Amikor beleszeretsz a borítóba, és nem kell csalódnod, mert a könyv belül is legalább annyira szép.

Jól indult a könyv, a stílus is érdekes, és Juliette belső monológjai se lassították le a történetet.
Adam totál cuki, a James-es jelenetek meg übercukik voltak!

Nem is tudom mire számítottam, de tetszett amit kaptam. Miért nem olvastam el hamarabb? Most viszont örülök, hogy a polcon van a folytatás, így már ugrok is neki ;)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

kiruu>!

– Én legalább őszinte vagyok – teszi hozzá.
– Az előbb mondta, hogy hazudik.
Összevonja a szemöldökét.
– Én legalább őszintén megmondom, hogy hazudok.

81. oldal - Tizennégy

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
Zeyna382>!

– Menjen a pokolba!
Az álla megfeszül, az ajtóhoz sétál.
– Azon vagyok.

99. oldal - Tizennyolc

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
3 hozzászólás
Sheila_7 I>!

Könyvek lapjai között töltöttem az életemet. Emberi kapcsolatok hiányában papírszereplőkkel létesítettem kapcsolatot. A leírt történetek által éltem meg szerelmeket és veszteségeket, képzettársításokban tapasztaltam meg a kamaszkort. Világom világok hálójával átszőtt háló; láb a lábhoz, csont az ínhoz, gondolatok és képek együvé szövődnek . Betűkből vagyok, mondatokból kreált karakter, kitalált történetek alakította képzelettöredék.

67. oldal - Tizenkettő

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars
11 hozzászólás
Zeyna382>!

– Jut eszembe, tizenkilenc vagyok.
– Tessék?
– Tizenkilenc éves vagyok – világosít fel. – Tudom, hogy a koromhoz képest lenyűgöző példány.

110. oldal - Húsz

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
2 hozzászólás
DarknessAngel >!

– És te hány éves vagy?
– Jövőre leszek tizenegy.
Vigyorgok.
– Szóval tízéves vagy.
A karját keresztbe fonja, elkomorul.
– Két év múlva tizenkettő leszek.
Azt hiszem, máris nagyon szeretem ezt a kölyköt.

182. oldal - Harmincegy

Kapcsolódó szócikkek: James Kent · Juliette Ferrars
Sheila_7 I>!

Mindig csodáltam az esőcseppeket.
Csodálom, hogy mindig lefelé esnek, megbotlanak saját lábukban, elfelejtenek ejtőernyőt venni, és csak úgy leugranak az égből a bizonytalan cél felé.

13. oldal - Kettő

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars
brena>!

Kifogytam a szavakból. A zsebem tele van betűkkel, amiket nem tudok összerakni, és olyan kétségbeesetten akarok mondani valamit, hogy inkább semmit sem mondok.

188. oldal - Harminckettő

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars
Julos>!

Azon gondolkodtam, vajon az eltérő szemszín azt jelenti-e, hogy az emberek másként látják a világot. És hogy fordítva is működik-e a dolog: a világ is másként látja-e az embert.

132. oldal - Huszonhárom

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars
Sheila_7 I>!

A Hold hűséges társ.
Sosem hagy el. Mindig ott van, állhatatosan néz, ismer minket világos és sötét pillanataikban is; örökké változik, ahogy mi is. Mindennap más változatában jelenik meg. Néha gyenge, néha sápadt, néha erős és nagyon fényes. A Hold megérti, mit jelent embernek lenni.

30. oldal - Öt

Kapcsolódó szócikkek: Hold · Juliette Ferrars

A sorozat következő kötete

Ne érints sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After – Túlélők világa
T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél
Rick Riordan: Tűztrónus
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Elizabeth Lim: Fénytörések
Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!
Julia Dippel: Csendes víz
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Csóti Lili: Hetedvérig