Ne ​érints (Ne érints 1.) 1164 csillagozás

Tahereh Mafi: Ne érints Tahereh Mafi: Ne érints Tahereh Mafi: Ne érints

~~Meg ​vagyok átkozva.~~
Tehetségem van.

~~Szörnyeteg vagyok…~~
Emberfeletti vagyok.

~~Érintésem halálos.~~
Érintésem erő.

~~A fegyverük vagyok.~~
Nem hagyom magam.

Nem érinthetsz meg, súgom. Hazudok, de ezt nem mondom meg neki. Ő megérinthet, de ezt sosem fogom megmondani neki. Kérlek, érints meg, ezt akarom mondani neki.
Bizonyos dolgok megtörténnek, amikor az emberek megérintenek.
Furcsa dolgok.
Rossz dolgok.
Halálos dolgok.

Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt.
De Juliette-nek is megvannak a maga tervei.
Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette.

Tahereh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
GABO, Budapest, 2023
292 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635664634 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2022
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635663101 · Fordította: Bozai Ágota
>!
GABO, Budapest, 2015
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634060611 · Fordította: Bozai Ágota

1 további kiadás


Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto · Juliette Ferrars · Adam Kent · James Kent · Castle · Winston


Kedvencelte 181

Most olvassa 61

Várólistára tette 666

Kívánságlistára tette 841

Kölcsönkérné 14


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Nagyon ígéretes sorozatindító kötet, ahogy letettem, már a kezembe is vettem a második részt.
A főszereplőnknek, Juliette-nek különleges képessége van, amely miatt ha valaki megérinti az akár halálos is lehet. Az elejét kissé zagyvának tartottam, de viszonylag hamar megszoktam Juliette furcsa gondolatait. Ettől függetlenül nem sikerült megkedvelnem, roppantul idegesít, hogy sokszor rossz döntéseket hoz, illetve egyelőre nem arra billen a szerelmi háromszög, amerre én szeretném.
Adam se lopta be magát a szívembe, a végére szörnyen zavart minden megszólalása. Pedig amúgy az első pár oldalon ő is szimpatikus volt, na meg úgy gondoltam sok minden rejlik benne. Hát nem, a picsogáson kívül szinte semmi.
Náluk azonban sokkal ígéretesebb karakter Warner, akiben rengeteg potenciál rejlik. Hiába tehát ez a két borzalmas személy, Warner megmenti az egész könyvet. Miatta pedig abszolút megéri elolvasni.

Ashriver>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Őrülten gyönyörű. Kegyetlenül szép.
Hazugság az egész, s mégis van benne igazság.
Egy helyben toporog, de közben fejlődik is.
Tovább lép, egy új szintre, s csak halált hagy maga mögött.
Mind őrültek vagyunk, s a világunk a börtönünk.
De egyszer magasra szárnyalunk, s szabadok leszünk.

8 hozzászólás
Nymeria96>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Imádtam! <3
Újraolvasva is ugyanannyira tetszett és lebilincselt a könyv, mint amikor először olvastam. Hiába tudtam, hogy hogyan fog véget érni a történet, a magával ragadó és olvasmányos stílusának köszönhetően két nap alatt a végére értem.
Juliette-t hamar meg lehetett kedvelni, és könnyű volt vele együtt érezni. A könyv közepe felé kezd megjelenni egy kis fejlődés a jellemében, és innentől kezdve lényegesen erősebbé válik a karaktere.
Adam is szimpatikus szereplő, a kapcsolatát pedig Juliette-tel nagyon aranyosnak találom. Bár tudom, hogy a további részekben erről változni fog a véleményem, és inkább spoiler párti leszek…

>!
GABO, Budapest, 2015
290 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634060611 · Fordította: Bozai Ágota
Kollár_Betti I>!
Tahereh Mafi: Ne érints

– Jó leszek hozzád – súgja. – Nagyon jó leszek hozzád, Juliette. Megígérem.

Nekem iszonyatosan bejött ez a könyv és csak azért nem kezdtem el hamarabb, mert tudtam, hogy rá fogok függni. Márpedig nincs lefordítva még az egész sorozat, de szerencsére úgy láttam a Gabo Kiadónál, hogy dolgoznak az ügyön. :)

Már akkor szerelmes voltam Aaron Warnerbe, mikor még csak fanartokat láttam róla, meg részleteket és idézeteket BookTokon. Hogy én mennyire bírom az ilyen karaktereket! Kezdve azzal, hogy szőke. Hatalom és erő birtokában áll, de érzéketlennek és gúnyosnak tűnik, miközben tudod, hogy itt valami más is áll a háttérben.

A sztori izgalmas, folyamatosan leköt és nem ereszt. Nekem az írói stílus is nagyon tetszett: a leírások és hogy a könyv képes volt átadni és megjeleníteni azokat az érzelmeket, amiket akart.

Még jó, hogy már megvan a második kötet (lecsaptam rá a könyvtárban). Nem is tudom, mi lenne velem, ha nem folytathatnám azonnal.

Kate20>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Te jó ég, milyen erős kezdő kötet volt!
Nagyon hosszú ideje terveztem már elolvasni ezt a könyvet és most pont azon filózom, hogy miért halogattam én ezt ilyen sokáig?!
Megvan benne a spiritusz, ami oly sok könyvből hiányzik. Fájdalmasan szépen le van írva az emberi viselkedés az ismeretlennel szemben. Ettől is olyan szívfacsaró az egész.

Ahogy olvastam az értékeléseket, rádöbbentem hogy igen… Két tábor van. Team Adam vs Team Warner.
Meg is értem miért. Adam eddig a megtestesült jóság és önzetlenség. Kiváló harcos és katona, aki élne-halna Juliette-ért, bármire képes lenne, hogy biztonságba tudja a lányt.
Na de Warner? A pszichopata mindenit, ez a pasi a megtestesült ellentmondás. Hogy lehet e valakit egyszerre szeretni és utálni? Igen, erre pont Ő a példa. Utáltam bizonyos tettei miatt, ámbár abban igazat kell neki adnom, hogy valahol mélyen Ő tényleg megérti a lányt, és elfogadja őt teljes egészében, színlelések nélkül.
Külön tetszett, hogy egy kicsit zavarodott lánykát kaptunk főszereplőnek, mert innen lehet egy olyan gyönyörű jellemfejlődést kreálni, hogy a végén tátott szájjal fogunk meredni a lapokra.
Biztos vagyok benne, hogy az Írónő még sok érdekes szálat rejteget a további kötetekben, úgyhogy nem is írok mást, csak ezt: Offline üzemmódra kapcsolok. NE KERESS!

molly_>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Azt hiszem, én fordítva működök, vagy nem tudom.. :D
Adam? Éreztem, hogy ő olyan karakter, akit szeretnem kéne, elvégre ő rendes, jó arc, bátor, védelmező és tökéletes, ennek ellenére nem sok érzelmet tudott kiváltani belőlem.
Viszont Warner…!! IDE VELE!! Nagyképű, öntelt, hatalommániás perverz kis pszichopata, akit mindenki utál, aztán jövök én, és odáig vagyok érte. Ajjaj.
(A fél csillag levonás a vége miatt jár: egy kicsit csalódtam, amikor jöttek ezzel az X-men dologgal.. uuuuuuunncsiiii )
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2015/11/tahereh-mafi…

4 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Tahereh Mafi: Ne érints

Nem tudom. Nem tudom. Nem tudom. Rengeteg különböző érzés kavarog bennem, ezért sokat töprengtem, hány csillagot is adjak a könyvnek. Egyedi, kicsit kusza és rém furcsa volt az eleje. Izgalmas és lebilincselő a közepe. Végtelenül romantikus és csalódás a vége. A legegyedibb stílusú, legromantikusabb disztópia, amit valaha olvastam.
Szerettem Juliette-t, teljesen beleéltem magam a helyzetébe. Az írónő valami elképesztő különlegesen és gyönyörűen fogalmazta meg az érzéseit. Sokszor összeszorult a szívem miatta, ahogy abban az érintés nélküli világban élt, magányosan és félelemben. Adam bátor és védelmező srác, kicsit túlságosan is tökéletes. Azoktól a romantikus és érzéki pillanatoktól, csókoktól és érintésektől majd elállt a lélegzetem, pedig még a 18-as karikát sem súrolták.
Warner pedig a tökéletes gonosz karakter: egy őrült és perverz pszichopata. Vagy mégsem?
A világfelépítés szintén egyedi. Sötét, komor, de szerintem lehetett volna kidolgozottabb is…
Nem is tudom mit vártam, de ez spoiler
megoldást semmiképp sem szerepelt az elképzeléseimben. Még jól is elsülhet a dolog, csak meg kell emészteni.

5 hozzászólás
Naiva>!
Tahereh Mafi: Ne érints

A könyv első fele nagyon érdekes nehézkes volt és nem ment könnyen. Tele belső gondolatokkal, részletes leírásokkal. Valami olyasmit éreztem az első résznél, hogy milyen lehet az élet agysorvadásos állapotban. Aztán szépen lassan kitisztult a kép és kaptam egy már sokszor látott olvasott YA fantasy könyvet, insta szerelmi háromszöggel, cseppnyi izgalommal és különleges képességű, fiatal szereplőkkel, akikről gyakorlatilag alig lehetett megtudni valamit. Gyanítom remélem, hogy a folytatásokban erre is sor kerül. Warner pszichopatának tűnik. Talán az is, de esküszöm, hogy ő a könyv legérdekesebb legjobb karaktere.
spoiler

Nixii P>!
Tahereh Mafi: Ne érints

„Legyőzhetetlenek lennénk. Megváltoztathatnánk a világot. Boldoggá tehetnélek – mondja nekem.”

Egyszerre beteges és lenyűgözően csodálatos. Annyira szép, hogy már fájdító. A leírások, a pillanatok hevessége, a szabadság pillanatai, mind-mind meseszépek, az írónő olyan gyönyörűen fogalmaz, olyan varázslatosan tolja az arcunkba a komor valóságot, hogy elszorul a szívem. Imádtam minden pillanatát és egyben átkoztam is magam, amiért nem leltem rá hamarabb erre a sorozatra. Teljesen megvett magának, hiába látok benne hibákat, egész egyszerűen nem érdekelnek. Juliette jelenleg nem a legélesebb kés a fiókban, de ezt is elnézem neki, nem zavar a naivitása, a butuska tettei. Egyszerűen nem foglalkozom vele, mert találkoztam Warnerrel.

Te. Jó. Ég.

Igen, egy szociopata, elmebeteg, perverz, megborult állat. De imádom! Oda meg vissza vagyok érte. Nagyon remélem, hogy a folytatásokban még kapunk belőle, jelenleg senki más nem mozgat meg, csak ő. Ő miatta érdemes elolvasni a könyvet, sőt a sorozatot. Remélem kiderülnek róla még szaftos dolgok és imádkozom érte, hogy nagyon, de nagyon sokat találkozhassak még vele. Sok kérdésem van még, de úgy gondolom a folytatásokban meglelem a választ. Sorozatindítónak tökéletes, kíváncsian várom, hogy hova fog fejlődni a sorozat.

4 hozzászólás
Niitaa P>!
Tahereh Mafi: Ne érints

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/12/tahereh-mafi-ne…

„Nem lettem a sorozat rajongója, de elismerem, hogy érdemes rá figyelmet fordítani. Van benne potenciál, ó de még mennyi! A szerző eddig számomra ismeretlen módon játszik a szavakkal. Olyan szókapcsolatokat alkot, mely másnak eszébe sem jutna, mégis tökéletesen megállja a helyét az adott szituációban. S ez csak fokozza az olvasás nyújtotta élményt.
Ha még egy kicsit több figyelmet fordítottak volna a történetre és a világ felépítésére, akkor egy kifejezetten jó regény született volna meg, melyért tűzbe tenném a kezem. Viszont jelen helyzetben sokkal inkább visszafogott érdeklődéssel szemlélem az eseményeket.
Mindenesetre a folytatásra kíváncsi vagyok, s ha már itt is van nálam (hála a könyvtárnak, hogy csak egyben lehetett kölcsönözni), s időm is adja, ha hazaértem a munkából, folytatni is fogom a második kötettel.
Az addig hátralevő időben meg reménykedem, hogy Adam megférfiasodik, Juliette önbizalma megerősödik és Warner továbbra is aktív szereplő marad.”

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

kiruu>!

– Én legalább őszinte vagyok – teszi hozzá.
– Az előbb mondta, hogy hazudik.
Összevonja a szemöldökét.
– Én legalább őszintén megmondom, hogy hazudok.

81. oldal - Tizennégy

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
Zeyna382>!

– Menjen a pokolba!
Az álla megfeszül, az ajtóhoz sétál.
– Azon vagyok.

99. oldal - Tizennyolc

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
3 hozzászólás
Sheila_7 I>!

Könyvek lapjai között töltöttem az életemet. Emberi kapcsolatok hiányában papírszereplőkkel létesítettem kapcsolatot. A leírt történetek által éltem meg szerelmeket és veszteségeket, képzettársításokban tapasztaltam meg a kamaszkort. Világom világok hálójával átszőtt háló; láb a lábhoz, csont az ínhoz, gondolatok és képek együvé szövődnek . Betűkből vagyok, mondatokból kreált karakter, kitalált történetek alakította képzelettöredék.

67. oldal - Tizenkettő

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars
11 hozzászólás
Zeyna382>!

– Jut eszembe, tizenkilenc vagyok.
– Tessék?
– Tizenkilenc éves vagyok – világosít fel. – Tudom, hogy a koromhoz képest lenyűgöző példány.

110. oldal - Húsz

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
2 hozzászólás
DarknessAngel>!

– És te hány éves vagy?
– Jövőre leszek tizenegy.
Vigyorgok.
– Szóval tízéves vagy.
A karját keresztbe fonja, elkomorul.
– Két év múlva tizenkettő leszek.
Azt hiszem, máris nagyon szeretem ezt a kölyköt.

182. oldal - Harmincegy

Kapcsolódó szócikkek: James Kent · Juliette Ferrars
Sheila_7 I>!

Mindig csodáltam az esőcseppeket.
Csodálom, hogy mindig lefelé esnek, megbotlanak saját lábukban, elfelejtenek ejtőernyőt venni, és csak úgy leugranak az égből a bizonytalan cél felé.

13. oldal - Kettő

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars
Sheila_7 I>!

A Hold hűséges társ.
Sosem hagy el. Mindig ott van, állhatatosan néz, ismer minket világos és sötét pillanataikban is; örökké változik, ahogy mi is. Mindennap más változatában jelenik meg. Néha gyenge, néha sápadt, néha erős és nagyon fényes. A Hold megérti, mit jelent embernek lenni.

30. oldal - Öt

Kapcsolódó szócikkek: Hold · Juliette Ferrars
brena>!

Kifogytam a szavakból. A zsebem tele van betűkkel, amiket nem tudok összerakni, és olyan kétségbeesetten akarok mondani valamit, hogy inkább semmit sem mondok.

188. oldal - Harminckettő

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars
Julos>!

Azon gondolkodtam, vajon az eltérő szemszín azt jelenti-e, hogy az emberek másként látják a világot. És hogy fordítva is működik-e a dolog: a világ is másként látja-e az embert.

132. oldal - Huszonhárom

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars

A sorozat következő kötete

Ne érints sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Origin
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Emily J. Taylor: Hotel Magnifique
Cynthia Hand: Angyalsors
Laini Taylor: Füst és csont leánya
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Alix E. Harrow: Tízezer ajtó
Kiera Cass: A szirén
Mary E. Pearson: Tolvajok esküje
Adrienne Young: Fable – Ékkő a tolvajok között