Imagine ​Me (Shatter Me 6.) 30 csillagozás

Tahereh Mafi: Imagine Me Tahereh Mafi: Imagine Me Tahereh Mafi: Imagine Me

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The explosive finale to the New York Times and USA Today bestselling Shatter Me series.

Juliette Ferrars.

Ella Sommers.

Which is the truth and which is the lie?

Now that Ella knows who Juliette is and what she was created for, things have only become more complicated. As she struggles to understand the past that haunts her and looks to a future more uncertain than ever, the lines between right and wrong—between Ella and Juliette—blur. And with old enemies looming, her destiny may not be her own to control.

The day of reckoning for the Reestablishment is coming. But she may not get to choose what side she fights on.

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont UK, London, 2020
300 oldal · ISBN: 9781405297110
>!
Egmont UK, London, 2020
puhatáblás · ISBN: 1405297042
>!
HarperAudio, New York, 2020

6 további kiadás


Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto · Juliette Ferrars · Adam Kent · Nazeera Ibrahim · Brendan · Castle · Winston · Ella · Emmaline Sommers · Haider Ibrahim · Ian Sanchez · Maximillian Sommers · Nouria · Paris Anderson · Samantha (Sam) · Sara · Sonya · Stephan Feruzi Omondi


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

SzRéka P>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Oookééé, volt itt minden. És ez egyrészt lenyűgöző, mert egy pillanatot sem unatkoztam. Másrészt maradtak kérdéseim, amikre nem teljesen kaptam választ, emiatt a fél csillag levonás. Viszont összességében nekem tetszett, bár furcsa volt csak a két szemszög (Warner egyedül az epilógusban kapott nézőpontot), és Juliette a történet körülbelül háromnegyedében a frászt hozta rám, így nem élveztem annyira az ő részeit. Kenji ezzel ellentétben az egyik legjobb karakter lett – annyiszor sírtam a nevetéstől a humora miatt, hogy minden problémát elfelejtettem, és jól oldotta a felgyülemlett feszültséget. A barátsága Warnerrel, a beszólásaik, az, ahogy figyeltek egymásra, és ahogy együttműködtek fenomenálissá tették még az aggasztó pillanatokat is. Az övék az egyik legjobb baráti kapcsolat (Kenji és James után) ebben a sorozatban. :))
Adam nem igazán szerepelt, úgyhogy tőle el is tekintenék, de a szimpátiám vele kapcsolatban töretlen. James, Winston és Brendan (♥), Ian, Nazeera és Castle még mindig szuperek, sokat tettek hozzá az élvezhetőséghez és a tervezésekhez, vagy csak megmelengették a szívem a jelenlétükkel. Ilyen szereplőgárdával lehet ennél kevesebb akciót is elviseltem volna, mert nagyon megszerettem őket a részek alatt.
És Aaron. Ó, kétségkívül miatta imádtam ennyire a sorozatot és ezt a könyvet is, mert egyáltalán nem hasonlít senkihez, akiről valaha olvastam. Kenji sem értette sokszor, hogy Juliette mit lát benne, és nem ő volt az egyetlen, de amikor a legrosszabb állapotba került, akkor is „warneres”, önmagához hű maradt. Ahogy kifejezte az érzéseit, hogy sosem állt meg és hogy még most is képes volt meglepetést okozni, hát na, wow. És a végén, az elhatározottsága, a megállíthatatlansága és kitartása meghozta a gyümölcsét. :))♥
A befejezés lehetett volna extrább, például hogy milyen tervek vannak, mi lesz a jövőben, de legalább az egész Warner szemszögén keresztül volt látható, és ez viszonylag kárpótol érte. Nem csalódtam, nem maradt óriási hiányérzetem, hiszen jót szórakoztam, izgultam és a lehetőség, hogy szerethettem a szereplőket, igazán boldoggá tesz. A borító, ah, ez alkalommal is – meglepő, tudom – lélegzetelállító.

Lezárásként pedig az egyik kedvenc idézetemet hoznám:
spoiler
spoiler
spoiler

Beatrice8 P>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Jól meglepődtem, hogy ez is fent van Scribden, hiszen egy hónapja jött ki? Vagy annyi se? Mindenestre örültem neki és belevetettem magam.
Általában az utolsó részek a kedvenceim. Itt nem ez történt, az 5. rész volt a kedvencem. Ez se volt rossz természetesen és nem is csalódtam, csak nehéz volt olvasni. Már belekezdve féltem, hogy mi lesz itt és volt okom félni, mert a kérdésemre a válasz a szenvedés, fájdalomspoiler és kínzás. Warner szenved és nagyon a gödör mélyén van, lány főszereplőnk már azt se tudja kicsoda. Valakit százszor kell megölni, hogy egyszer meghalljon. Hiába könyörögtem, több száz oldalon keresztül néznünk kellett, ahogy a szegény szereplők szenvednek(szép alliteráció).
A kedvenc részem természetesen a reunion volt, az zseniális lett, a kínzás egy részét egyből megbocsátottam miatta.
Végül felfelé ívelt és jó lett a vége, de az én ízlésem szerint még részletezhette volna az írónő a jó dolgokat, így kicsit nagyon fájt az a 310 oldal szenvedés, 40 oldal jó dolog leosztás. De, elismerem, legalább jó a vége, ennek is örülnöm kellene. Megnéztem az írónő ezzel a résszel kapcsolatos instagram élójét, azt mondta, hogy ő nem gondolta volna, hogy valamitől megfoszt minket, amikor nem részletezte tovább a jó dolgokat, mert úgy gondolja, hogy így mindenki a lehető legjobbat elképzelheti és nem lesz az, hogy ő leír valamit, mi meg csalódunk, hogy áhh, jobbra számítottam. Sajnos ezt az érvet én mint kreatívtalan ember nem tudom soha elfogadni. Értem én, hogy mit mond, de azért író, hogy vállalja ezt a felelősséget. Deee, azt mondta lehet kapunk egy spoiler jelenetet később, mert ő tényleg nem akarta megírni, de már annyian írták neki, hogy legyen.
Mindenestre eszembe sincs kritizálni az írónőt, nagyon alkotott ezzel a sorozattal. Nagyon örülök, hogy folytattam a 3. rész után, nagy élmény volt. Sajnos túlságosan is megszerettem, ehhez képest csak az 1. rész van meg, az összes többi könyvtár és scribd, ezért muszáj lesz legalább a kedvenc részeimet 3;5.-t beszereznem, csak azt nem tudom, hogy angolul vagy magyarul.
Kedvenc szereplőm Aaron Warner, ki más? *-* Imádom, hogy őszintén kimondja a gondolatait, hogy ennyire szereti Juliette-et, hogy bátor és sajnálom, hogy ilyen rengeteg fájdalmat kellett átélnie. De tényleg szerettem Juliette-et is, hiába női főszereplő, hatalmas fejlődésen ment keresztül, az a sok szörnyűség ki akarta őt kezdeni, volt, hogy majdnem sikerült is neki, de csak visszaküzdötte mindig magát a fényre. Kenjit is szeretem, neki is nehéz dolga volt, mint mindenkinek ebben a világban, de kisebb megingásokkal kitartott és mindenkinek a támaszaként szolgált. Mindenki mást is bírok, bár őket nem igazán ismertük meg.
Az írásmód Warnerrel karöltve vitte a pálmát az egész sorozatban, csodálatos! *-*

Összegezve, gyönyörűen megírt, érzelmekkel teli, helyenként izgalmas, imádnivaló főszereplőkkel. Bátran ajánlom. Nagyon örülök, hogy anno belekezdtem, mert egy nagy élménnyel lennék szegényebb, ha nem olvastam volna el a sorozatot.

Deliriium>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Nem akarok hazudni, szenvedtem ezzel a könyvvel.

Az elején olyan volt, mintha mindenki beleesett volna egy ilyen lelassult hibernált állapotba, ahol minden csupa szürkeség és idegbaj.
Nagyon nem tetszett ez a depis hangulat.
Még Kenji is teljesen kivolt, ami valljuk be, kétségre adott okot.

Juliette/Ella/akármi is a neve, szegénykém teljesen összezavarodott…újra. Nem tudom megérteni hogy nem lett még valamilyen komoly agyi károsodása ez a sok minden után…

Ugyanakkor tőle meg is szoktuk ezt a full zavarodottságot, de Warnert nagyon fájt látni ilyen kétségbeesetten.

Amúgy a cselekmények nekem nem jöttek be, teljesen feleslegesnek, ugyanakkor kevésnek éreztem.
Kb. Annyi volt az egész, hogy spoiler… úgyhogy abszolút nem tetszett ilyen téren. Sajnálom, hogy a sorozat utolsó része nem elégítette ki a hozzá fűzött reményeket, és úgy kell itthagynom, hogy nem vagyok megelégedve…

De mivel nem vagyok képes lehúzni egy könyvet, amiben legnagyobb rajongásom tárgya van, másnével Aaron Warner, ezért muszáj nagyobb csillagozást adnom, mint amennyit ténylegesen megérdemelne.

bfanni P>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Egy záró kötet mindig nehéz ügy. Én általában – főleg ha kedvencről van szó – baromi sokat várok el. Ez a sorozat különösen a szívemhez nőtt, ezért nagyon örültem, hogy lett még 3 plusz rész, mivel amúgy sem gondolom ördögtől valónak, hogy „lezárt” sorozatokat folytatnak. Nagyon sokat ki lehetett hozni a szériából, és Tahereh Mafi azért ki is hozta. Viszont… ez az utolsó rész nekem nem ért fel például az előzőhöz. Nem érzem lezártnak, nem éreztem azt, amit utolsó könyvnél általában szoktam, hogy vége, sóhaj, dejóvolt. Hol van Kenji „lezáró” fejezete? Nazeera? Adam? Juliette?? Mi lett a többiekkel? Mi lett a világgal? Az is zavart, hogy Warner nézpontja csak a legvégén volt. Igazából nem szeretném ízekre szedni az Imagine Me-t. Mert azért jó volt. Izgalmas. Juliette és Warner mindig is az egyik kedvenc párosom lesz. De ez most nagyon kidolgozatlannak hatott, és csalódtam picit. Utálok csalódni! Kicsit úgy érzem magam, mint a Trónok harca fináléja után…

Update: az írónő Instagram live-ban megmagyarázta többé kevésbé az összes dolgot, hogy mi miért volt úgy, ahogy. Így mostmár tisztább a kép, és egy kicsit jobb érzésekkel gondolok vissza a befejezésre.

b_reka>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Nagyon szerettem ezt a sorozatot, viszont ez az utolsó rész nem igazán tetszett. Alapjából az első 3 rész nekem izgalmasabb volt, mint a második 3 könyv. Kicsit untam az egész könyvet. Aaron és Juliette külön vannak, és már nem éreztem egyedinek a történéseket. Az epilógus is kicsit cslódás volt, pedig Warner szemszögeit szoktam szeretni. Ezektől függetlenül nagyon tetszett a sorozat.

Könyves_Karolina I>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Április 24.
Warner szülinapja. Ha valaki esetleg nem tudná.
spoiler
Azt, hiszem a „hagyományos” értékelési formámnak most nem sok értelme lenne, így csak leírom szépen sorban, amiket gondolok.
A sorozat ezen kötetét is 5 csillagosra értékeltem, és talán nem feltétlen érdemli ezt meg spoiler, de a helyzet az, hogy elfogult vagyok…
A szívemhez nőttek a szereplők, ez a rejtélyes, haldokló világ spoiler, ez a gyönyörű, semmihez sem hasonlító stílus.
Az utolsó részt volt a legtöbb idő elolvasni, lehet azért, mert nehezen tudtam elengedni a történetet, féltem, hogy elég jó lesz-e a befejezés, fölér-e a többi részhez. Lehetett volna más… Lehetett volna jobb? Talán igen. Csak azt tudom, hogy hallgattam a hangoskönyvet és azt hittem, hogy még van egy fejezet és elhangzott az utolsó mondat és elindult a zene és akkor rájöttem, hogy az az utolsó mondat és elsírtam magam. Már nem ez volt az első alkalom, hogy megríkatott a sorozat és gyanítom, hogy nem is ez lesz az utolsó, mert biztos, hogy újra fogom olvasni.
Úgy vélem mindenkinek van egy olyan kedvenc könyve, amely talán nem az irodalom műremeke, kicsit butuska, néha kicsit kidolgozatlan, esetleg csöpög a nyáltól vagy nem a legegyedibb, és másoknak talán nem is nyerte el a tetszését, de neki mégis ez a kedvence, mert valamiért pont jókor olvasta, megérintette úgy, ahogy korábban semmi. Nekem ez a sorozat ide tartozik.
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

Tímea_Timár>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Tetszik ez a sorozat, de ez a rész már nagyon túl volt írva. Könyörgöm, miért nem lehetett pl lecsapni Anderson fejét az előzőben? Miért kellett egy 20. ugyanolyan elrablós, nyomorgós történetet beleírni? Ha az utolsó 30%-ot hozzá csapták volna az előző könyv végéhez, simán 5*lehetne, de ez a kötet elég nagy szenvedés volt számomra.

ClaryJones>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Ez a könyv tetszett a legkevésbé. Messze nem adta meg azt a lezárást, amit a sorozat megkívánt volna. Warner teljesen átfordult, az eddig megszokott formáját nem hozza. Én szerettem már akkor is, amilyen az első könyvekben volt, de ez valami teljesen más. Mindettől függetlenül kedvenc sorozatom lett, minden meg van benne, ami kell. Teljesen megértem, hogy sokan úgy gondolják, hogy trilógiának kellett volna maradnia. A végére már erőltetetté vált a rengeteg csavar és a sok új információ, ami nem volt rendesen felvezetve az első három részben.

Nalina>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

A mai napig nem tudom, hogy hogyan értékeljem ezt a befejező kötetet. Élveztem, jó volt, de mégis, csalódtam is benne. Az eredeti trilógiához képest ebből egy guilty pleasure sorozat lett. Szerintem a legnagyobb húzóereje ennek a kötetnek is a szereplők voltak, nélkülük nem állta volna meg a helyét a cselekmény. Azonban annak nem örültem, hogy spoiler. Szerencsére Tahereh Mafi megkímélt minket a párkacsolati drámáktól, legalább azok nem húzhatták le ennek a könyvnek a csillagozását.
A cselekmény lassan folyt, elnyújtott jelenetekkel, de még talán így is izgalmasabb volt, mint az Ignite Me. Azt viszont nem fogom sosem megérteni, hogy miért kapott Kenji akkora szerepet ebben a könyvben és Warner miért nem. Sőt, miért lett Kenjiből fő nézőpont egyáltalán? Csak mert az olvasók kedvence? Nekem is ő a kedvenc szereplőm, de sokszor úgy éreztem, hogy komolytalanná tett jeleneteket a poénjaival. spoiler Adam szerepéről pedig ne is beszéljünk, azt is egy olyan szálnak érzem, ami nem lett rendesen kidolgozva.
Igen, talán ez volt a fő problémám vele… hogy sokszor kidolgozatlannak éreztem részeket, főleg a végét. Nagyon kényelmesen zárta le a történetet Tahereh Mafi, ami nem tudom, hogy mennyire reális abban a világban, amelyet megteremtett. Ráadásul megint nem tudtuk meg igazán, hogy mi és hogyan történt a világban a cselekmény befejezésével. Az epilógus… spoiler ilyen formában elég értelmetlen volt.
Egy részem örül, hogy végre befejeződött a sorozat, de azért hiányozni fognak a szereplők. De Isten ments, hogy legyen még egy trilógia, mert ebből többet már nem lehet kihozni!

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

SzRéka P>!

Come back to life, love
I’ll be here when you wake up

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson
SzRéka P>!

“Okay, all right, I take it back,” I say, holding up my hands in apology. “I retract all my previous comments about nakedness. I would also like to formally apologize to Sam, who we all know is way too nice and way too cool to ever spy on anyone in the shower.”
Sam rolls her eyes. Cracks a smile.
Nouria sighs. “I don’t understand how you deal with him,” she says to Castle. “I can’t stand all the jokes. It would drive me insane to have to listen to this all day.”
I’m about to protest when Castle responds.
“That’s only because you don’t know him well enough,” Castle says, smiling at me. “Besides, we don’t love him for his jokes, do we, Nazeera?” The two of them lock eyes for a moment. “We love him for his heart.”

Kapcsolódó szócikkek: Castle · Kenji Kishimoto · Nazeera Ibrahim
cmbyn>!

I thought that, maybe, after everything I’d been through, the world might finally cut me some slack. Let me breathe between tragedies. Nah.

24. oldal

cmbyn>!

He touches my cheek. Soft, so soft, like he’s not sure if I’m real, like he’s afraid if he gets too close I’ll just oh, look she’s gone, she’s just disappeared.

80. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
cmbyn>!

A serious darkness has descended upon us all.

116. oldal

cmbyn>!

You’re going to be just fine. Everything is going to be fine.

141. oldal

SzRéka P>!

Anyway, am I thinking too much? I think I’m thinking too much.

Kapcsolódó szócikkek: Kenji Kishimoto
SzRéka P>!

I feel Aaron take my hand and I squeeze his fingers in gratitude. It steadies me to have him here. To know he’s beside me. With me.
My partner in everything.

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson

A sorozat következő kötete

Tahereh Mafi: Believe Me A Shatter Me Novella

Shatter Me sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Winter (angol)
Alexandra Bracken: The Darkest Minds
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Rysa Walker: Timebound
Chandelle LaVaun – Megan Montero: Marvel Mage
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Rick Riordan: The Blood of Olympus
Gail Carriger: Timeless
Isaac Marion: The Burning World
Dan Wells: Ruins