Imagine ​Me (Shatter Me 6.) 50 csillagozás

Tahereh Mafi: Imagine Me Tahereh Mafi: Imagine Me Tahereh Mafi: Imagine Me

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The explosive finale to the New York Times and USA Today bestselling Shatter Me series.

Juliette Ferrars.

Ella Sommers.

Which is the truth and which is the lie?

Now that Ella knows who Juliette is and what she was created for, things have only become more complicated. As she struggles to understand the past that haunts her and looks to a future more uncertain than ever, the lines between right and wrong—between Ella and Juliette—blur. And with old enemies looming, her destiny may not be her own to control.

The day of reckoning for the Reestablishment is coming. But she may not get to choose what side she fights on.

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Electric Monkey, London, 2023
450 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008586317
>!
HarperCollins, New York, 2021
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062676436
>!
Egmont UK, London, 2020
puhatáblás · ISBN: 1405297042

8 további kiadás


Enciklopédia 23

Szereplők népszerűség szerint

Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto · Juliette Ferrars · Adam Kent · Nazeera Ibrahim · Brendan · Winston · Castle · Emmaline Sommers · Ella · Haider Ibrahim · Ian Sanchez · Maximillian Sommers · Nouria · Paris Anderson · Samantha (Sam) · Sara · Sonya · Stephan Feruzi Omondi


Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Beatrice8>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Jól meglepődtem, hogy ez is fent van Scribden, hiszen egy hónapja jött ki? Vagy annyi se? Mindenestre örültem neki és belevetettem magam.
Általában az utolsó részek a kedvenceim. Itt nem ez történt, az 5. rész volt a kedvencem. Ez se volt rossz természetesen és nem is csalódtam, csak nehéz volt olvasni. Már belekezdve féltem, hogy mi lesz itt és volt okom félni, mert a kérdésemre a válasz a szenvedés, fájdalomspoiler és kínzás. Warner szenved és nagyon a gödör mélyén van, lány főszereplőnk már azt se tudja kicsoda. Valakit százszor kell megölni, hogy egyszer meghalljon. Hiába könyörögtem, több száz oldalon keresztül néznünk kellett, ahogy a szegény szereplők szenvednek(szép alliteráció).
A kedvenc részem természetesen a reunion volt, az zseniális lett, a kínzás egy részét egyből megbocsátottam miatta.
Végül felfelé ívelt és jó lett a vége, de az én ízlésem szerint még részletezhette volna az írónő a jó dolgokat, így kicsit nagyon fájt az a 310 oldal szenvedés, 40 oldal jó dolog leosztás. De, elismerem, legalább jó a vége, ennek is örülnöm kellene. Megnéztem az írónő ezzel a résszel kapcsolatos instagram élójét, azt mondta, hogy ő nem gondolta volna, hogy valamitől megfoszt minket, amikor nem részletezte tovább a jó dolgokat, mert úgy gondolja, hogy így mindenki a lehető legjobbat elképzelheti és nem lesz az, hogy ő leír valamit, mi meg csalódunk, hogy áhh, jobbra számítottam. Sajnos ezt az érvet én mint kreatívtalan ember nem tudom soha elfogadni. Értem én, hogy mit mond, de azért író, hogy vállalja ezt a felelősséget. Deee, azt mondta lehet kapunk egy spoiler jelenetet később, mert ő tényleg nem akarta megírni, de már annyian írták neki, hogy legyen.
Mindenestre eszembe sincs kritizálni az írónőt, nagyon alkotott ezzel a sorozattal. Nagyon örülök, hogy folytattam a 3. rész után, nagy élmény volt. Sajnos túlságosan is megszerettem, ehhez képest csak az 1. rész van meg, az összes többi könyvtár és scribd, ezért muszáj lesz legalább a kedvenc részeimet 3;5.-t beszereznem, csak azt nem tudom, hogy angolul vagy magyarul.
Kedvenc szereplőm Aaron Warner, ki más? *-* Imádom, hogy őszintén kimondja a gondolatait, hogy ennyire szereti Juliette-et, hogy bátor és sajnálom, hogy ilyen rengeteg fájdalmat kellett átélnie. De tényleg szerettem Juliette-et is, hiába női főszereplő, hatalmas fejlődésen ment keresztül, az a sok szörnyűség ki akarta őt kezdeni, volt, hogy majdnem sikerült is neki, de csak visszaküzdötte mindig magát a fényre. Kenjit is szeretem, neki is nehéz dolga volt, mint mindenkinek ebben a világban, de kisebb megingásokkal kitartott és mindenkinek a támaszaként szolgált. Mindenki mást is bírok, bár őket nem igazán ismertük meg.
Az írásmód Warnerrel karöltve vitte a pálmát az egész sorozatban, csodálatos! *-*

Összegezve, gyönyörűen megírt, érzelmekkel teli, helyenként izgalmas, imádnivaló főszereplőkkel. Bátran ajánlom. Nagyon örülök, hogy anno belekezdtem, mert egy nagy élménnyel lennék szegényebb, ha nem olvastam volna el a sorozatot.

SzRéka P>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Oookééé, volt itt minden. És ez egyrészt lenyűgöző, mert egy pillanatot sem unatkoztam. Másrészt maradtak kérdéseim, amikre nem teljesen kaptam választ, emiatt a fél csillag levonás. Viszont összességében nekem tetszett, bár furcsa volt csak a két szemszög (Warner egyedül az epilógusban kapott nézőpontot), és Juliette a történet körülbelül háromnegyedében a frászt hozta rám, így nem élveztem annyira az ő részeit. Kenji ezzel ellentétben az egyik legjobb karakter lett – annyiszor sírtam a nevetéstől a humora miatt, hogy minden problémát elfelejtettem, és jól oldotta a felgyülemlett feszültséget. A barátsága Warnerrel, a beszólásaik, az, ahogy figyeltek egymásra, és ahogy együttműködtek fenomenálissá tették még az aggasztó pillanatokat is. Az övék az egyik legjobb baráti kapcsolat (Kenji és James után) ebben a sorozatban. :))
Adam nem igazán szerepelt, úgyhogy tőle el is tekintenék, de a szimpátiám vele kapcsolatban töretlen. James, Winston és Brendan (♥), Ian, Nazeera és Castle még mindig szuperek, sokat tettek hozzá az élvezhetőséghez és a tervezésekhez, vagy csak megmelengették a szívem a jelenlétükkel. Ilyen szereplőgárdával lehet ennél kevesebb akciót is elviseltem volna, mert nagyon megszerettem őket a részek alatt.
És Aaron. Ó, kétségkívül miatta imádtam ennyire a sorozatot és ezt a könyvet is, mert egyáltalán nem hasonlít senkihez, akiről valaha olvastam. Kenji sem értette sokszor, hogy Juliette mit lát benne, és nem ő volt az egyetlen, de amikor a legrosszabb állapotba került, akkor is „warneres”, önmagához hű maradt. Ahogy kifejezte az érzéseit, hogy sosem állt meg és hogy még most is képes volt meglepetést okozni, hát na, wow. És a végén, az elhatározottsága, a megállíthatatlansága és kitartása meghozta a gyümölcsét. :))♥
A befejezés lehetett volna extrább, például hogy milyen tervek vannak, mi lesz a jövőben, de legalább az egész Warner szemszögén keresztül volt látható, és ez viszonylag kárpótol érte. Nem csalódtam, nem maradt óriási hiányérzetem, hiszen jót szórakoztam, izgultam és a lehetőség, hogy szerethettem a szereplőket, igazán boldoggá tesz. A borító, ah, ez alkalommal is – meglepő, tudom – lélegzetelállító.

Lezárásként pedig az egyik kedvenc idézetemet hoznám:
spoiler
spoiler
spoiler

Deliriium>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Nem akarok hazudni, szenvedtem ezzel a könyvvel.

Az elején olyan volt, mintha mindenki beleesett volna egy ilyen lelassult hibernált állapotba, ahol minden csupa szürkeség és idegbaj.
Nagyon nem tetszett ez a depis hangulat.
Még Kenji is teljesen kivolt, ami valljuk be, kétségre adott okot.

Juliette/Ella/akármi is a neve, szegénykém teljesen összezavarodott…újra. Nem tudom megérteni hogy nem lett még valamilyen komoly agyi károsodása ez a sok minden után…

Ugyanakkor tőle meg is szoktuk ezt a full zavarodottságot, de Warnert nagyon fájt látni ilyen kétségbeesetten.

Amúgy a cselekmények nekem nem jöttek be, teljesen feleslegesnek, ugyanakkor kevésnek éreztem.
Kb. Annyi volt az egész, hogy spoiler… úgyhogy abszolút nem tetszett ilyen téren. Sajnálom, hogy a sorozat utolsó része nem elégítette ki a hozzá fűzött reményeket, és úgy kell itthagynom, hogy nem vagyok megelégedve…

De mivel nem vagyok képes lehúzni egy könyvet, amiben legnagyobb rajongásom tárgya van, másnével Aaron Warner, ezért muszáj nagyobb csillagozást adnom, mint amennyit ténylegesen megérdemelne.

bfanni P>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Egy záró kötet mindig nehéz ügy. Én általában – főleg ha kedvencről van szó – baromi sokat várok el. Ez a sorozat különösen a szívemhez nőtt, ezért nagyon örültem, hogy lett még 3 plusz rész, mivel amúgy sem gondolom ördögtől valónak, hogy „lezárt” sorozatokat folytatnak. Nagyon sokat ki lehetett hozni a szériából, és Tahereh Mafi azért ki is hozta. Viszont… ez az utolsó rész nekem nem ért fel például az előzőhöz. Nem érzem lezártnak, nem éreztem azt, amit utolsó könyvnél általában szoktam, hogy vége, sóhaj, dejóvolt. Hol van Kenji „lezáró” fejezete? Nazeera? Adam? Juliette?? Mi lett a többiekkel? Mi lett a világgal? Az is zavart, hogy Warner nézpontja csak a legvégén volt. Igazából nem szeretném ízekre szedni az Imagine Me-t. Mert jó volt. Izgalmas. Juliette és Warner mindig is az egyik kedvenc párosom lesz.

Update: az írónő Instagram live-ban megmagyarázta többé kevésbé az összes dolgot, hogy mi miért volt úgy, ahogy. Így mostmár tisztább a kép, és egy kicsit jobb érzésekkel gondolok vissza a befejezésre.

KöfférTzitzah P>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Tahereh Mafi Shatter Me sorozatának záró kötete nem kevésbé fájdalmas, mint a sorban előtte következők, szóval aki azt gondolja, a végső fejlemények olvasásával fellélegezhet, nagyon nagyot téved. A lezárás persze szép, végre mindenki megkapja, amit megérdemel, de ezt már elhitette velem egy párszor az írónő, szóval annyira nem nyugodtam meg az utolsó fejezetektől.

Túl sokat nem akarok spoilerezni, bár ez így a hatodik résznél már nem kis kihívás, de dióhéjban arról szól a történet, hogy a Defy Me majdnem idilli vége után megint minden a feje tetejére áll, mintha Mafi csak annyit kérdezne: „Azt hitted, mi?” Ella/Juliette – nekem mindig inkább az utolsó esik jobban – megint küzd az őt körülvevő démonokkal, melyek között ott van Emmaline is, akinek hihetetlen erejű képességei szó szerint összezúzhatják az egész világot. Warner most is szívszaggatóan szerelmes, s nem elég, hogy egész életében szenvednie kellett, még amiatt is aggódhat, hogy ismét elveszíti Juliette-et. S aztán ott van Kenji, a jelenlegi kötet fő szószólója, aki még a legsötétebb és legképtelenebb helyzetekben is előveszi a humorát, ezzel élvezhetővé varázsolva a történetet. És sajnos tényleg ennyi, tényleg rajta múlik az egész, hiszen a szereplők élete megint csupa szenvedés, nem fájt nekik még eléggé az elmúlt 20 év, adjunk hozzá egy kis kakaót. Összetört a szívem, sajgott, mint a rettenet, de ez most már nem az a mennyiség volt, amit elviselsz, mert tudod, hogy ez az ára annak, hogy minden rendben legyen a végén. Nem, ez már teljesen, totálisan felesleges volt, pedig a Ne érints azóta a kedvenc könyveim listáján szerepel, mióta először elolvastam belőle pár oldalt.

Szó mi szó, az Imagine Me már nem okozott akkora extázist, mint a többi rész, de még mindig azt mondom, hogy ez ne riasszon el tőle senkit, mert a Shatter Me az egyik legfantasztikusabb YA disztópia sorozat, amit valaha olvastam. Tehát ha eddig véletlenül nem fogtál volna bele az olvasásába, vagy jelenleg pihensz két rész között, már nem is kell azon gondolkoznod, mit vegyél a kezedbe legközelebb.

Ui.: Megjelent egy Believe Me címet viselő kötet, ami elvileg a 6,5 rész. Idézem a leírást: „At long last, Warner and Juliette’s future together is within reach, but the world continues to try to pull them apart. Will they finally be able to be happily, officially, together?” – Úgy érzem indokolt volt a bizalmatlanságom Juliette és Warner boldogságát illetően.

Blogbejegyzés: link

Orsi08>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Komolyan nem értem, hogy épült erre a sorozatra egy egész fandom.
Őszintén.
Kenji vitte a hátán a 6 részt, de néha már ő is sok volt.
A vége aranyos volt, és a könyv második felében legalább valamennyire felpörögtek az események. Az első fele az viszont kuka. Ennyi pozitívumot tudok mondani. Egyébként nonszensz… mennyi kihagyott lehetőség van ebben az egész sorozatban.

1 hozzászólás
b_reka>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Nagyon szerettem ezt a sorozatot, viszont ez az utolsó rész nem igazán tetszett. Alapjából az első 3 rész nekem izgalmasabb volt, mint a második 3 könyv. Kicsit untam az egész könyvet. Aaron és Juliette külön vannak, és már nem éreztem egyedinek a történéseket. Az epilógus is kicsit cslódás volt, pedig Warner szemszögeit szoktam szeretni. Ezektől függetlenül nagyon tetszett a sorozat.

Tímea_Timár>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Tetszik ez a sorozat, de ez a rész már nagyon túl volt írva. Könyörgöm, miért nem lehetett pl lecsapni Anderson fejét az előzőben? Miért kellett egy 20. ugyanolyan elrablós, nyomorgós történetet beleírni? Ha az utolsó 30%-ot hozzá csapták volna az előző könyv végéhez, simán 5*lehetne, de ez a kötet elég nagy szenvedés volt számomra.

Könyves_Karolina I>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Április 24.
Warner szülinapja. Ha valaki esetleg nem tudná.
spoiler
Azt, hiszem a „hagyományos” értékelési formámnak most nem sok értelme lenne, így csak leírom szépen sorban, amiket gondolok.
A sorozat ezen kötetét is 5 csillagosra értékeltem, és talán nem feltétlen érdemli ezt meg spoiler, de a helyzet az, hogy elfogult vagyok…
A szívemhez nőttek a szereplők, ez a rejtélyes, haldokló világ spoiler, ez a gyönyörű, semmihez sem hasonlító stílus.
Az utolsó részt volt a legtöbb idő elolvasni, lehet azért, mert nehezen tudtam elengedni a történetet, féltem, hogy elég jó lesz-e a befejezés, fölér-e a többi részhez. Lehetett volna más… Lehetett volna jobb? Talán igen. Csak azt tudom, hogy hallgattam a hangoskönyvet és azt hittem, hogy még van egy fejezet és elhangzott az utolsó mondat és elindult a zene és akkor rájöttem, hogy az az utolsó mondat és elsírtam magam. Már nem ez volt az első alkalom, hogy megríkatott a sorozat és gyanítom, hogy nem is ez lesz az utolsó, mert biztos, hogy újra fogom olvasni.
Úgy vélem mindenkinek van egy olyan kedvenc könyve, amely talán nem az irodalom műremeke, kicsit butuska, néha kicsit kidolgozatlan, esetleg csöpög a nyáltól vagy nem a legegyedibb, és másoknak talán nem is nyerte el a tetszését, de neki mégis ez a kedvence, mert valamiért pont jókor olvasta, megérintette úgy, ahogy korábban semmi. Nekem ez a sorozat ide tartozik.
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

ClaryJones>!
Tahereh Mafi: Imagine Me

Ez a könyv tetszett a legkevésbé. Messze nem adta meg azt a lezárást, amit a sorozat megkívánt volna. Warner teljesen átfordult, az eddig megszokott formáját nem hozza. Én szerettem már akkor is, amilyen az első könyvekben volt, de ez valami teljesen más. Mindettől függetlenül kedvenc sorozatom lett, minden meg van benne, ami kell. Teljesen megértem, hogy sokan úgy gondolják, hogy trilógiának kellett volna maradnia. A végére már erőltetetté vált a rengeteg csavar és a sok új információ, ami nem volt rendesen felvezetve az első három részben.


Népszerű idézetek

SzRéka P>!

Come back to life, love
I’ll be here when you wake up

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson
>!

    “This is crazy.” Nouria shakes her head. “It’s only been three days and already we’re falling apart.”
    “Three days?” says Stephan. “Three days since we arrived, is that it? That’s not a very nice thing to say.”
    “We are not falling apart,” Nazeera says suddenly. Angrily. “We can’t afford to fall apart. Not right now. […]”

73. oldal, KENJI

Kapcsolódó szócikkek: Nazeera Ibrahim · Nouria · Stephan Feruzi Omondi
3 hozzászólás
>!

    She is crying.
    She is small. Scared. She reminds me of another version of myself, a person I can hardly remember, a young girl thrown in prison, too broken by the world to realize that she’d always had the power to break herself free. To conquer the earth.

420. oldal, ELLA (JULIETTE)

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars
SzRéka P>!

“Okay, all right, I take it back,” I say, holding up my hands in apology. “I retract all my previous comments about nakedness. I would also like to formally apologize to Sam, who we all know is way too nice and way too cool to ever spy on anyone in the shower.”
Sam rolls her eyes. Cracks a smile.
Nouria sighs. “I don’t understand how you deal with him,” she says to Castle. “I can’t stand all the jokes. It would drive me insane to have to listen to this all day.”
I’m about to protest when Castle responds.
“That’s only because you don’t know him well enough,” Castle says, smiling at me. “Besides, we don’t love him for his jokes, do we, Nazeera?” The two of them lock eyes for a moment. “We love him for his heart.”

Kapcsolódó szócikkek: Castle · Kenji Kishimoto · Nazeera Ibrahim
>!

    “And why’ve you left us alone with him? He’s being a proper ass. Nearly made Haider cry just now.”
    Nazeera sighs, closing her eyes as she pinches the bridge of her nose. “Haider does this to himself. I don’t understand why he’s deluded himself into thinking Warner is his best friend.”
    “That, he might well be,” Stephan says, frowning. “The bar is quite low, as you know.”

72-73. oldal, KENJI

SzRéka P>!

“You know my name,” he says softly. “You’ve always known me, love. I’ve always known you. And I’m so—I’m so desperately in love with you—”

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson
>!

    And I’m looking at Warner right now and I see the same deadness behind his eyes. The torture that chases hope. That specific flavor of self-hatred experienced only after being dealt a tragic blow in response to optimism.

257. oldal, KENJI

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto
SzRéka P>!

I feel Aaron take my hand and I squeeze his fingers in gratitude. It steadies me to have him here. To know he’s beside me. With me.
My partner in everything.

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson

A sorozat következő kötete

Tahereh Mafi: Believe Me A Shatter Me Novella

Shatter Me sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
Beth Revis: Shades of Earth
Rysa Walker: Timebound
Chandelle LaVaun – Megan Montero: Master Mage
Karen Akins: Loop
Kresley Cole: Arcana Rising
V. E. Schwab: A Gathering of Shadows
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Rick Riordan: The Red Pyramid