Ignite ​Me (Shatter Me 3.) 35 csillagozás

Tahereh Mafi: Ignite Me Tahereh Mafi: Ignite Me Tahereh Mafi: Ignite Me Tahereh Mafi: Ignite Me Tahereh Mafi: Ignite Me

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Juliette now knows she may be the only one who can stop the Reestablishment. But to take them down, she’ll need the help of the one person she never thought she could trust: Warner. And as they work together, Juliette will discover that everything she thought she knew—about Warner, her abilities, and even Adam—was wrong.

In Shatter Me, Tahereh Mafi created a captivating and original story that combined the best of dystopian and paranormal and was praised by Publishers Weekly as “a gripping read from an author who’s not afraid to take risks." The sequel, Unravel Me, blew readers away with heart-racing twists and turns, and New York Times bestselling author Kami Garcia said it was “dangerous, sexy, romantic, and intense.” Now this final book brings the series to a shocking and climactic end.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Electric Monkey, London, 2022
408 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008527150
>!
Electric Monkey, London, 2022
408 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780008527150
>!
Egmont, 2018
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405291774

6 további kiadás


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto · Juliette Ferrars · Adam Kent · Brendan · Castle · Winston · Delalieu · Ian Sanchez · Lily


Kedvencelte 12

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Tahereh Mafi: Ignite Me

Többszöri újraolvasás után is hatalmas kedvenc az egész sorozat.
Kicsit sem rontott az olvasmányélményemen, hogy tudtam, hogyan alakulnak majd az események a továbbiakban, épp ellenkezőleg, most is ugyanolyan izgatottan olvastam, mint néhány évvel ezelőtt, amikor először rátaláltam a sorozatra.
Örülök, hogy rászántam magam, hogy eredetiben is elolvassam, mert egészen más élményt nyújtott, bár a magyar kiadások is nagyon tetszenek.

>!
Egmont, 2018
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405291774
rekice>!
Tahereh Mafi: Ignite Me

Imádtam! Eddig egyértelműen ez volt a legjobb rész!
Végig nagyon izgalmas és eseménydús volt, bár sokszor voltak előtérben az érzelmek és rengeteg párbeszéd volt. (De shhh, nekem ez is izgalmas :D)
A világról túl sok új dolog nem is derült ki, de ez engem nem zavart, hiszen jó pár könyv van még előttem.
Juliette ebben a részben nekem szimpatikus volt, már „maga mögött hagyta” az áthúzott részeket és lényegében azt, amit az első könyvben még kissé furcsának tartottam (de nem feltétlenül negatív értelemben). Warnert imádtam, végig, igazából róla mást nem is nagyon tudok mondani, talán azt, hogy néha egy kicsit papucs volt, de azzal addig nincs baj, amíg nem viszi túlzásba! Kenjit itt már jobban kedveltem, de még mindig nem értem teljesen az imádatot, amit mindenki más érez, de majd csak a következő részben!
Már most nagy kedvencemmé vált a sorozat, remélem menet közben nem fog elromlani, de egyenlőre mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

Evelena P>!
Tahereh Mafi: Ignite Me

A könyv legnagyobb tanulsága, hogy mire is képes az, ha egyetlen ember szemszögéből látunk át egy történetet. Nos…. érhetnek minket nagy meglepetések.
Elfogytak az oldalak és csak most jöttem rá, hogy az előző két kötettel ellentétben itt már nem voltak áthúzva a sorok.
A központi szál még mindig a szerelmi, de ezzel kinek van problémája? (nekem biztosan nem :D)
Emellett ott van drága Kenji és James, akik annyira szórakoztatóak, hogy miattuk néha alig bírtam abbahagyni a nevetést.
Juliette karakterfejlődése talán a legnagyobb, amit eddig olvastam, örültem neki.
Warner drága, oda vagyok érted. :)
Adam, nem igazán értelek ebben a kötetben, jobb vagy te ennél, legalábbis nálam eddig jobb voltál.
A disztópia részéből szerintem épp eleget kaptunk.
Egyetlen problémám van a könyvvel kapcsolatban: úgy olvastam volna még….

vikiniki2>!
Tahereh Mafi: Ignite Me

Olvasmányos, lendületes és végre kevesebb a szenvedés.
Kicsit szokatlannak éreztem az írónő megoldását a szerelmi háromszögre, de szimpatikus volt, hogy végre azt is kimondta valaki, hogy az emberek nem feltétlenül együtt változnak, és olyasmi miatt sem működhet egy kapcsolat, hogy megváltozunk mi magunk és az is hogy mit is akarunk az élettől.
Ettől még Juliette-t még mindig megfojtanám egy kanál vízben, és Warren karaktere bár aranyos lett, de annyira papucs, hogy már fáj.
A könyv vége pedig annyira semmilyen lett, hogy az olvasása után azon gondolkoztam, hogy ennél jobbat tényleg nem tudott kitalálni.
Összegezve ez nem volt egy rossz könyv, és az író fokozatosan fejlődött, de azért még lenne hova fejlődnie.

Rileey>!
Tahereh Mafi: Ignite Me

Vegyesek az érzéseim. NAGYON.
Oké, ez egy romantikára meg a főhős vinnyogására épülő disztópia, ezt felfogtam. De ha már egyszer arról van szó, hogy meg akarunk dönteni egy uralkodó rezsimet, akkor ezt ne 85%-nál kezdjük el. Addig SEMMIT nem csináltak. Ami azt illeti, kimondottan kevés jelenet volt. Alig változtak a helyszínek. Csomót beszélgettek, és ennyi. Akkor is a főhősnő szerelmi életéről és érzéseiről. A világábrázolás mindig is hiányos pont volt ebben a trilógiában, és most is csak díszletként szolgált. Szóval az egész lezárás, a megoldás, minden, az egy vicc. Mondom, 85%-nál történt valami akció, de az is egy semmi, szerintem nevetséges, hogy ezzel el van rendezve és vége. Ráadásul tényleges vége nincs is, csak valaminek, ami másnak a kezdete.
Mint romantikus könyv, voltak negatívumai és pozitívumai.
Pozitívum és egyben negatívum számomra a szerelmi háromszög feloldása. Én ilyennel még sosem találkoztam, és ezért nagyon tetszett, elszakadt a klisétől. Nem lepett meg túlzottan, mert az Adam szemszögéből íródott novellából már sejthető volt. Viszont a kivitelezés nem volt éppenséggel a legjobb. Egyrészt két könyvvel később megmagyarázni, hogy az nem is úgy volt, csak félreértette a főhős (meg az olvasó is), az nem, nagyon nem nyeri el a tetszésemet. De oké, legyek toleráns. Mégis, annyira, de annyira a szánkba lett rágva, túl gyorsan billentette át az írónő az egyik oldalról a másikra a dolgokat, változtatta meg a karaktereket. Ezt finomabban kellett volna átvezetni, és nem ilyen szélsőségesen megoldani. Érződik rajta az erőltetés, hogy elfogadtassa az olvasókkal, hogy miért az a tökéletes párja Juliette-nek, aki, és a másik meg miért nem. Egyáltalán nem is értem minek kellett ebbe így beleavatkozni. Mindenki eldönthette volna, hogy ki felé húz, és kész. Az pedig még jobb lett volna, ha nem állít fel a drága írónő ellentéteket, hogy jó meg rossz, és az alapján születik meg a döntés, hanem úgy kellett volna Juliette-nek elfogadni a szerelmét, ahogy van, az újszerű lett volna. Ezen a nyakatekert megoldáson viszont csak húzom a számat, mert amiről azt gondoltam, hogy úgy van, végül is már nincs úgy, és ki is veszett a karakterből a lényege, ami azzá tette, aki.
Warnert még mindig imádom, de néha már túlzásba ment a dolog vele kapcsolatban (is). Viszont volt egy jelenete, amin basszus, sikerült bekönnyeznem, ez se gyakran esik meg velem. Amúgy a könyv továbbra is sikeresen játszik az érzelmekkel, nem is értem, hogy csinálja.
Juliette nem volt annyira elviselhetetlen, mint az előző részekben, de ez a szerelmi agóniája kikészítette az idegeimet. Főleg az a rész, mikor tisztázta magában az érzelmeit, mert megvilágosodott egy másik dologról. Jaj. Utána meg rögtön irány az ágy, állandóan. Nem tudom, nekem ez így kicsit illúzióromboló volt.
Volt benne, amit élveztem (úgy kb. Warner összes jelenetét, igen, tudom, hogy unalmas, hogy minden értékelésemben róla csöpögök), de mint sorozatzáró, és hatalom megdöntésére (nem) fókuszáló történet, hatalmas csalódást okozott. És összességében a szerelmi szál sem jött be így túlzottan, hála ennek a 180 fokos fordulatnak, pedig akadtak érzelmes jelenetek, amik azért magukkal ragadtak.

colorful_monkey>!
Tahereh Mafi: Ignite Me

Húha. Hát, észre sem vettem mennyire megszerettem ezt a sorozatot. Tetszett, hogy habár volt egy kis disztópia köntöse, időben rájöttünk, hogy itt bizony az érzelmek fognak előtérbe kerülni.
És abból voltak is bőven, de tényleg, és pont ezért volt nekem nagy öröm olvasni, mert valahogy olyan szépen csinálta meg ez a néni. Jó volt valami szívetmelengetőt olvasni, ami ráadásul csak pár órás kikapcsolódás.
De annyira olvasnám méééééég! Tényleg nem volt nagy durranás ez a sori, de volt benne valami nagyon kis feelinges, és ezért érdemes elolvasni.

Juliette-et és Adamet legszívesebben sokszor megütöttem volna, de Warnert és Kenjit imádtam, főleg Warnert, az első résztől kezdve. Az egyik kedvenc férfi karakterem lett. :3

LiiL>!
Tahereh Mafi: Ignite Me

Hol is kezdjem? Úúúúúristen…
Az elmúlt 1,5 hétben – mialatt bekebeleztem a sorozat utolsó 4 kötetét – annyira hozzám nőt az egész sztori, annyira beleéltem magam, annyira lekötöt hogy most kétségbeesetten kutatok valami ehhez hasonló után. sikertelenül hogy mikor befejeztem teljes letargiába zuhantam. TOTÁLIS mostmiértvanvége?ADJATOKMÉG! állapotban voltam/vagyok.
Az elkövetkezendő kisregényem jócskán tartalmaz cselekményleírást , így aki még nincs túl a könyvön ne kockáztasson.
Kezdem is.
Le kell szögeznem már az elején hogy érzelmeket tekintve nálam teljesen győzelem az Ignite Me.
Ahogy Rileey is fogalmazott kicsit valóban szájbarágós hogy hirtelen megfordulnak a szerepek és bamba Adam lesz a rossz fiú úgymond, Warner pedig. Továbbra is Warner(mert ez a nő nem tud olyat írni amitől én kiszeretnék belőle).But. Shit! I loved it! Imádtam, nem tehetek róla de annyira jó volt végre olvasni a Warner felemelkedése vonalat hogy nem bántam a sok magyarázást, mert addig is legalább WanerWarnerWarner volt( istenem , néha tényleg megijedek magamtól…)
Karakterfejlődés na igen… Juliette-é tetszett, badass girl, finally… Warner is tetszett, nem lett az a tipikus jófiú, mert megtartotta a hűvösségét, de mégis valamennyire része lett a csapatnak, a széteséses rész, hát a szétesős része, az meg fájdalmasan torokszorító volt(igazán sokkoló egy olyan karaktertől aki két könyvel ezelőtt még a szadista kaszabolós gyilkos fényében tetszelgett) De az igaz hogy túlságosan is megpróbálta kimosni a -…..ból a srácot, mármint oké persze nem szörnyeteg, demiért kellett egy francos szentet csinálni belőle? Ő a rosszfiú akit mindenki imád kérem szépen, és olyan amilyen, J azért is esett bele mint vak ló a gödörbe, nem is kellett volna tovább púderezni.
Adam…
kit érdekel??
A Kenji-J vonalért odavoltam. A legviccesebb rész is ez volt számomra. Annyira jók voltak a párbeszédek főleg a második felében, faltam mindent sorát, és vihogtam mint egy idióta.
Maga a szerelmi szál megmozdított bennem sok mindent, ismét csak egy hullámvasút volt, ami végre fent is maradt a tetőfokon.A veszekedésekért odavoltam. Azok dobták fel nekem az egészet. Warner odáigmegvissza van J-ért és ezt jól érzékeltette az írónő, szinte már irigy voltam a csajra.
Teljesen magával ragadott a vonaluk és néha már dumáltam a könyvnek hogy „nemigazmár” meg „mondjvalamitteostoba”.. :D
ÉÉÉs akkor a végéről:
Nekem is gyanús lett a dolog, amikor 85%-nál( ebook olvasó hátránya – látod hogy szép lassan elfogy , és te nagyon nem akarod) még mindig csak ott tartottunk hogy Adam és Aaron kibékülnek úgymond… na igen.. de mi lesz így a világ felszabadításával? (bár én folyton azon aggódtam hogy ki ne nyírja J-t vagy Warnert, gondoltam képes lenne rá – ráadásul @Rileey a kommented első sora miatt is ez volt az első gondolatom.)
De aztán J elindult a világ ellen. És beigazolódott a sejtésem.
ÖSSZECSAPTA!!!!! Szégyellje magát! De komolyan. 20 oldalban : odamegyek, kiütök mindenkit, majdnem megölnek, de aztán kinyírom a fővezért, kiszabadítom a túszokat, már majdnem szétesek de még visszacipelek mindenkit, felmászom az emelvényre, hol vannak a többiek? itt vannak a többiek! úristen hol van Aaron? itt van Aaron!! jajdejó hogy kinyírtam az apóst most már széteshetek, kezdjük el a megvalósítani a jövőnket. VÉGE.
én meg…. O.o MIVAN? ez most komoly?…. idegebetegen nyomkodja tovább a kindle gombjait. hiába annyira de annyira felhúztam magam. Már alapból kinézett volna egy új könyv azt egész, kinyírom-a-supreme-commandert-és-új-világot-teremtek résznek. De teljesen elrontotta, annyira látszik hogy mintha már csak túl akart volna lenne az egészen. Csalódtam a végében. Nagyon. Egyrészt hihetetlen módon beleestem a könyvbe ezért jó lenne még olvasni. Másrészt tényleg megérdemelt volna egy normális befejezést. Még bármit ki lehetett volna hozni belőle, mert a karakterekben is lett volna több ( a mellékszereplők szinte alig voltak jelen)és annyi más szál marad még. Ki volt az a szőke srác(aki J-nek pedig annyira ismerős volt) akinek kitörte a nyakát? Hogy fogja elkezdeni a a terv további részét, és meg/le-győzni a többi szektort?? James megtudja hogy Warner a tesója? Adam és Alia? Kenji továbbra is ilyen gyökér marad? Juliette kap még plusz erőket hogy még menőbb és elpusztíthatatlanabb legyen?
Mindent egybevetve, több átolvasott éjszaka és elmulasztott teendő írható eme sorozat számlájára, de nem bántam meg hogy elolvastam, egyáltalán nem.
Régóta nem fogott meg ennyire sorozat, (karakter Warner meg pláne nem, ) Fantasztikus világ volt, magával ragadott és nem engedett. Többet akarok! könyörgöm legyen még egy rész
Team Warner

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Zeyna382>!

„Hey, um, I'm sorry to bother you, but I'm looking for a friend of mine,” he says. „Have you seen her? She's a tiny little thing, cries a lot, spends too much time with her feelings-”
„Shut up, Kenji!”
„Oh wait!” he says. "It is you.”

Nymeria96>!

“Don’t do that,” he says. “Don’t ask me questions you already know the answers to. Twice I’ve laid myself bare for you and all it’s gotten me was a bullet wound and a broken heart. Don’t torture me,” he says, meeting my eyes again. “It’s a cruel thing to do, even to someone like me.”

54. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson
cmbyn>!

“You are my friend,” I tell him.
“But not your best friend. Kenji is your best friend.”
I try so hard not to laugh at the jealousy in his voice. “Yes, but you’re my favorite friend.”
Warner leans in, bypasses my lips. “Good,” he whispers, kissing my neck. “Now flip over,” he says. “On your stomach.”
I stare at him.
“Please,” he says. Smiles.
I do. Very slowly.
“What are you doing?” I whisper, turning to look at him.
He gentles my body back down.
“I want you to know,” he says, pulling on the zipper holding this suit together, “how much I value your friendship.”

265. oldal

Rileey>!

Words, I think, are such unpredictable creatures.
No gun, no sword, no army or king will ever be more powerful than a sentence. Swords may cut and kill, but words will stab and stay, burying themselves in our bones to become corpses we carry into the future, all the time digging and failing to rip their skeletons from our flesh.

cmbyn>!

Why do things always have to be so complicated? Why?

187. oldal

2 hozzászólás
cmbyn>!

“I don’t want you to be repulsed by me,” he says quietly.
I spin around, stunned. Mildly horrified. “You’re not serious.” His eyes say that he is.
“Have you never looked in a mirror?” I ask, angry now.
“Excuse me?”
“You’re perfect,” I tell him, so overcome I forget myself. “All of you. Your entire body. Proportionally. Symmetrically. You’re absurdly, mathematically perfect. It doesn’t even make sense that a person could look like you,” I say, shaking my head. “I can’t believe you would ever say something like that—”

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
cmbyn>!

“So the two of you”—Ian tries to find his voice—“I mean, together— you two could basically—”
“Take over the world?” Warner is looking at the wall now.
“I was going to say you could kick some serious ass, but yeah, that, too, I guess.”

168. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Ian Sanchez · Juliette Ferrars
cmbyn>!

You brought me back to life.” He’s quiet a moment. “I have never known this kind of peace. Never known this kind of comfort. And sometimes I am afraid,” he says, dropping his eyes, “that my love will terrify you.”

245. oldal

cmbyn>!

The tattoo is sitting just below his hip bone.
h e l l i s e m p t y
a n d a l l t h e d e v i l s a r e h e r e
I kiss my way across the words.
Kissing away the devils.
Kissing away the pain.

246. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars

A sorozat következő kötete

Shatter Me sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star
Rick Riordan: The Blood of Olympus
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King
Kerstin Gier: Ruby Red
Becca Fitzpatrick: Black Ice
Maggie Stiefvater: The Raven Boys
Rick Riordan: The Throne of Fire
Tanya Byrne: Afterlove
Suzy Cox: The Dead Girls Detective Agency