Fracture ​Me (Shatter Me 2,5.) 32 csillagozás

Tahereh Mafi: Fracture Me

In ​this electrifying sixty-page companion novella to the New York Times bestselling Shatter Me series, discover the fate of the Omega Point rebels as they go up against The Reestablishment. Set during and soon after the final moments of Unravel Me, Fracture Me is told from Adam's perspective.

As Omega Point prepares to launch an all-out assault on The Reestablishment soldiers stationed in Sector 45, Adam's focus couldn't be further from the upcoming battle. He's reeling from his breakup with Juliette, scared for his best friend's life, and as concerned as ever for his brother James's safety. And just as Adam begins to wonder if this life is really for him, the alarms sound. It's time for war.

On the battlefield, it seems like the odds are in their favor—but taking down Warner, Adam's newly discovered half brother, won't be that easy. The Reestablishment can't tolerate a rebellion, and they'll do anything to crush the resistance . . . including killing everyone Adam… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, New York, 2013
166 oldal · ISBN: 9780062284839
>!
HarperCollins, London, 2013
68 oldal · ASIN: B00BATNREQ

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Kenji Kishimoto · Adam Kent · James Kent


Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Kate20>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Nem nagyon szívleltem Adamet az első rész után (nem tetszett akivé kezdett válni), de azt kell mondjam, hogy a Fracture me nagy csalódás volt. Már csak amiatt is, hogy nem ezt az Adamet ismertem meg az első részben,aki így gondolkozik mindennel ami Juliette-tel kapcsolatos.

" I knew this would happen.
I knew she never should’ve come with us. I knew she should’ve stayed behind. She’s not built for this—she’s not strong enough to be on the battlefield.
She would’ve been so much safer if she’d stayed behind. Why does no one ever listen to me? "

Elképesztő még mindig, hogy Adam hogyan vélekedett Juliette-ről. Mintha egy szárnyaszegett, sérülékeny kis madárka lenne, aki nem képes megvédeni önmagát. Sőt, ha tehetné, kalitkába zárná Juliettet hogy megvédje. De kérdem én… ez mennyivel lenne jobb börtön a lánynak, mint amiben volt? Tényleg ez az a szeretet amire mindketten vágynak?
Szerintem nem, legalábbis ilyen módon nem.
Sajnos semmilyen pluszt nem adott ez a kiegészítő kötet, pedig reménykedtem, hátha hasonló lesz, mint a Destroy me .

Nymeria96>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Tavaly már olvastam ezt a novellát, ezért tudtam, hogy mire számíthatok tőle, és őszintén szólva az újraolvasás után sem sokat változott róla a véleményem.
Továbbra sem rajongok Adam szemszögéért; nem tetszik, hogy mennyire lekicsinyli és gyengének tartja Juliettet. Hatalmas a kontraszt közte és Warner között.
Számomra Adam szemszöge a közelébe sem ér a Warner vagy akár Kenji nézőpontjából íródott novelláknak.

>!
HarperCollins, London, 2013
68 oldal · ASIN: B00BATNREQ
SzRéka P>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Kicsit már megkoptak az emlékeim a sorozatról, de az Adam iránti szeretet még élénken él bennem. Ebben a részben mégis arra jöttem rá, hogy James, az öccse gyorsabban és tartósabban rabolta el a szívem, Warnerről már nem is beszélve. :D♥
Kicsit távolságtartóan figyeltem Adamet és Juliettet, mert nem teljesen voltam képben a kapcsolatukkal, illetve a második rész végén történtekkel. Lehet emiatt nem éreztem egyiküket sem túl soknak. Adamnél is inkább az aggodalom és a segíteni akarás tűnt jelentősnek, nem az, hogy idegesítő lett volna. De nyilván máshogy gondolnám, ha sorban olvastam volna részeket, nem így, éveket kihagyva. Összességében szerettem, hiszen nem volt sokáig elnyújtva, és James zseniális. ♥

DarknessAngel>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Jaj, nagyon tetszett ez a kis kiegészítő kötet. Adam nálam még mindig nagy kedvenc. Olyan jó volt olvasni az ő szemszögéből is egy kicsit. Beleláthattunk a gondolataiba, hogy mit érez a Juliettel való szakítás után, hogy milyen mély kapcsolat is fűzi őt a testvére James iránt… ami annyira megható volt, de komolyan :) Nagyon tetszik a köztük levő testvéri kapcsolat, és ezért én nem is tudom hibáztatni Adam-ot a választásáért, azért amit tett.
Ettől csak még kíváncsibb lettem a befejező részre.

Rileey>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Elképesztő, hogy ez a sorozat mennyivel jobb a férfikarakterek szemszögéből. (Legközelebb egy Kenji novella rendel, please.) Bár ez a kiegészítő iromány nem sikeredett olyan ütősre, mint a Destroy Me, ahol Warner összetett személyiségét közelről megismerhettük, mégis jó volt más szemszögből látni az eseményeket. Adam számomra még mindig egy üres karakter, akit egyszerűen nem tudok kedvelni, és még a gondolataiban járva sem tudtam felfedezni benne semmit az égvilágon, ami megfogott volna. Viszont nem tudom kezdjek-e el reménykedni, vagy az egész csak átverés, de olyan nyomokat hintett el a szerző, hogy Juliette talán mégsem olyan fontos neki, mint eddig hittük. De jó is lenne! Jaj, most már nagyon-nagyon várom, mi lesz a vége, főleg, hogy elolvastam az előzetest a 3. kötetből…

10 hozzászólás
Beatrice8>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Ez már annyira nem tetszett, mert hát, senkit nem ér meglepetésként, ha azt mondom, Adamet nem szeretem igazából. Nem utálom és nagyon tisztelem, hogy ennyire törődik az öccsével és bármit megtenne érte, de kb. itt ki is merülnek a tulajdonságai, amiket szeretek benne. Megszívta. Ja. A borító viszont ismét gyönyörű. A történetben nagyon újdonság nem volt, de nem is volt rossz. Mindenesetre meglettem volna nélküle, de nem bánom, hogy elolvastam, nem volt hosszú.

Destinee>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Még mindig nem igazán kedvelem Adam karakterét, de azért jó volt egy kicsit az ő szemléletével is látni a dolgokat, Juliette-t és Warnert, meg az egész Omega Point helyzetét. Imádtam a James-el közös jeleneteiket, mindig is a gyengém volt a gondoskodó nagytesókról olvasni. Míg a Destroy Me-ben inkább Warner karakteren és az ő háttértörténetén volt a hangsúly, addig ebben a novellában az események közepébe csöppenünk, csupa akciójelenettel, harccal és izgalommal, szerettem olvasni.

Eszteeer>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Nem tudok azonosulni Adam karakterével, de ezzel nincs is semmi baj, kell ilyen is.
Ettől függetlenül, nem igazán tetszett, hogy mennyire lebecsüli Juliettet, miközben állítólag halálosan szerelmes belé.
Na mindegy.
Kenji az all time favourite ebben a részben is.

yviene>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Bár ez a kis novella Adam szemszögéből volt megírva akit nem igazán kedvelek, de egész jó volt. Tetszett, hogy megtudhattuk, hogy pontosan mi is történt a küzdelem során a Ne keress végén, amit ugye már Juliett szemszögéből nem láthattunk. spoiler
Adamnek a kapcsolata az öccsével Jamesszel nagyon aranyos volt, tényleg látszik hogy fontos neki a testvére. De így kb. ennyi volt a pozitívum Adammel kapcsolatban. Nagyon idegesített a hozzáállása a dolgokhoz. Nem hisz az Omega Pontban. Nem hisz Juliettben sem, annyira lebecsüli a lányt. Amikor a végén meg kb. eszébe se jut, spoiler az is mi volt? Hát elvileg szerelmes belé nem? Értem én, hogy félti Jamest, de azért csak nem akarná az ellenség kezén hagyni Juliettet.
Nem bánom, hogy elolvastam mert érdekes volt, de a Destroy Me sokkal jobban tetszett.

LiiL>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Adam szemszöge. Még mindig annyira érdekes mint egy asztali lámpa, de az írónőnek hála gyorsan ledaráltam ezt a részt, de messze nem okozott akkora élményt mint a Destroy Me :))


Népszerű idézetek

SzRéka P>!

Losing a parent is excruciating, but somehow, the pain is so much different from losing a child. And James, to me, in many ways, feels like my own kid. I raised him. Took care of him. Protected him. Fed him and clothed him. Taught him most everything he knows. He’s my only hope in all this devastation—the one thing I’ve always lived for, always fought for. I’d be lost without him.
James gives my life purpose.

Kapcsolódó szócikkek: Adam Kent · James Kent
SzRéka P>!

“I love you,” I finally say to him. “You know that, right? You always come first. Everything I do is to take care of you. To protect you. To provide for you.”
James nods.
“It’s you first,” I say to him. “It’s always you first and everyone else second. And that’s never going to change. Okay?”
James nods again. A tear falls on the floor between us. “Okay, Addie.”
“Come here,” I whisper, tugging him into my arms. “We’re going to be okay.”
James clings to me, acting more like a child than he has in a long time, and I’m happy to see it. Sometimes I worry he’s growing up way too fast in this shitty world, and though I know I can’t protect him from everything, I still try. He’s been the only constant in my life for as long as I can remember; I think it’d rip me apart if anything happened to him.
I’ll never love anyone the way I love this kid.

Kapcsolódó szócikkek: Adam Kent · James Kent
DarknessAngel>!

War never gets easier when you don’t agree with what’s going on.

cmbyn>!

It’s like sometimes she just disappears, retreats into a corner of her brain and stays there awhile, thinking about something she’ll never talk about.

26. oldal

cmbyn>!

Sometimes I worry he’s growing up way too fast in this shitty world, and though I know I can’t protect him from everything, I still try.

31. oldal

Ada_ P>!

„Good morning, sunshine.” Kenji blinks in our direction.
„Morning,” I say back.
„I wasn't talking to you,” he says, trying to smile. „I was talking to the sunshine.”

Kapcsolódó szócikkek: Kenji Kishimoto
SzRéka P>!

“Addie? Addie, wake up. Addie—”

Kapcsolódó szócikkek: Adam Kent · James Kent
Zeyna382>!

You want to keep your little brother alive? Make sure you don't kill yourself while you're trying to save him.

SzRéka P>!

“Castle wants me to be happy,” Kenji says. “And I won’t be happy if I stay here. I’ve got work to do. People to save. Ladies to impress. He’d respect that.”

Kapcsolódó szócikkek: Castle · Kenji Kishimoto
Zeyna382>!

All I can think is how horrible and beautiful it is, that our eyes blur the truth when we can't bear to see it.


A sorozat következő kötete

Shatter Me sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Ghosts of the Shadow Market
Cynthia Hand: Radiant
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Born to Endless Night
Rick Riordan: Percy Jackson's Greek Heroes
Marissa Meyer: Glitches
Alexandra Bracken: In Time
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Shadowhunters Short Story Paperback Collection
Joss Stirling: Challenging Zed
Jennifer L. Armentrout: Elixir
Prom Nights from Hell