Fracture ​Me (Shatter Me 2,5.) 18 csillagozás

Tahereh Mafi: Fracture Me

In ​this electrifying sixty-page companion novella to the New York Times bestselling Shatter Me series, discover the fate of the Omega Point rebels as they go up against The Reestablishment. Set during and soon after the final moments of Unravel Me, Fracture Me is told from Adam's perspective.

As Omega Point prepares to launch an all-out assault on The Reestablishment soldiers stationed in Sector 45, Adam's focus couldn't be further from the upcoming battle. He's reeling from his breakup with Juliette, scared for his best friend's life, and as concerned as ever for his brother James's safety. And just as Adam begins to wonder if this life is really for him, the alarms sound. It's time for war.

On the battlefield, it seems like the odds are in their favor—but taking down Warner, Adam's newly discovered half brother, won't be that easy. The Reestablishment can't tolerate a rebellion, and they'll do anything to crush the resistance . . . including killing everyone Adam… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2013
68 oldal · ASIN: B00BATNREQ

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Kenji Kishimoto


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Tavaly már olvastam ezt a novellát, ezért tudtam, hogy mire számíthatok tőle, és őszintén szólva az újraolvasás után sem sokat változott róla a véleményem.
Továbbra sem rajongok Adam szemszögéért; nem tetszik, hogy mennyire lekicsinyli és gyengének tartja Juliettet. Hatalmas a kontraszt közte és Warner között.
Számomra Adam szemszöge a közelébe sem ér a Warner vagy akár Kenji nézőpontjából íródott novelláknak.

>!
HarperCollins, London, 2013
68 oldal · ASIN: B00BATNREQ
DarknessAngel>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Jaj, nagyon tetszett ez a kis kiegészítő kötet. Adam nálam még mindig nagy kedvenc. Olyan jó volt olvasni az ő szemszögéből is egy kicsit. Beleláthattunk a gondolataiba, hogy mit érez a Juliettel való szakítás után, hogy milyen mély kapcsolat is fűzi őt a testvére James iránt… ami annyira megható volt, de komolyan :) Nagyon tetszik a köztük levő testvéri kapcsolat, és ezért én nem is tudom hibáztatni Adam-ot a választásáért, azért amit tett.
Ettől csak még kíváncsibb lettem a befejező részre.

Rileey>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Elképesztő, hogy ez a sorozat mennyivel jobb a férfikarakterek szemszögéből. (Legközelebb egy Kenji novella rendel, please.) Bár ez a kiegészítő iromány nem sikeredett olyan ütősre, mint a Destroy Me, ahol Warner összetett személyiségét közelről megismerhettük, mégis jó volt más szemszögből látni az eseményeket. Adam számomra még mindig egy üres karakter, akit egyszerűen nem tudok kedvelni, és még a gondolataiban járva sem tudtam felfedezni benne semmit az égvilágon, ami megfogott volna. Viszont nem tudom kezdjek-e el reménykedni, vagy az egész csak átverés, de olyan nyomokat hintett el a szerző, hogy Juliette talán mégsem olyan fontos neki, mint eddig hittük. De jó is lenne! Jaj, most már nagyon-nagyon várom, mi lesz a vége, főleg, hogy elolvastam az előzetest a 3. kötetből…

10 hozzászólás
Beatrice8>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Ez már annyira nem tetszett, mert hát, senkit nem ér meglepetésként, ha azt mondom, Adamet nem szeretem igazából. Nem utálom és nagyon tisztelem, hogy ennyire törődik az öccsével és bármit megtenne érte, de kb. itt ki is merülnek a tulajdonságai, amiket szeretek benne. Megszívta. Ja. A borító viszont ismét gyönyörű. A történetben nagyon újdonság nem volt, de nem is volt rossz. Mindenesetre meglettem volna nélküle, de nem bánom, hogy elolvastam, nem volt hosszú.

Destinee>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Még mindig nem igazán kedvelem Adam karakterét, de azért jó volt egy kicsit az ő szemléletével is látni a dolgokat, Juliette-t és Warnert, meg az egész Omega Point helyzetét. Imádtam a James-el közös jeleneteiket, mindig is a gyengém volt a gondoskodó nagytesókról olvasni. Míg a Destroy Me-ben inkább Warner karakteren és az ő háttértörténetén volt a hangsúly, addig ebben a novellában az események közepébe csöppenünk, csupa akciójelenettel, harccal és izgalommal, szerettem olvasni.

Eszteeer>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Nem tudok azonosulni Adam karakterével, de ezzel nincs is semmi baj, kell ilyen is.
Ettől függetlenül, nem igazán tetszett, hogy mennyire lebecsüli Juliettet, miközben állítólag halálosan szerelmes belé.
Na mindegy.
Kenji az all time favourite ebben a részben is.

yviene>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Bár ez a kis novella Adam szemszögéből volt megírva akit nem igazán kedvelek, de egész jó volt. Tetszett, hogy megtudhattuk, hogy pontosan mi is történt a küzdelem során a Ne keress végén, amit ugye már Juliett szemszögéből nem láthattunk. spoiler
Adamnek a kapcsolata az öccsével Jamesszel nagyon aranyos volt, tényleg látszik hogy fontos neki a testvére. De így kb. ennyi volt a pozitívum Adammel kapcsolatban. Nagyon idegesített a hozzáállása a dolgokhoz. Nem hisz az Omega Pontban. Nem hisz Juliettben sem, annyira lebecsüli a lányt. Amikor a végén meg kb. eszébe se jut, spoiler az is mi volt? Hát elvileg szerelmes belé nem? Értem én, hogy félti Jamest, de azért csak nem akarná az ellenség kezén hagyni Juliettet.
Nem bánom, hogy elolvastam mert érdekes volt, de a Destroy Me sokkal jobban tetszett.

LiiL>!
Tahereh Mafi: Fracture Me

Adam szemszöge. Még mindig annyira érdekes mint egy asztali lámpa, de az írónőnek hála gyorsan ledaráltam ezt a részt, de messze nem okozott akkora élményt mint a Destroy Me :))


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

War never gets easier when you don’t agree with what’s going on.

Zeyna382>!

You want to keep your little brother alive? Make sure you don't kill yourself while you're trying to save him.

_Ada_>!

„Good morning, sunshine.” Kenji blinks in our direction.
„Morning,” I say back.
„I wasn't talking to you,” he says, trying to smile. „I was talking to the sunshine.”

Kapcsolódó szócikkek: Kenji Kishimoto
Zeyna382>!

She's trying so hard to be okay – to make it all this shit okay – but sometimes it's like the world just won't let her. The hits keep coming, and she keeps hurting.

Zeyna382>!

All I can think is how horrible and beautiful it is, that our eyes blur the truth when we can't bear to see it.

Beatrice8>!

Every day we feel further apart. And sometimes I think the harder I try to hold on, the more she tries to break away.

Beatrice8>!

He’s such a social guy—and so popular around here—that sometimes I wonder where he got it from. In many ways he’s the exact opposite of me. He likes to let a lot of people in; I like to keep most people out.

Beatrice8>!

That’s when I understand. Of course she’s not okay. Of course she didn’t get any sleep last night. Last night she almost killed one of her closest friends. She’d just started trusting herself and not being afraid of herself; now she’s back to where she started. Shit. I’m already sorry I even brought it up.

Zeyna382>!

The tension is so thick it's practically its own person, taking up a seat we don't have to spare.


A sorozat következő kötete

Shatter Me sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gennifer Albin: The Department of Alterations
Kelley Armstrong: Branded
Jodi Meadows: Phoenix Overture
Rick Riordan: The Son of Sobek
Leigh Bardugo: The Witch of Duva
Jennifer L. Armentrout: Elixir
Rachel Vincent: Reaper
Jus Accardo: Untouched
Colleen Houck: Tiger's Promise
Renée Ahdieh: The Moth & the Flame