Destroy ​Me (Shatter Me 1,5.) 64 csillagozás

Tahereh Mafi: Destroy Me

Perfect ​for the fans of Shatter Me who are desperately awaiting the release of Unravel Me, this novella-length digital original will bridge the gap between these two novels from the perspective of the villain we all love to hate, Warner, the ruthless leader of Sector 45.

In Tahereh Mafi’s Shatter Me, Juliette escaped from The Reestablishment by seducing Warner—and then putting a bullet in his shoulder. But as she’ll learn in Destroy Me, Warner is not that easy to get rid of. . .

Back at the base and recovering from his near-fatal wound, Warner must do everything in his power to keep his soldiers in check and suppress any mention of a rebellion in the sector. Still as obsessed with Juliette as ever, his first priority is to find her, bring her back, and dispose of Adam and Kenji, the two traitors who helped her escape. But when Warner’s father, The Supreme Commander of The Reestablishment, arrives to correct his son’s mistakes, it’s clear that he has much different… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
HarperCollins, London, 2012
112 oldal · ASIN: B0076790LA
>!
128 oldal · ISBN: 9789020679632
>!
HarperCollins, London, 2012
150 oldal · ISBN: 0062208195

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars · Delalieu · Paris Anderson


Kedvencelte 11

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Tahereh Mafi: Destroy Me

Eddig is Warnert tartottam a legösszetettebb karakternek a Ne érints sorozatból, de ezek után… egyszerűen nem találok szavakat. ❤
Tudom, hogy az első rész elolvasása után egész más véleménnyel voltam róla, ezért jobb lett volna, ha már akkor elolvasom a novellát, akkor sokkal hamarabb megértettem volna ezt a szereplőt.
Nagyon szerettem az ő nézőpontjából olvasni, megismerni a gondolatait és érzéseit, de miért kellett éppen ott véget érjen a könyv?! Szívesen olvastam volna tovább…

1 hozzászólás
Kate20>!
Tahereh Mafi: Destroy Me

" This girl is destroying me .
A girl who has spent the last year in an insane asylum. A girl who would try to shoot me dead for kissing her. A girl who ran off with another man just to get away from me .
Of course this is the girl I would fall for .
I close a hand over my mouth .
I am losing my mind ."

Imádom a pasit egyszerűen szóhoz se jutok… Ez a könyv annyi pluszt adott Warner személyéhez, hogy az egyben szivetmelengető és szívfacsaró.
Igazából nem is húzom az időt, kezdem is az értékelésem.

Warner gondolatai mindig is foglalkoztattak a Ne érints olvasása közben, és annyira megörültem, amikor láttam, hogy a Destroy me minden egyes lapja Warner szemszögéből íródott. Őszintén már alig vártam, hogy elkezdhessem, mert annyi megválaszolatlan kérdés merült fel vele kapcsolatban. Az már az első 3 részben kiderült, hogy Warnernek sem volt egyszerű az apja mellett felnőni. Ez a férfi szinte kiölt belőle minden szeretetet, törődést és jó hajlamot. Elszomorító volt a visszaemlékezéseit olvasni, hogy mennyire egy senkiként bánt és bánik vele az apja.
Ugyanakkor hihetetlen, hogy ennek ellenére képes kötődni, szeretni… Erre az élő példa Juliette. Szinte megrögzötten ragaszkodik a lányhoz, mintha valami megváltás lenne számára… De ez teljesen átértékelődik, mikor kiderül Juliette naplójából, hogy miken ment keresztül élete során. Warner tehát nem megrögzött, hanem egyfajta rokonszenvet, rokonlelket fedez fel Juliette-be, aki hasonló kínokat élt át, mint ő.

I want her to know that I understand now. That I didn't understand before. She and I really are the same; in so many more ways than I could've known.

Nagyon nagy jelentősséggel bírtak azok a részek, amikor Warner Juliette-re gondolt. Szinte érezni lehetett a lapokon keresztül a ki nem mondott szavakat. Azok a vallomások…azok a gondolatok… és az a tengernyi érzelem. Lélegzetelállítóan szépen meg tudja fogalmazni a megfogalmazhatatlant. És pont emiatt zárom ezzel a kedvenc Warner vallomással az értékelésemet.

" I almost forget that she still hates me, despite how hard I’ve fallen for her.
And I’ve fallen.
So hard.
I’ve hit the ground. Gone right through it. Never in my life have I felt this.
Nothing like this. I’ve felt shame and cowardice, weakness and strength. I’ve known terror and indifference, self-hate and general disgust. I’ve seen things that cannot be unseen. And yet I’ve known nothing like this terrible, horrible, paralyzing feeling. I feel crippled. Desperate and out of control. And it keeps getting worse. Every day I feel sick. Empty and somehow aching.
Love is a heartless bastard.
I’m driving myself insane. "

SzRéka P>!
Tahereh Mafi: Destroy Me

Érdekes volt úgy olvasni ezt a részt, hogy a magyarul megjelent négy könyvet már befejeztem – a legutolsót körülbelül másfél éve. Mégis szükségét éreztem megismerni Warner szemszögét, mert a Ne érints után még nem szerettem őt annyira, mint ahogy későbbiekben, illetve most, így pedig másképp tudtam rá tekinteni.
Na, a magyarázatot befejezve ki tudom jelenteni, hogy szükséges és szerethető volt ez a kiegészítő kötet. Juliette naplóját olvasva eddig ismeretlen érzések jelentek meg Warnerben, és elég intenzíven élte meg a lány papírra vetett gondolatait – hiszen mindkettejüknek nehéz gyerekkora és múltja volt, így hamar rokonlélekként tekintett rá. Így már sokkal érthetőbb az a fajta „őrület” vagy ragaszkodás, ami hatalmába kerítette, és ezáltal lett belőle az a szerelem, amit olyan erősen érzett a sebzett szívével.
Lehet jobb lett volna rögtön az első rész után ezzel folytatni, de nem bántam meg, hogy most sikerült sort keríteni rá. Warner jöhet bármikor. :))

Camilo>!
Tahereh Mafi: Destroy Me

„That this girl would know exactly how to shatter me.”

Rendkívül élveztem, hogy végre beleláthatok Warner fejébe. Szerintem ez a kis novella volt a legjobb része a sorozatnak, valószínűleg azért, mert nem volt benne fizikailag se Adam. se Juliette. A Ne érints sorozatot alapból Warner miatt kezdtem el olvasni és miatta is folytattam tovább. Úgyhogy nem is volt kérdés, miért akarom ezt a novellát elolvasni. Érdekes volt látni, milyen Warner-nek az apjával való viszonya, beleláttunk kicsit, hogyan nőtt fel. Nagyon bírtam a Delalieu-s jeleneteket is :) Sajnáltam, hogy ilyen rövidre sikerült a novella szívesen olvastam volna még.

Beatrice8>!
Tahereh Mafi: Destroy Me

Ó, Warner! *_* <33 Azt hiszem ez elég jól összefoglalja az egész kisregényről a véleményem, de azért részletezem. Imádom Warrent, így ezt a részt is imádtam! Nagyon jó volt bepillanatani az eseményekbe az ő szemszögéből is. Az első rész után olvasva nagyobb meglepetésként ért volna mindez, de így is érdekes volt. Fájt Warnerért a szívem, de közben boldog is voltam :)). Megtudhattunk róla dolgokat, most előszőr láttunk bele a gondolataiba, tényleg imádtam!

Rileey>!
Tahereh Mafi: Destroy Me

Nem hiszem el, hogy csak 3,5 csillagot adtam a Shatter Menek. Pedig de. Közben rájöttem. Rájöttem, hogy Juliette elborult elméjének kivetülése az egész. Azért giccses, azért túlzó.
De atyaég, a Destroy Me tökéletes volt. Mert Warner a kedvenc szereplőm? Warner a kedvenc szereplőm. Tudom, hogy pszichopata, hogy a velejéig romlott. Nem az. Akkor is ő a kedvencem.
De bár velejéig romlott, így, hogy betekintünk a lelkének legbelső bugyraiba, mégsem jelenthetjük ki határozottan, hogy velejéig romlott. Nem az. Warner szürke. Lehet, hogy sötétszürke, de nem fekete. Az apja az, aki koromsötét, szívtelen, kegyetlen a létezés minden formájában.
Most képzeljük el, hogy Warner egész életét ennek az embernek a társaságában töltötte. Ez nem mentség, de legalábbis némi magyarázat. És tényleg van benne egy szikrányi jó. Remélem ez nem fordul át elrugaszkodott nyálba. Imádtam az ő szemszögéből olvasni. Megismerhettük a rigolyáit, a mániákus ragaszkodását Juliette-hez, az azonosságokat, amiket felfedezni vélt kettejük között.

Love is a heartless bastard.

Igen, a „gonoszok” is szenvednek.
Továbbá újabb apró részletek derülnek ki a világról, az elnyomás szemszögéből, minden morzsát kíváncsian olvastam. Nem lehetne ezentúl mindig Warner nézőpontjából olvasni?

4 hozzászólás
mrsp>!
Tahereh Mafi: Destroy Me

Ha egy mondatban össze akarnám foglalni az egészet, csak annyit mondanék: Aaron Warner Anderson is bae.

Szóval… nagyon szerettem a Ne érints sorozatot, és jó volt kicsit visszatérni ebbe a világba. Ami még jobb volt: belelátni a legszívdöglesztőbb „gonosz”, Warner fejébe és gondolataiba. Tetszett ez a kis szösszenet, bár jobb lett volna közvetlenül az első kötet után olvasni.

Azt hiszem, ebben a kötetben láthattuk meg először feltételezve, hogy időrendi sorrendben akkor olvastuk, amikor kell Warner arcát, itt kezdett szimpátiát ébreszteni bennünk. Tetszettek a Juliette-tel kapcsolatos gondolatai, és az, ahogyan úgy en bloc az őt körülvevő világról vélekedett. Sokat nevettem a csípős beszólásain és gondolatain, és még jobban megkedveltem ha ez fizikailag lehetséges.

A másik kiegészítőt, a Fracture Me-t nem hiszem, hogy el fogom olvasni, ugyais Adam nem igazán a szívem csücske. :)

Masni>!
Tahereh Mafi: Destroy Me

Rendben… Hivatalosan is belezúgtam Aaron Warner Andersonba. :D Eddig is ő volt a kedvencem, de ezek után imdooom.A Ne érints után elkönyveltem pszichopatának, mint gondolom rajatam kívűl mindenki más. spoiler Nagyon sajnálom, hogy nem kezdtem el rögtön a Shatter me után, akkor sokkal jobban megértettem volna a tetteit. Ráadásul további részleteket is megtudhatunk az adott viladott. Válaszokat kapunk a sok Miért?-re. Minden Shatter me rajongónak ajánlott. :)

bfanni P>!
Tahereh Mafi: Destroy Me

Kicsit csalódott vagyok, hogy a novellákat nem adták ki magyarul. Nagyon sok kulcsfontosságú információ volt ebben a 100 oldalban is: jobban megértjük Warnert, aki egy nagyon összetett személyiség, olvashatjuk Juliette naplóbejegyzéseit, és kapunk információkat a “kinti” világról is. Na meg találkozunk Warner apjával, aki egy óriási szemétláda. A végén különösen tetszettek az orvosi leletek, meg a hivatalos papírok. Ötletes! Nagyon jó volt olvasni.

bookta_mary>!
Tahereh Mafi: Destroy Me

Nem volt túl izgalmas, de igazából nem is vártam el tőle.
Viszont ez a novella elérte, hogy nagyon is megkedveljem Warnert. Sokkal jobb volt az ő szemszögéből olvasni.
Juliette egyre unszimpatikusabb. :/


Népszerű idézetek

Zeyna382>!

I want to be someone else somewhere else with something else to fill my mind.

2 hozzászólás
Nymeria96>!

In just two days, one girl has managed to cripple me.

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson
Zeyna382>!

Torture is not torture when there’s any hope of relief.

Zeyna382>!

Because in the end it is our emotions that make us weak, not our actions.

Zeyna382>!

People seldom realize that they tell lies with their lips and truths with their eyes all the time.

Zeyna382>!

Sometimes I wish I could step outside of myself for a while. I want to leave this worn body behind, but my chains are too many, my weights too heavy.

Zeyna382>!

And some days I wonder why I insist on keeping myself alive.

Eszteeer>!

I wonder if someone will ever be kind enough to kill me, and I wonder if hell is better than here.


A sorozat következő kötete

Shatter Me sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Ghosts of the Shadow Market
Cynthia Hand: Radiant
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Born to Endless Night
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson – Kelly Link – Robin Wasserman: Shadowhunters Short Story Paperback Collection
Jennifer L. Armentrout: Elixir
Prom Nights from Hell
Kami Garcia – Margaret Stohl: Dangerous Dream
Saundra Mitchell (szerk.): Defy the Dark
Renée Ahdieh: The Moth & the Flame
Marie Rutkoski: Bridge of Snow