Defy ​Me (Shatter Me 5.) 17 csillagozás

Tahereh Mafi: Defy Me Tahereh Mafi: Defy Me Tahereh Mafi: Defy Me

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

The gripping fifth installment in the New York Times, USA Today, and Publishers Weekly bestselling Shatter Me series. Will Juliette’s broken heart make her vulnerable to the strengthening darkness within her?

Juliette’s short tenure as the supreme commander of North America has been an utter disaster. When the children of the other world leaders show up on her doorstep, she wants nothing more than to turn to Warner for support and guidance. But he shatters her heart when he reveals that he’s been keeping secrets about her family and her identity from her—secrets that change everything.

Juliette is devastated, and the darkness that’s always dwelled within her threatens to consume her. An explosive encounter with unexpected visitors might be enough to push her over the edge.

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405291798
>!
HarperAudio, New York, 2019
ISBN: 9780062886743 · Felolvasta: Kate Simses, James Fouhey, Vikas Adam
>!
HarperTeen, New York, 2019
368 oldal · ISBN: 0062676415

2 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Aaron Warner Anderson · Kenji Kishimoto · Juliette Ferrars · Winston · Ian Sanchez · Nazeera Ibrahim · Delalieu · Ella · Paris Anderson


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Tahereh Mafi: Defy Me

Nagyon vártam ezt a könyvet, hiszen az előző rész elég komoly függővéggel zárult, és kíváncsi voltam, hogy hogyan alakul a szereplők sorsa a továbbiakban.
Az előzményeihez hasonlóan ez a kötet is hihetetlenül olvastatta magát, alig tudtam letenni.
Juliette és Warner fejezetei mellett volt néhány rész, ami Kenji szemszögéből íródott, aminek én külön örültem, hiszen már a Shadow Me-ben megszerettem Kenjit, mint nézőpontkaraktert.
Maga a történet meglepő fordulatokat vesz és a feje tetejére állít mindent.
A visszaemlékezéseket egyszerre imádtam és gyűlöltem. Szívfacsaró volt arról olvasni, hogyan találkozott újra és újra Ella és Aaron az évek folyamán.
Meglepett, hogy nem függővéggel ért véget, nem ezt szoktam meg az írónőtől, de így is nagyon tetszett.

>!
Egmont Books, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405291798
1 hozzászólás
DarknessAngel>!
Tahereh Mafi: Defy Me

El se hiszem! Visszatért a régi dinamika <3
A történet végre kellően izgalmas és borzongató, Juliette spoiler és Aaron közötti kémia feléledt, és jobb mint valaha, Kenji kapott külön szemszöget, valamint egy csomó sokkoló dolog történt. Nem semmi ez az egész kísérlet, amit Aaron drága papája talált ki. Annyira beteg és undorító dolgokat művelt Ella szüleivel együtt, mindezt a legprimitívebb célból. Mindenesetre, élveztem a cselekmény alakulását, főleg a Kenji részeket. Olyan jó lenne, ha a befejező részben is lenne pár szemszöge. Nazeerával olyan jó csapatot alkotnak :)
Ami a szerelmespárt illeti, most már még inkább értem őket, főleg Aaront, akit mindig nehéz volt kiismerni. Nem semmi, hogy mi mindenen mentek keresztül. Ella testvéréért a szívem szakadt meg. Nagyon fájdalmas volt olvasni a róla szóló részeket.
Ami viszont még nagyon fáj, és nem, ezt sose fogom elengedni, az Adam. Alig van jelen, max. kétszer ha meg volt említve a végén. (Mellesleg, vele mi lett? Miért nem volt jelen?) Annyira sajnálom őt, szerintem ő is megérdemli a boldogságot. Ha bele tudnék mászni a könyvbe, úgy megölelgetném♥

2 hozzászólás
SzRéka >!
Tahereh Mafi: Defy Me

Nem gondoltam volna, hogy ez a rész „egy helyben elolvasós” kategória lesz, már csak az oldalszám miatt sem. Aztán, mint egy örvény beszippantott, és annyira könnyen lehetett egyik fejezetből a másikba belevágni, ami okán nem lett volna értelme szünetet tartani, mert megállíthatatlanul vitt a lendület. Mégis, amikor félretettem 2-3 órára, végig a szereplők és a további lehetőségek jártak a fejemben, úgyhogy nehezen lehetett elszakadni tőlük akkor is, amikor szükséges lett volna. :D
Adam és James nem szerepeltek sokat, így a lehető legjobb választás volt a Juliette-Warner-Kenji hármasnak adni a szemszögeket. Ha még eddig sem szerettem volna meg őket, akkor emiatt a rész miatt ez biztosan megváltozna. A barátságuk már egy teljesen új szintet képvisel, szerelmi tanácsadással, csipkelődésekkel, és mindig ott voltak egymásnak a nehéz időkben, akár gondolatban, akár fizikailag. Nagyon jól működnek együtt – a kedvenc jeleneteim, amikor haláli beszélgetéseket folytatnak, megy az adok-kapok, és közben érezhető a levegőben az egymás iránti törődés. :))
Voltak komoly döbbenetet okozó részek, leginkább az Óceániában történtek leptek meg, és ekkor éreztem leginkább aggodalmat a szereplők iránt. A szülők, huh… Sommersék és Paris Warner felbosszantottak, nem is kicsit, nem is egyszer. Valami fejben nagyon nem lehet oké velük, bármennyire hisznek/hittek a saját önző céljaikban. Lassan már ijesztő volt a technikáikat és módszereiket olvasni, amikkel a kívánt hatást akarták elérni – komolyan, egyik betegebb, mint a másik.
A végét szerettem a legjobban. Megható és váratlan, örömteli és szívetmelengető volt. Mindenki megérdemelte ezt a fajta tiszta boldogságot, és nagyon izgatott vagyok az irány miatt, amit az életük vett. ♥

Enikő_Darai_Enii>!
Tahereh Mafi: Defy Me

Bevallom őszintén hiába telt el 3 nap, mégsem emésztettem meg teljesen a könyvet. Nem is tudom, hogy milyen csillagot adjak rá, de előtte inkább megszülöm az értékelést, majd utána gondolkodom még ezen.

A történet ott folytatódott, ahol az előző befejeződött, így azzal nem volt gond. Ami rendkívül zavaró volt, hogy itt viszont a cselekmény nagy része (már ha egyáltalán ezt lehet annak nevetni) csupán visszaemlékezésekből állt. Alig-alig haladtunk valamit előre.

Szereplőket tekintve az egyik jól ismertekkel operált az írónő, Juliette-tel, Aaron-nal és Kenji-vel.
Kenji-t imádom és külön élveztem az ő szemszögéből olvasni a fejezeteket. Frissítő újdonságként hatott, illetve kicsit jobban megismertük az ő belső motivávióját is.
Aaron-ról nem terveztem túl sokat beszélni, imádom, szeretem, kell!
Juliette! Na ő az, akivel nem tudom mit akar kezdeni az írónő. Az óriási csavarral, amit beletett a történetbe, konkrét 4 kötet munkáját tette tönkre. Fogalmam sincs, hogy innét hova tovább, de szinte lerombolta az egész jellemét szegény lánynak.

Mindezek után, azt mondanám, élveztem is, meg nem is. Teljesen vegyesek az érzéseim, és nem tudom őket helyretenni.
Aaron és Juliette spoiler története szívbemarkoló mégis mesebeli, minden pillanatát élveztem.
Kenji fejezetei szintén élvezetesek voltak.
Gördülékeny írásmód jellemezete a könyvet, de az írónő váratlan (es teljesen értelmetlen) húzásai lerombolták mindazt bennem, ami tetszett.
Ezért vagyok bizonytalan a csillagozásomba, így lehet, hogy ez még majd változni fog idővel.

4 hozzászólás
Beatrice8 P>!
Tahereh Mafi: Defy Me

Na, erről van szó! Nem tudom, mi volt az az előző rész vagy, mi volt velem az előző rész alatt, de EZ az igazi!
Én csak egy képet akartam nézni Elláról, nem lespoilerezni magamnak egy szálat!!! :(( Szerencsére magának a szálnak a kimenetele tetszik. :) Csak szívesen vettem volna, ha meglepetésként ér. spoiler
A könyv nagy részében volt egy erős: mi. a. franc. érzésem. Olyan dolgok derültek ki, hogy ihajj! Imádom, hogy bepillantást nyertünk a múltba és láthattuk, ahogy Aaron és spoiler Anderson reakciója, csak még szebbé tette az egészet. Muhaha! :D És a szerelmi szálon kívül is, zseniális volt, ahogy fény derült az eddigi titkokra(egy részére csak gondolom), hogy mennyire tervezett volt ez az egész, nem csak véletlen. Szörnyű dolgokon kellett keresztülmennük mindannyiójuknak. Mondjuk ezt eddig is tudtuk, de annál is rosszabb a helyzet, mint amit eddig tudtunk. :D
Nagyon izgalmas volt, alig bírtam letenni, jöttek az újabb és újabb felfedezések.
A szereplők szerethetőek. Mindannyian csináltak hülyeségeket, de aztán észhez tértek, büszke vagyok rájuk! Juliette profi volt és tanult a hibáiból. Warnert továbbra is imádom. *_* Kenjit szeretem. Nazeerát is.
A végét imádtam, ez nagyon kellett ide!
Tehát hihetetlenül izgalmas, minden sarkon fordulatokba futottam, szerettem a szereplők többségét, imádtam a szerelmi szálat, a stílus töretlenül gyönyörű. Igazából ez az egész könyv, úgy ahogy volt egyszerűen klappolt. Minden a helyén volt. A következő rész ismeretében mondom, hogy ez lett a kedvenc részem a második trilógiából. :) <3

4 hozzászólás
bfanni P>!
Tahereh Mafi: Defy Me

Huh. Wow. A fordulatok csak jöttek és jöttek. Fogalmam sem volt, hogy fognak ebből kikászálódni. Az, hogy Juliette és Warner folyamatosan egymásba szerettek az évek során, hogy mindig elszakították őket.. fájt a szívem értük. Nagyon drukkoltam, hogy jól seggbe rúgják az egész Reestablishment-agymenés tagjait. A vége nagyon szépre sikerült, de úgy érzem, lesz itt még pár meglepetés.

rumpelstiltskin>!
Tahereh Mafi: Defy Me

look at me being salty&bitter
♦akármennyi hibája is van a Shatter me sorozatnak, az egyik kedvencem(kivéve az első részt-az csak simán borzalmas), és még a negyedik részben is elfogadtam a legtöbb szappanoperába illő fordulatot, de ami ebben történik, az már túl sok hülyeség volt.
♦iskolapéldája annak, mi történik, ha ki kell bővítened a sorozatodat for that sweet $$$, ami alapból nagyon ingatag lábakon állt, világfelépítés semmi, és túl bonyolult lenne valami értelmes politikai/világ rendbehozós dolgot írni.

♦na jó, a pozitív részével fogom kezdeni… nagyon gyorsan lehet olvasni, szerintem összeadva nem töltöttem 3 órát az olvasásával, bár az is segít a rövidségén kívül, hogy minden fejezet előtt van vagy 3 oldal, amin nincs semmi, csak az aktuális pov karakter neve. de ezenkívül sem nevezném unalmasnak.
♦Mafi még mindig nagyon jól ír, bár ebben a részben kevesebb olyan paragrafust találtam, ami különösebben tetszett volna.
♦van benne két bizonyos gyilkosság, amik nagyon erős jelenetek.
♦Kenji és Juliette barátsága még mindig <33, bár alig pár jelenetük volt.
♦Kenji és Warner jelenete volt a fénypontja a könyvnek, szerintem anélkül még két csillagot se adtam volna ennek a mesterműnek.
♦Warner karakteríve még mindig elég szép.
♦hm. hmmm. nah, that's all.

♦talán a legnagyobb bajom az egésszel, hogy mintha körülbelül Tahereh Mafi beütötte volna, hogy „legolcsóbb és tipikusabb klisék”, aztán valahogy rábökött volna azokra, amiket a legjobban utálok, összegyúrta, és fiat lux, et facta est Defy Me
♦ez az egész kb predesztinált, végzet is egymásnak teremtett minket love story, amit belemagyaráztak… yikes
♦szóval emiatt random flashbackeket kapunk, mert hát természetesen szórakoztak mindenki memóriájával, így senki nem emlékezett rá, ki is valójában Juliette. aham. sure honey, sure, még véletlenül sem azért, mert kellett valami cselekmény, és egy normális helyett inkább beleerőltettünk valamit, aminek semmi alapja nem volt az előző trilógiában.
♦deus ex machina az egyetlen mozgatórúgója a történetnek. olyan szintű hülyeségek történnek, hogy már kínomban csak röhögni tudok. de hát, ha alapból nem volt világfelépítés, meg lehet ilyen baromságokat csinálni, amirite
♦4 könyv után a karakter immár a születési nevén hívatja magát, mert hát valóságosabbnak hangzik, mint amin az élete nagyobbik részében szólították. ez az egyik legutáltabb toposzom.
♦Kenji meg Nazeera csak egy kérdőjel a fejemben, hogy így minek, meg miért, meg könyörgöm, stop
♦a Warnette valószínűleg a top 3 shipemben benne lenne az első négy könyv alapján, de itt, amit leművelnek, meg ez az egész gyerekkorunk óta szerelmesek vagyunk-ez legyőz mindent dolog így… thank u, i hate it. meg olyan cringy az a kevés jelenetük is, ami van, de így, hogy Juliette már Ella, a fejemben úgy érzem különbséget tudok tenni a Warnette meg a Warnella között.
♦a cselekmény kb összes többi részébe bele tudnék kötni, de megéri? don't think so

Könyves_Karolina I>!
Tahereh Mafi: Defy Me

Olvasás előtt: Ez a szakasz megint át lett ugorva…
Első benyomás: A könyv első felében nekem kicsit sok volt Kenjiből (bár a Restore me nagyon megkedveltette velem)… A rengeteg visszaemlékezés is zavaró volt kissé, illetve inkább az, hogy nem mindig lehetett elsőre eldönteni, hogy a jelenben vagy a múltban járunk. spoiler
A borító: Kezd fogyni a kreativitás, ahogy haladunk előre, de még mindig csodaszép *-*
A stílusról: A szokásos :)
A világról: spoiler
A szereplőkről: Véleményem továbbra is változatlan. Szeretjük őket :D spoiler
Összességében: Sokat szörnyülködtem a vezetők kegyetlenségein. Sokat könnyeztem a múltbéli részeken. Sokat drukkoltam, hogy Aaron és Ella végre megint megtalálják egymást és rendeződjenek a dolgok. spoiler
A befejezés csodálatos volt. Egyedül spoiler
Tegnap jelent meg az Imagine Me… *sóhaj* Remélem, hamar be tudom majd szerezni.

Rileey>!
Tahereh Mafi: Defy Me

Mafi nagyon gáz. Ez a tömör véleményem. Értem én, hogy van egy fandom, akikről még szeretne lehúzni egy kis pénzt, de azért hülyének nem kéne nézni őket.
A jelenetek így következnek egymás után a könyvben:
X (tetszőleges név Kenji/Juliette/Warner) ül/áll/fekszik egy szobában és beszélget y-nal, aki elmeséli, hogy az a bizonyos esemény az előző trilógiában nem is úgy volt, ezt pedig random visszaemlékezések szakítják meg Juliette és Warner nézőpontjából.
De hogy specifikusabb legyek, a párosok a következőképpen alakulnak:
Nazeera mesél Kenjinek.
Delalieu mesél Kenjinek és a bandának, aztán spoiler És az egész feledésbe merül….
Evie mesél Juliette-nek.
spoiler micsoda szappanopera mesél Warnernek.
Emmaline mesél Juliette-nek.
És ekkor már a könyv háromnegyedénél járunk, és nincs nekem kedvem tovább ezt jegyzetelgetni.
Én nem értem, Mafinak nem mondta a szerkesztője, hogy aktív cselekmény kéne? Hogy nem kéne utólag megmagyarázni, hogy mi miért történt az első három részben, és nem kéne a gyökeres ellenkezőjét állítania annak, amit akkor olvastunk? Nyilvánvalóan mindenki tudja, hogy akkor még szó sem volt ilyenekről, mint amiket utólag belemagyaráz (avagy magyaráztat a szereplőivel, mert ugye mindenki csak a száját jártatja, de nem csinál semmit), és ez így nagyon gáz.
A random visszaemlékezések csak azt a célt szolgálják, hogy belenyomorgasson ebbe a sztoriba egy olyan szerelmet, ami már évek óta tart, és ennek így kell lennie. A spoiler a végén? Sírtam, de nem a boldogságtól, hanem a röhögéstől, annyira nevetséges volt. Az a repülős jelenet szintén. Mintha valami karikatúra lenne az egész.
Juliette neve mostantól Ella, és mindenki így hívja? Igen, teljesen hiteles, hogy így hívatod magad, mikor eddig máshogy szólítottak, mikor nekem mint olvasónak szúrta a szemem, hogy az előző 4 kötet főszereplője most más nevet kapott, mert csak. Képtelen vagyok megszokni, hogy akkor most így hívják.
Arról ne is beszéljünk, hogy a könyv nagy részében Warner és Juliette fogságban van, és nem történik velük semmi…. tudtommal ők a főszereplők, nem? Erre a könyv felében a POV-jük random visszaemlékezéseket tesz ki, és azzal el van intézve.
Na jó, hagyjuk, nem ér ennyi szót vesztegetni erre a regényre, úgy rossz, ahogy van.

Nalina P>!
Tahereh Mafi: Defy Me

Testem-lelkem imádja ezt a sorozatot, de szerintem ez volt eddig a leggyengébb könyv a sorozatban. Szerettem, de voltak vele problémák. A Restore Me után valami nagy bummra számítottam, de inkább csak egy kis pukkanás volt. Nem mindig éreztem azt, hogy eléggé kidolgozott lett volna a történet és sok kérdés felmerült bennem a sztorival kapcsolatban. (Például én még mindig nem értem, hogy hogyan tűnt el Juliette a Restore Me végén.)
Voltak benne nagyon erős jelenetek, amik tényleg megfogtak, viszont a könyv közepe szerintem unalmas volt. Bízom benne, hogy a következő rész jobban ki lesz dolgozva és jobban meg lesz magyarázva az, hogy mi miért történt/történik. És csak remélni tudom, hogy a romantikus szálak kevésbé lesznek dramatikusak, mert spoiler
A karakterek közül Kenji emelkedett ki igazán, én szívesebben olvastam az ő szemszögéből, Warner és Juliette mindent túldramatizált. Jó lenne egy kicsit jobban megismerni a többi szereplőt is, mert sokan vannak, de nem érzem azt, hogy a mellékszereplőkhöz túlságosan kötődnék.
A vége nekem túlságosan boldog volt és csavarmentes volt és emiatt félek, hogy Tahereh majd mindenkit legyilkol az utolsó részben. :") spoiler Ez a befejezés inkább illett volna a legutolsó könyvhöz, mint ehhez.
Összességében jó volt, de szerintem nem érte el azt a szintet, mint az előző négy könyv. Viszont a következő részt már nagyon várom!


Népszerű idézetek

Nymeria96>!

“I love you, Ella,” I whisper. “I will love you for the rest of my life. My heart is yours. Please don't ever give it back to me.”

352. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Ella
SzRéka >!

I give out a single, terrified scream—
Or was that Kenji?

Kapcsolódó szócikkek: Kenji Kishimoto
1 hozzászólás
SzRéka >!

Ella takes my hand.
I look at her, surprised, and she smiles at me, the fading sun glinting in her eyes. I feel her fear, her hope, her love for me. But there’s something else, too— something like pride. It’s faint, but it’s there, and it makes me so happy to see her like this. She should be proud. I can speak for myself, at least, when I say that I’ve never been so proud of her. But then, I always knew she would go on to greatness. It doesn’t surprise me at all that, even after everything she’s been through—after all the horrors she’s had to face—she’s still managed to inspire the world. She’s one of the strongest people I’ve ever known.

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Ella
SzRéka >!

“I missed you, Kenji,” I say. “I’m so happy you’re here.”
“Hey,” Kenji says sharply. “Don’t you dare start crying. If you start crying I’ll start crying and we do not have time to cry right now. We have too much shit to do, okay? We can cry later, at a more convenient time. Okay?”

Kapcsolódó szócikkek: Juliette Ferrars · Kenji Kishimoto
Nymeria96>!

“Are you sure I don't know you?”
And she smiles. Smiles at me and my heart shatters.
“Trust me,” she says. “I'd remember you.”

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Juliette Ferrars
Nymeria96>!

And I realize then, in a moment that terrifies me, that I want this, forever. I want to spend the rest of my life with her. I want to build a future with her. I want to grow old with her.
I want to marry her.

278. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson
Nymeria96>!

“Ella,” he says softly.
A wave of feeling washes over me. Hearing him say my name—my real name—makes everything feel real. Makes us feel real.

284. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Ella
3 hozzászólás
SzRéka >!

“Will you at least look at me when I’m talking to you?”
“Can’t.”
“What?” She sounds startled. “What do you mean you can’t?”
“Can’t look at you.”
She hesitates. “Why not?”
“Too pretty.”

Kapcsolódó szócikkek: Kenji Kishimoto · Nazeera Ibrahim
Aaron_Rgd>!

She turns and looks at me, her eyes wide, startlingly bright. Blue green. Like the globe, I think. Like the whole world.

Kapcsolódó szócikkek: Aaron Warner Anderson · Ella

A sorozat következő kötete

Shatter Me sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Ruins
Marissa Meyer: Cress (angol)
Marie Rutkoski: The Winner's Kiss
Patrick Ness: Monsters of Men
Marie Lu: The Rose Society
Amy Tintera: Rebel
Susan Ee: Angelfall
Kresley Cole: The Dark Calling
Isaac Marion: Warm Bodies
Lauren Oliver: Delirium (angol)