A ​Very Large Expanse of Sea 3 csillagozás

Tahereh Mafi: A Very Large Expanse of Sea

It’s 2002, a year after 9/11. It’s an extremely turbulent time politically, but especially so for someone like Shirin, a sixteen-year-old Muslim girl who’s tired of being stereotyped.

Shirin is never surprised by how horrible people can be. She’s tired of the rude stares, the degrading comments—even the physical violence—she endures as a result of her race, her religion, and the hijab she wears every day. So she’s built up protective walls and refuses to let anyone close enough to hurt her. Instead, she drowns her frustrations in music and spends her afternoons break-dancing with her brother.

But then she meets Ocean James. He’s the first person in forever who really seems to want to get to know Shirin. It terrifies her—they seem to come from two irreconcilable worlds—and Shirin has had her guard up for so long that she’s not sure she’ll ever be able to let it down.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Electric Monkey, London, 2018
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405292603
>!
HarperCollins, London, 2018
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780062866561

Kedvencelte 3

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

hel_99>!
Tahereh Mafi: A Very Large Expanse of Sea

Teljes értékelés a blogon: https://bookuniversee.blogspot.com/2019/08/tahereh-mafi…

"Ritka,hogy a muszlim lányt főszereplőként látjuk egy történetben, általában a kirekesztett, meg nem értett karakter szerepét kapják, de remélem ezután több ilyet is olvashatunk, hogy az emberek látásmódját szélesítse egy kicsit. .

Shirin egy nagyon erős és bátor lány, aki egy kicsit makacs és önfejű is. Fél a kötődéstől,attól,hogy megbántják. De az ő helyében ki lenne az aki vidáman, ugrálva megy iskolába,amikor mind ott,mind az utcán úgy néznek rá, mint egy darab szarra?! Na ugye. Számomra borzasztóan taszító az emberek viselkedése. Mindenféle kérdés nélkül levonják a téves következtetéseiket és úgy viselkednek másokkal, hogy az szerintem elfogadhatatlan és felháborító. Mindig azt hiszem,hogy már nem tudnak meglepni és $@!% de, még mindig meg tudnak lepni. Sokszor inkább lemondok egy programot és itthon olvasok, mert nincs hangulatom a sok gyökér közé menni. Hiányzik az a minimális tisztelet, amit mindenkinek meg kell adni. De nem, egyesek olyan minősíthetetlen stílusban nyilvánulnak meg, hogy azt én már nem tudom szó nélkül hagyni, pedig nem szoktam és nem is akarok más életébe beleszólni, de amikor valakit nyilvánosan aláznak meg, az szerintem nem tolerálható. Legszívesebben átnyúltam volna a lapokon és jól megragadtam volna a nyakát a sok rasszista köcsögnek. Mindenki egyenlőnek születik és kezeljük is úgy egymást. Ahogy már írtam adjuk meg egymásnak a kellő tiszteletet, aki erre nem képes az hozzám inkább ne is szóljon. Hidzsáb van a fején? Sötétebb a bőre? A saját neméhez vonzódik? Vagy éppen senki nem érdekli? Nem akar gyereket? Nem akar megházasodni? És? Ki a szart érdeklik ezek,amikor ezek pusztán csak külsőségek, belül pedig lehet,hogy egy csodálatos ember. Ne legyünk felszínesek!

Ocean pedig egy csoda. Nem tökéletes egyáltalán, de mégis egy tisztaszívű, kitartó és mindig kiáll az elhatározása mellett, ami ebben az esetben Shirinnel folytatott kapcsolata volt. Ő is tett olyat,amit nem feltétlenül kellett volna, de pont ettől volt olyan igazi a karaktere szerintem. Sok könyvben vannak idealizált, tökéletes fiúk/ lányok, akiknek semmi hibája nincs sem külsőleg, sem belsőleg és emiatt sokan kevesebbnek gondolják magukat,mint amik. Ocean karaktere pedig pont olyan, akivel akár mi is találkozhatunk, nekem sajnos még nem volt ilyen szerencsém, de remélem egyszer lesz. Ocean, de igazából Ocean és Shirin kettőse annyira megérintette a szívemet és annyira szurkoltam nekik. "


Hasonló könyvek címkék alapján

Nicola Yoon: The Sun is Also a Star
Nicola Yoon: Everything, Everything
John Green: Turtles All the Way Down
Jennifer Niven: Holding Up the Universe
Amy Harmon: Making Faces
Jennifer L. Armentrout: Opposition
Rick Riordan: The Last Olympian
Jennifer Niven: All the Bright Places
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Kresley Cole: Lothaire