Reuben ​könyve 11 csillagozás

Tabitha King: Reuben könyve

Stephen ​King felesége, Tabitha King ötödik regényében ismét megcsillantja kivételes tehetségét, amikor megnyerő és felismerhető jellemeket ábrázol, akik az élet váratlan viszontagságaival szemben hősiesen felveszik a harcot. A Reuben könyvében lenyűgöző az írónő érzelmi azonosulása Reuben Stylesszal, aki egész életét Nodd's Ridbe-ben tölti, Maine államban, és aki semmi mást nem akar az élettől, csak a boldogságot. Azokban az években, amit beárnyékol a vietnami háború és a sorozás, Reuben egy sovány, céltudatos tinédzser, akinek a romantikáról alkotott elképzelését az akkori generáció dalai alakítják, és akinek könnyen elérhető álmai vannak, zsarnok apja halála ellenére. Megpróbál helyesen cselekedni a szokásos amerikai sikertörténet forgatókönyve szerint – de az élet számára nem hoz könnyű és gyors sikereket. A középiskolában kiemelkedő eredményeket ér el a sport terén, de fel kell hagynia sporttal kapcsolatos ambícióival, hogy eltarthassa magát. Keményen dolgozik a helyi… (tovább)

>!
Alexandra, Pécs, 2001
398 oldal · ISBN: 9633681049 · Fordította: Tavasz Marianna

Kedvencelte 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Hiranneth>!
Tabitha King: Reuben könyve

Ezzel a történettel csak egy nagy bajom volt, a férfi főszereplő. Reuben viselkedését az elején csupán együttérzéssel néztem, aztán érdeklődve végül már konkrétan idegesített. Van az a pont szerintem, ahol az ember eldönti, innen már nincs értelme tovább tűrni. És nála szerintem sokszor volt, mégsem változtatott. Ha már korábban a sarkára állt volna, vagy elvált volna, akkor sokkal több fájdalmat megtudott volna sporolni magának és a családjának is.

csartak MP>!
Tabitha King: Reuben könyve

Én a végén már sajnáltam szegény Reuben-t, ahogy kínozta és megverte(!), és kihasználta a felesége. Szerencsétlen férfi más nem akart végig, csak hogy boldog legyen és szeressék.

Tercia>!
Tabitha King: Reuben könyve

Ezt is a nyaralóskönyvek közé sorolom. Kellően hosszú, fenntartja az érdeklődést, de nem megterhelő, a meglehetős drámai vonal ellenére sem.
Nem olvastam eddig egy könyvét sem, na majd most.


Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Kardok vihara
Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
Rick Riordan: Neptunus fia
John Williams: Stoner
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
J. L. Armentrout: Origin
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Tiffany Reisz: Az úrnő
Torey Hayden: Egy gyerek