Minority ​Monsters! 3 csillagozás

Tab Kimpton: Minority Monsters!

Greetings explorers, and welcome to Alphabet Soup Land!
Want to learn about the not-so-invisible Bisexual Unicorn? The secrets of the Asexual Succubus? Or the previously unfathomable fathoms of the Genderqueer Merperson? If so, you‘re in the right place!
Packed full with comics of mythical monster, field notes and information sections; this spotters guide of LGBT* and Queer creatures is the perfect companion for any adventurer.

Parental guidance: Contains some adult language and frank discussions about gender and sexuality.

>!
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780957040380

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Mesemondó IP
Tab Kimpton: Minority Monsters!

Gyors olvasmány, de nagyon cuki, és főleg fontos spoiler. Képregényes, szörnyecskés formában tálalja az LMBTQ+ betűleves alapvető fogalmait és koncepcióit, Interszex Incubustól Panszexuális Faunig; és persze külön örültem, hogy nekem is jutott szörnyecske, a Demiszexuális Félisten (demigod) személyében. Bár színes rajzok ékesítik a könyvet, alapvetően nem gyerekeknek szól, hanem olyan felnőtteknek, akik szeretnének jobban kiigazodni a sokféleségben. Minden szörnyhöz tartoznak humoros illusztrációk és kommentek, és a leggyakoribb félreértések hosszú listái is. A szexuális és nemi kisebbségeken kívül szó van a könyvben más témákról is, pl. a metszetszemléletről, a beleegyezésről (a consent eddigi egyik legjobb magyarázatát találtam meg benne), az LMBT+ közösségen belüli konfliktusokról, sőt, a szexuális játékokról és fétisekről is olvashatunk egy kicsit. Önmagában minden fejezet (szörnyecske) megérne egy teljes képeskönyvet, és némelyik leírást kicsit rövidnek is éreztem – én már ismertem az alapfogalmakat, ezért jókat kuncogtam a poénokon, de aki teljesen nulláról kezdi, annak lehet, hogy több magyarázatra lenne szüksége. Úgy hallom, már készül a második kiadás, bővebb leírásokkal, az biztosan még klasszabb lesz majd.
Nagyon színes könyv, ötletes szövegekkel és illusztrációkkal. A megrögzött homofóbokat nem fogja meggyőzni az ellenkezőjéről, de mindenki másnak szívből ajánlom :)

34 hozzászólás
>!
Timár_Krisztina IP
Tab Kimpton: Minority Monsters!

Egyszerű és nagyszerű, rövidségében is hasznos kis ismeretterjesztő könyv, amelyből megtudhatjuk, hogyan lehet frappáns válaszokat adni tinédzserek kellemetlen kérdéseire. Mert ne legyenek illúziói senkinek: azokat a kérdéseket fel fogják tenni. És ha a felnőtt jót akar magának, akkor megfelelő válaszokat kell találnia rájuk. Jó, nem biztos, hogy pont azokat, amiket ez a könyv ad, de kiindulópontnak mindenképpen jó.

Itt olvasható tovább:
https://gyujtogeto-alkoto.blog.hu/2020/03/20/tab_kimpto…

2 hozzászólás
>!
TiaRengia I
Tab Kimpton: Minority Monsters!

Hála @Mesemondó-nak, eme könyv segítségével ismét útmutatást kaptam a szokásostól eltérő nemi identitású emberek lények különböző típusait illetően, megspékelve olyan színes és tarka, már-már giccsbe hajló, csillámporos rajzokkal, amelyeket jellemzően az LMBT-szubkultúrában láthatunk.

Okos kis könyv, lényegretörően, szájbarágósan tartalmazza mindazokat a tudnivalókat, amikre egy nyitott szemléletű ember kíváncsi lehet. Volt pár új infó számomra is, amiket ezzel a rajzos-mesés analógiával sokkal könnyebben be lehetett fogadni, mint egy száraz tanulmánykötet egyik darabját. Áthatja valami megkapó báj az egész könyvet, amitől egyszerűen nem lehet nem szeretni.

Feladnám kötelező olvasmányként mindazok számára, akik szerint a könyvben taglalt identitásokkal rendelkezők csak jódolgukban nem tudják, mit csináljanak…


Hasonló könyvek címkék alapján

Meg-John Barker: Queer
Neil Gaiman: The Sandman – Overture
Rick Riordan: The Red Pyramid: The Graphic Novel
Rick Riordan – Robert Venditti: Percy Jackson & the Olympians 2. – The Sea of Monsters
Loïc Locatelli-Kournwsky: Persephone
Adam Smith: Long Walk to Valhalla
Paul Louise-Julie: Night Of the Wolves
Zelda Wang: MYth: My Seasons
Kieron Gillen: The Wicked + The Divine Deluxe Edition: Year One
Jen Wang: The Prince and the Dressmaker