Ojabun 23 csillagozás

T. O. Teas: Ojabun T. O. Teas: Ojabun

Vad ​erők, gyilkos indulatok feszülnek egymásnak Kalifornia kék ege alatt, valamint Tokióban, a jakuzák fellegvárában. Barátságok és szerelmek szövődnek, majd tevődnek próbára, testőrökről és bérverekedőkről derül ki, mit is érnek valójában, amikor eljön az igazság pillanata.
Egyesek szerint jó ötlet Japán egyik legnagyobb jakuza klánját belekeverni egy hatalmas fegyvercsempészési ügybe, de Arakaga ojabun nem így gondolja. Igaz Arakaga napjai ellenségei szerint meg vannak számlálva. Van, aki az ojabun tisztére pályázik, az FBI a fegyvercsempészekre vadászik, Fortani nyomozó egy őrült gyilkosra, Arakaga pedig lánya elrablójára. Még nem tudják, hogy a szálak összefutnak.

Az ojabun világa kemény, de nem keményebb, mint az élet. Ebben a világban a jó legyőzheti a rosszat, a belső erő diadalmaskodik a külső fölött. Ebben a világban a kard nem csak fegyver, és a fegyver nem csak a kard. A ki, a belső energia ölhet és gyógyíthat. A regénybeli ojabun legyőzi ellenségeit, az… (tovább)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632545158
>!
Lap-ics, Debrecen, 1997
380 oldal · ISBN: 9634342663

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

barbesz93>!
T. O. Teas: Ojabun

Második könyvem a – sokak által nem tudott – magyar írótól. Imádom Japánt, mindent ami Japánnal kapcsolatos. Részletes és pontos leírásokat tartalmaz a könyv, tetszik, mert sok esetben mintha ott lennék újra. A történet csak a végére kerekedik ki, nem a legizgalmasabb könyv, amit eddig olvastam. A folytatására kíváncsi vagyok. Néha ugráltunk a történések között, így a végére állt csak össze a kép, mely által megkaptuk a kérdésekre a választ.

Diosz P>!
T. O. Teas: Ojabun

Ulpiusos szokás hogy a szerzőt mindig a mennyekbe emelik? Magyarország (vagy csak egyik?) legnépszerűbb krimiírójáról nem is hallottam eddig. Nem ismertem sem őt magát, sem a munkáit. Ez mindenesetre egy jól olvasható, könnyen emészthető kis krimi volt, bár voltak benne olyan leírások – leginkább a harcművészet műveléséről, amik arra utalnak, a szerző valóban jártas benne, de annyira nem kötött le, szóval néha átugrottam sorokat. Ezt leszámítva nem volt rossz.

3 hozzászólás
Vascello>!
T. O. Teas: Ojabun

Nagyon jó könyv volt, teljes mértékben lekötött órákon keresztül, csak úgy faltam a betűket. Izgatottan várom a folytatást.

PaiPai>!
T. O. Teas: Ojabun

Pontos olvasás: 07. 05. -> 07. 09

Többi később.

Chris>!
T. O. Teas: Ojabun

Jó kis könyv volt. (Bővebben a linknél)

andingo>!
T. O. Teas: Ojabun

Kettőség van bennem. Jó volt, tetszett, bár egy kicsit több mélységet vártam a háttérről (de ez végül is nem egy dokukönyv :) ) És bár kicsit kapkodó a nevek ugrálásával, az emberek cselekedeteivel és koncentrálni kellett a ki-kivel-hogyan áll kapcsolatban részeknél (ami egy jakuzás-üzleties-családi kapcsolatoknál megszokott, főleg, ha XX. században élnek), de a keleti értékekről szóló tanmese – ahogy a szerző nevezi saját könyvét – mégis egy jól megírt, fordulatos szórakoztató krimi. A leírások sem unalmasak. Aki szereti ezt a világot, szereti a tradiciókat, annak érdemes elolvasni.

XX73>!
T. O. Teas: Ojabun

Nem kötött le. Nemrég volt a kezemben egy hasonló, magyar szerző által elkövetett, japán szálas, Amerikában játszódó krimi. Az sem tetszett igazán. Lehet, izgalmasabb lett volna a sztori, ha legalább az egyik idegen vonalat elereszti a szerző. Mondjuk egy pesti külvárosi dojóba vezetnének a szálak…


Népszerű idézetek

Bori_Tóth_21>!

Nincs valami olyasmi, ami korábban nem csúszott- mászott, és rendesen át van
sütve?

3. oldal

Bori_Tóth_21>!

Azt az apróságot nem kell tudniuk, hogy a Hippi a régi szép időkben nem járt
Kaliforniában. Hivatásos bakaként szolgált Vietnamban, és a „make love not war"
jelszónak annyiban igyekezett eleget tenni, hogy megerőszakolt néhány vietnami nőt,
mielőtt megölte őket.

50. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Guillaume Musso: Az angyal hív
Frei Tamás: 2015
Dean R. Koontz: Égi jel
Erle Stanley Gardner: Perry Mason és a hosszú combú énekesnő esete
Thomas Pynchon: Beépített hiba
James M. Cain: Dupla vagy semmi
Dean R. Koontz: Az éjszaka hangjai
Thomas Pynchon: A 49-es tétel kiáltása
Chris Carter: A keresztes gyilkos
Dean R. Koontz: Rejtekhely