Ojabun 14 csillagozás

T. O. Teas: Ojabun T. O. Teas: Ojabun

Vad ​erők, gyilkos indulatok feszülnek egymásnak Kalifornia kék ege alatt, valamint Tokióban, a jakuzák fellegvárában. Barátságok és szerelmek szövődnek, majd tevődnek próbára, testőrökről és bérverekedőkről derül ki, mit is érnek valójában, amikor eljön az igazság pillanata.
Egyesek szerint jó ötlet Japán egyik legnagyobb jakuza klánját belekeverni egy hatalmas fegyvercsempészési ügybe, de Arakaga ojabun nem így gondolja. Igaz Arakaga napjai ellenségei szerint meg vannak számlálva. Van, aki az ojabun tisztére pályázik, az FBI a fegyvercsempészekre vadászik, Fortani nyomozó egy őrült gyilkosra, Arakaga pedig lánya elrablójára. Még nem tudják, hogy a szálak összefutnak.

Az ojabun világa kemény, de nem keményebb, mint az élet. Ebben a világban a jó legyőzheti a rosszat, a belső erő diadalmaskodik a külső fölött. Ebben a világban a kard nem csak fegyver, és a fegyver nem csak a kard. A ki, a belső energia ölhet és gyógyíthat. A regénybeli ojabun legyőzi ellenségeit, az… (tovább)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632545158
>!
Lap-ics, Debrecen, 1997
380 oldal · ISBN: 9634342663

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Diosz P
T. O. Teas: Ojabun

Ulpiusos szokás hogy a szerzőt mindig a mennyekbe emelik? Magyarország (vagy csak egyik?) legnépszerűbb krimiírójáról nem is hallottam eddig. Nem ismertem sem őt magát, sem a munkáit. Ez mindenesetre egy jól olvasható, könnyen emészthető kis krimi volt, bár voltak benne olyan leírások – leginkább a harcművészet műveléséről, amik arra utalnak, a szerző valóban jártas benne, de annyira nem kötött le, szóval néha átugrottam sorokat. Ezt leszámítva nem volt rossz.

3 hozzászólás
>!
Vascello P
T. O. Teas: Ojabun

Nagyon jó könyv volt, teljes mértékben lekötött órákon keresztül, csak úgy faltam a betűket. Izgatottan várom a folytatást.

>!
Harmonya
T. O. Teas: Ojabun

Pontos olvasás: 07. 05. -> 07. 09

Többi később.

>!
Renáta_Farkas_2
T. O. Teas: Ojabun

Egyszeruen keptelen voltam vegigolvasni :( nem kotott le, unalmas volt, folosleges szovegekkel :(

>!
Chris
T. O. Teas: Ojabun

Jó kis könyv volt. (Bővebben a linknél)

>!
andingo
T. O. Teas: Ojabun

Kettőség van bennem. Jó volt, tetszett, bár egy kicsit több mélységet vártam a háttérről (de ez végül is nem egy dokukönyv :) ) És bár kicsit kapkodó a nevek ugrálásával, az emberek cselekedeteivel és koncentrálni kellett a ki-kivel-hogyan áll kapcsolatban részeknél (ami egy jakuzás-üzleties-családi kapcsolatoknál megszokott, főleg, ha XX. században élnek), de a keleti értékekről szóló tanmese – ahogy a szerző nevezi saját könyvét – mégis egy jól megírt, fordulatos szórakoztató krimi. A leírások sem unalmasak. Aki szereti ezt a világot, szereti a tradiciókat, annak érdemes elolvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Barker: Sayonara Bar
Leslie Valley (Garamvölgyi László): A maffia fogságában
Kármán Irén: Szemben a maffiával
I. M. Brod: Tüske a köröm alatt
Borsa Brown: A maffia ölelésében
Andrej Kurkov: A halál és a pingvin
Leonardo Sciascia: Mint a bagoly nappal
Nelson DeMille: Az Aranypart pusztulása
Stuart Woods: A filmgyártó
Warren Murphy – Richard Sapir: A Pusztító színre lép