Soulless (King 4.) 22 csillagozás

T. M. Frazier: Soulless T. M. Frazier: Soulless

The finale to Bear and Thia's epic love story.

>!
228 oldal · ASIN: B018PVXCQY
>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2016
ASIN: B01DCFBNEG · Felolvasta: Molly Glenmore, Rob Shapiro
>!
CreateSpace, Washington, 2016
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781523978366

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Brantley King ’King’ · Samuel Clearwater ’Preppy’ · Bear · Doe · Cynthia 'Thia' Andrews


Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
T. M. Frazier: Soulless

Csak annyit fűznék hozza, hogy ha valaki papírformátumban szeretné megvenni, ne külön-külön vegye meg, mert ez a történet Bear folytatása. Ketté van vágva a könyv, és ha úgy veszed meg drágább. Van limitált kiadás, ahol négy könyv helyett kettőt kapsz, és sokkal olcsóbb.
Fantasztikusak jó ez a rész is. A vége meg a következő könyvért kiált.

Mrs_Curran_Lennart P>!
T. M. Frazier: Soulless

"We’re not given forever. We’re given just a finite amount of time on this earth. It’s up to us to decide how we are going to spend that time, and who we are going to spend it with.
I decided on the back of Bear’s bike that my time would be spent having more moments like this."
Ez a könyv egyenlő arányban volt véres és romantikus. Az írónő a King óta meghatványozta a durvaságot. Kellett nekem elszólni magam, hogy nem elég sötét. Ez a könyv elég sötét már a kezdetektől fogva. thia egy igazi túlélő és megteszi, amit kell. Beart támogatja mindenben, sőt a végén spoiler.
Van egy jó kis csattanó is a könyv végén, ami sok mindent megmagyaráz.
Tetszettek a múltbéli fejezetek Preppyvel, főleg a disznóvadászat.
Ha úgy vesszük az első részben megkezdett kör most zárult be. Romantikus végkifejlettel. Bear aztán tud szépeket mondani :)
(Erősebb gyomrúaknak)

Bleeding_Bride IP>!
T. M. Frazier: Soulless

Már az előző kötetnél is bőnyállal leecseteltem, hogy Bear sztorija színtiszta SOA.
Hát ez a kötet erre még rányomott egy lapáttal. Az amcsi szerzők körében alap nagyon bejött a SOA fanfic-ekből kinőtt regények írása, és bevallom, most azért kemény pénzt mernék fogadni, hogy Fraziert is megcsapta a SONS szele. Ennyi egybeesést akkor se hinnék el neki, ha a kezével a Biblián esküdne meg, hogy köze sincs a kettőnek egymáshoz.
De ez engem továbbra sem zavar, mivel még mindig SOA FOREVER fanatikus vagyok, és Frazier nem egy árnyék- másolást ad az ember kezébe, hanem egy majdnem olyan izgalmas sztorit.
Másik amin elgondolkoztam, ez a dárk romantika billog, ami alapvetően nekem annyira nem fekszik műfaji elnevezésnek, mert a dark művészet, meg dark akármi, az inkább szokott misztikus, mély, melankolikus ésatöbbi jelzővel illetendő valami lenni, mintsem sima gettós, bűnözős, alvilági vagy törvényen kívüli enyelgés (annak idejin 78-ba legalábbis). Mna, de értem én, hogy most mire teszik rá, elfogadom, bejön az is amit takar, csak ha már megtehetem, gondolkodom.
Viszont azért megfordul az is a fejemben, hogy a King sorozatot dark romance-nek hívni pont olyan, mintha a SOA holnaptól dark szappanoperaként lenne sugározva. (tekintettel arra, hogy abban is a szerelmi szálak viszik az eseményeket, és szex is van rendesen, amit nézni benne)
Mindezen ellenérzéseim csak a szeretetemből fakadnak, mindkét sorozat iránt. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy azok, akik jobb híján elfogyasztották a Bratva-t, vehetik következőnek Fraziert a kézbe, és garantáltan visszakapják az elveszett érzést :D

5 hozzászólás
Szilvi00 P>!
T. M. Frazier: Soulless

„Love isn’t about wanting a hero, it’s about wanting to be one for the other person."

Szeretem, hogy még mindig tud meglepetést okozni az írónő, hiába készülek fel több lehetséges végkimenetelre. Konkrétan spoiler gondolok, spoiler annyira nem lepett meg, sejtettem és reméltem a felbukkanását. Bear és Ti kapcsolata ebben a részben teljesedett be, nem is akármilyen úton és módon. El sem tudom mondani, mennyire megérdemelték a maguk boldogságát! Egy idő után majdnem megfeledkeztem arról, hogy dark könyvet olvasok, de csak majdnem. Ilyen nonszensz spoilermég nem látott a világ, egy kis részem émelygett, ám a nagyobbik részem csak sóhajtozott. Nagyon jó volt találkozni a régebbi részekből megismert szereplőkkel (Jake, Abby, Rage) , a visszaemlékezések viszont kevésbé tudtak lekötni. Próbálom tűrtőztetni magam, de nagyon vonzanak a következő részek, és hamarosan King-ék is visszatérnek egy új könyvvel. De jó lesz!

>!
228 oldal · ASIN: B018PVXCQY
3 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!
T. M. Frazier: Soulless

Anyám borogass! Kész érzelmi hullámvasút volt a kötet, ami aztán igazán megviselt, minden téren.
Bear szülei borzalmas és beteg emberek! Esküszöm, hogy versenybe szállnak megannyi más felnőttel a legrosszabb címért. Nem is értem, hogy hogy a fenébe tudta bárki is elviselni őket?!
Thia még mindig óriási kedvencem. Rendkívül tökös és kemény a csaj, aki nemhiába kötött ki Bear mellett, hiszen tökéletesen megállja a helyét, mint a társa. Imádtam kettejüket és bár volt egy kisebb kihagyás az elején, mégis ugyanolyan szenvedéllyel találtak vissza a másikhoz.
Megannyi meglepetés és csavar volt a történet folyamán, mégis az utolsónak szánt fordulatra számítottam, így az az egy nem lepett meg. spoiler
Sajnos a pénztárcám most nem engedi meg, de igyekszem az új évben majd mihamarabb folytatni a sorozatot, mert T. M. Frazier függő lettem!

6 hozzászólás
Ms_thebetty>!
T. M. Frazier: Soulless

„We are lawless. We are free. We are FAMILY.”

Nem ragozom: imádom. ♥

Ez a három jómadár pedig (értsd: Brantley, Samuel és Abel) örökre a szívembe véste magát. ♥

1 hozzászólás
Nüx_Játékterme P>!
T. M. Frazier: Soulless

Nagyon jó volt ez a sztori is. Nekem úgy tűnik, Bear most már mindig is a kedvencem marad! A végén összeszorult a szívem, mármint a csúcspontnál spoiler, arról nem is beszélve, amit spoiler.
Az a baj, hogy spoiler miatt muszáj lesz nagyon sürgősen folytatnom a sorozatot.

Viszont van egy negatív dolog is, amit megemlítenék, amely az egyes könyvekben annyira nem volt nagy probléma, de Frazier könyveire úgy tűnik, jellemző: helyesírási hibák. :'( Sajnos nem csak félregépelések voltak, hanem tipikus angol anyanyelvűek által elkövetett hibák: piece helyett peace, you're helyett your és ami a legrosszabbul érintett, a would of/should of (would have/should have). Durva hibák voltak. :( Mintha egy magyar író olyanokat írna, hogy mindíg, lessz, vagy aszt mondta – a szerkesztők/lektorok pedig átengednék. :/
A könyv tartama zseniális volt, de ezek a hibák sajnos engem gyakran kizökkentettek.
Viszont semmiképp nem tántorítottak el a sorozattól, ezért folyt. köv. hamarosan. ♥

1 hozzászólás
felícia97>!
T. M. Frazier: Soulless

A sorozat első három részét olvasva naivan azt gondoltam hogy T.M.Frazier számomra már nem tud olyasmivel előrukkolni ami igazán nagy meglepetést okozhatna.Én hülye nem is tévedhettem volna nagyobbat. :D Igaz kezdetben ezt még nem nagyon sejtettem,de persze azért gondoltam hogy lesz itt is valami csavar és ez be is igazolódott.A történet feléig csak 4,5 csillagot akartam adni mert nagyon stagnált a történet;meglehetősen kevés dolog történt,csak toporogtunk egy helyben,de valahol Thia és Bear újbóli találkozása körül beindult végre a cselekmény,ami egészen a lezárásig tartogatott meglepetéseket,de az epilógus konkrétan feltette az i-re a pontot.Ott már tudtam,hogy a kezdeti elégedetlenségem ellenére sem érdemel kevesebbet mint 5 csillag. A történet csavarjai közül a Grace-el kapcsolatosat magam is sejtettem,bár az a vonal is bőven tartogatott új információkat,de a finálé során kiderülő dolgok és az igazságok Bear szituációjával kapcsolatban na azok ütöttek rendesen.Viszont ez még mind semmi az epilógushoz képest.Most komolyan az írónő képes volt,arra hogy spoiler Szóval ettől az eszméletlen fordulattól a padlón landolt az állam,és most borzasztóan örülök.Egyszerűen elképesztő ahogy az írónő keverni tudja a szálakat,amellett pedig szerintem tuti hogy van egy szadista oldala,ami jókat röhög amikor megszívat minket olvasókat. :D Na mindegy de ennek ellenére, vagy talán pont ezért de nagyon tetszett. Ebben a részben se kell hiányolnunk a kemény részeket,de emellett marad idő az érzelmesebb pillanatokra is és nyugodt szívvel írhatom hogy természetesen nem megyünk át nyáladzásba és ez így is volt jól. Bear továbbra is kemény marad,a Thia iránt érzett szerelem inkább csak megerősíti őt,és legnagyobb örömömre végre ő maga is megérti az előző részben tanúsított hibáit.Thia-t külön ki kell emelnem,aki ugyan most néha picit már sokat nyafogott pár dolog miatt,mégis jellemében egyre erősebb és keményebb hősnő lesz,aki nem fél küzdeni és ezért nagyon tudtam tisztelni a karakterét,ami mindezek ellenére továbbra is szerethető. Nagyon jó párost alkotnak ők együtt,és szerettem róluk olvasni akárcsak King-ékről.A bónusz epilógus pedig megmelengette a szívem. :) Akit még meg kell említenem az Rage,aki rendkívül érdekes karakterként mutatkozott be,és határozottan kíváncsi lennék a történetére.Még jó hogy felfedeztem hogy ő is kapott egy részt. Azt hiszem nem is szaporítom tovább a szót,aki teheti inkább olvassa el maga mert úgy az igazán nagy élmény.Nagyon megszerettem ezt a sorozatot,a King-nél még nem gondoltam hogy ez így lesz,de nagyon a szívemhez nőtt a három jó madár:,King, Bear és persze Preppy. Örülök hogy adtam esélyt ennek a sorozatnak mert eddig nem bántam meg és biztos hogy folytatni fogom.

CsepAdri>!
T. M. Frazier: Soulless

Jobb volt, mint az előző. Igazából a vége tetszett nagyon nagyon, ott majdnemcsak ugráltam annyira örültem :)))

2 hozzászólás
lovEVly P>!
T. M. Frazier: Soulless

We started as a broken promise, one never meant to be kept.
We ended on the promise of forever.

Ez talán még jobban magával ragadott, mint az előző. Több akció, izgalom volt benne, és persze számos titokra derül fény.
Ebben a részben Thia-val még inkább szimpatizáltam. Nem változott meg hisztis, sérülékeny szereplővé, hanem ha lehet erősebbé, céltudatosabbá alakult. Habár amennyiben figyelembe vesszük Bear-t, aki nem kevés törvénybe ütköző dolgot tett, nem is lehetett ez olyan könnyű.
Bear jelleme is hasonló képpen alakult. Nem lett belőle csöpögős, báránylelkű szerelmes férfi, hanem maradt az a kemény és rettenthetetlen, elszánt pasi, aki volt is.
Nekem nagyon tetszett ez a rész…A vége pedig jó hangosan kiált a következő kötetért!


Népszerű idézetek

Enikő_Darai_Enii P>!

We started as a broken promise, one never meant to be kept. We ended on the promise of forever.

Enikő_Darai_Enii P>!

Life is way too scary to waste time being afraid of the unknown when the known is frightening enough.

Enikő_Darai_Enii P>!

We’re not given forever. We’re given just a finite amount of time on this earth. It’s up to us to decide how we are going to spend that time, and who we are going to spend it with.

Enikő_Darai_Enii P>!

Besides, I had no use for dreams when mine was already lying on top of me, fast asleep.

Bleeding_Bride IP>!

How well I have learned that there is no fence to sit on between heaven and hell.

Bleeding_Bride IP>!

Home is where you feel the most like yourself. Home is the thing that makes you happiest during this very short life.
The person who makes you happiest.
I’d never known what a real home was, and now that I’d found it, I was never letting it go.

Bleeding_Bride IP>!

Until you, I felt like nothing. I was nothing. You gave me everything and I plan to do the same for you. You’re too good for me, but I plan to make that up to you with how good I’m going to be for you. With you. Because of you.

Bleeding_Bride IP>!

We deserved our chance at life. At love. At figuring out what any of this meant. It was far from a romance. But it was still a love story. And it was ours. I was going to stop at nothing until we had our happy ending.

Ms_thebetty>!

The rules of the club and the rules of the road. We are lawless. We are free. We are FAMILY,

Chapter 36

Kapcsolódó szócikkek: Bear

A sorozat következő kötete

T. M. Frazier: Preppy 1. The Life & Death of Samuel Clearwater

King sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

K. B. Winters: Wonderfully Wrecked
Jennifer Bene: Lethal Sin
Julia Sykes: Dark Lessons
Julia Sykes: Renegade
Ann Mayburn: Exquisite Trouble
M. N. Forgy: What Doesn't Destroy Us
Brittainy C. Cherry: The Fire Between High & Lo
Lora Leigh: Wild Card