King ​(angol) (King 1.) 54 csillagozás

T. M. Frazier: King (angol) T. M. Frazier: King (angol)

Homeless. Hungry. Desperate.
Doe has no memories of who she is or where she comes from.
A notorious career criminal just released from prison, King is someone you don’t want to cross unless you’re prepared to pay him back in blood, sweat, pu$$y or a combination of all three.
King’s future hangs in the balance. Doe’s is written in her past. When they come crashing together, they will have to learn that sometimes in order to hold on, you have to first let go.

Warning: This book contains graphic violence, consensual and nonconsensual sex, drug use, abuse, and other taboo subjects and adult subject matter. Although originally slated to be a standalone, King is now a two part series.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
256 oldal · ASIN: B00YT5QTJS
>!
CreateSpace, Washington, 2015
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781512038569
>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2015
ASIN: B014V4VD5Q · Felolvasta: Molly Glenmore, Rob Shapiro

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Brantley King ’King’ · Samuel Clearwater ’Preppy’ · Doe · Bear


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
T. M. Frazier: King (angol)

Ez az a könyv volt, amit negyedétől 10 percekre le kellett raknom.
A sztorihoz nem sok mindent fűznék hozzá, izgalmas, életszerű, nyersen őszinte, pörögnek a lapok a kezedben. Hatalmas filmet lehetne belőle csinálni.
Másrészről folyamat flashbackjeim voltak. Voltam Doe és ismerem Kinget. Tudom milyen rettegni valakitől, mégis vonzódni hozzá, milyen remegni ha a közelükben vagy, de akkor is jár a szád, hiába bánod meg utólag. Megéltem azokat a szerelmi vallomásokat, ami abból áll, hogy majdnem megfojtanak és ordítják a képedbe, hogy szeretlek, de ha átb"szol elvágom a torkodat. És hiába tikácsolsz és maradnak rajtad az ujjnyomok, olyan boldog vagy, hogy a fellegekben jársz. Birtokolnak, hordod őket a bőrödön, megvédenek, mikor szembesülsz a szennyel és mocsokkal, amitől felfordul a gyomrod. De megtanulod, hogy amit Grace mond a kötetben, hogy a rossz fiú nem gonosz fiú mennyire igaz lehet.
Na, nincs is miért ezt ragoznom, imádtam ezt a sztorit, és bármennyire is felnyitotta a saját pandorám szelencéjét, valami isteni munkát adott ki a szerző a keze közül.

32 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
T. M. Frazier: King (angol)

Akinek ez a könyv túl durva, az eddig rózsaszín felhők között lebegett.
Egyszerűen csak életszagú. Sajnos nagyon sokan vannak hányatott gyermekkorral a hátuk mögött. A kitörés egyik módja pedig a bűnöző életmód. Bár King és a barátai rosszfiúk, mégsem az a velejéig romlott társaság. Ráadásul King elég nehéz időszakon megy át spoiler, úgyhogy kurtán furcsán bánik Doe-val. Megértem, hogy miért nem árulja el neki a kilétét spoiler
A végét még meg is könnyeztem a történetnek. spoiler
Egy ilyen függővég után pedig muszáj folytatni!

16 hozzászólás
_Eriii>!
T. M. Frazier: King (angol)

Azta….
Ilyen az amikor nem találok szavakat, mert annyira jó volt egy könyv. Másfél nap alatt ki nyomtam ennek a folytatását is. Imádtam, volt egy pár dolog ami zavart, de azon kívül azt kell, hogy mondjam, nem egy mindennapi könyvet olvastam. A fene sem tudja miért, de szeretem a gengsztereket és a maffiózókat. King, szerelem a köbön. Imádom a tetkós, belevaló pasikat, és meg gengszter is, hát rózsaszínköd. Doe-t, már az elején megkedveltem. Hiába, hogy csitri, de annyira belevaló, annyira megfogja az embert. Olvassátok.

4 hozzászólás
pveronika>!
T. M. Frazier: King (angol)

Bár a dark típusú könyvekkel még csak ismerkedés szintű a viszonyom, de tetszett. Nem volt tökéletes, de izgalmas volt.

A történet főszereplője King, aki egy tetováló művész, aki a történet elején tér haza
három börtönben töltött év után, azonban valahogy a börtön falain kívül nem találja a helyét. Doe egy lány, akinek nincsenek emlékei. Akit összeverve találtak meg egy sikátorban, és aki már két hónapja napról napra küzd az életben maradásért az utcán. Végül egy prostituált veszi a szárnyai alá, és azt tanácsolja a lánynak, hogy menjenek el egy motorosbandához, és ha felajánlja a testét valamelyik motorosnak, akkor cserébe ott védelmet, ételt és új életet találhat. Így kerülnek arra a partira, amelyet King hazatérése alkalmából szerveztek neki a motoros haverjai. Doe-ról messziről látszik az ártatlansága, és hogy semmi keresnivalója ezen a helyen, azonban mikor a prostituált barátnő lelép több ezer dollárnyi készpénzzel, amit drogokra költhet, Doe ottmarad csapdában King-nél, aki ezután a foglyának tekinti.

Tényleg tetszett ez a könyv, azonban sokszor nagyon öncélúnak éreztem. Ez egy dark
romance történet, így nem kell meglepődni, ha a lapok erőszakkal, drogokkal, erotikával és káromkodással vannak megtöltve, azonban ahhoz, hogy számomra jó legyen egy könyv (akár dark, akár nem) építkeznie kell, és itt ez nagyon sokszor hiányzott. Sokszor öncélúnak éreztem az erőszakos jeleneteket, mert volt, hogy egyszerűen nem volt rájuk szükség, ugyanez a millió meg egy millió meg egy f*ck-al, (csak azért is végigfutottam egy keresést 587x szerepelt ez a szó), ami sokszor teljesen indokolatlan volt. És ismételnem kell magam: öncélú.

Van a könyves világban egy nagyon ismert kötet, Beth Flynn Nine Minutes című
könyve, amely nagyon mély nyomokat hagyott bennem néhány hónappal ezelőtt. Az is egy dark történet, és sok mindenben hasonlít erre a könyvre, azonban ami számomra a King-ből hiányzott, az az a tökéletes precizitással való építkezés és tökéletes történetvezetés, amely a Nine Minutes esetében megvolt. Sok minden tűnt indokolatlannak és elsietettnek ebben a történetben, és ez is az oka annak, hogy nem tudok öt csillagot adni erre a könyvre, annak ellenére, hogy tényleg nem volt rossz.

A szereplők közül megmondom őszintén, hogy csak Preppy-t sikerült igazán megkedvelnem, sem King, sem Doe nem hagyott bennem mély nyomokat, bár azt el kell
ismernem, hogy Doe küzdelme az életben maradásért, és azért hogy erős maradjon a lányért, akiről nem tudja, hogy ki volt régen, elismerésre méltó volt.

Összességében tetszett, és a végén konkrétan egy ’ne már’ felkiáltással fejeztem be a könyvet, a cliffhanger miatt, ennek ellenére nem biztos, hogy valaha folytatni fogom.

5 hozzászólás
Ms_thebetty P>!
T. M. Frazier: King (angol)

Imádom minden egyes sorát.

Tudjátok drágáim, ez a könyv sötét. De a sötétségnek is vannak fajtái. Ebben a történetben leginkább az emberi drámáké a főszerep. Valóságos, sajnos nagyon is létező drámáké. Sanyarú gyermekkor, kitörni vágyás, bűnözés… stb.
Szóval, ez a sztori, kérem alássan, igenis sötét. Ámbátor, ahhoz, hogy ezt sötétnek ítéljük, nem kell rózsaszín felhők között unikornisokkal csillámszivárványt eregetni. Attól, hogy ez drámai és valóságos, még nagyon is dark. De azt is megmutatja, hogy a sötétségbe mindig behatol a fény. King és Preppy barátsága igazán példaértékűnek tekinthető. És King szerelme Doe iránt szívet tépően gyönyörű. Számomra King viselkedése Doe-val teljesen érthető, sőt mondhatom ésszerű volt. Egy Kinghez hasonló ember mindig saját magával vívja meg a csatáit mielőtt bárminemű változásnak teret engedne. És hogy el lehet-e ezért ítélni? Megpróbálni sem szabad.

Ez a történet hűen ábrázolja a sérült emberek lelkivilágát, a rossz, de nem velejéig gonosz emberek értékeit.

És nem, tényleg nem való mindenkinek. Én is eldobtam félúton a pillangófogó hálómat. :D

10 hozzászólás
Szilvi00 P>!
T. M. Frazier: King (angol)

Zseniális! Abbahagyhatatlan! A maga kategóriájában, egy remekmű. Csak úgy ittam magamba minden sötét és beteg pillanatát! Egy ideig tudtam tiltakozni, de legkésőbb a vidámparkos rész után nem tagadhattam: Brantley King beférkőzött a szívembe és nem érdekelt, hogy mit tett a múltban vagy a jelenben, mennyit káromkodott, hány bűne volt… Doe bátorsága és kitartása tiszteletet érdemelt. Amit tenni készült, hogy egy kilátástalan helyzetből meneküljön és biztonságba tudja magát, az szörnyű, de nem tudtam elítélni érte. Az utolsó fejezetek különösen megráztak. Alig akartam elhinni, hogy spoiler után, Doe-t is kitette ekkora borzalomnak az írónő! Utána sem lett könnyebb, Preppy spoiler nem bírtam ki sírás nélkül. Tökéletes megértem, ha valaki nem képes befogadni egy ilyen Rázós könyvet, én oda-vissza voltam érte. Ami pedig a hangoskönyvet illeti, Molly Glenmore rendben volt, párszor túl hangosakat nyelt, ami picit zavart. Rob Shapiro viszont frenetikus alakítást nyújtott!
Nem is szaporítom tovább a szót, legszívesebben rögtön elkezdeném a következő részt!

>!
Tantor Media, Old Saybrook, Connecticut, USA, 2015
ASIN: B014V4VD5Q · Felolvasta: Molly Glenmore, Rob Shapiro
3 hozzászólás
Brigi__>!
T. M. Frazier: King (angol)

King, King, King…

Ez a könyv fantasztikus. Nem kell mindig a rózsaszín a köd sőt… egyáltalán nem kell. Ez a könyv bebizonyította. Brutális, kegyetlen mégis szívbemarkoló.
De így befejezni … a második részt. MOST!

Preppy :( ♥

2 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii>!
T. M. Frazier: King (angol)

Arra amit most érzek nincsenek szavak. Ez a könyv elérte, hogy őrülten belezúgjak egy agyontetovált, büntetett előéletűbe. És most itt vagyok, elolvastam a végét. Azt kívánom bár ne tettem volna. Mert ez a függővég ölni tudna! Azt kívánom, hogy Brantley King találja meg a boldogságot. Kapja meg mindazt, amire egész életében vágyott. A „kedves” szenátorunk pedig ássa el magát a föld legméjére.
Az ilyen könyvek egyszerűen engem úgy tudnak taccsra tenni, mint semmi más. Valahogy az utolsó oldalaik után olyan durva sokk lesz úrrá rajtam, hogy az leírhatatlan.
Legszívesebben máris nekikezdenék a sorozat 2. részének!

Tamlilla>!
T. M. Frazier: King (angol)

Ó, nem számítottam függővégre!
Most ez igazán rosszul érintett, mert azt hittem, azért valamelyest lezárt történetet kapok. Nagyon ütős vég kerekedett belőle és képtelenség nem folytatni!

King, nagyon mérges vagyok rád, sokkal ügyesebben kellett volna ezt intézni!

Igazán szerethető karakterek és végre egy olyan lány, aki nem egy fantasy – ból bukkan elő, mégis belevaló, rejtélyes és egy nagyon nagyon kedvelhető figura. Én legalább is imádtam!

Tényleg jó volt ez a könyv, ajánlom!
♥♥♥

28 hozzászólás
dsmiley>!
T. M. Frazier: King (angol)

Imádtam ezt a történetet, valami hihetetlen volt! Az első oldaltól az utolsóig fantasztikus volt, egy percig sem unalmas. Pörögtek az események, néha csak kapkodtam a fejem, hogy lépést tudjak tartani. Mindezt csodálatos stílusban megírva (már amennyire a nyelvezet ezt engedi). A karakterek is fantasztikusak, a három főszereplőt azonnal megkedveltem, de volt még rajtuk kívül egy-két másik karakter, akikről szívesen olvasnék még (és erre lehetőségem is lesz a folytatások során). Természetesen voltak karakterek, az anti-hősök, bár ők kellettek a cselekmény előmeneteléhez, s ők nem is szerepeltek olyan hosszú ideig, hogy a „nem kedvelem” kategóriába soroljam őket.
Mivel a dark romance-szel kapcsolatban már volt egy elképzelésem, kíváncsi voltam, fog-e annyira tetszeni, mint a másik könyv (Katy Evans: Real – Valós), mondhatni, voltak némi elvárásaim. Ezeket az írónő felül is múlta, messzemenően!
Minden megfelelő mennyiségben volt jelen a könyvben: nem finomkodó, de nem is brutális, volt benne csúnya beszéd (nem számoltam, pontosan mennyi „f*ck” szó szerepel a műben, de oldalanként egy minimum), de nem volt eltúlozva, nem hatott erőltettnek.
Egyszóval, imádtam a történetet, tuti, hogy el fogom olvasni a folytatást, majd annak a folytatását is, Bear történetére különösen kíváncsi vagyok.

Bővebben: http://csdsmiley.blogspot.hu/2017/05/t-m-frazier-king-k…


Népszerű idézetek

Bleeding_Bride IP>!

Because when it comes to me and mine, I am the judge. I am the jury. And if need be, I am the motherfucking executioner.

Kapcsolódó szócikkek: Brantley King ’King’
Bleeding_Bride IP>!

Love is what you would do for the other person, not what you do in general.

Bleeding_Bride IP>!

Things doesn't always start out the way we want them to. It's how they end that's important.

Bleeding_Bride IP>!

„I'm so gangsta.” Preppy said, admiring his newly tatted up knuckles.
„You're about as gangsta as my ninety year old Grandma,” Bear said.
„Bear, doesn't your grandma have a full chest tattoo and purple hair?” I asked.
„Sure does,” he replied.
„Then, I actually think she's way more gangsta than ole Preppy here”

Brigi__>!

I was fighting for my own survival and I wanted to fight for hers, but the problem was, she didn't want to fight for herself.

Brigi__>!

I am desperate, and desperate people don't have the luxury of options.

Bleeding_Bride IP>!

No, I’m not happy. I’m far from fucking happy. I’ve been far from fucking happy since I got out of prison. If I think back, I wasn’t exactly happy before prison either, and it’s your fucking fault!”
“How the fuck is that my fault?” Now, he’d gone too far, blaming me for his life years before I was even in it.
“Because you are the one who made me realize I was fucking unhappy. Because with you, I think I can actually BE happy!

Kapcsolódó szócikkek: Brantley King ’King’ · Doe
Bleeding_Bride IP>!

Tattoos. Anyone who doesn’t like my art can kick rocks.

Kapcsolódó szócikkek: Brantley King ’King’ · tetoválás
Mrs_Curran_Lennart P>!

You named your car?”
“Um…yeah, of course. Everything important should have a name.”
“Isn’t that the truth,” I said, no longer referring to the car.
“Oh come on. You are important. And you do have a name. We just don’t know it yet. Maybe, your name totally sucks. Like it could be Petunia Peoplebeater or something. You should be grateful that you are possibly avoiding a total name tragedy,” Preppy joked.


A sorozat következő kötete

King sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ana Huang: Twisted Love (angol)
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll
Skye Warren: The Castle
L. J. Shen: Sparrow (angol)
A. Zavarelli: Crow
S. T. Abby: The Mindf*ck Series
Beth Flynn: Nine Minutes
Cora Reilly: Bound by Hatred
J. A. Redmerski: Killing Sarai
L. J. Shen: Angry God