35. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

King (King 1.) 142 csillagozás

T. M. Frazier: King

Nincs hol laknia. Nincs mit ennie. Nincs kihez fordulnia. Doe nem emlékszik a múltjára.
A hírhedt nehézfiú most szabadult a börtönből. King az az alak, akivel jobb nem szembekerülni, mert vérrel, fájdalommal, szexszel, vagy ezek kombinációjával fizet meg az ember. King jövője azon múlik, hogyan tudja egyensúlyozni az életét.

Doe történetét homály fedi.

Amikor sorsuk összefonódik, rá kell döbbenniük, hogy a folytatáshoz meg kell tanulniuk elengedni addigi életüket.

Romantika és erotika, krimivel fűszerezve – a tökéletes elegy az olvasói szívek megdobogtatásához.

Eredeti mű: T. M. Frazier: King (angol)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634573630 · Fordította: Beke Zsolt

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Brantley King ’King’ · Samuel Clearwater ’Preppy’ · Bear · Doe


Kedvencelte 38

Most olvassa 18

Várólistára tette 145

Kívánságlistára tette 135

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
T. M. Frazier: King

Hogy az a! Vagyis, wow! Úgy értem…wow! Ez a függővég elég gyilkos volt. Már-már illegálisan. Igazából nem sok, gyakorlatilag 0 újdonságot tudnék hozzáfűzni, de ez volt ám egy eseményes érzelmi hullámvasút. Nem gondoltam volna, de egyszer csak azt vettem észre, hogy bírom mind a három rosszfiút, pedig a könyv elején akkora volt irántuk az ellenszenven, mint a Nagy Fal. Nagyon szerettem azt, ami időközben kialakult Doe és King között. Doe-t is imádtam. Nagyon tökös' kiscsaj.
A könyvet mindenhová magammal cipeltem. Alig vártam megtudjam, mi lesz a végkifejlet, de arra, ami végén történt, nem számítottam.
Valaki nyugtasson meg, hogy a vége valami rossz vicc, mert nem lehet igaz. Nem akarom, hogy igaz legyen! Annak nem lenne semmi értelme.
Köszönöm a mindenhatónak és a Könyvmolyképző Kiadónak, hogy olvashattam ezt a lebilincselő olvasmányt. Azt is, hogy egyre több dark romance-t jelentetnek meg.

12 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
T. M. Frazier: King

Volt már olyan, hogy egyszerre imádtatok és utáltatok egy könyvet?

A Kinggel való kapcsolatom folyamatosan változott. Tetszett az atmoszféra, a banda, Preppy, King barátjànak a karaktere és egyszerűen nem akartam, hogy vége legyen a történetnek.
Ellenben rengeteg volt a káromkodás és az indokolatlan erőszak (szerintem), írom én, aki tavaly a Kilenc perccel új kedvencet avatott. :)
Doe is egy hatalmas kérdőjel volt a szememben, viszont King után az utolsó 40 oldalig picit csorgattam a nyálam. Utána jött a WTF érzés, hogy hogy lehetett ilyen spoiler

És amikor vége lett… Miért? Miért így???? Nem akartam, nem értettem és még most sem akarom elfogadni…

9 hozzászólás
>!
Everglow P
T. M. Frazier: King

„A kétségbeesett emberek kétségbeesett dolgokat művelnek.”

Például egy vonatút alatt kiolvassák a könyvüket, aztán felháborodva keresik a hiányzó lapokat, mert az egész csak 328 oldal, és bőven elviseltek volna még ugyanennyit. Kérem szépen, itt az történt, hogy amikor becsuktam a könyvet, és ránéztem, sóhajtottam egyet, majd fogtam magam, kinyitottam, és olvastam tovább.

Dögös, sötét, nyers, vad, állatias, és durván függőséget okoz.

Bővebben – https://chroniclesofabookshelf.blogspot.com/2018/06/tm-…

20 hozzászólás
>!
vIVIv
T. M. Frazier: King

Csessze meg az írónő, de komolyan…spoiler King, Doe, Bear, Preppy már most tűkön ülök, hogy teljesen megismerjem a sötét múltatok minden egyes darabját. Helyére akarom illeszteni a puzzle darabkákat, de egyszerűen nem tudom, mert még meg sem jelent magyarul a folytatás. :(
King és Doe dark romance kapcsolata volt az amitől megőrültem olvasás közben, de persze a jó értelemben. Tudni akartam, hogy ki is ez a csaj, mi történt vele…és ebből kaptam is a végén egy kis szeletet, és ledöbbentem. A másik dolog pedig spoiler
King döntése a végén fájdalmas volt, de valahol megértettem, de spoiler
Nagyon beteg egy könyv, de letehetetlen kategória. :)

>!
Bleeding_Bride IMP
T. M. Frazier: King

Magyarul is pont annyira szeretem Kinget, mint angolul. Jó, sokat elvett az olvasás öröméből az, hogy mindenre kristálytisztán emlékeztem, viszont legalább meghozta a kedvem, még néhány részt ki kell pipálnom, hogy teljes legyen a sorozat.

Eredetileg ezt mondtam róla:
https://moly.hu/konyvek/t-m-frazier-king-angol/en-es-a-konyv/bleeding_bride

4 hozzászólás
>!
kellyolvas P
T. M. Frazier: King

Két aspektusból is kedvenc lett ez a könyv, az egyik King és Preppy kapcsolata. Barátságuk még kisiskolás korukból indult, és az évek során egyre jobban megerősödött, mára már üzlettársak is, akik tűzbe mennek egymásért. Több visszaemlékezést is olvashattam róluk, ez még mélyebbé tette a karakterüket, abszolút testvéri szeretet alakult ki közöttük. Pedig mennyire mások! King egy tetovált rosszfiú, nyers és erőszakos, Preppy pedig egy csokornyakkendős sármőr, aki kiélvezi az élet minden cseppjét. Imádnivaló Preppy karaktere, vicces, szórakoztató, hűséges, igaz barát, csodálatos kapcsolat alakult ki közöttük Doe-val is, ugyanakkor elég furcsa dolgai is vannak, például nagyon perverz.
A másik kedvenc szempontom a szerelmi szál Doe és King között. Kemény macska-egér játék, ahol egy identitását vesztett törékeny lány kerül egy izmos csúcsragadozó karmaiba, és bizony tud rajta csiszolni. Nem, nem szelídíti meg, de változtat rajta, és kihozza belőle a lehető legjobbat. Megszerettem a párosukat, tetszett, ahogy kialakul közöttük a vonzalom, örültem, hogy nem volt azonnali akció, szépen megvolt mindennek a menete.
King egy nagyon összetett karakter, sok arca van, és én élveztem sorra mindet megismerni. A cselekedetei olyan változatosak, mint a hangulata, állandó mozgásban van. Gyakorlatilag bűnözésből élnek, de Kingnek van „rendes” munkája is, tetoválóművész. Ezt nagyon szerettem a regényben, mert a lányom is az, hitelesnek éreztem ezeket a részeket.
Doe tiszteletet érdemel azért, mert folyton gondolt arra a valakire, aki benne él, csak épp nem tud szóhoz jutni. Óvatosan próbált cselekedni, mert tudta, hogy egyszer valószínűleg visszatérnek az emlékei, és ha előjön az igazi énje, ne vádolhassa magát meggondolatlansággal.
A szerző Doe és King szemszögéből mesél, ezt imádtam, mint mindig, ha beleláthatok mindkét főhős fejébe. A cselekmény mindig hoz valami fordulatot, egy percig sem unatkoztam, bőven vannak akciók, csavarok és szex, elég sok jóféle erotikus jelenet. A stílus kőkemény, szókimondó, de ez kell ehhez a darkos, bűnözős, törvényen kívül állókról szóló történethez, ami minden szempontból felnőtt olvasóknak szól. Volt néhány hiba, pl. a mai időket élve, Doe alapvető dolgokat sem tett meg saját maga azonosítására, ahogy a rendőrség is furcsán elengedte a témát. Itt nem éreztem, hogy ez a valóságban is így zajlana-e, főleg, miután kiderül a végén, ki is Doe.
Igen, a végkifejlet nagyon ütős és mellbevágó, nem gondoltam volna, hogy így alakul. Ráadásul függővég, mert tulajdonképpen félbemarad a könyv, és az olvasó rághatja a kiadó küszöbét a folytatásért. Megőrülök, hogy minden könyv sorozat.

>!
Ninácska P
T. M. Frazier: King

Bizony, bizony, ez egy tipikusan olyan könyv, amely nem enged el, amely beszippant, amelynek az olvasása után azonnal akarod magadnak a folytatást, mert annyira kíváncsi vagy, hogy vajon mi fog történni a továbbiakban.
Rendkívül különleges, egyedi, izgalmas könyv ez, amelyhez az ember kötődni kezd, ragaszkodni, és egy idő után azt veszi észre, hogy együtt izgul, fél és létezik a szereplőkkel.
Tényleg durva, tényleg mocskos, de mégis szerethető olvasmány. Preppy-t szerettem meg leginkább, de összességében mindenki közel került a szívemhez.
Néhol hasonlóságot véltem felfedezni a könyv és a Kilenc perc című regény között.
Izgatottan várom a folytatást!

>!
KATARYNA
T. M. Frazier: King

2018. július 14., 21:19 → 2018. július 15., 04:02

Napok óta ez az a könyv, amit az Ezer csók után olvasok. Legszívesebben földhözb.sztam volna.
Azt is.
Ezt méginkább.

King én…..
Rádmásznék
Meger.szakolnálak
És élveznéd
Minden egyes pillanatát
De jó is volna…

Már néhány oldal után tudtam hogy ez ha nem is kedvenc, de nagyon veri a határát hogy rányomjak.
Nem fogok. A folytatását akarom mihamarabb. Kérdések, azok a k.rva kérdések. Egyszerűen megmagyarázhatatlan, le nem tudtam tenni. Már halucináltam éjszaka, hogy mi a jó büdös ménkü van?

Kicsinált az összes csavar a végére. Zúdultak. Ezt nem lehet nem szeretni.
Mocskos, szexi, trágár, túl kevés sz.x, spoiler ó Preepy miért? ♡

Ajánlom, nagyon.
Reggel, délben, vagy este.
De éjszaka a legjobb.
Főleg ha a végére már a könyvet kapnád be más helyett.
Mert k.rvára felizgat, nem ereszt, és ha olyan olvasná, akinek a gyomra nem veszi be ezt, az hozzá se érjen.
Még behúz magával…

10 hozzászólás
>!
vivienna P
T. M. Frazier: King

Ez egy jó könyv… hmmm….ez így kevés
Ez egy jó könyv, érdekes sztorival… még mindig kevés….
Ez egy nagyon jó könyv, érdekes sztorival…. nem, még mindig nem az igazi…
Ez egy nagyon jól megírt könyv, érdekes sztorival… hmm….alakul…
Ez egy nagyon jól megírt könyv, érdekes sztorival, amit mielőbb folytatni szeretnék…
Igen, ez lesz az, azt hiszem! Ami legjobban kifejezi azt, ami most bennem kialakult ennek a könyvnek a kapcsán! A könyv, a sztori, teljesen magával ragadja az olvasót, beszippantja ebbe a világba, és nem is engedi el addig, amíg a könyv végére nem ér, ahol pedig az várja, hogy Miért? De komolyan, miért? És hol a folytatás?

A történetben nagyon fontos az egymáshoz való kötődés és a barátság, megismerkedhetünk a könyv elején két fiúval, akik már gyerek korukban elhatározzák, hogy nem érdekli őket, honnan jöttek, ki fognak törni a bele született életükből, és csak egymásra támaszkodnak majd, pont mint egy család. És ez így is lett, sok-sok év múltán is.
Aztán bekerül a képbe Doe, ez az eleinte visszahúzódó, kedves, csendes, de nagyon talpraesett kislány, aki ahogy egyre inkább ismeri meg önmagát, és ez által mi is őt, úgy lett egyre jobban a szívemhez közelálló az ő személye is, mert bebizonyítja, hogy egy bátor, erős és harcias nő igazából.
King személyéről alkotott véleményem is teljesen megváltozott a történet folyamán. Eleinte egy vad, erős, és ha kell brutális férfi, aki ezzel teljesen tisztában is van. Ahogy viszont a történet halad előrefelé, és Doe-val is egyre közelebb kerülnek egymáshoz, úgy ismerjük meg King törődő, szenvedélyes, féltő és óvó oldalát is.
És hát ugye a legjobbat hagyjuk mindig a végére,igaz? Sosem a legjobbal kezdjük.
Nos, az én személyes kedvencem Preppy…Az ő összetett, sokoldalú jellemével, a nagyon jó humorával, a bátorságával, és persze, a csodás stílusával, és az elmaradhatatlan nyakkendőivel…egyszerűen nem lehet nem imádni ezt a srácot. ♡♡♡

Így végezetül csak annyit tudok mondani, hogy: Miért? Miért lett vége? Miért így? Mikor jön a folytatás? Mennyit kell várni rá? Ja, igen, és persze azt, hogy: De miéééért? Hiányoztok nagyon, mindannyian!

>!
kocybaba P
T. M. Frazier: King

Ó, hogy az a…!!! Megint egy könyv, aminek a befejezése után ehet a penész. Egy újabb rázós könyv, ami totál beszippantott. Míg olvastam eltörölte a külvilágot, holott egy cseppet sem volt finomkodó trágár szóhasználatával, ordítozó párbeszédeivel, olykor durva és kíméletlen jeleneteivel, bűnöző karaktereivel. Mégsem eresztett feszültségtől sistergő légkörével, valószerűségével és vadságával. Doet emelnem ki elsőnek, mert ahhoz képest, hogy csak egy fruska, nagyon jól tűrte a dolgokat. Elismerendő, ahogy próbálta megóvni azt a lányt, bátor akart lenni azért a lányért, akire nem is emlékezett. Tetszett, hogy hiányzott belőle a szűrő, ezért minden kicsúszott a száján. King-gel végig meg volt köztük a dinamika, és bár elcseszett egy figura, a mélyén igazi beleesős rossz fiúra lehet lelni benne. Valamint Bear is ígéretesnek bizonyult, de Preppy – a csokornyakkendő imádó sármőr, aki mindig lazított a hangulaton, és akinek Kinggel való barátsága szívet tépő volt-, közelébe se ért. Úgy tippelem ő fogja bezsebelni a legtöbb rajongót. Még most sem tudom elhinni mi történt vele, és az utolsó oldalig azt vártam, hogy valaki közölje, ez tévedés volt. Ahogy a lezárásnál King bénázásáról is… de egye fene, ettől tőlem még megkapja az 5 csillagot.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
KönyvMoly_1989

A szabadság azt jelenti, hogy az ember választhat.

90. oldal

>!
KönyvMoly_1989

– Kölyök, a börtönben arra jöttem rá, hogy mindenki hangya.
– Ezt hogy érted?
– Mindannyian csak fel-alá szaladgálunk, és tesszük a jelentéktelen dolgainkat. Egyetlen életünk van, egyetlenegy, mégis túl sok időt töltünk olyan dolgokkal, amikkel nem is akarunk foglalkozni. Én ezt nem akarom.

211. oldal

>!
ap358 P

– Hol töltötte az elmúlt néhány évet? – Eszembe jutott, hogy a tegnap esti bulival King visszatérését ünnepelték.
– Egy állami intézményben.
– Egy főiskolán?
– Börtönben.

74. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Doe · Samuel Clearwater ’Preppy’
>!
ap358 P

A gyerekek kegyetlenek tudnak lenni.
A felnőtttek még inkább.

8. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brantley King ’King’
>!
KönyvMoly_1989

A kétségbeesett emberek kétségbeesett dolgokat művelnek.

103. oldal

>!
KönyvMoly_1989

Nem érdekelt. Lehetnek mérgezettek is, az sem érdekelne. Ha most palacsintával a számban meghalnék, miközben a méreg átrágja magát a testemen, az egy olyan végzet lenne, ami ellen nem tiltakoznék.
Hiszen palacsintáról van szó.

122. oldal

>!
ap358 P

A szabadság azt jelenti, hogy az ember választhat.
Nekem nincs mi közül választani.

90. oldal

>!
V_Ili P

Ez a fickó nem úgy nézett ki, mint aki rossz társaságba keveredik.
Ez a fickó maga volt a rossz társaság.

>!
ap358 P

A szeretet az, amit megtennél a másikért, és nem az, amit általában meg is teszel érte.

176. oldal

>!
_Enii_ P

Nem elég, ha életben vagy, kezdj el élni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Nalini Singh: Angyalárny
J. D. Robb: A halál fényében
Dean R. Koontz: A visszatérő
Jamie McGuire: Gyönyörű búcsúzás
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
J. R. Ward: Éjsötét szerető