Wolfsong (Green Creek 1.) 18 csillagozás

T. J. Klune: Wolfsong T. J. Klune: Wolfsong

Ox was twelve when his daddy taught him a very valuable lesson. He said that Ox wasn’t worth anything and people would never understand him. Then he left.

Ox was sixteen when he met the boy on the road, the boy who talked and talked and talked. Ox found out later the boy hadn’t spoken in almost two years before that day, and that the boy belonged to a family who had moved into the house at the end of the lane.

Ox was seventeen when he found out the boy’s secret, and it painted the world around him in colors of red and orange and violet, of Alpha and Beta and Omega.

Ox was twenty-three when murder came to town and tore a hole in his head and heart. The boy chased after the monster with revenge in his bloodred eyes, leaving Ox behind to pick up the pieces.

It’s been three years since that fateful day—and the boy is back. Except now he’s a man, and Ox can no longer ignore the song that howls between them.

>!
BOATK Books, 2019
492 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781732399983
>!
BOATK Books, 2019
610 oldal · ASIN: B07YBQGLZH
>!
688 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781641081092

2 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Joseph "Joe" Bennett · Carter Bennett · Gordo Livingstone · Kelly Bennett · Oxnard (Ox) Matheson · Thomas Bennett


Kedvencelte 10

Most olvassa 2

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Ashriver
T. J. Klune: Wolfsong

„Candy Canes and Pinecones and Epic and Awesome”

Az első könyv, amit az írótól olvastam és máris a rajongója vagyok a stílusának.
A történet maga különleges és lélegzetelállító és gyönyörű és fájdalmas és egyedi, egyedi, egyedi. Nem is értem, hogy nem találtam rá hamarabb. Annyira olvastatja magát az egész, olyan könnyű volt az egész és felejthetetlen. Az egész annyira nagyon költői volt, mintha egy verset olvastam volna, de mégis tudatában voltam, hogy ez egy regény. A szavak ismételték magukat, rövidek voltak, majd hosszúak, fájdalmasak és szívbemarkolóak, de reménykeltők és nevettetők. Az író tudatosan választotta meg a szavait és olyan jól forgatta őket, hogy én csak ámultam és meghajoltam zsenialitása előtt. Annyira hétköznapi volt, hogy ettől volt olyan hihetetlenül epikus és hősies és felemelő és annyira, de annyira fantasztikus.
És szexis! Óóó, de még mennyire, hogy szexis volt. Csak úgy perzselt és égetett, majd lehűtött, visszahozott a józanság talajára, hogy aztán megint a magasba emeljen. Érzelmek kavalkádja volt az egész és mégis biztos talajon álltam, mert tudtam, hogy semmi bajom sem eshet, bíztam benne és nem csalódtam. Imádtam, imádtam, imádtam.
Nem a cselekmény tette annyira különlegessé a történetet. Nem is a mágia, vagy a farkasok, bár azok is sokat segítettek, hanem Ox és Joe szerelme. Epikus volt és csodálatos és láthattuk az elejétől, a kezdetektől, amikor még csak gyerekek voltak, ismerkedtek, barátkoztak, csalódtak, majd szerelembe estek. Na de milyen szerelembe. It was Candy Canes and Pinecones and Epic and Awesome! Oly ritkaság, hogy ilyen szerelmekről olvashat az ember. Nem volt instant love, nem volt bumm happily ever after. Lassú volt, tele hibákkal és valósággal és fejlődéssel és annyi fájdalommal. De reménnyel is és megbocsátással és nevetéssel és szerelemmel. Annyira szereik egymást.
Imádom, imádom, imádom.
Nem tudom kiverni a fejemből és nem is akarom. ÉS egy darabig még nem is kell. Négy részes sorozat, egy már kint van, de kettő még váratja magát az év végéig.
Türelem, türelem, türelem.

7 hozzászólás
>!
Vicky3 P
T. J. Klune: Wolfsong

Annyira jó érzés, mikor egy limonádé könyvre vágysz, de helyette felfedezel egy igaz gyöngyszemet a műfajban. ♥

Gyönyörű. Szívmelengető. Felemelő.

Aki utálja az insta-love-ot, annak el kell olvasni ezt a regényt!
El se hiszem, hogy eddig nem hallottam erről az íróról, de mindenképp olvasok majd még tőle.

➤ M/M romance
➤ évtizedek (karakterfejlődés, nagyon mély és árnyalt kapcsolatok)
➤ age gap
➤ vérfarkasok
➤ család, barátok fontossága (pack)
➤ gyász, halál feldolgozása
➤ önismeret

bővebben hamarosan.

>!
CsepAdri 
T. J. Klune: Wolfsong

Ezt a könyvet Emma Scott-nál láttam, kíváncsivá tett a cím és később az írónő értékelése. Valamikor pár hónapja el is kezdtem, de csak az első fejezetig jutottam, túl lassú volt, éppen akkor nem erre vágytam, abba is hagytam, félre raktam későbbre, de mindig ott motoszkált bennem, h most folytatni kellene és pár napja folytattam is. Hajnalig olvastam, nem tudtam letenni, mindig kíváncsi voltam mi fog történni a következő oldalon, úgy kellett rábeszélnem magam, h aludnom is kell, de akkor is a történet és a szereplők jártak az eszemben mikor már rég aludnom kellett volna.
Imádtam! Imádtam Joe-t és Ox-ot, a Bennett falkát, a fiúkat a garázsból, Gordo-t…mindenkit! A történet lassú folyású hiszen meg kell ismernünk Ox-ot és a többieket, meg kell ismernünk a Bennett-éket. Ox-nak rá kell jönnie sok mindenre a világgal és az életével kapcsolatban. Voltak benne mókás részek amiken nem bírtam ki és hangosan felkacagtam: Kelly és Carter évődései, Joe udvarlása, Chris, Rico és Tanner hogyan reagálnak egyes dolgokra :D Voltak megható, szívet tépő pillanatok mikor pár zsepi áldozatomul esett. De minden könnycsepp, minden mosoly, minden álmatlanul töltött perc megérte és akár már most újra kezdeném, sőt legjobb az lenne ha a polcomon lenne a könyv, h bármikor lekaphassam és újra elvesszek Joe és Ox történetében.

>!
anemona P
T. J. Klune: Wolfsong

Nagyon különleges ez a történet. Nagyon tetszik az író stílusa. Hihetetlenül olvastatja magát a könyv, pedig nekem ez volt az első vérfarkasos olvasásom. De valahogy sikerül elérnie, hogy olyan természetes legyen az egész világ, amit megismerünk.
A regényben visszatérő szófordulat a „dumb as an ox”, ami ugye szójáték is a főszereplő nevével, és leírás is a képességeit illetően… legalábbis annak szánta a szerző… de valóság ettől nem is lehetne távolabb. Egy nagyon szerethető és bátor karakterről van szó ugyanis, aki talán nem végzett színjelesre az iskolában, de minden olyan élethelyzetben, ami számít, az élet minden lényeges területén, nagyon is helyén van az esze és a szíve.
Egyszóval nagyon tetszett úgy, ahogy van. Az első, de egyértelműen nem az utolsó olvasásom TJ Klune-tól, és már alig várom a folytatást.

1 hozzászólás
>!
FSzK
T. J. Klune: Wolfsong

Elsőre is szerettem ezt a könyvet, de így második olvasásra még jobban a szívembe zártam.
TJ-nek nagyon sajátos stílusa van, amit szerintem nehéz megszokni, viszont ha sikerül akkor olyan mély érzelmeket és gondolatokat kap az ember, amelyek örökre vele maradnak.

1 hozzászólás
>!
eSsZ P
T. J. Klune: Wolfsong

azt kell, hogy mondjam, hogy a maga nemében ez egy különleges könyv.
Stiefvater írásai jutott eszembe erről az olvasmányról.
na nem azért, mert hasonlított… vagyis igen, hajazott… de csak hangulatilag…

Ox 12 éves a történet elején.. és végig kísérjük amíg felnő..

Ox kirekesztett… esetlen, nagyobb mint a társai… folyton gúnyolják..
de Ox különleges.. kedves, hatalmas szívű.. okos.. aranyos… bátor…

egy nap találkozik Joeval .. a kisfiúval, aki rögtön megszereti és ez viszonzásra is talál.. barátok lesznek..
majd, ez idővel átalakul valami szebbé..

nem mondanám erotikusnak.. alig van benne intim jelenet..
mégis teljesen biztosak vagyunk benne, hogy ők összetartoznak..

szépek és jók voltak a leírások… sosem unatkoztam.. mindig hajtott valami előre..
van ebben barátság.. szerelem.. kitartás.. fájdalom.. mosolygás…
bizonyos jelenetek könnyeket hoznak.. míg mások nevetést… mint amikor Joe udvarol Oxnak :D
szerettem, kellemesen csalódtam :)

>!
lilice
T. J. Klune: Wolfsong

Nem is tudom mikor történt utoljára velem olyan, hogy egy könyv főhősét olyan ellenszenvesnek találtam, hogy az az olvasásra is rányomta a bélyeget. Emlékszem bosszantó karakterekre, de az a masszív ellenszenv, amit Ox váltott ki belőlem talán csak egyszer fordult elő korábban. Na, hát a Wolfsong nálam felkerült ennek a nem túl kellemes listának a tetejére.
Pedig akartam szeretni. Ezért is veselkedtem neki újra. Egyszer ugyanis már belekezdtem, amikor a könyv kijött. De nagyjából a huszadik oldalnál éreztem, hogy nem fogott meg a sztori, borzasztóan untam, Ox pedig rettenetesen idegesített. De annak apropóján, hogy a napokban jön a sorozat legújabb kötete, gondoltam bepróbálom még egyszer, hátha ezúttal beránt. A berántás megvolt, de nem a jó értelemben.

Rajongok a vérfarkasos könyvekért, rengeteget olvastam, szeretem a különböző világépítéseket, az ortodox és – ha lehet így mondani – a hagyományos vérfarkasos dogmákat felrúgó történeteket is. De ezt nagyon nehezen fogadtam be. Ox továbbra is idegesített a legelső mondatától kezdve. Ezt persze be kellett nyelnem, mert más mesélőt nem kapunk, végig ő kalauzol minket a történet folyamán. Ám ez az idegesítő karakter, ahogy haladtak az események, csak egyre idegesítőbben viselkedett, borzasztó volt olvasni a gondolatait, egy egomán s***fejjé sikerült kinőnie magát.

Az írásmód sem tetszett, túl sok ismétlés, visszautalás, azok a rövid mondatok, szavak egymás alatt, sokszor írásjelek nélkül… zavaró volt. Hiányoztak az összetett mondatok nagyon. Vagy legalább egy teljesen végigírt sor. Na mindegy. Pedig az író másik sorozatát nagyon szerettem.

Sokszor untam is, nagyon hosszú volt, és folyamatosan Ox (vélt/valós) nyomorát olvasni fárasztó volt. A többi szereplő se igazán tudott megragadni, az emberek egytől-egyig szektatagok voltak az Ox-kultuszban, már csak a térdrehullások hiányoztak „az univerzum közepe” előtt minden oldalon. De ugyanez igaz a farkasokra is. Én nem találtam a rétegeket senkinél, tiszta agymosott papírmasé társaság! Pedig de megnéztem volna, ahogy Joe kipenderíti azt az szerencsétlent a falkából. Egyvalaki mert beszólni mindenki Oxának egyszer, hogy térjen már észre, Gordo. Na azt a jelenetet bírtam. Team Gordo! Az ő könyvét be is próbálom még azért, nem tántoríthat el ez a mellényúlás.

Félbehagyni viszont a leírtak ellenére sem bírtam, sőt, a dagadó ellenérzéseim miatt egyre gyorsabban olvastam, hogy legyen már vége. Sajnálom, hogy ennyire félrement ez nálam, de Oxtól egyszerűen feláll a hátamon a szőr.

2 hozzászólás
>!
zwecki
T. J. Klune: Wolfsong

Miért nem olvastam ezt én még eddig?!?!
Kedvenc lett.

„It’s like… like… I don’t even know what it’s like! ”
„and then it was like… whoa.”
„was all like rawr and grr but then … it was all kaboom! I don’t even know! I don’t even know! ”
"it’s all candy canes and pinecones and epic and awesome.”

>!
Audryna
T. J. Klune: Wolfsong

Ez a történet hosszú olvasás nélküli idő után nagyon jól esett.
Imádtam. Szinte a századik oldalon eldöntöttem, hogy ez kész, ez kedvenc, holott hol volt még akkor a vége.
A történet legnagyobb erőssége a karakterei, valamit a karakterek fejlődései. Nagyon jól bemutatta az író, hogy az idő múlásával milyen irányba haladtak tovább a szereplők,hogyan erősödtek, hogyan találtak lassacskán egymásra stb, és annyira ritka ehhez hasonló jól felépített karakterfejlődésről olvasni, hogy egyszerűen nem tudok betelni vele.
Másik erős pontja a könyvnek a humora volt. El sem tudom mondani, mikor élveztem ennyire egy történetet. Több volt sajnos a szomorú, mint a vidám rész, de remekül volt adagolva és nagyon jókat nevetettem ezeken az apró jelenteken.
Számomra ez a könyv valóban 5/5, és most nagyon megörültem, mert nem tudtam, hogy van folytatása, de van egy olyan érzésem, hogy tudom kikről fog szólni. :)

>!
edina_renata
T. J. Klune: Wolfsong

Új kedvenc írót avattam :)
Már az első mondatok annyira erősen hatottak rám. Egyszerű mégis nyers, gyönyörű, humoros. Eltelik pár oldal és tudod. Tudod, hogy Joe és Ox összetartoznak, érzed a csontjaidban, a levegőben, a szavakban, a szívedben. Ők összetartoznak, ez ennyire egyszerű. Jöhet bármi, barátnő, összeveszés, ellenség, de egyetlen dolog állandó és megkérdőjelezhetetlen, hogy Ox és Joe egyek.
A legjobb, hogy a mellékszereplők is élnek, személyiséggel bírnak és vesszek meg ha nem imádtam őket is.
Ez az a könyv amit hajnalban is olvastam, és úgy nevettem majd úgy sírtam, hogy mindenki bolondnak nézett.
Meg kellett szerezzem kindle-ben és persze audibook-ban is :)


Népszerű idézetek

>!
CsepAdri 

“Mom! Mom. You have to smell him! It’s like… like… I don’t even know what it’s like! I was walking in the woods to scope out our territory so I could be like Dad and then it was like… whoa. And then he was all standing there and he didn’t see me at first because I’m getting so good at hunting. I was all like rawr and grr but then I smelled it again and it was him and it was all kaboom! I don’t even know! I don’t even know! You gotta smell him and then tell me why it’s all candy canes and pinecones and epic and awesome.”

>!
CsepAdri 

“Ox? Ox! Do you smell that?”
I sniffed the air. I didn’t smell anything other than the woods. “I smell trees,” I said.
He shook his head. “No, no, no. It’s something bigger.”
He walked toward me, his eyes going wider. Then he was running.
He wasn’t big. He couldn’t have been more than nine or ten. He collided with my legs, and I barely took a step back. He started climbing me, hooking his legs around my thighs and pulling himself up until his arms were around my neck and we were face to face. “It’s you!”

Kapcsolódó szócikkek: Joseph "Joe" Bennett
>!
CsepAdri 

A fat rabbit lay on the grass, throat shredded, eyes wide and sightless. Blood pooled underneath it, tacky and dark. Flies buzzed around it, landing on stiff paws.
“I’m not eating that” was the first thing I said. Mom elbowed me in the stomach.
“He might be listening!” she hissed at me.
“I mean. Uh. Wow. That looks so good!” I was almost shouting.
“Subtle, Ox.”
“A werewolf is courting me with a dead rabbit. There’s nothing subtle here.”

>!
CsepAdri 

I wasn’t very good with Internet stuff, so I googled “what to do when your future werewolf mate/boyfriend/best friend courts you and brings you a dead rabbit.”
First, there was a lot of porn.
Then I found a recipe for Maltese rabbit stew.
It was delicious.
The stew, not the porn.
The porn was weird.

>!
CsepAdri 

He said, “You confuse me. You aggravate me. You’re amazing and beautiful, and sometimes, I want to put my teeth in you just to watch you bleed. I want to know what you taste like. I want to leave my marks on your skin. I want to cover you until all you smell like is me. I don’t want anyone to touch you ever again. I want you. Every part of you. I want to tell you to break the bond with Gordo because it burns that you are tethered to someone besides me. I want to tell you I can be a good person. I want you to know that I’m not. I want to turn you. I want you to be a wolf so we can run in the trees. I want you to stay human so you never lose that part of yourself. If something were to happen to you, if you were about to die, I would turn you because I can never lose you. I can never let you leave me. I can’t let anything take you from me.”

>!
CsepAdri 

“I can’t wait until I’m Alpha so I can tell you what to do all the time.”
“I’m going to tell your dad you only want to be Alpha so you can get in my pants.”
He groaned. “Don’t talk about my dad while I’m trying to seduce you.”

>!
zwecki

It’s always the ones who are the quietest who often have the greatest things to say.

>!
Vicky3 P

People could be cruel.
They could be beautiful, but they could be cruel too.

>!
CsepAdri 

He was a tornado of fingers and feet and words. I was caught in the storm.

>!
CsepAdri 

Gordo narrowed his eyes. “Dreamy sigh,” he accused.
He followed me into his office.
Sure enough, there was a basket of mini muffins. The biggest basket I’d ever seen.
I knew what this was.
It didn’t count as hunting. Not that I was complaining.
I didn’t think Gordo would appreciate dead animals at the shop. There was a note in an envelope. It said Shut up. This totally counts as hunting.
I sighed again.


A sorozat következő kötete

Green Creek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Kresley Cole: Wicked Deeds on a Winter's Night
Laurell K. Hamilton: Bullet
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Vampires, Scones, and Edmund Herondale
Nora Roberts: Stars of Fortune
Shawntelle Madison: Compelled
Brandy L. Rivers: In Too Deep
Kelley Armstrong: The Summoning