The ​Lightning-Struck Heart (Tales From Verania 1.) 9 csillagozás

T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Once upon a time, in an alleyway in the slums of the City Of Lockes, a young and somewhat lonely boy named Sam Haversford turns a group of teenage douchebags into stone completely by accident.

Of course, this catches the attention of a higher power, and Sam’s pulled from the only world he knows to become an apprentice to the King's Wizard, Morgan of Shadows.

When Sam’s fourteen, he enters the Dark Woods and returns with Gary, the hornless gay unicorn, and a half-giant named Tiggy, earning the moniker Sam of Wilds.

At fifteen, Sam learns what love truly is when a new knight arrives at the castle—Knight Ryan Foxheart, the dreamiest dream to have ever been dreamed.

Naturally, it all goes to hell when Ryan dates the reprehensible Prince Justin, Sam can't control his magic, a sexually aggressive dragon kidnaps the prince, and the King sends them on an epic quest to save Ryan's boyfriend, all while Sam falls more in love with someone he can never have.

Or so he thinks.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
534 oldal · ASIN: B011PVYANK
>!
ASIN: B0195I4PI0 · Felolvasta: Michael Lesley

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Sam Haversford (Sam of Wilds)


Kedvencelte 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Kész őrület. Fogalmam sincs, mire számítottam, amikor elkezdtem ezt a könyvet, de az biztos, hogy könyvön ennyit mostanában nem nevettem. Törvénytelenül. Nem is nevezném nevetésnek.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogom. A történetvezetés először furcsának tűnt, majd egy idő után rájöttem, hogy Sam az egyik legjobb narrátor, akivel valaha csak könyvben találkoztam.
Nem is tudnám mihez hasonlítani, de valamiért a Vastündérekhez, csak sokkal abszurdabb (akkor is, ha fantasy) és a Shrekhez tudnám hasonlítani. Mindenesetre TJ Klune valami egészen egyedit és különlegeset hozott létre. Egyáltalán nem zavart a sok szál és a sok karakter. Minden szereplőt szerettem, de Gary, a szarvatlan, meleg unikornis lett a kedvencem. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakul majd Sam és Ryan kapcsolata. spoiler Imádtam.

6 hozzászólás
>!
CsepAdri
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Az első fejezet közepén bizonyossá vált, h ezt a könyvet nem olvashatom az irodában, mivel nem bírtam kuncogás szintjén tartani magam. Fájt visszatartani a nevetést. Ismét találtam egy olyan könyvet ahol törölgethettem a könnyeim nevetés közben. Imádtam minden percét!
A karakterek lenyűgözőek…Sam a varázsló tanonc, Gary a szarvnélküli meleg egyszarvú, Tiggy a félóriás, Sam szülei, Morgan, Ryan, a sárkány és még sorolhatnám. Imádtam ezt a világot ahol Sam-et és kis csapatát minden küldetésükön többször fogságba ejtik, ahogy képtelennél képtelenebb kalandokba keverednek. Imádtam a párbeszédeket mennyi sületlenséget képesek összehordani :D, Gary és Sam civakodását legyenek bárhol is, ahogy Tiggy mindent össze akar zúzni, ahogy Ryan pózol :D, ahogy Morgan már nem kérdőjelez meg semmit Sam-ékkel kapcsolatban csak halad az árral :D
A feladat egyszerű: megmenteni az elrabolt herceget, de valójában ez nem is olyan egyszerű, mint első ránézésre :))

2 hozzászólás
>!
lilice
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Ez valami egészen különleges volt! Ahogy a mágia áthatja a könyvbeli világot, hogy a királynak saját varázslója van, valahogy a gyermekkori varázslós meséket juttatta először eszembe (meg persze Arthurt és Merlint :D), ahol a beszélő mágikus lények is a mindennapi élet szerves részei, nem okoz túl nagy döbbenetet például egy beszélő ló, oppardon, ezúton is óriási elnézést, Gary, unikornist akartam mondani. De egy unikornis szarv nélkül…aki ráadásul meleg, és szereti a kikötözős játékot… Halálos! :D Esküszöm Gary a legjobb fazon, imádtam a dumáját.

De minden szereplő szuperül megalkotott, vannak erényeik, hibáik is szép számmal, és abszolút követhető a karakterfejlődés. Főhősünk Sam, a 20 éves varázsló(tanonc), aki szerelmes egy lovagba, nem kicsit, ám a lovag a herceggel randizgat. És van sárkány is (nagyon vicces névvel :D), meg óriás is! És kaland dögivel!

Hihetetlen élmény volt! Nem tudom elengedni hőseinket, túlságosan megkedveltem őket, de szerencsére nem is kell, már itt csücsül az olvasómon Sam és barátainak következő kalandja, várja a sorát. Továbbá beszereztem az audiobook verzióját is a könyvnek, rettentően kíváncsi vagyok Gary hangjára :DDD

7 hozzászólás
>!
anemona P
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Édes melasz! :)
Ennyi marhaságot egy rakáson! Nem is emlékszem, mikor nevettem utoljára ennyit egy könyv miatt. Borzasztó :)
De persze nagyon tetszett! Bevallom, hogy az elején még azt gondoltam, ez annyira rossz, hogy már jó. De a végén már csak simán imádtam!
Egy dolog miatt vontam le fél csillagot: nekem egy kicsit hosszú volt, egy kicsit el volt nyújtva a vége.

>!
Szinna
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Ez a könyv olyan mint egy kapcsolat: sokszor imádom, máskor meg az idegeimre megy. Az egész könyv egy hullámvasút.
Ahogy kezdődik DDD. A gonoszok mindig monológot mondanak a világuralmi terveikről. De mi van, ha a foglyokat nem érdekli a monológ, és nem figyelnek oda? Sírtam a nevetéstől. Máskor viszont már sok volt. Különösen nehezen viselem, ha éppen történne valami, de még három oldalon bla-bla megy valami múltbéli eseményről.
Sokszor a cselekmény a vígjáték kategóriában lebeg, majd kap valami hihetetlen mélységet és súlyt, hogy a következő fejezet már ismét a sületlenségek tárháza legyen.
Na, hol az a második rész!

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
CsepAdri

“He’s not having sex with Moishe,” Ryan growled.
Mama’s eyes gleamed. “And just why is that, Knight Commander?”
“Because.”
“Great answer,” Mama said. “I believed it. Right down to my toes.”
“You don’t own me,” I reminded him. “Do we need to go through this again?”
“Again?” Mama asked.
“Fairies,” I said, trying to remember what it was I needed to ask Mama. She tended to suck me into her circular conversations and I always left without remembering why I came to begin with.
“Dimitri?”
I nodded. “A few days ago.” I started to tune them out so I could think. I needed something from Mama.
“Everything wants to have sex with him,” Ryan said.
“Really?” Mama asked. “Everything. Imagine that.”
“Dark wizards,” Ryan said. “Tiny men with wings. Fan clubs. Dragons. Guys with weird ears because apparently that’s sooooo cool and whatever, you know? We all have ears. Gods.”
“Huh,” Mama said. “And just how much do you want to fu—”

>!
CsepAdri

“Okay,” Kevin said. “Here is my compromise. I take all my stuff and I won’t burn your face off.”
“You can’t compromise with violence.”

>!
anemona P

„Sam.”
„Yeah.”
„Stay safe.” And the crystal went dark.
„Gods,” I muttered. „I can't even get the exit line. I don't get the guy, my clothes don't billow when I crest hills, I don't even get the last word. What the fuck.”

Chapter 23

Kapcsolódó szócikkek: Sam Haversford (Sam of Wilds)
>!
CsepAdri

“So, you know that village outside the valley?”
“Yes,” it said. “I chase their sheep sometimes.”
“To eat them?”
The dragon grimaced. “No, not to eat them. I just like the little noises they make when they run screaming from me. You sound just like them.”

>!
CsepAdri

“You don’t eat people, though,” I said.
“You don’t?” Justin asked. He uncrossed his arms and turned back toward the dragon.
Kevin glared at me before turning back to Justin. “No,” he admitted. “Too boney. I try to stay healthy. I’m mostly a vegetarian. Every now and then, I’ll treat myself to a cow on my cheat day, but that’s about it.”
“You’re a vegetarian,” I said.
“Mostly,” he said.
“You’re mostly a vegetarian.”
“Yes.”
“You’re ruining dragons for me,” I said. “Everything about you is ruining dragons for me.”
“Oh?” Kevin said. “Is it because I’m your first?”
“Yes. My one and only and—”
He reached out with a claw and scraped it on the ground next to my feet. “How did it feel to have your dragon cherry popped?”

>!
Naiva P

Gary snorted. When he did, little pink and purple sparkles shot out his nose. Being a unicorn is awesome like that.

>!
CsepAdri

“Only you would learn a life lesson from being a bearded lady with amnesia,”

>!
FSzK 

There's someone out there for you," he said. "Someone who will love your hair and your words and your eyes and the way you still scrunch up your nose when you're thinking hard on something. He will love you for all of the things that you are and all of the things you aren't. He'll love you beyond all reason and will be convinced that you hung the sun and moon. He will see the stars and wish for only you. Someone will love every single part of who you are, and my gods, I can't wait for the day to meet him to tell him thank you.

>!
FSzK 

It's here. Ever since I first saw you, you've been with me. I couldn't have forced you away if I tried. I'm sorry I made an oath. I did it because I thought it was the right thing to do. And I'm sorry that I can't break it. But you have to believe me that it's always been you. I promise. I promise." His voice cracked and my hands shook. "I promise, because when I look upon these stars, there is nothing I wish for more than you.

>!
anemona P

“What are you doing?” I whispered.
“Nothing,” he said and then tried to shove me behind him.
“Are you trying to protect me?” I asked, starting to get slightly pissed. “Dude. Knock it off. You’re not my knight in shining armor. You’re a dick in dented tin.”

Chapter 24

Kapcsolódó szócikkek: Sam Haversford (Sam of Wilds)

A sorozat következő kötete

Tales From Verania sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Morgan Rice: A Feast of Dragons
M. I. McAllister: Urchin and the Raven War
Gerald Morris: The Squire's Tale
Diane Magras: The Mad Wolf's Daughter
Roger Lancelyn Green: King Arthur and His Knights of the Round Table
Rena Rocford: Acne, Asthma, And Other Signs You Might Be Half Dragon
Holly Black – Justine Larbalestier (szerk.): Zombies Vs. Unicorns
J. K. Rowling: Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Meredith Ann Pierce: Birth of the Firebringer
Bruce Coville: Into the Land of the Unicorns