The ​Lightning-Struck Heart (Tales From Verania 1.) 27 csillagozás

T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Once upon a time, in an alleyway in the slums of the City Of Lockes, a young and somewhat lonely boy named Sam Haversford turns a group of teenage douchebags into stone completely by accident.

Of course, this catches the attention of a higher power, and Sam’s pulled from the only world he knows to become an apprentice to the King's Wizard, Morgan of Shadows.

When Sam’s fourteen, he enters the Dark Woods and returns with Gary, the hornless gay unicorn, and a half-giant named Tiggy, earning the moniker Sam of Wilds.

At fifteen, Sam learns what love truly is when a new knight arrives at the castle—Knight Ryan Foxheart, the dreamiest dream to have ever been dreamed.

Naturally, it all goes to hell when Ryan dates the reprehensible Prince Justin, Sam can't control his magic, a sexually aggressive dragon kidnaps the prince, and the King sends them on an epic quest to save Ryan's boyfriend, all while Sam falls more in love with someone he can never have.

Or so he thinks.

>!
BOATK Books, 2019
452 oldal · ASIN: B081FZ17RP
>!
BOATK Books, 2019
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781734086263
>!
Dreamspinner Press, Tallahesse, 2015
534 oldal · ASIN: B011PVYANK

2 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Sam Haversford (Sam of Wilds) · Gary (unicorn without horn)


Kedvencelte 9

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Kész őrület. Fogalmam sincs, mire számítottam, amikor elkezdtem ezt a könyvet, de az biztos, hogy könyvön ennyit mostanában nem nevettem. Törvénytelenül. Nem is nevezném nevetésnek.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretni fogom. A történetvezetés először furcsának tűnt, majd egy idő után rájöttem, hogy Sam az egyik legjobb narrátor, akivel valaha csak könyvben találkoztam.
Nem is tudnám mihez hasonlítani, de valamiért a Vastündérekhez, csak sokkal abszurdabb (akkor is, ha fantasy) és a Shrekhez tudnám hasonlítani. Mindenesetre TJ Klune valami egészen egyedit és különlegeset hozott létre. Egyáltalán nem zavart a sok szál és a sok karakter. Minden szereplőt szerettem, de Gary, a szarvatlan, meleg unikornis lett a kedvencem. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakul majd Sam és Ryan kapcsolata. spoiler Imádtam.

6 hozzászólás
_Eriii>!
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Sweet Molasses!!! Ilyen nincs őszintén, ilyen nincs. Én naivan azt hittem, hogy az írok írónők fantasy világa a csillagos ég. Mekkorát tévedtem de mekkorát te jó ég. Ez a könyv még a csillagos égen is tovább van. Ugyancsak azt hittem én naiv, hogy olvastam olyan könyvet ahol rengeteget nevettem, sőt nem egyszer elhangzott a számból, hogy ez meg ez volt eddig a legviccesebb könyv. Tévedtem, de hatalmasat, mert ezt a könyvet nem tudja egyik olvasott könyvemet sem überelni. Nem tudom szerintem szavakba önteni azt, hogy mennyire jó volt ez a könyv. Nem tudom elmondani, hogy mennyit de mennyit nevettem, rendesen fájt. Őszintén fájt nevetnem. Sam a legjobb narrátor akivel könyvben volt szerencsém találkozni. Nincs még egy olyan mint ő, és aki megálmodta mindezt. Ez a könyv perverz, de olyan módon, hogy az ember a kacagástól bele csorrant. Sam és Ryan te jó szagú mindenható, tűz és meg több tűz. Szerelem, nyálcsorgatás, perverz élvezetek. Gary te bátor, te bolond, te te Sweet Molasses. Gary te bolond unikornis, hogy én mennyire szeretlek, és Tiggy had öleljelek meg. Ez a könyv ezt olvasni kell, ezt át kell élni.

1 hozzászólás
CsepAdri>!
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Az első fejezet közepén bizonyossá vált, h ezt a könyvet nem olvashatom az irodában, mivel nem bírtam kuncogás szintjén tartani magam. Fájt visszatartani a nevetést. Ismét találtam egy olyan könyvet ahol törölgethettem a könnyeim nevetés közben. Imádtam minden percét!
A karakterek lenyűgözőek…Sam a varázsló tanonc, Gary a szarvnélküli meleg egyszarvú, Tiggy a félóriás, Sam szülei, Morgan, Ryan, a sárkány és még sorolhatnám. Imádtam ezt a világot ahol Sam-et és kis csapatát minden küldetésükön többször fogságba ejtik, ahogy képtelennél képtelenebb kalandokba keverednek. Imádtam a párbeszédeket mennyi sületlenséget képesek összehordani :D, Gary és Sam civakodását legyenek bárhol is, ahogy Tiggy mindent össze akar zúzni, ahogy Ryan pózol :D, ahogy Morgan már nem kérdőjelez meg semmit Sam-ékkel kapcsolatban csak halad az árral :D
A feladat egyszerű: megmenteni az elrabolt herceget, de valójában ez nem is olyan egyszerű, mint első ránézésre :))

2 hozzászólás
lilice>!
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Ez valami egészen különleges volt! Ahogy a mágia áthatja a könyvbeli világot, hogy a királynak saját varázslója van, valahogy a gyermekkori varázslós meséket juttatta először eszembe (meg persze Arthurt és Merlint :D), ahol a beszélő mágikus lények is a mindennapi élet szerves részei, nem okoz túl nagy döbbenetet például egy beszélő ló, oppardon, ezúton is óriási elnézést, Gary, unikornist akartam mondani. De egy unikornis szarv nélkül…aki ráadásul meleg, és szereti a kikötözős játékot… Halálos! :D Esküszöm Gary a legjobb fazon, imádtam a dumáját.

De minden szereplő szuperül megalkotott, vannak erényeik, hibáik is szép számmal, és abszolút követhető a karakterfejlődés. Főhősünk Sam, a 20 éves varázsló(tanonc), aki szerelmes egy lovagba, nem kicsit, ám a lovag a herceggel randizgat. És van sárkány is (nagyon vicces névvel :D), meg óriás is! És kaland dögivel!

Hihetetlen élmény volt! Nem tudom elengedni hőseinket, túlságosan megkedveltem őket, de szerencsére nem is kell, már itt csücsül az olvasómon Sam és barátainak következő kalandja, várja a sorát. Továbbá beszereztem az audiobook verzióját is a könyvnek, rettentően kíváncsi vagyok Gary hangjára :DDD

7 hozzászólás
anemona P>!
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Édes melasz! :)
Ennyi marhaságot egy rakáson! Nem is emlékszem, mikor nevettem utoljára ennyit egy könyv miatt. Borzasztó :)
De persze nagyon tetszett! Bevallom, hogy az elején még azt gondoltam, ez annyira rossz, hogy már jó. De a végén már csak simán imádtam!
Egy dolog miatt vontam le fél csillagot: nekem egy kicsit hosszú volt, egy kicsit el volt nyújtva a vége.

meteoritastar>!
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Ez a könyv…….

EZMÉLETLEN volt!!!!

Éreztétek már, mikor olvastok egy könyvet és bármennyire benne vagytok, elvagytok veszve benne, de muszáj kicsit felnézi belőle, megdörzsölgetni a homlokotokat, behunyni a szemeteket és venni pár mély lélegzetet, hogy feldolgozzátok az olvasattakat?
Éreztetek már ilyet?
Itt fogtok.
Nem is egyszer!!!!!
Ezt a sok marhaságot, amiket ez a csapat, ez a család összehord épp ésszel, apró kis szünetekkel nem lehet kibírni. Eszméletlenek. Agysej gyilkosok. DE minden agysejtem önként áldozta fel magát. Megérte.
Annyit nevettem. Már az első fejezet elég volt, hogy lássam, ez nem egy szokványos történet lesz. Csak pislogtam, hogy hova csöppentem?!?! Épp úgy, mint Sam mestere. Ő is sokszor megkérdezhette magától ezt. Nagyon bírtam őt is, de mindenkit imádtam itt. Nem merülök el abban, hogy kit miért szerettem, nem lövöm le a meglepetést. Mindenki ismerje meg őket szép lassan.
Najó, az nem lesz lassú, ahogy így vissza emlékszem…. villám sebesen le lesztek támadva.
Annyit elárulok, hogy hiába vannak a történetben varázslók, egyszarvú, félóriás, herceg, lovag…… stb stb stb……. Senkit se tévesszenek meg. Különösen Gary ne.
Ez nem egy gyerek mese.
Itt senkinek nincs lakat a száján…. és szégyen érzetük sincs. spoiler
Legyen a téma a szex, ami ebben a könyvben fő témának számít és eléggé szerte ágazó, nyitott benne.
De szépítve sincsennek a dolgok, így nem gyerek fülnek valók ezek a beszélgetések.
Mivel én imádtam minden sorát, érts minden sorát. Itt figyelni kell mindenre, minden pillantásra, szemforgatásra, ha nem akartok lemaradni egy jó kis poénról. Szoval ez a könyv, minden agymenésével együtt nekem találták ki.
Nagyon rég szórakoztam ilyen jót.
A történetről annyit, hogy akár virág szedésről is szólhatott volna a cselekmény, azt is imádtam volna ilyen stílusban bemutatva ezzel a csapattal. De itt azért mozgalmas dolgok történtek.
Romantika. Kalandok, harcok, szívfájdalom olyan párbeszédekkel, hogy még a főszereplő is néha elvesztette a fonalat, az én nagy örömömre.
Azért vannak benne mélyebb jelentőséget tartalmazó üzenetek. Bele vannak csempészve, ott bújkálnak a sorokban. spoiler
De ez egy kimondottan szorakoztató történet. Egy olyan bolondos családot ismertem meg itt, akiket csak szeretni lehet, minden flúgoságukkal együt.
Csak ajánlani tudom.
Kedvenc.
Ne gondolkozz, csak olvasd és sodrodj a lapokkal!!!!

Szinna>!
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Ez a könyv olyan mint egy kapcsolat: sokszor imádom, máskor meg az idegeimre megy. Az egész könyv egy hullámvasút.
Ahogy kezdődik DDD. A gonoszok mindig monológot mondanak a világuralmi terveikről. De mi van, ha a foglyokat nem érdekli a monológ, és nem figyelnek oda? Sírtam a nevetéstől. Máskor viszont már sok volt. Különösen nehezen viselem, ha éppen történne valami, de még három oldalon bla-bla megy valami múltbéli eseményről.
Sokszor a cselekmény a vígjáték kategóriában lebeg, majd kap valami hihetetlen mélységet és súlyt, hogy a következő fejezet már ismét a sületlenségek tárháza legyen.
Na, hol az a második rész!

5 hozzászólás
Eszter_Lina24 I>!
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

ÚR. ISTEN.
Hogy volt képes az író ennyi hülyét egy helyre gyűjteni??? :'D
Imádtam, imádom.
Elismerem, ez nem mindenkinek való, tényleg sok benne az időhúzás, perverzkedés és felesleges dolog, de én pont ezekkel együtt szerettem. Az a sok idióta beszélgetés… Már az első fejezettől kifeküdtem, annyit nevettem rajta. És szerencsére (vagy nem?) a szereplők ugyanolyan idióták maradtak végig. Na jó, ez nem feltétlen jó hír, de nem laposodott el a sztori. Csak Sam-ért fájt sokat a szívem. :( Azt csúnyán elhúzta az író.
De egyébként egyedi és csodálatos volt, pont annyira beteg, hogy nekem való legyen. Imádom az ilyen beteg dolgokat, de nehéz őket megtalálni, főleg aztán magyarul. Lásd: ez sincs lefordítva :(

Polaris>!
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Nagyon szeretem TJ Klune humorát és könyveit, valamint a high fantasy műfajt, úgyhogy már régóta vártam, hogy olvashassam ezt a kötetet. Ehhez képest hatalmas csalódás volt a mű, ami jobban nem is lephetett volna meg. A három csillagot is csak azért adtam meg, mert valóban többször sikerült hangosan megnevettetnie a kötetnek. Ennek ellenére biztos nem mostanában fogom folytatni a sorozatot, ugyanis ezt a kötetet is mindossze azért sikerült befejeznem, mert tudtam, hogy ha leteszem, nem fogom újra felvenni…
Majd’ 500 oldalban alig történik bármi, hacsak nem az egysíkú karakterek közti oda-vissza hulyeskedesrol beszélünk. Ezt egy crack fanfictionnek meg el is engedném, de nem egy sorozat masszív első kötetének. Nagyon sajnáltam, mert rengeteg fantáziát láttam volna a sorozatban és az alap koncepcioban. Igazán kar, hogy a kiaknázatlan lehetőségek helyett inkább a repetitiv disznoviccek kerültek előtérbe.
A románc előre elrendeltetett alapon működik, nem igazán mutat túl az erőltetett fizikai vonzalmon és a szinten unalomig ismétlődő ömlengésen. A cselekmény mondvacsinált indokok sorozataként jut előre bármennyit is, és elég nyilvánvaló, hogy a szerző meg a komolyabb témákat is csak félvállról dobta be. A felre-reprezentalt roma anyuka szerepet sem értettem, sem azt, hogy mi értelme volt a főszereplők többszáz oldalas evodesenek és szenvelgesenek, amikor a konfliktus szinten egy abszolút nonszensz indokon alapult. A szereplők körülbelül egyöntetűen ugyanazt a komikum elemet szolgálják, és nincs igazán több funkciójuk, mint hogy a főszereplő vérPisti erőltetett dramajahoz asszisztaljanak. A főszereplő kb. egy tévedhetetlen mártírként van bemutatva, akiért tömegek vannak oda (miért???), valamint mindenki, aki az ő oldalán áll, az Jó, és ezáltal a (kifogásolható) tetteiknek semmilyen következménye sincs. Ez annyira idegesitett, hogy a végére már kvázi megnyert magának Sam nemezise, és konkrétan az ő sorsa érdekel(ne) egyedül annyira, hogy folytatni akarjam a történetet.
Ugyan a karakterek több más TJ Klune kotet szereplőire is emlékeztettek, nélkülöztek azok bárminemű mélységet, és azt eltávolítva csak az enkozpontu ripacskodas maradt.
Ezt az egészet egy száz oldalas novellában is meg lehetett volna írni, úgyhogy csak remélni tudom, hogy a következő kötetekbe több tartalom került.

2 hozzászólás
Zurelily>!
T. J. Klune: The Lightning-Struck Heart

Imádtam!

Akit érdekel ez a könyv, mindenképpen audiobook formában kezdjen bele, mert Michael Lesley narrációja egyszerűen zseniális! Sokat hozzá is tesz, ugyanis az ő előadásában a vicces szöveg még viccesebb lesz.

Én végig úgy éreztem, mintha egy drag queen előadását hallgatnám, és sokszor le kellett állítanom a vonaton, mert annyira megnevettetett, hogy szerintem már hülyének néztek az utastársak, olyan fejeket vágtam.

Persze eddig is szerettem TJ Klune-t, de ez most valami egészen más volt! Ráadásul minden jópofasága mellett nagyon szerethetőek is voltak a karakterek, és voltak olyan részek is, amik nagyon szíven ütöttek.

Szerintem a végét már a fülszöveg alapján is ki lehet következtetni (de az út, ami odáig vezet…!), azonban én nem vagyok vele 100%-ig boldog. Ryan spoiler


Népszerű idézetek

CsepAdri>!

“I like him,” Mama told me, waving dismissively at Ryan.
“What? Why? You don’t like anyone!”
“Uh, hi,” Ryan said. “Standing right here.”
“I like you,” she said to me.
“Well, yes,” I said. “But I like to think I am a special case.”
“You are a special case,” she said sweetly.
“You just insulted me, didn’t you?”
“I would never do such a thing,” she said, folding her hands in front of her.
“But Ryan?” I said. “You hate the knights. And the government. And the King! You called them capitalist scum who harbor resentments against the proletariats even though they rely on them for industry.”
“Still standing right here,” Ryan said. “And I don’t know what proletariats are. But I feel like someone is insulting me. Somehow.”
Mama rolled her eyes. “I’m allowed to change my mind about people, Sam.”
“You just think he’s hot,” I accused her, as if this was not a common consensus by everyone currently in the room.
“Yeah,” Mama said. “He is. Like fire. I want him to burn me. All over my face.”
“Feeling a little objectified now,” Ryan said.

CsepAdri>!

“He’s not having sex with Moishe,” Ryan growled.
Mama’s eyes gleamed. “And just why is that, Knight Commander?”
“Because.”
“Great answer,” Mama said. “I believed it. Right down to my toes.”
“You don’t own me,” I reminded him. “Do we need to go through this again?”
“Again?” Mama asked.
“Fairies,” I said, trying to remember what it was I needed to ask Mama. She tended to suck me into her circular conversations and I always left without remembering why I came to begin with.
“Dimitri?”
I nodded. “A few days ago.” I started to tune them out so I could think. I needed something from Mama.
“Everything wants to have sex with him,” Ryan said.
“Really?” Mama asked. “Everything. Imagine that.”
“Dark wizards,” Ryan said. “Tiny men with wings. Fan clubs. Dragons. Guys with weird ears because apparently that’s sooooo cool and whatever, you know? We all have ears. Gods.”
“Huh,” Mama said. “And just how much do you want to fu—”

anemona P>!

Regardless of how ruthless she could be, regardless of her own claims of being cold-hearted, she was still Mama to me. My fairy drag mother. The woman who had taught me to trust myself and my instincts. Morgan could teach me magic. My parents could teach me morals. Gary and Tiggy could teach me brotherhood. But Mama taught me that while life had sharp edges, it would only cut you if you allowed it to.

Chapter 25

FSzK P>!

There's someone out there for you," he said. "Someone who will love your hair and your words and your eyes and the way you still scrunch up your nose when you're thinking hard on something. He will love you for all of the things that you are and all of the things you aren't. He'll love you beyond all reason and will be convinced that you hung the sun and moon. He will see the stars and wish for only you. Someone will love every single part of who you are, and my gods, I can't wait for the day to meet him to tell him thank you.

FSzK P>!

It's here. Ever since I first saw you, you've been with me. I couldn't have forced you away if I tried. I'm sorry I made an oath. I did it because I thought it was the right thing to do. And I'm sorry that I can't break it. But you have to believe me that it's always been you. I promise. I promise." His voice cracked and my hands shook. "I promise, because when I look upon these stars, there is nothing I wish for more than you.

anemona P>!

“What are you doing?” I whispered.
“Nothing,” he said and then tried to shove me behind him.
“Are you trying to protect me?” I asked, starting to get slightly pissed. “Dude. Knock it off. You’re not my knight in shining armor. You’re a dick in dented tin.”

Chapter 24

Kapcsolódó szócikkek: Sam Haversford (Sam of Wilds)
CsepAdri>!

“Okay,” Kevin said. “Here is my compromise. I take all my stuff and I won’t burn your face off.”
“You can’t compromise with violence.”

anemona P>!

„Sam.”
„Yeah.”
„Stay safe.” And the crystal went dark.
„Gods,” I muttered. „I can't even get the exit line. I don't get the guy, my clothes don't billow when I crest hills, I don't even get the last word. What the fuck.”

Chapter 23

Kapcsolódó szócikkek: Sam Haversford (Sam of Wilds)
CsepAdri>!

“You don’t eat people, though,” I said.
“You don’t?” Justin asked. He uncrossed his arms and turned back toward the dragon.
Kevin glared at me before turning back to Justin. “No,” he admitted. “Too boney. I try to stay healthy. I’m mostly a vegetarian. Every now and then, I’ll treat myself to a cow on my cheat day, but that’s about it.”
“You’re a vegetarian,” I said.
“Mostly,” he said.
“You’re mostly a vegetarian.”
“Yes.”
“You’re ruining dragons for me,” I said. “Everything about you is ruining dragons for me.”
“Oh?” Kevin said. “Is it because I’m your first?”
“Yes. My one and only and—”
He reached out with a claw and scraped it on the ground next to my feet. “How did it feel to have your dragon cherry popped?”

anemona P>!

Nothing difficult was ever won while staying sane.

Chapter 17

Kapcsolódó szócikkek: Sam Haversford (Sam of Wilds)

A sorozat következő kötete

Tales From Verania sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rainbow Rowell: Carry On
Cassandra Clare: Chain of Gold
A. J. Sherwood: A Mage's Guide to Human Familiars
A. J. Sherwood: Jon's Boom Shaka Laka Problem
Kresley Cole: Wicked Deeds on a Winter's Night
Rick Riordan: The Serpent's Shadow
Lisa Henry – Sarah Honey: Socially Orcward
Sherrilyn Kenyon: Kiss of the Night
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom