A ​Lámpás nyomában 72 csillagozás

T. C. Lang: A Lámpás nyomában T. C. Lang: A Lámpás nyomában

Egy ​halandó és egy angyal. Egy kulcs. És egy démoni sereg, ami elválasztja őket egymástól.

Meddig terjed a mese világa? Mi választja el a valóságtól? És mit tehet egy hétköznapi lány, amikor átlépi a kettő közt húzódó határt?

Sarah felszolgálóként tengeti mindennapjait. Meg van róla győződve, hogy az angyalok és démonok a képzelet szüleményei, mégis ő talál rá a mennybéli lényre, Ronaelre.

Az angyalnak vissza kell szereznie az ellopott Lámpást az Alvilágból, ám csak akkor tud alászállni érte, ha megtalálja az emberek közt rejtőző Lovasokat. A számára ismeretlen közegben való eligazodáshoz szüksége van a lány segítségére. Együtt erednek a bukott angyalok nyomába, amivel hihetetlen események sora veszi kezdetét.

Sarah-t minden veszély ellenére elbűvöli az a világ, amelybe bepillantást nyer, miközben érzései Ronael iránt egyre inkább elmélyülnek – azok viszonzására azonban éppoly csekély az esély, mint küldetésük teljesítésére…

Egy angyalt… (tovább)

>!
Publio, 2016
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634431473
>!
Publio, 2016
288 oldal · ISBN: 9789634431480
>!
Publio, 2015

2 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Lucifer · Ronael · Sarah Hawkins


Kedvencelte 14

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 55

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

vikcs>!
T. C. Lang: A Lámpás nyomában

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/04/t-c-lang-lamp…

"Véleményem szerint, nagyon nehéz megírni egy angyalokról szóló könyvet, felépíteni egy nem ismert világot, T. C. Lang, azaz Tünde, viszont nagyon jól megugrotta ezt az akadályt, nagyon jól felépítette az angyalok és a démonok világát, tetszett az angyal világképe és története, valamint a kitalált segítő eszközök használata és ismertetése.

A történetet E/3 írásmódban olvashatjuk, hogy jobban átláthassuk Sarah, a földi lány, és Ronael, az égi férfi gondolatait és cselekedeteit.
A sok izgalom és fordulat közepette a két főszereplőnk között is egyre inkább erősödött a vonzalom, csak úgy tapintható volt közöttük a vágy, a feszültség, ami egyre inkább ki akart törni belőlük.

A karakterek kidolgozottak voltak, életszerűek, teljesen bele tudtam élni magam a helyzetükbe.

Nem tudtam milyen végre számítsak, de a könyv befejezése után boldog mosollyal tettem le a könyvet, és úgy éreztem, nagyon jól tettem, hogy elolvastam ezt a kis könyvecskét."

1 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
T. C. Lang: A Lámpás nyomában

"– Szóval azt állítod, te egy angyal vagy?
– Igen.
– Persze, én meg Szűz Mária.
– Az lehetetlen! Találkoztam vele a Mennyben!"

Az első ami megfogott a borító, már több mint egy éve látom más molyok olvasási értékelését és igen csak irigykedtem, hogy én nem tartozom közéjük…
Gondoltam beszerzem, de mint lenni szokott a sok egyéb megjelenés rendszeresen hátrébb csúsztatta, míg észre nem vettem, hogy utazókönyvként is van lehetőségem olvasni. Amit ezúton itt is szeretnék megköszönni.
Tehát a borító egyszerű és mégis gyönyörű.♥

És most jön a történet: 4,5/5 !
A fél csillag levonás Sarah némely eseteknél levágott hisztije miatt van, ott a legszívesebben felpofoztam volna.
Az elején még aggódtam is, hogy nem leszünk jóban, mert borzalmasan kezelte a helyzetet és a második kulcs kereséséig megtudtam volna fojtani egy kanál vízben, de utána fejlődésnek indult, színesedet, mint karakter és ezáltal már képes voltam a bőrébe bújni és a további kalandokat általa megélni.
Ronael pedig annyira tökéletes a számomra….egy újabb álom férfival találtam magam szembe.
Ami vicces, hogy külsőleg engem nem fogott meg, messze nem a zsánerem, de belülről….teljesen a szívembe tudtam zárni.
A gonosz pedig szintén a szívem közepébe landolt…ez van nem fogom letagadni, bizonyos „rossz fiúkért” oda vagyok. ♥

A kalandok és a mellékszereplő karakterek színessége, a lapról – lapra való izgalmak…..egyszerűen egy percig sem tudtam megpihenni, csak úgy kapkodtam a fejem, görcsölt a gyomrom bizonyos eseményeknél, és bár számomra nem volt annyira meglepetés ez a csavar, mégis nagyon kellett.

Úgy gondolom nem egyszer olvasós, ezért feltétlenül egy példányt szeretnék a polcomon tudni.

Kedves Írónő!

Köszönöm, hogy ahogy írtad a szívedet, lelkedet beletetted ennek a műnek az elkészítésekor. És pont emiatt is köszönöm, hogy megírtad. Nagyon imádtam és imádom most is. Remélem lesz még alkalmam olvasni a tollad által született történeteket!

Kedvenc és ajánlom! ♥

3 hozzászólás
P_C_Harris I>!
T. C. Lang: A Lámpás nyomában

Nagyon elvarázsolt ez a könyv. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen boritó egy ennyire jó könyvet takar. Nagyon élveztem a történetet már az első soroktól, a poénok pedig nagyszerűek voltak. Volt, hogy hangosan felnevettem, szóval ez nagy pirospont az írónőnek. Tetszett, hogy a szokásos angyal-ember kapcsolatból sikerült kihozni egy teljesen új sztorit, amiben végig izgultam, nevettem, szurkoltam Ronaelnek és Sarah-nak. Az események élethűek, a szavak használata pedig zseniális. A romantikus részeknél pedig beleszerettem az angyalunkba. Egyszómintszáz, teljesen elhittem a történetet. Még Lucifert is megkedveltem a végére :) Gratulálok az írónőnek! Remélem lesz még több könyve, én biztos olvasni fogom :)

5 hozzászólás
csgabi P>!
T. C. Lang: A Lámpás nyomában

Előre leszögezem, nem szoktam ilyen jelleg könyveket olvasni. Olyan távolt áll tőlem, mint Makó Isztambultól (Jeruzsálem lenne az erotikus-romantikus távolsága). Felmerülhet akkor a kérdés a molyban, hogy „Akkor mér’ vetted meg, és olvastad el?”. Az ok nem annyira egyszer. 2017 júliusában nekimente az írónak. Gusztustalan volt és méltatlan emberi mivoltunkhoz. Akkor azt mondtam magamnak, hogy csakazértis megvásárlom e-könyvben a regényt, ezzel is kifejezve támogatásomat. Kis dolog, de a magam szintjén ezt tudtam tenni, szóval megvettem. Azóta folyamatosan azt tervezem, hogy el is olvasom, hiszen ez lenne a támogatás másik fele, egy őszinte értékelés írása.
Nos, és eljutottunk az olvasáshoz. Ennek pedig @Ibanez és a legújabb kihívása az oka. Én lüke, hogy mindenbe belemegyek, mintha nem lenne már elég kihívás, amit így sem fogok mindent teljesíteni. Na, de kaland az élet. És mit dobott nekem molytársam? Olvassak el egy olyan könyvet, amiben halhatatlan lények vannak. Köszike! Én és az angyalok, vámpírok és társaik! Na, de ekkor beugrott! A Lámpás nyomában! Micsoda remek lehetőség, hogy elolvassam a könyvet! Így is lett.

Nem rajongok ezért a műfajért, szóval a négy csillagot nem ezért adtam – mert amúgy kevesebbet adtam volna. Próbáltam objektív lenni a csillagozással, hogy aztán leírhassam, mit gondolok a könyvről, a történetről. Ezzel nem lehúzni akarom a regényt, ez egy olyan ember véleménye, akihez nem állnak közel ezek a könyvek, bár elismeri pozitívumait.

Maga a történet érdekes volt, az ötlet nagyon tetszett: mármint ez a térben ugrálós, lánckeresős dolog. A regény elejével is megbékéltem, de aztán beindult a csaj, és azt hittem, kétoldalanként fogom addig rázni, amíg helyreáll az a valami a fejében, mert ez mindenbe beleszólt, folyton belekeveredett valamibe, csak, mert nem volt képes nyugton maradni, amikor azt mondták neki. És, amikor rászólt Ronael, még neki állt feljebb. Ha ez volt a célja az írónőnek, hát ezt a karaktert remekül eltalálta, komolyan. Utálom az ilyen szereplőket. Ha belebotlok egy ilyenbe, abbahagyom a könyvet, tényleg. De persze, itt nem lehetett abbahagyni az olvasást, csapdában voltam, folytattam a történettel való ismerkedést. A Lovasokkal való találkozás tetszett, jók voltak a karakterek, ötletes volt, ahogyan megszerezték a medálokat. A negyedik találkozás, a Viszallyal való affér volt talán a legjobb, de szerintem mindenki így van vele, aki olvasta a könyvet.
Az angyal személyisége, karaktere is jó volt, szimpatikus figura, akinek egyáltalán nem volt könnyű dolga Sarah mellett – az a lány tényleg nem normális, és mindezt arra fogja, hogy „szerelmes”.
Nem tetszett a könyvben Sarah nyomulása Ronaelre. Úgy érzem, feleslegesen túl lett írva ez a része a történetnek. Ráadásul, amit a lány művelt, azért néha fel kellett volna pofozni, mert nem volt képes leszállni a pasiról – a való világban azért én simán mennék a rendőrségre feljelenteni.

Ügyes volt a vége a regénynek. Amikor azt gondolod, hogy itt lesz vége, jön egy jó kis cselekmény, és a történet folytatódik. A végső lezárás is egészen kellemesre sikerült, kicsit talán hosszú lett a végén az spoiler, de az egész könyvben több olyan oldal volt, amit csak átfutottam, és lapoztam tovább, mert feleslegesnek éreztem.

Összességében annyit legalább elmondhatok, hogy olvastam egy angyalos, new adult könyvet éltemben egyszer.

12 hozzászólás
J_K_Smith I>!
T. C. Lang: A Lámpás nyomában

Zseniálisan megírt történet, ami egy élénk fantáziával rendelkező szerzőnő fejéből pattant ki. Olvasás közben nem ugrottam át mondatokat, mert minden egyes szóra kíváncsi voltam.
Kedves Tünde, (Ursula után szabadon) kérem a következőt! :)

1 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
T. C. Lang: A Lámpás nyomában

Jól sejtem, hogy első könyves íróról van szó?
Csak mert nagy lelkesedésében három könyvre is elegendő kalandot zsúfolt bele egy 288 oldalas kisregénybe. Nagyon gyorsan pörögtek az események, főszereplő kettősünk csak úgy végigszáguldott a helyszíneken, pikk-pakk elintézve a dolgát. Amúgy ez egy szerelmes-angyalos történet teljesen szabadon értelmezve a Bibliát. Ez a Lilith szál több írónál is előjött, érdekes motívuma a történetnek.
Szóval kicsit kapkodósra sikeredett, meg helyenként a fejemet is csóváltam, ahogy Sarah megpróbálta elcsábítani Ronaelt, de van fantáziája az írónőnek.

4 hozzászólás
CsakSimánDorka>!
T. C. Lang: A Lámpás nyomában

Nagyon szerettem ezt a történetet, mert vitt magával, és kíváncsi voltam arra, hogy miként végződik. Az ilyen könyvekért oda vagyok, mert képesek lebilincselni, és szórakoztatni egyszerre.
A cselekmény elég érdekes, hiszen az írónő gyönyörűen beleszőtte a bibliai témát a könyvbe. Megtalálható Lucifer, Lilith, az Apokalipszis lovasai és még maga Isten is úgy, hogy nem egy szokásos angyal-démon sztorit kap az olvasó.
A történet nem sablonos, ezért miért is lennének pont a karakterek azok? Merthogy ők sem azok. Főszereplő angyalunk nem egy megszokott angyal, aki mindent tud az emberekről, hanem mindenre rácsodálkozik, ezért is olyan kiemelkedő a többi angyali szereplő közül. Lucifer sem a velejéig romlott, bukott angyal, hanem egy érző lény, akinek a Pokol maga a kín, és ezt még egy dolog még jobban megkeseríti.
Sajnos negatívumként annyit tudnék felhozni, hogy szerintem felesleges a szerelmi szál, de ez már egyébi problem, lehet nem voltan olvasás közben romantikus hangulatban :D

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2018/02/t-c-lang-lam…

3 hozzászólás
l_moni>!
T. C. Lang: A Lámpás nyomában

Édes Istenem, hogy miért nem olvastam én ezt hamarabb?! A könyvolvasómon várt, hogy legyen időm elolvasni, de ha tudom, hogy ennyire jó akkor bizony hamarabb elkezdtem volna!
Imádtam!
Sarah, a kedves „szomszéd lány” aki nagyon is talpraesett és mindig feltalálja magát és aki gondolkodás nélkül segít a bajba jutott Ronaelen.
Ronael. Nem szuperdögös, egyszerűen csak vonzó. Zárkózott és komoly. Aki nem tudja, milyen is szeretni valakit. Aki nagyszerű segítőre lelt Sarah személyében.
Annyira jó volt olvasni. Velük utaztam, velük izgultam, értük aggódtam. Annyira nagyon szerettem volna belelátni Ron gondolataiba az elején. Kíváncsi lettem volna mit érez, mit szeretne.
Aggódtam, miként is lesznek együtt, miként lehetne boldog vég …
Nagyon jó könyv. Csak ajánlani tudom!

bővebben: http://akonyvekvarazslatosvilaga.blogspot.hu/2018/01/t-…

3 hozzászólás
Sienna_Cole I>!
T. C. Lang: A Lámpás nyomában

Ebben a pillanatban fejeztem be a könyvet, és még mindig a hatása alatt állok, ami valószínűleg az értékelésemen is tükröződik majd. :)

Régóta nézegettem ezt a regényt, úton-útfélen belebotlottam, és közben kedves írónőjével is kapcsolatba kerültem. Vegyes érzések merültek fel bennem: egyrészt vonzott a történet, másrészt kicsit féltem tőle, mert szinte soha nem olvasok fantasyt, angyalokról szóló regényeket pedig végképp nem. Aztán úgy alakult, hogy hozzájuthattam egy dedikált példányhoz, és innentől már nem volt kérdés számomra, hogy belevágjak-e.

Már az első pár oldal megteremtette az alaphangulatot, és magába szippantott a sztori. Sajnos lassabban haladtam vele, mint szerettem volna (időhiány miatt), de ha lehetőségem adódott volna rá, egy nap alatt végigolvastam volna. Annyira pörgős, izgalmas történetet kaptam, hogy csak kapkodtam a fejem, és az írói stílus is sodort, repített magával. Közben pedig megállapítottam, hogy hála Istennek, hogy még nem olvastam angyalos könyvet, mert halvány fogalmam sem lehetett, hogyan fog folytatódni a sztori, mi történhet még főhőseinkkel. Ezzel a regénnyel veszítettem el angyal-szüzességemet, és jó volt! :D Imádtam minden egyes percét, mert egy pillanatra sem hagyott unatkozni. Vártam az újabb kalandokat, és közben szurkoltam Sarahnak és Ronaelnek.

Elképzelni sem tudtam, hogyan oldja fel az írónő a történet alapkonfliktusát, miszerint Ronael angyal, Sarah pedig ember, és így sosem lehetnek egymáséi, de egy olyan frappáns, és az utolsó percig izgalmas lezárást kaptam, amire nem számítottam volna.

Nagyon tetszett a szerelmi szál, végre nem volt „túlszexelt”, ahogy manapság divatos, hanem épp annyi erotikát vonultatott fel, amennyit megkívánt a cselekmény, ráadásul az is szépen, érzékien jelent meg. De a legjobban a kettejük között adódó nyelvi nehézségeken szórakoztam… hát az zseniális volt, igazán egyedi ötlet! :)) Nagyon kellett bele ez a humoros vonal.

Nem is tudom, mit emelhetnék még ki, mert összességében nagyon szerettem, egységesen jó olvasásélményt nyújtott, sehol sem laposodott el, vagy törte meg valamilyen oda nem illő momentum. Abban biztos vagyok, hogy nagyobb nyilvánosságot érdemelne ez a könyv a jelenleginél, hiszen egészen egyedi és sajátságos témájával kitűnik a most divatos szórakoztató irodalmi topikok közül. Gratulálok! Engem elvarázsolt, és bízom benne, hogy lesz még folytatás! :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

vikcs>!

Akit az ember a legjobban szeret, az iránt képes táplálni a legmélyebb gyűlöletet is.

135. oldal

3 hozzászólás
Lang_Tünde IP>!

– Ez meleg volt! – súgta.
– Meglehetősen hűvös van.
– Nem úgy értettem! Majdnem lebuktunk!
– Hová?
– Lelepleződtünk…
– Milyen különös kifejezéseket használtok!

49. oldal, 2. fejezet - A Lámpás nyomában (Publio, 2013)

TiszlaviczMarcsi IP>!

– Szóval azt állítod, te egy angyal vagy?
– Igen.
– Persze, én meg Szűz Mária.
– Az lehetetlen! Találkoztam vele a Mennyben!

Bibi_️3>!

– Azért, mert szeretem a tejet, attól még nem tartok a hűtőben egy tehenet!

1 hozzászólás
vikcs>!

– Nektek embereknek mást jelent a halál, mint nekünk. De hidd el, Sarah, a halál nem a vég, hanem egy másfajta, különleges élet kezdete.

89. oldal

TiszlaviczMarcsi IP>!

– Jobbat érdemlek Jeffnél! Jobbat érdemlek Jeffnél! Jobbat érdemlek Jeffnél! – kiabálta egyre erőteljesebben. És már ő maga is elhitte.
– Akkor keressen egy jobbat, de mi aludni szeretnénk! – szólt ki mérgesen valaki az egyik ablakból.

Bibi_️3>!

„Tényleg létezik olyan pasi, akinek nem csak csinosan tetszem, hanem akkor is, amikor úgy gondolom, szörnyen festek?”

Kapcsolódó szócikkek: Sarah Hawkins
P_C_Harris I>!

– Ne aggódj, hamarosan nyoma sem marad.
– Akkor is ég a pofám.
A férfi ráemelte mélyzöld szemeit, hogy ellenőrizze, tényleg lángra kapott-e.
– Ezt akkor mondjuk, amikor legszívesebben elsüllyednénk szégyenünkben. És most pont ezt érzem.

Lang_Tünde IP>!

Az emberi képzelet elképesztő dolgokat képes teremteni, ha önmaga rémítéséről van szó.

20. oldal, 1. fejezet - A Lámpás nyomában (Publio, 2013)

Mimi_Taylor I>!

– Igen, segítségre: egy pszichiáterre, meg egy halom dilibogyóra!

24. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Fróna Zsófia: Démonok közt
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
S. A. Chakraborty: Bronzváros
Erin Morgenstern: Csillagtalan Tenger
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Rick Riordan: A vörös piramis
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Alexandra Bracken: Sötét elmék