Második ​meséskönyvem 27 csillagozás

T. Aszódi Éva (szerk.): Második meséskönyvem

Aki az Első meséskönyvemet ismeri, érdeklődéssel várja a folytatását. Az előbbi a legkisebbeké, a kiscsoportban és a középső csoportban olvasnak fel belőle az óvónénik, vagy a nagypapa keresgél benne este, elalvás előtt, melyik mesét is olvassa fel unokáinak.
A Második meséskönyvem a nagyobbaknak szól. Nagycsoportos óvodásoknak, első, második osztályosoknak, akik már maguk is kezdenek olvasni, és örömet találnak abban, hogy egyedül barangolnak a mesék birodalmában.
T. Aszódi Éva a mesék válogatója a magyar és a külföldi népmesék színe-javából, klasszikus írók, költők műveiből és fiatal írók vidám verses meséiből állította össze a kötetet, mely negyedik kiadásban jelenik meg Heinzelmann Emma gyermekien kedves, magas művészi szintű grafikájával.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A művek szerzői: Erich Kästner, Paul Éluard, Arany János, Ludwig Bechstein, Benedek Elek, Nemes Nagy Ágnes, Móricz Zsigmond, Pavel Bazsov, Vető Miklós, Végh György, Makszim Gorkij, Csukás István, Varga Katalin, Kormos István, Mészöly Miklós, Csorba Győző, Siegfried Lenz, Zelk Zoltán, Lengyel Balázs, Ludvík Aškenazy, Miloš Macourek, Valentyin Katajev, Ela Peroci, Csoóri Sándor, Ács Kató, Theodor Storm, Nyikolaj Nyikolajevics Noszov, Jakob Grimm, Wilhelm Grimm, Victor Eftimiu, James Krüss, Tarbay Ede, Jiří Wolker, Rákos Sándor, Hárs László, Sarkady Mária, Vidor Miklós

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Meséskönyveim Móra

>!
Móra, Budapest, 1986
234 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631144275 · Fordította: Balázs Éva, Belia György, Bikfalvy Péter, Bodrits István, Bojtár Endre, Fazekas László, Krecsmáry László, Lányi Sarolta, Rónay György · Illusztrálta: Heinzelmann Emma
>!
Móra, Budapest, 1981
234 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631124622 · Fordította: Balázs Éva, Belia György, Bikfalvy Péter, Bodrits István, Bojtár Endre, Fazekas László, Krecsmáry László, Lányi Sarolta, Rónay György · Illusztrálta: Heinzelmann Emma
>!
Móra, Budapest, 1974
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 963110091X · Fordította: Balázs Éva, Belia György, Bikfalvy Péter, Bodrits István, Bojtár Endre, Fazekas László, Krecsmáry László, Lányi Sarolta, Rónay György · Illusztrálta: Heinzelmann Emma

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

DeathQueen>!
T. Aszódi Éva (szerk.): Második meséskönyvem

„– Ejnye, de kár, hogy nem vagyok medve, legalább nekem is volna gyerekem!
Kacag a mackó meg a felesége:
– Uramisten, ezzel nem lehet együtt élni, mert halálra kacagjuk magunkat rajta!”

Emlékszem régen mennyire szerettem ezt a könyvet. Nemrég sikerült ismét rátalálnom és újra elolvastam. Jó volt egy kicsit nosztalgiázni :)

Lahara IP>!
T. Aszódi Éva (szerk.): Második meséskönyvem

Voltak benne nagyon jó mesék, és voltak benne nagyon rosszak. Szörnyűek. Betegek, elborultak. Az illusztrációk is kellően elborultak voltak, ha a mese alapján én olyan tíz-tizenegy éves gyereket képzeltem el, a kép ezt összerombolta a kisbaba arányaival rendelkező gyerekkel a képen. Debil képek vannak benne, némely jó, de némely nem. A verses meséktől meg kiver a veríték. Azok a verses mesék elmennek, amiket kis koromban hallottam, de ha nem hallottam volna, azokat se szeretném. Vagy csak az itteni válogatás volt rém rossz. Viszont még mindig sokkal elfogadhatóbb a Varjúdombi mesék ebben a verzióban, mert azt tévében nézni gyerekként maga a Pokol legsötétebb bugyra. Így legalább kicsit lehet a történetre is koncentrálni.
A kéményseprűs mesében sajnáltam szegény kisfiút – nem azért, mert nem jut gombhoz, hő gombfil vagyok, hanem, mert a felnőttek nem akarják és nem tudják megérteni – . Viszont egy gombüzlet, ahol csakis gombot árulnak (pántlikát meg cérnát meg foltot nem), na oda elmennék!

Mileva>!
T. Aszódi Éva (szerk.): Második meséskönyvem

Műmesék. Színtiszta multikulti – mondhattam volna, de még csak 9 éves voltam, és a nyolcvanas évek elején jártunk… De tűzött a nap, enyém volt a nyári szünet, és halálosan élveztem, hogy ezek annyira, de annyira más mesék, mint amiket eddig ismertem…
A Jakub és a kétszáz nagypapát olvastam el legtöbbször (Jakub, már ez a név lenyűgözött!) – pedig nem is tudtam, hogy szeretem a groteszket :)
Heinzelmann Emma meg a hab a tortán.

Morn>!
T. Aszódi Éva (szerk.): Második meséskönyvem

Jaj de nem… Akkor kezdtem el, amikor kellett valami a Rekviem egy álomért mellé, hogy ne nyeljen teljesen magába az a világ. Mesekönyvnél jobbat nem is találhattam volna. Feléig elvoltam vele, aztán csak állt vagy két hónapig. Annyira nem volt jó… végül ma Pestről kölcsönkérve lehoztam, hogy végre befejezzem.
A mesék picikét élvezhetőek, elvoltam velük, de némelyik nagyon idegesített. Semmitmondó volt és a végén persze kellett valami csavar, hogy a gyerekek tanuljanak is valamit belőle… No meg Kecskés Juan vagy ki színtiszta Ludas Matyi koppintás.

Tiger205>!
T. Aszódi Éva (szerk.): Második meséskönyvem

Érdekes, az első … nincs meg :)))
De ez is nagyon jó kis válogatás!

Anita_Farkas_2>!
T. Aszódi Éva (szerk.): Második meséskönyvem

Másik nagy kedvenc lett , erre még régről emlékeztem, még egészen kicsi voltam, akkor nagyapámnál volt meg, aztán múlthéten sikerült beszereznem egy kötetet. Hát Hogy is mondja,az ember belül még mindig gyermek :)

lakri70>!
T. Aszódi Éva (szerk.): Második meséskönyvem

Nem minden mese tetszett benne, de a Hétszínvirág címűt nagyon szerettem.

mézespuszedli>!
T. Aszódi Éva (szerk.): Második meséskönyvem

Gyermekkorom meghatározója, valószínű minden darabját többször hallottam, majd olvasgattam. Persze ma már olykor rettentő egyszerűek, néha óhatatlanul másképp fogalmazná az ember, ugyanakkor még most is felidézik bennem a gyermeki ártatlanságot, azt a könnyed és egyszerű gondolkodást, mikor a fekete fekete volt, a fehér pedig fehér. Mindenképp a Lotte nem halhat meg áll hozzám a legközelebb, mely kicsiny korom óta kíséri az utam. Ez az, ami mindig ott van, s eszembe juttatja, hogy a remény nem halhat meg, s nincs az a helyzet, mely nem oldható meg. A meséket nem felejthetjük el, s lelkünk gyermeki énjéből egy szeletet muszáj, hogy megőrizzünk ahhoz, hogy a legnehezebb helyzetben is boldogok és erősek lehessünk, erre pedig kiválóan alkalmas a szürke patás, akivel együtt az álmaink sem halhatnak meg!


Népszerű idézetek

selfmadehell>!

– Ezek a fiaid? – kérdezte a medve.
– Nem tudom – felel Ivanuska –, meg kell őket kérdezni. Az enyémek éhesek voltak.
Felköltötték a gyerekeket, megkérdezték:
– Éhesek vagytok?
– De még mennyire! – kiabál mind a kettő.
– Hát akkor biztos, hogy az enyimek! – mondja Ivanuska.

63. oldal

mézespuszedli>!

Rudi naphosszat együtt volt a lóval, etette, kényeztette, és minden lehetőt és lehetetlent elmesélt neki. A kisfiú azt hitte, ez mindig így lesz, azt hitte, barátsága Lottéval örökké tart, nem lesz vége soha

95. oldal

Lahara IP>!

– Ejnye, de kár, hogy nem vagyok medve, legalább nekem is volna gyerekem!
Kacag a mackó meg a felesége:
– Uramisten, ezzel nem lehet együtt élni, mert halálra kacagjuk magunkat rajta!

Bolondoska Ivanuska


Hasonló könyvek címkék alapján

Jékely Zoltán – Kolozsvári Grandpierre Emil – Rab Zsuzsa (szerk.): A három pillangó
Lovász Andrea (szerk.): Elfelejtett lények boltja
T. Aszódi Éva (szerk.): Bóbita álmos
Csendes Istvánné (szerk.): Mesés adventi kalendárium
Kányádi Sándor: Kecskemesék
Lovász Andrea (szerk.): Tejbegríz
Kelemen Sándor (szerk.): A kívánságfa
Szalai Lilla (szerk.): Karácsonyi mesék
József Attila: Altató
Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje