Kisgyermekek ​nagy mesekönyve 62 csillagozás

T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve

Ugye, milyen nagy öröm mesét hallgatni? Az ember előtt felvonulnak képzeletének ködalakjai: ravasz kis törpék, nagy erejű óriások, bátor vándorlegények, szépséges királylányok, s megelevenednek legkedvesebb társai: kajla fülű, huncut szemű bársonykutyák, beszélő varjak, gyanakvó medvebocsok, no és a legismerősebbek, a mindennapok apró hősei: félelmet legyőző kisfiúk, vidám kislányok! S milyen diadal, amikor a gyerek iskolás lesz, és lassacskán maga olvashatja a mesét!… Hát még amikor már annyira önálló, hogy maga veszi le a könyvespolcáról a régi jó barátot, a Kisgyermekek nagy mesekönyvét meg a többi könyvet, és már maga lapozza fel legkedvesebb olvasmányát, maga határozza el, hogy Tündér Ilona, az igazságos király, a pórul járt tudós vagy valamelyik más kedves mesehős társaságában akarja-e tölteni szabad perceit.

Kiadói ajánlás: 4 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Xénion, Budapest, 1994
388 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637808000 · Illusztrálta: Bartos Ildikó
>!
Móra, Budapest, 1981
392 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631125645 · Illusztrálta: Róna Emy
>!
Móra, Budapest, 1975
352 oldal · ISBN: 9631103757 · Illusztrálta: Róna Emy

7 további kiadás


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Rumpelstiltskin


Kedvencelte 13

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Ancsúr P
T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve

Kisgyermekeknek kerestem könyvet, így a cím egyből megfogott. A történetek meglehetősen hosszúak egy pl. 2-3 éves forma gyereknek, viszont egy nagycsoportos gyerkőcnek még pont jó. A történetek is aranyosak, és élvezet olvasni az ismert meséket ugyanúgy, mint a kevésbé ismertet.

>!
n P
T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve

A kedvencem természetesen az Okos leány volt.
El ne felejtsük, még 1979-et írunk ekkor. ;-)

4 hozzászólás
>!
Lunemorte MP
T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve

Kiskoromban ez volt az egyik mesekönyvem. Bár nincsenek benne szép színes képek, de én mégis imádtam! Gyönyörű meséket tartalmaz, melyek segítettek kialakítani egy fantáziavilágot számomra! :) Egy szóval : ajánlom azoknak, akik szép meséket szeretnének felolvasni gyermekeiknek és mindazoknak, akik csak szeretik a mesék világát! :)

>!
Felixa P
T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve

Régi jó barát és kedvenc!… Miért? Leginkább a a borítón levő mesefigurák tudtak elbűvölni; gyerekkoromban le is másoltam őket és alapos odafigyeléssel színezgettem az én mesehőseimet. Aztán a másik: az egész oldalas színes illusztrációk… (bár kevés van belőlük), de teljesen elvarázsoltak a szépségükkel. A tartalma pedig a meséket illetően változatos és lenyűgöző. Könyvespolcom féltve őrzött kincse… :)

>!
MeseFolt
T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve

261
Megszámoltam, ennyi mese van benne… minden hétköznapra egy. Gyerekként is nagyon szerettem. Ne kérdezzétek miért, de mikor 12 évesen új kutyát kaptunk, ebből olvastam fel neki. Szigorúan a kutyás meséket.
Nagyon gondos válogatás, ismert és ismeretlen szerzőktől, különböző országok, népek meséiből szemezgetve. A hosszúságuk is változó, a nyúlfarknyi kis versektől kezdve, a pár soros meséken át a több oldalas történetekig. Kinek mihez van épp kedve.
Gyakran lekerül a polcról most, hogy már a 2 kisfiamnak olvasok belőle, de a kedvencem továbbra is Csarusin: Tomka álma című meséje. Na, nem mert olyan maradandó szépirodalmi alkotás, sokkal inkább Hektor kutyánk és a maradandó emlékek miatt.
Nem hiányozhat a könyvespolcról!

>!
Timi98
T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve

Gyerekkori kedvenc <3 még most is olvasgatok belőle..
Kiskoromban anyum sokszor olvasott fel belőle. Furcsa de valamelyik nap eszembe jutott néhány mese és kedvet kaptam hozzá, így előkerestem a millió mesekönyv közül. Ezek a mesék mind tanulságos és izgalmas történetek, minden kisgyermekes anyukának ezt a kötetet ajánlom! De persze nem csak nekik, hanem azoknak, akik hozzám hasonlóan ezeken nőttek fel :)

>!
Iza_Rápolti P
T. Aszódi Éva (szerk.): Kisgyermekek nagy mesekönyve

A mesék kissé nehézkesnek tűnnek, de az a jó benne, hogy sokféle nemzet meséiből olvashatunk.


Népszerű idézetek

>!
Zigó_Attila

Este aztán, mikor a törpe megérkezett, s megfonta a húsz orsó lent, elébe állott a lány:
– Köszönöm a hozzám való jóságodat, de nem leszek a feleséged, kitaláltam a nevedet – úgy hívnak, hogy Trillevip!

Trillevip (Norvég mese)

Kapcsolódó szócikkek: Rumpelstiltskin

Hasonló könyvek címkék alapján

Ágh István (szerk.): Parazsat evő paripa
Boldizsár Ildikó (szerk.): Esti mesék lányoknak
Boldizsár Ildikó (szerk.): Esti tündérmesék
Burus János Botond (szerk.): Csihán királyúrfi
Burus János Botond (szerk.): A füttyös legény
Boldizsár Ildikó (szerk.): Sárkányölő Sebestyén
Petro Lizanec (szerk.): Három arany nyílvessző
Burus János Botond (szerk.): Királylány a lángpalotában
Az elrabolt királykisasszony
Fülöp Lajos: Gyöngyöspatai népmesék