Kommunikatív ​gyakorlatok 1 csillagozás

T. A. Ramszina – M. A. Polidva: Kommunikatív gyakorlatok

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
Tankönyvkiadó, Budapest, 1985
196 oldal · ISBN: 9631794873 · Fordította: Veress Veronika

Kiemelt értékelések

csiripelek P>!
T. A. Ramszina – M. A. Polidva: Kommunikatív gyakorlatok

Alapfok környékén járóknak hasznos kis könyv lehet. Bevallom, nem rendeltetésszerűen használtam, nem akarok ugyanolyan párbeszédeket csak más nevekkel elismételgetni. Volt benne jó pár hasznos kifejezés, szófordulat, a nehezebbek le is vannak fordítva.


Népszerű idézetek

Emmi_Lotta I>!

Módszertani útmutató

A Kommunikatív gyakorlatok című könyv bizonyos orosz nyelvi ismeretekkel már rendelkező külföldi diákok beszédkészségének fejlesztésére hivatott. A tankönyv célja – a már korábban elsajátított anyag rendszerezése és ismétlése.
A könyvben vannak szóbeli gyakorlatok a nyelvtani anyag rögzítésére, amelyek megoldását (a bekeretezett) minta mutatja be.
A gyakorlatok fő célja a tanult nyelvtani jelenségek (nyelvtani alakok) automatizálása a társalgás folyamán. Ezért a gyakorlatokban megadott beszédhelyzet a cselekmény körülményeinek és feltételeinek az ismertetésén kívül tartalmazza a beszélő indítékát, a beszéd motivációját is. Indíték lehet valamilyen információ közlésének vagy megszerzésének a szükségessége vagy a cselekvésre késztetés.
A gyakorlatok sorrendjét a társalgási nyelv elsajátítási folyamatának szakaszai határozzák meg. A megtanulandó nyelvtani forma következetes többszöri meghallgatása és ismétlése különböző beszédhelyzetekben, segíti azok automatizálódását, továbbá hallás utáni megértésük valamint a beszédben való alkalmazásuk ösztönösségének a kialakulását.

5. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Sz. Havronyina – A. Sirocsenszkaja: Orosz nyelvtani gyakorlókönyv
Szacski Tamara – Estók Anikó: Говорить или сказать?
Ágoston Katalin (szerk.): Szókincspróba 1.
Sz. Havronyina: Beszéljünk oroszul!
Szacski Tamara: Levelezzünk orosz nyelven!
Mihalik Márta: Вот это Россия!
Ferenczy Gyula: Gyakorlati orosz nyelvtan
Czifra Éva: Hogyan kérdezzek oroszul?
Szabó Miklós (szerk.): Orosz nyelvtan
Czifra Éva: 1 hónap alatt oroszul