Ászana ​Pránájáma Mudrá Bandha 6 csillagozás

Nagy Jógakönyv
Szvámi Szatjánanda Szaraszvatí: Ászana Pránájáma Mudrá Bandha

Az ​Ászana, Pránájáma, Mudrá, Bandha című könyvet nemzetközi szinten az egyik legszisztematikusabb munkának tartják a jelenleg elérhető jóga tankönyvek között. A Bihar School of Yoga által 1969-ben megjelentetett első kiadás óta tizenhárom alkalommal nyomták újra, és számos nyelvre lefordították. Ez a legfontosabb kézikönyv a Bihar Yoga / Satyananda Yoga tanárai és tanulói számára az International Yoga Fellowship Movement keretein belül és számos más tradícióban is.

Átfogó mű, amely érthető ábrákat mutat be, lépésről lépésre vezető instrukciókkal lát el, és a csakra tudatosítás részleteit tartalmazza. Iránymutatást ad a gyakorló vagy tanár számára a hatha jóga rendszer legegyszerűbb gyakorlataitól a legbonyolultabbakig. Terápiás függeléket tartalmaz orvosok vagy jógaterapeuták számára, amelyben megjelennek a legújabb jógakutatási eredmények. E kiadvány sikeresen emeli az egyetemi tankönyvek szintjére a jóga gyakorlatainak bemutatását.

A Bihar Yoga több mint 40 éve… (tovább)

>!
566 oldal

Kedvencelte 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

Kacipracli>!
Szvámi Szatjánanda Szaraszvatí: Ászana Pránájáma Mudrá Bandha

Nagyon hasznos oktatóknak és gyakorlóknak is. Egyszerű (nincsenek benne csillivilli színes fotók sem), de nagyon jól használható. Már kezdőknek is jó tanácsokat ad, és olyan gyakorlatsorokat is javasol amik nem annyira elterjedtek és ismertek. Ezért külön pirospont! :)


Népszerű idézetek

Szelén>!

A jóga szent iratai szerint eredetileg 8,400,000 ászana volt, ami azt a 8,400,000 megtestesülést jelenti, amelyen minden lénynek túl kell jutnia, mielőtt megszabadul a születés és halál körforgásából. E pózok fejezték ki a folyamatos fejlődést az élet legegyszerűbb formájától a legbonyolultabbig, a felébredt emberi létezésig. A nagy jógik és risik korszakokon keresztül módosították és csökkentették az ászanák számát, ameddig elérték a ma ismert néhány százat. Gyakorlásuk által elkerülhetők a karmikus folyamatok, és egy életen belül több fejlődési fok áthidalható.


Hasonló könyvek címkék alapján

Selvarajan Yesudian – Haich Erzsébet: Sport és jóga
Selvarajan Yesudian: Jóga hétről hétre
B. K. S. Iyengar: Pránájáma új megvilágításban
Szvámí Ráma: A jóga útjai
Deepak Chopra – David Simon: A jóga hét törvénye
Pauline Wills: A fény jógája
Arthur Avalon: A kígyóerő
M. P. Pandit: A kundalini-jóga
Svatmarama Swami: A hatha-jóga lámpása
Tara Lee – Mary Attwood: Kismamajóga